- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Ez az AA vs. felbontás témát úgy szoktam nézni, hogy a legjobb anti-aliasing a super-sampling, aminek a lényege a felbontás növelése. A natív 4k kép kicsit élesebb, részletgazdagabb hatású is, miközben közel ugyan annyit csökkent az aliasing-on is, mint a 4k->2k resampling-AA 2k kijelzőn nézve. A resampling csak annyival simább, amennyivel az egész kép lágyabb a feldolgozás miatt (tehát kb. az a hatás kicsitben, mint az a post-process AA, ami csak maszatol mindent, éleket és textúrákat is egyformán). Hasonlóan hatékony az, mikor a szemedben folyik össze a sok apró kis recés pixel egy vonallá (ha nem ülsz nagyon közel, vagy nincs hatalmas méretű 4k kijelződ), mint ha egy szoftver resample algo csinálja a csodát.
Nekem Ultraaa!%!! mániám nincs, de szeretnék 4k120-at "optimális" beállításokkal (a sweet-spot, ahol még relatívan többet szépül, mint lassul a játék, ahogy haladsz felfelé a lépcsőkkel).
---
Kicsit az íráshoz közelebbi témában: Első ránézésre nagyon kellemesen túlteljesíti eddig a Ryzen 2500U noti az elvárásaim. Lehet, hogy csak amiatt, mert friss, üres Windows, és az előző notim ótvar lassú (bulldozer), de érzésre mintha ez lenne most a környezetemben a leginkább "válaszkész" gép. Határozottan fürgébbnek tűnik, mint a húgom Haswell-es notija (bár ~5 éves Windows install teleszemetelve, és csak 2/4, nem 4/8 mag/szál), de még az asztali gépemmel (i5-8600K) is felveszi a versenyt, ha olyan egyszerű dolgokat nézek, hogy boot idő, kis progik betöltési ideje (mennyire érzem a várakozást, ha kattintok), mennyire lassul (avagy nem lassul) le az egész "kezelési élmény", mikor dolgozik valami a háttérben.
Szinte kedvem támadt Ryzen-re cserélni az i5-8600K asztali gépem is. Bár lehet, hogy csak annyit kéne tennem, hogy az újra dobogóra kerülhessen, hogy kikapcsolom a spectre/meltdown védelmeket (annak idején a legelső javítási verziókkal abszolút éreztem, ahogy belassult a 8600K, szinte egymagosnak érződött, lefojtották a háttérfolyamatok, és később ez ezerszer jobb lett, de már nem tudom megítélni holt tart ma, mert sohasem mentem vissza összehasonlítgatni az on/off állapotot). Noha a Ryzen notin se piszkáltam ezeket (és azért mégiscsak mérvadóbb így a dolog).
-
kolopele
nagyúr
Volt, hogy rákötöttem a PC - t a 77" - os OLED - re, de valahogy nem voltam vele kibékülve, nem arra találták ki (szerintem). Konzolozni, filmet nézni jó rajta, PC - re meg ott a monitor, én így vagyok vele. Az optimalizálási hibákkal meg valóban nem tudunk mit kezdeni, bár ha erős a gép kompenzálja valamelyest a hibákat, akár a g-sync, persze csodákra egyik sem képes. Egyik legjobb példa a Mafia 3, ami ugyanolyan rosszul futott szinten lowon is mint highon, miközben a grafika mit sem változott. Szerencsére azért vannak igényesen megírt játékok is (pl. Witcher 3), amelyek gyönyörűen futnak magas felbontás mellett egy erős masinán. Én kizárólag single játszom, szóval nekem nem kell több soha mint 60 fps.
-
kolopele
nagyúr
Ugyan kenwood anno engem is ignorált, de abban egyet kell értsek vele hogy 4K 60 fps ultra lenne az igazi látvány és játszhatóság terén single játékokban (a 144HZ - et hanyagoljuk 4K esetében egy jó ideig még). Nekem az 1080 Ti az újabb játékok esetében már csak a g-sync miatt tudta élvezhetővé varázsolni olykor még high beállítások mellett is a játékok egy részét, ami azért még így is szebb mint ultrán FHD mellett. Holnap megjön a samsung ramos 2080 Ti - m, majd megírom mire lesz képes (RTX off lesz, az már most biztos).
-
kenwood
veterán
Nem kotok bele semmibe. Valaki leir egy valotlan allitast, en pedig cafolom.
Hanyszor irtam le, hogy okes a konfig,csak itt nem er veget a vilag?
Negyszer, otszor, hatszor ?Ehhez kepest mindenki azt cafolta meg,hogy szerintem 2080 ti sli alatt nincs is elet,amihez meg hasonlot sem irtam soha
Most erted,ha valaki egy egyszeru par soros commentbol is csak 2-3 szot tud ertelmezni,kiragadja a kontextusbol, azzal milyen erdemi vitat lehet folytatni ? -
nexplo
őstag
Ezzel:
"Ha szétnézek a fórumon - ezt már régóta írom itt sajnos - én épp ezen az oldalon látok teljesen felelősségmentes ajánlatokat. Pistike bejön és TV-t akar: csak OLED. De várj, BFI nélkül az sem ér szart se... 65" alatt mit akarsz? Gaming? 240Hz: min fps 240. Átlag hangfal TV mellé? Nem kábelezed be 5.1-re a gyerekszobát is, nyomi vagy? De inkább vegyél használtan csöves erősítőt és 200k alatt ne is gondolkozz.
De csak Pistikének kell a TV-nél jobb hangszóró... Akkor sem. Halálkomoly emberek írják le, hogy nincs élet a kettő között. (nyilván van amúgy ilyen range is, de azért ne vicceljünk, hogy a pc speaker meg a high end alja között semmi. Autóban ugyanez... meg mindenben.
Kicsit fárasztó.
A titka pedig nem az igényesség mert az van nálam is. Hanem a különböző használati szintek racionális belövése, a hasznosság felismerése. Ehhez pedig a kulcs, amit gbors írt: mások igényeinek megértése és elfogadása.
Ha ez megvan abból ismerhető fel, hogy tudsz olyan - a kérdezőnek adott célra tökéletesen jó és optimális - megoldást ajánlani amit te a büdös életben nem piszkálnál meg bottal se. De nem azért mert szar, hanem mert neked másra van szükséged."Teljesen egyet értek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 1 / 2
- EAFC 25
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Macbook White 13" unibody
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest