- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
szumoo@gmail #3124 üzenetére
Engedélyezni kell a cron daemon indulását és szerkeszteni a crontabot. Mindez menüből megtehető, Administration >> Services >> Cron Daemon (Scheduler)? (Enabled) >> Scheduler tasks (Crontab).
0 0 * * 1 reboot
Ezzel minden vasárnap éjfélkor (hétfő 0:00) újraindul a router. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szumoo@gmail #3126 üzenetére
Padavannal nekem is érdekes dolgokat játszott...
-
trance89
őstag
válasz
szumoo@gmail #3124 üzenetére
semmi jót nem tesz neki, 3 db routert használok padavan-al és egyiket sem kellett eddig újraindítani, cca 1-2 havonta újraindulnak áramszünet miatt
régebben 1043nd és wdr3600 párost használtam openwrt/lede fw-el de azoknál szükség volt néha a restart -
vargalex
félisten
válasz
szumoo@gmail #2409 üzenetére
Egy processz fut, de több thread...
-
azbest
félisten
válasz
szumoo@gmail #2405 üzenetére
Nincs konkurens írás, egyszerre csak egy torrent futott mindig.
Azt tudod, hogy a torrent lényege az apró darabokra vágás és azok párhuzamos írása különböző forrásokból?
-
vargalex
félisten
válasz
szumoo@gmail #2405 üzenetére
-
F34R
nagyúr
válasz
szumoo@gmail #2402 üzenetére
Akkor ne varj jobbat... milyen fajlrendszeru a Passport?
-
Headless
őstag
válasz
szumoo@gmail #2400 üzenetére
Legalább olyan kiosztást próbáltál volna mint a torrent
dd if=/dev/zero of=testfile bs=512k count=16585
512kb blokkal és sokat.
De nagyszerűen látszik, hogy amikor 512 byteos bs volt meglehetősen leesett a sebbesség, és ügye az nincs benne, hogy konkurens írások vannak, valamint a transmissionnak is van egy terhelése a network overheadje is rájon stb és máris ott vagy hogy kevesebb mint 6 mbyte/s-ed lesz.
Amúgy flash meghajtóra torrentezni a legnagyobb balgaság lassú is drága is és tönkre is fog menni hamar. Cseréld hdd-re. És nem lesz vele probléma látod nálam is jól megy... De ha már flash meghajtó akkor f2fs-t próbálnék ki.
Nekem sem volt tiszta, hogy flash meghajtóról beszélünk. Nyilván még az első posztban átfutottam, és nem reagáltam le.
-
vargalex
félisten
válasz
szumoo@gmail #2400 üzenetére
Eddig elkerülte a figyelmemet, hogy ez egy pendrive. Azok nagyon nem szeretik a többszálas írást, de azért nem kellene eddig tartania. Mindenképpen érdemes megpróbálni egy HDD-vel.
-
Headless
őstag
válasz
szumoo@gmail #2391 üzenetére
-
szumoo@gmail
tag
válasz
szumoo@gmail #2372 üzenetére
Ariával a fent említett 11,54GiB torrent 20:10 -től másnap 03:34 -ig töltődött lefele.
Azért a 26 perchez képest szabad szemmel is látható eltérés a 7 óra 24 perc. -
F34R
nagyúr
válasz
szumoo@gmail #2359 üzenetére
ott van meg az aria2 es az rtorrent mint kliens, igy megtudod hogy a routernek van korlatja vagy az adott programnak.
itt egy leiras [link]
rtorrent-ben pl csak egy torrentet futtass teszteleskent.
-
Dadan01
senior tag
válasz
Én több, mint 3 évig használtam egy wdr3600-ast openwrt-vel minidlna-val, 1080p wifin, lanon soha semmiiféle gondot nem okozott. Annak a hardvere lényegesen harmatosabb, mint ezé. Jobban utána kellene nézni hol van szűk keresztmetszet.
-
Szoszo94
őstag
válasz
Kábelen nálam nincs gond az 50+GB-os 4kHDR anyagokkal sem, másodpercek alatt betölti és nem akad meg. LG TV.
-
Headless
őstag
válasz
Wifivel használod? Próbáld ki kábellel, de valószínű hogy network instabilitása és a dlna szabvány kicsi pufferellése a ludas. Dlna mindig is szerintem egy kevésbé használható dolog volt. Pont ezért használok és javaslok mindig egyedi kliens lejátszót, amin pl fut egy kodi, sokkal használhatóbb, stabilabb dolog fog kisülni belőle. Még akár wifin is az állítható pufferelési beállítások miatt.
-
Boby8709
csendes tag
válasz
Nem vagyok nagy mágus, de 1080p-ét DLN-an keresztül nekem az asztali gép is Mezzmo-val is szüttyögve indította el. Nem percekről beszélek itt de azért ezt át kell neki kódolni és érezhető volt, hogy az egy xvid, 720p vagy 1080p. Ez meg akár honnan is nézem csak egy router.
Hozzáteszem, hogy nem használtam, csak egyetlen egyszer a routeren a miniDLNA-at. -
fireqpeg
csendes tag
válasz
szumoo@gmail #2299 üzenetére
szeva! na azt próbáld ki amit én linkeltem configba hogy azt kipróbálod úgy ahogyan van megnézed menyivel tud letölteni átlagban illetve maxon. Aztán próbálj ki 2 olyan módosítást amit most leírok neked:
"cache-size-mb": 0, ---------- ezt átírod 8 ra
"prefetch-enabled": true, ----------- ezt pedig false rade csak ennyit módosíts a configban máshoz ne nyúlj, csak a mappához amit írtam fentebb.
nekem a 8 meg a false beállítással régen fentebb ugrott a download 80-100 mbit re is !
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
szumoo@gmail #2289 üzenetére
szia! a letöltési mappát neked kell tudnod mi meg hol található a hdd n, azaz TE HOVÁ szeretnéd hogy letöltse a dolgaidat! Ezt találod a configban "download-dir": "/media/Main/hdd/download", és neked kell módosítani az út paramétereket tehát ezt
/media/Main/hdd/download ) ez lehet /mnt/***stb vagy /opt/***stb vagyis ezt neked kell tudnod. De ha így nem érted ahogy én leírtam akkor biztos van itt a fórumon aki érthetőbben leírja neked.
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
szumoo@gmail #2285 üzenetére
Szia! Nekem mondjuk nem Xiaomi 3G van hanem 860l B1 es router fele ennyi rammal (128Mb) , kb a hardver meg egyezik a 3G vel. Nekem 100/100 Mbites a netem 65-95 Mbit/sec azaz 7-9 Megabájtal megy transmissional. Itt a konfigom próbáld ki hátha dob neked valamit a sebességen, illetve kb naponta 90-150 max 200 Gigát tolok fel ! Üdv
Annyi még nálam manuálisan van port nyitva a routeren, tehát nincs upnp engedélyezve, meg a letöltési mappát is állítsd át!
-
Headless
őstag
válasz
szumoo@gmail #2285 üzenetére
Elsősorban puffert (cache-t) vedd le 0-ra. "Gyenge" hardvereken csak ront a helyzeten. Nem hogy 50 mb... Ahhoz ~150 mb szabad ramnak kéne minimum lennie.
Max peer per torrentet inkább 15-20 körülre tedd a globális is max 30-40.Nah meg amúgy torrenttől is függ, mennyi és milyen seeder van.
Én általában kimaxolom a routereket és úgy gondolom nem sokan tudnának olyat mondani, amit nem próbáltam. Én írtam jelenleg LEDE-vel ~60 mbps a maximum. Padavan alatt nem tudom de kb e körül kell lennie annak is, mivel régebbi kernel, de nem O3-al van forgatva.
-
F34R
nagyúr
válasz
szumoo@gmail #2272 üzenetére
rtorrent ami gyorsabb... de az meg nem nagyon ajanlott sok torrentel hasznalni.
egy darab letoltessel esetleg megnezheted. -
suste
veterán
válasz
szumoo@gmail #2276 üzenetére
Pont ezért nem értem a padavan lehalását
Headless: owrt/lede alatt is meghal a luci vagy a 9092 a full TM alatt? -
woodworm
veterán
válasz
szumoo@gmail #2274 üzenetére
"de meg sem fordult a fejemben hogy meghaladja a router képességeit, elvégre torrenteztem már telefonon, tableten is"
Akkor hadd ne mondjam, hogy ez az erősebbek közül van. -
Headless
őstag
válasz
szumoo@gmail #2272 üzenetére
Nem egyszer megbeszéltük már. A 20 % 2+2 magont azt jelenti hogy 1 magot 80%-ban használ ki a transmission. Mivel egy szálon fut.Hidd el nem először használjuk írjuk le ezeket. Ha nagyobb teljesítményt szeretnél lényeges vagyis tegyük fel kihasználni a 120 mbps-t ahhoz NAS kell. És már az sem mindegy milyen hdd van alatta. De az már nem ennek a topiknak a témája.
Bár ennyire hajkurászni akarod a sebességet, akkor használj pc-t ssd-vel azt gigabiten torrentezhetsz egy i5/i7-el. Csak nem lesz hosszú életű az ssd.
120-hoz még talán elég lesz egy erős NAS vagy egy j1900-as alaplap.
-
Tommee
aktív tag
válasz
szumoo@gmail #2268 üzenetére
Úgy néz ki hogy nagy fájloknál(pl. 20-40GB-os iso-k) csinálja ezt.
1-5GB-os fájlokkal olyan 5-7 MB/s-t tud stabilan én így tapasztalom.
Ötlet valakinek? Padavan alatt természetesen. -
Headless
őstag
válasz
szumoo@gmail #2268 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Hegesztés topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- BestBuy ruhás topik
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- További aktív témák...
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged