Új hozzászólás Aktív témák
-
hugo chávez
aktív tag
"Azzal a két sorral arra utalnak, hogy az Intel-nél 1 FADD- és 1 FMUL-jellegű 128 bites utasítás indítható órajelenként a két specializált végrehajtó egység miatt, X6-nál szintúgy, az AMD 2 FMAC portja viszont általános, a fentiek bármilyen kombinációját kezeli órajelenként."
Rendben, ez így logikusnak tűnik, de akkor az AMD-nek ezt kellett volna odaírnia, nem azt, hogy a Sandy FPU-i nem képesek egy ciklus alatt két 128 bites AVX műveletre, mert ez nem igaz. Azt, hogy leírnak egy kritériumot, a többit meg hozzágondolják (mármint, hogy nem csak 1 FADD és 1 FMUL, hanem vagy 2 FADD, vagy 2 FMUL végrehajtására is képes legyen ciklusonként) és utána a hozzágondolt extra kritériumnak nem megfelelőnek nyilvánítják a konkurencia termékét, inkább nem akarom minősíteni.
(Ilyen húzásra inkább az Intel-től számítana az ember...
)
-
hugo chávez
aktív tag
Még valamit nem értek: azon a slide-on, amit te és Abu mutattatok, az van, hogy a Sandy FPU-ja nem tud 2 128 bites AVX utasítást végrehajtani egy ciklus alatt (miért ne tudna?), de a "FLOPs/cycle (128-bit AVX)" részhez már 32 (ami ugye FPU-nként 2x128 bit) van írva. Akkor ez hogy van?
Én néztem volna be valamit, vagy az AMD anyaga még annál is nagyobb bullshit, mint ahogy eddig gondoltam?
-
dezz
nagyúr
A #115-ösben linkelt eredmények valóságosságára gondoltam.
Rosszul fogalmaztam, a fele akkora peaket az X6-hoz képest értettem, per mag.
Tudom, hogy sokminden beleszól. Az a kérdés, hogy ezzel a fele/mag, összességében tehát 2/3-os peakkel lehet-e ennyivel gyorsabb a gyakorlatban az X6-nál (nem csak kivételes esetben).
Mem tudom, miért ráerőszakolás /mag vagy /szál alapon hasonlítani.
Itt FPU-nként sincs négyszerezés... Kétszerezés van, de 2-magonként 1 FPU.
Három pipe-nál látok ott AVX-et. Vagy az egy sorban lévők mehetnek egyszerre?
-
dezz
nagyúr
Oké, de ha valósak a tesztek, akkor nem csak az X6-nál gyorsabb, hanem a SandyB-nél is. Elképzelhetőnek tartod ezt fele akkora peak értékkel?
Vagy tegyük fel, nem valósak azok a számok. A Bulldozer nagyjából fele olyan gyors lesz (hasonló órajelen), mint a SandyB 256-bites AVX-ben -- és csak 128-bites SSEx/AVX-ben lesznek kb. egálban? Érdekes lesz/lenne...
Ha helyes az a 48-as szám a slide-on az X6-nál, akkor 1-1 magra és azonos frekire vetítve K10-hez képest is a fele lesz a peak 128-bites SSEx-ben és sima FP-ben. Ehhez képest ezt írják:
"The AMD Family 15h processor floating point unit (FPU) was designed to provide four times the raw FADD and FMUL bandwidth as the original AMD Opteron and Athlon 64 processors."
"kettőre legfeljebb 128 bites FP-műveletek, kettőre pedig legfeljebb 128 bites integer-műveletek mehetnek"
Ezt honnan lehet tudni?
-
hugo chávez
aktív tag
Igen, így már teljesen egyértelmű, köszi
(#121) Abu85:
"Az AVX GPU-s támogatáson azonban nem éri meg gondolkodni."
Na igen, dedikált GPU-nál nem érné meg, de én nem tartom lehetetlennek, hogy az Intel meg fogja lépni a jövőbeni (Haswell-t követő) APU/HPU-inál, mert, feltételezem, hogy így sokkal jobban együtt tudnának működni a "CPU" és a "GPU" magok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Asztalos klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Elektromos cigaretta 🔞
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest