- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Sőt, a táblázat alapján a kétszerezés is csak akkor igaz, skalár FP esetén, ha egyszerre akarunk 2 FMUL-t vagy 2 FADD-ot. 1 FMUL + 1 FADD esetén, úgy tűnik, nincs változás. SSEx esetén szintén nem látok változást. És itt a változás hiánya fele peak/magot jelent... Ez valahogy nem áll össze.
-
dezz
nagyúr
A #115-ösben linkelt eredmények valóságosságára gondoltam.
Rosszul fogalmaztam, a fele akkora peaket az X6-hoz képest értettem, per mag.
Tudom, hogy sokminden beleszól. Az a kérdés, hogy ezzel a fele/mag, összességében tehát 2/3-os peakkel lehet-e ennyivel gyorsabb a gyakorlatban az X6-nál (nem csak kivételes esetben).
Mem tudom, miért ráerőszakolás /mag vagy /szál alapon hasonlítani.
Itt FPU-nként sincs négyszerezés... Kétszerezés van, de 2-magonként 1 FPU.
Három pipe-nál látok ott AVX-et. Vagy az egy sorban lévők mehetnek egyszerre?
-
dezz
nagyúr
Oké, de ha valósak a tesztek, akkor nem csak az X6-nál gyorsabb, hanem a SandyB-nél is. Elképzelhetőnek tartod ezt fele akkora peak értékkel?
Vagy tegyük fel, nem valósak azok a számok. A Bulldozer nagyjából fele olyan gyors lesz (hasonló órajelen), mint a SandyB 256-bites AVX-ben -- és csak 128-bites SSEx/AVX-ben lesznek kb. egálban? Érdekes lesz/lenne...
Ha helyes az a 48-as szám a slide-on az X6-nál, akkor 1-1 magra és azonos frekire vetítve K10-hez képest is a fele lesz a peak 128-bites SSEx-ben és sima FP-ben. Ehhez képest ezt írják:
"The AMD Family 15h processor floating point unit (FPU) was designed to provide four times the raw FADD and FMUL bandwidth as the original AMD Opteron and Athlon 64 processors."
"kettőre legfeljebb 128 bites FP-műveletek, kettőre pedig legfeljebb 128 bites integer-műveletek mehetnek"
Ezt honnan lehet tudni?
-
dezz
nagyúr
válasz
hugo chávez #119 üzenetére
128-bit FMAC = 128 bit FMUL + 128 bit FADD
ps. én nem programozom PC-n, ez leginkább P.H. asztala.
(#120) P.H.: "Azt hiszem, lényegretörő és egyértelmű."
Nem tudom, én számomra nem derült ki a szövegből egyértelműen, hogy mehet-e 2x128 bit FMUL + 2x128 bit FADD. De a gyakorlat azt mutatja (lást teszteredmények), hogy mehet, mert hogy nem lassabb, mint a 6-magos K10, hanem gyorsabb.
És ha így van, akkor nem tudom, miért nem tud 2x256 bit AVX-et.
-
dezz
nagyúr
válasz
hugo chávez #106 üzenetére
Ezt írják: "Two 128-bit FMAC units, one for each core"
FMAC = FMUL + FADD. Ennyi volt eddig is egy magban a K10-nél.
Ez magonként 4db FMUL és 4db FADD művelet ciklusonként.
8 FLOP/ciklus x 8 mag = 64 FLOP/ciklus...
A kis képeken talán egy FMA-t vettek egy FLOP-nak. (Mintha GPU-knál lenne ez szokás.) -
dezz
nagyúr
válasz
hugo chávez #103 üzenetére
Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy a Bulldozer egy magra vetítve fele annyi FP számolóegységgel rendelkezik, mint a K10? Nem hinném, hogy így lenne...
Attól, hogy a 128-bites egységeket (FMUL és FADD) össze lehet vonni kétmagonként (2xFMUL + 2xFADD), illetve be lehet fogni őket FMA-ra, még nem lesz belőlük fele annyi...
Ami az SSEx vs. AVX-et illeti: akármilyen befolyásos is az Intel, egyik napról a másikra akkor sem fogják átírni az összes létező szoftvert AVX-re, és ha át is írnak valamit, az SSx verziót nem fogják eltüntetni a Föld színéről...
Később meg a Bulldozerből is jön elvileg a magonként 256-bites FP egységekkel rendelkező változat (hogy ez vajon az "enhanced" lesz-e már, vagy csak a "next-gen."...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest