- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
caprine
senior tag
Na uborkaszezonra beérnek ezek a kártyák is. Majd akkor.
-
GeGexx
aktív tag
A Gainward ati kártyákkal már nem is foglalkozik?
Az XFX XXX típussal néznék egy FPS tesztet egy-két játékon... -
-
djxp01
senior tag
válasz
schwartz #132 üzenetére
Összehasonlítási alapom csak az előző kártyám jelenleg, ami egy 8800 GTX volt gyári hűtéssel ami amúgy se volt annyira hangos. Kb. egy szinten vannak idle-ben, viszont terhelés alatt mintha egy hangya--nyival hangosabb lenne az ATi. Ja és idle-ben 28%-on pörög a venti, 65 fokkal társítva. A terhelt állapotot még nem néztem, hogy meddig melegszik úgy a GPU.
Viszont elég jó megoldás, hogy mikor nem használja a rendszer a GPU-t , akkor visszaveszi 280mhz-re , hogy így is csökkentse a fordulatot/hőtermelést.
-
djxp01
senior tag
Tegnap vettem egy MSi OC 4890-et, és tényleg iszonyat a sebessége
60 ezer ft-ért szinte vicc...főleg hogy nagyon sok helyen megveri a 285-ös nV-t
(a karit amúgy Wild_boy-nál vettem aki esetleg tudni szeretné)
Még nem volt időm nagyon nézegetni a tuningot, de 950/1080-on stabilnak tűnik, és ezzel csináltam is egy 17176pontos 3dmark 2006os eredményt a lenti konfiggal [link]
-
tome.jr
addikt
Csak hogy tisztán lásson mindenki, a 60k-s helyen van gar csak nem papíros. Hogy hiba esetén ezt hogy lehet érvényesíteni az más téma. Én sem vennék papíros gar nélkül semmit mint mondtam. Mindenki maga dönti el, hogy hol és mennyiért vásárol ezt szerintem tartsuk tiszteletben.
-
tibz03
őstag
Bocs a két postért, de erre még csak reagálnék:
"Fingom sincs mire gondolt amikor leírta, nem látok bele a fejébe bár ha belelátnék sokkal könnyebb dolgom lenne." - Annak ellenére, hogy "fingod sincs", mire gondoltam, elég szépen sikerült kiragadnod egy jelentéktelen momentumot a hsz.-omból (~60k vs. ~70k - itt jegyezném meg, hogy ez a jel: ~ azt jelenti, hogy "megközelítőleg", ha esetleg eddig nem tudtad volna), ami még ráadásul helytálló is. És ahogy korábban is leírtam, nagyon sokan (elsősorban persze nem ebben az országban) nagy ívben tojnak a legolcsóbb árakra, hidd el. Éltem már Angliában, van német ismerősöm, van tapasztalatom abban, hogy egy gazdagabb országban milyen a mentalitás. De tudod mit? Igazad van, ne ezt nézzük, hiszen mindenki a saját pénztárcáját akarja kímélni. Tehát oda jutunk, amit te linkeltél: 54k vs. 65k: ugyanott vagyunk.
(#123) DigitXT: Igen, konkrétan a 60k-s és hasonló ajánlatokat (gari nélküli új cuccok). Mert azért akadnak itt a hardverapro-n érdekes dolgok, de jó hely ez, ha okosan vásárol az ember. Szóval nem, messze nem a teljes hardverapro-t fikáztam.
-
hibavissza
veterán
Reflektálnék az előttem szólókra!
Egy bolt nem attól jó, hogy megveszek benne valamit, hazaviszem és működik....túl kéne ezen már lépni. Aki szerint ez a jó bolt, az megállt a szellemi fejlődésben úgy 86 tájékán.Más: nem érdemes kiskerben vásárolni, ahol a szomszéd iskolázatlan hülyegyerek gányolja a gépeket gombokért. Én sokáig a közeli kiskereket részesítettem előnyben -pár forinté nem fogok benzinezni, meg izgulni, hogy a futár hányszor verte oda a cuccokat- többször csúnyán átbaxtak....Olyan megbízható sokak által ajánlott szakembert kell keresni, aki teljes körű segítséget tud nyújtani szoftveresen is és ,ha nagy a vita, gond nélkül elkalapálod Őt és az egész pereputtyát
-
DigitXT
félisten
-
tibz03
őstag
Nézz már magadra, olvasd már el a hsz.-okat. Próbáltam külső szemlélőként olvasgatni (a 2. felétől konkrétan az is voltam, mert nem voltam itt), és még úgy is vicc, amit csinálsz, ha pedig "visszabújok a saját bőrömbe", akkor már egyenesen kellemetlen, hogy ilyen piti áskálódásokkal szemben kell "megvédenem" magam. Bár DigitXT "érdekes módon" megértette, amit mondok (veled ellentétben), és ahogy elnézem, ugyanazon a véleményen van. Ezúton is köszönöm, amiket írt, mert szinte 100%-ban ugyanezeket válaszoltam volna neked én is.
Az egész ott kezdődött, hogy belekötöttél az általam megadott megközelítő árakba, ráadásul úgy, hogy nincs is eredménye a kötekedésednek, mert ahogy azt leírtam a téged annyira "felháborító" #81-ben: "ne ilyen szedett-vetett* helyeket nézzünk már, mert akkor 4870-et valószínűleg találok 60k alatt." - és lám, belinkeltél egy hirdetést, ahol tényleg az 1 gigás 4870 54k. Hát gratulálok.
*Szedett-vedett hely: nem adnak garit se, mit vársz?! Ahol adnak garit, ott meg 65k. Ez aztán nagyon "far-far away" van a ~70k-tól.
Csak hogy tisztára mossam magam (mert már az is szóba került, hogy én a teljes hardverapro-t szidtam): a jelenlegi gépem kb. 70%-ban a hardverapro-ról származik, gondolom, ezzel mindent megmagyaráztam. Ha nem, jöhet a pü, itt már ne szemetelj(ünk).
Üdv!
-
Robixxx
csendes tag
Az XFX doboza nagyon szép.
-
tome.jr
addikt
Maximálisan egyetértek veled, gar nélkül én sem vennék ilyen volumenű cuccot. Sőt semmit. Egy dolgot mégis vettem, negyedáron bontatlan SSD-t
El is mondtam ismerősnek, hogy hülyeséget csinált, de ez már az ő dolga. 5k tényleg nem ér annyit. Egyrészt ha valami gond van akkor ba...hatja, másrészt eladásnál is rengeteget számít a gar.
Ezt a Recon témát zárjuk már le, annyira unom. Fingom sincs mire gondolt amikor leírta, nem látok bele a fejébe bár ha belelátnék sokkal könnyebb dolgom lenne.
Az tény, hogy válasz volt arra a linkre. Persze mindenki ott vásárol ahol akar, én 80 %-ban boltan 20 %-ban PH. De csak azért veszek innen biz. dolgokat mert máshol nem beszerezhetőek.
-
DigitXT
félisten
Ismerős a 60k-s gar nélkülit vette.
Hát akkor gratulálok neki.De biztos hülye az, aki inkább veszi 65-ért garral...
Az meg méghülyébb, aki bemegy a közelébe eső kiskereskedésbe, leteszi a pl.
70K-t, és boldogan hazaviszi a karit. Az a szemét kereskedő, meg keresett rajta
5K-t (egyébként ez rohadtul nem így van: üzlethelységet is kell fenntartani, stb.).Ja, hogy azt mondjátok, hogy nem baj, ha tönkremennek a kiskerek, mindent
okosban kell csinálni?És ha nem lesz ember a PH-ról, aki kihozza nektek
a nagykerből (garral, vagy gar nélkül), akkor hova fordultok majd? Szó se róla,
én is szoktam és szeretek is a PH-n adni venni! De azért azt sem kell hülyének
nézni, aki használja a normál értékesítési csatornákat is.* (Kérem kapcsolja ki.)*: röpködtek itt ilyen 20K-k is: természetesen tájékozatlanul vásárolni nem kell.
Szerk: pejoratív hangzás
Honnan tudod, hogy arra az egyetlen "kereskedőre" értette?
Lehet, hogy cakk-pakk nem szeret itt vásárolni: szíve joga...! -
tome.jr
addikt
nem ócsárolta a hirdetőt. Vagy ha igen, akkor azt olyan baromi ügyesen csinálta, hogy senki más nem vette észre, csak te
Recon 81 hsz: ne ilyen szedett-vetett helyeket nézzünk már,
Szerintem elég egyértelmű, nem kell ehhez "ügyinek" lenni hogy észrevegye valaki a pejoratív hangzást
Kérdésedre valóban nem válaszoltam. Ismerős a 60k-s gar nélkülit vette.
Részemről is lezárva a téma.
-
DigitXT
félisten
A kérdésre sem válaszoltál, szóval innentől nem folytatom a vitát.
Btw. csak hogy te is értsd: nem ócsárolta a hirdetőt. Vagy ha igen,
akkor azt olyan baromi ügyesen csinálta, hogy senki más nem vette
észre, csak te, mivel már korábban volt nézeteltérésetek, és az adott
hirdetőt ismered, és védőszárnyaid alá vetted, mintha kellett volna. -
tome.jr
addikt
Jaj ne
Ott folytatod ahol ő abbahagyta.
Ez az egyenes beszédes dolog is részedről valami félremagyarázás, de az is lehet hogy velem van a baj és nem fogalmaztam világosan. Nem azért tettem szóvá ezt a szedett vedett dolgot mert már máshol volt nézeteltérésünk, hanem azért mert egy konkrét linkre mondta mindenfajta info nélkül ezt a jelzőt és ez háborított fel. EZÉRT ÉS NEM MÁSÉRT. Azt is leírtam miért volt felháborító számomra. Csak azért mert nem ismer egy hirdetőt még nem kell leócsárolni, főleg amikor az ellenkezője igaz róla.
Mibe keveredtem én bele a 88-ban?
Uccsó mondatot kifejtenéd?
-
DigitXT
félisten
Fogalmam sincs kicsoda, de szerintem nincs szüksége "védelemre".
Mindenesetre ez a mostani egyenes beszéd volt: azért kötöttél bele a
hozzászólásába, mert máshol volt már előzménye, mondhatom szép.egy konkrét linkre mondta mindenfajta info nélkül
Arra a linkre, amiről mondtad később, hogy "jó, ott épp nincs számla".
Az ismerősöd akkor most a számla nélküli 60K-s, vagy a számlás 65K-s
verziót vette?Csak a tisztánlátás végett kérdezem.
Amúgy meg ha
el tudnál vonatkoztatni a "felháborodásodtól" (amit én egyébként eléggé
túlzónak érzek a témában), rájöhetnél, hogy a PH! apróhirdetéseket
nyugodtan lehet szedett-vedettnek titulálni, és Recon nem feltétlen azt
az egyetlen hirdetést szidta, csak ki akarta hagyni a számításaiból az
egészet, és "normális" (mindenki számára elérhető) árakat hasonlított,
ami alapján levont egy következtetést, amivel akár lehet is vitatkozni,
de semmiképpen nem olyan módon, ahogy te elkezdted, hiszen pont
magad alatt kezdted vágni a fát... (És nem mutattad, hogy az eredeti
elgondolással egyetértenél, ráadásul a 88-ban teljesen belezavarodtál.)Amúgy sokan eljutnak odáig, hogy "jajj, itt 5K-val olcsóbb, itt kell venni!"
Csak abba nem gondolnak bele, hogy simán lehet, hogy valakinek az az
5K inkább megér valami pluszt, amit azért kap. Természetesen ha nem
kap érte semmit, akkor hülyeség drágábban venni, de nem tudhatod, hogy
mi az, ami számára megéri a különbséget. (Ha pl. nekem órákat kellene
utaznom valaminek a beszerzéséért, akkor inkább venném helyben picivel
többért, mert a szabadidőm nincs ingyen. Ugyanezen okból viszont le is
zárom veled ezt a meddő vitát: tőlem kötözködj, de néha vedd észre magad.)
Miért érzem úgy, hogy sokan nem dolgoznak még a megmondóemberek közül? -
tome.jr
addikt
Ti spanok vagytok hogy ennyire véded?
Szerintem ez a vita közöttünk alakult ki és nem veled. Talán annyi lejött belőle hogy máshol már volt előzménye. Én a magam részéről lezártam a vitát, olvasd el újra az utolsó hozzá intézett hsz-emet.
Tévedsz, árgépes árakat mondtam neki a 4870-re, megint csak javaslom hogy olvass vissza. Biztos vannak szedett vedett helyek, ő viszont egy konkrét linkre mondta mindenfajta info nélkül ezt a jelzőt és ez háborított fel. Tudniillik egy ismerősöm vett onnan éppen 4890-et és teljesen korrektül lement a biznisz, hibátlan a kártya.
Az eredeti elgondolással meg semmi gondom nincs, mégegyszer mondom a 81. hsz-re reagáltam. Amit te ragozol az előtte volt.
-
DigitXT
félisten
Nekem kerek a történet (természetesen már rég elolvastam a kapcsolódó HSZ-eket), de nem értek egyet a "belépőddel".
Lényegében lehülyézted Recon-t, mert kisker árakat nézett, az itteni bazáros árak helyett (ráadásul mindegyiket közelítőleg adta meg), erre nagy dirrel és durral linkelsz neki egy bazárt, ahol 65K (ami szerinted nagyon messzi van a ~70K-tól
), és aminek ellenére a mondanivalója továbbra is fennáll, ráadásul a 60-70K közötti, és az 55-65K közötti 10K nem is ugyanannyi százalékosan. És igenis vannak "szedett-vedett" helyek*, s különböző érdekes webshopok. Úgy rontottál be, mintha ezzel téged támadott volna, vagy valami. Szerintem próbáld meg ettől elvonatkoztatva megérteni az eredeti mondanivalót, és lezárni magadban a vitát.
*: nem csak a PH-n üzletelők közt vannak rosszak/jók, rendes boltok között is!
Azért ezzel már csak nem szállsz vitába. A jóknak tisztelet: a rosszak vesszenek.joshua7@111: nem azt mondta, hogy 21 fps bőven elég, gondolom az 1680-ból extrapolálja az 1280-as eredményeket, de nem tudom, mennyi gyakorlati tapasztalattal.
Ráadásul AA nélküli eredményekkel jön, stb. Viszont teljesen felesleges ezen elkezdeni vitatkozni, hiszen ha neki elég, lelke rajta!
Csak nem kéne megmondóembert játszania, hogy más is így gondolja... Úgysem fogod meggyőzni - ill. nem is kell! -, ő meg nem fogja jobban tudni nálad, hogy neked mik az igényeid, ha megfeszül sem.
-
zed1983
őstag
Úgy látom az XFX dobozhoz mindenkinek vagy egy-két szava
-
Az XFX XXX doboza nagyon komoly.
-
mephi666
nagyúr
hát az szerintem a raktározók/szállítók rémálma
szép és jó a polcra kirakva, de szállítás közben nem csak a dobozban szállítasz fölöslegesen levegőt, hanem a doboz konkávsága miatt mégtöbb helyet foglal
régen volt megacolor gef2 mx200-asom... na, annak a doboza úgy nézett ki, mintha egy fillrate teszt közben nyomtál volna egy shotot, ráhúztad volna a tokra és ráírtad volna a márkát meg a típust... ennyi
-
DigitXT
félisten
Az a baj, hogy belekötöttél Recon mondanivalójába, anélkül, hogy azt megértetted volna: linkeltél egy 65K-s 4890-est, valóban. Ugyanott 54K a 4870 1GB (ugyanazon gyártó kártyájáról beszélünk most, tehát éppen a Sapphire): 20%-kal drágább tehát a 4890. Jobb ennyivel? Ha igen, akkor semmivel sem éri meg jobban, vagy kevésbé, hiszen épp megegyezik az ár-teljesítmény arányuk... (Ha meg nem, akkor a 4870 jobb vétel.) Recon ~70K-t és ~60K-t írt, erre kezdtél kötözködni, és lementél 5 illetve 6K-val: számold ki, hogy mennyi a különbség előbbi/utóbbi esetben.
De amúgy nem csodálkozok azon, hogy nem értesz, azzal a lendülettel, amivel Reconnak nekimentél.
Bár nem ismerem az előéleteteket.
Szerk: Recon még azt mondta, hogy szerinte a 4870 sem éri meg azt az árat, amennyért kínálják jelenleg. (És általános árcsökkenésnek örülne.) Szerintem joga van a véleményéhez.
Nem értem, mi ez a vehemencia: bazáros vagy talán, vagy mi?
(Ahogy gyorsban rákerestem, ez sem igaz: akkor mi is a bajod...?
)
-
JanR
addikt
Az az xfx doboz
Hat az asd!
-
TK36
aktív tag
T... gazdaságos doboz nincs, vagy green-es doboz-os VGA?
Miért kellenek ilyen szép rajzok, képek egy VGA dobozra, mikor - nálam - hamar a lombtárós doboz mélyére kerül, mikor kiveszem belőle.?
Nálam a doboz árat inkább a kártyákra költhetnékSzerintem - pár hét vagy hónap múlva (addigra úgyis kijönnek a referenciáktól eltérő kialakítású VGA-k is) - jöhetne egy nagyobb videokártya teszt is. Már úgyis sokat vannak a porondon, illendő lenne rendet vágni köztük, hogy ki a legény a gáton.
-
zed1983
őstag
Az XFX dobozát nehezebb volt megtervezni sztem mint magát a kártyát
-
DigitXT
félisten
Te még rosszabb arányt hozol ki. Hasonlítsd itt össze a Sapphire-t a Sapphire-hoz,
ASUS-t az ASUS-hoz, mindkét esetben gyakorlatilag 20%-kal drágább a 4890. Szerk: amennyiben ez 20% teljesítménytöbblettel is jár, akkor az ár/teljesítményük egyforma lesz, tehát ugyanolyan "jó* vétel" lesz mindkettő.*: vagy nem jó...
-
syC
addikt
Nemtetszik nekem ez...
-
lorcsi
veterán
úgy látszik a vga gyártóknál nincs válság, nyomatják a kártyákat félévente (vagy hamarabb)
nem is veszek amíg ilyen gyorsan fejlesztenek -
mephi666
nagyúr
megy ám itt a fight rendesen
nekem dobozoknál kb annyi tűnt fel, hogy msi-éknél ugyanaz a bamba másnapos predátor figyel a dobozon, mint a gtx275nél... csak itt kicsit vörösebb az alapszín, amott meg ződes... nem sokat szöszöltek rajta a dizájnerek... lehet, hogy péntek délután munkaidő vége előtt 1perccel mondta nekik a főnök, hogy: "na fiúk, addig nem megy senki haza, amíg nincs frankó doboza a 4890-nek" ...és 10másodperc alatt ezt hozták össze fotósoppal
-
tibz03
őstag
A matektudásodat (vagy inkább nem-tudásodat) már megvillantottad, most pedig megint?
Te linkelted. Számold már ki, hogy mennyi különbség van az itteni legolcsóbb 4870 1 GB és 4890 1 GB között. Azzal, hogy én valamivel drágább árakat adtam meg, az arányok nem változnak. Ergo, amit írtam a #73-ban, az ettől a beszólásodtól függetlenül helytálló marad.
A személyeskedéssel meg pont te jössz?
Hagyjuk már ezt. Te reagálsz állandóan a hsz.-aimra lekezelően meg flegmán. Ha neked nem tetszik, hogy én ugyanilyen hangnemben reagálok, akkor az a te bajod.
"Neked milyen van?" - Direkt kiemeltem, hogy nekem is ilyen van, de te már megint próbálsz kapaszkodni a nemlétező szalmaszálba. Pff...
-
tome.jr
addikt
Már megint jön a hülyeség töményen, meg a személyeskedés, de ezt már megszoktam tőled, ha elfogynak az észérvek vagy kiderül hogy nem volt igazad.
Nem ippen van, hanem van. Tök mindegy hogy 1 vagy 2 helyen van attól még van. És nem ügyi vagyok ember, hanem a legolcsóbb helyen veszek meg mindent. Akinek van egy kis esze nem pedig ügyi az körbenéz mielőtt vásárolna. Nem te beszéltél nemrég a marketingfogásokról, hogy minden szart lenyomnak az ember torkán drágábban?
Kit érdekel az átlagár? Én nem átlagáron akarok venni valamit hanem a legolcsóbban. Magyar mentalitás? Neked milyen van? Ja igen, a te mentalitásod a királyi többes, örülök hogy most már az egész világ nevében tudsz véleményt alkotni.
Részemről itt van vége. ON
-
X@b3e
addikt
Én is az XFX designra szavazok
-
tibz03
őstag
"Ippen" van kb. 2 bolt (a pixmania-n kívül természetesen), ahol 60k alatt van 1 gigás 4870.
Grat, hogy megtaláltad őket, ügyi vagy.
(#83) joshua7: Úgy mondod, mintha a hardverapró tele lenne a kiskereknél olcsóbb ajánlatokkal.
Amúgy ne a legolcsóbbat keressétek már, hanem egy átlagárat nézzetek, hogy mégis mennyivel olcsóbb a 4870 a 4890-nél. A legolcsóbb ár csak minket érdekel, német ismerősöm pár hónapja vett 4870-et a javaslatomra, előkerestem neki egy német webshopot, ahol olcsó volt, de ő az amazon-ról rendelte kb. 40 €-val drágábban, mondván: ő abban bízik meg, mert onnan már rendelt. Az, hogy ti itt a magyar mentalitásotokat erőltetve előhozakodtok a legolcsóbb árral (ami persze nekem is fontos, mert én se vagyok eleresztve, hogy szórjam a pénzt), az a világot nem érdekli.
-
tome.jr
addikt
Szedett-vedett? Te miről beszélsz? Az itteni bazárosok számlát, garjegyet adnak mindenről, semmivel sem tud kevesebbet egy ilyen VGA mintha besétálnál az utcáról a boltba és levennéd a polcról.
A 60k-s hirdetés tényleg nem számlás, garos, viszont van olyan is 65k-ért. [link]
Árakban sem vagy nagyon képben úgy látom: 4870 1 gb már 55k alatt kapható árgépen is, az 512-es meg 50k alatt. Csak kicsit utána kellene nézni.
-
Bluegene
addikt
-
LackoMester
addikt
240 Euróért árulják nálunk a Sapphire HD4890,de a Asus,Giga,Msi már 270 Euro.
-
Davidof92
senior tag
válasz
Depression #74 üzenetére
Nállunk, vagyis ahova járok suliba ott az ejuronicsbe a 8600gt 256mb 40k, az x1550-es 128mb ati meg 25k
-
tibz03
őstag
válasz
Depression #74 üzenetére
Amikor én vettem X1950 Pro-t 40k alatt, a MM-ban fél évvel később láttam XT-t (ami ugyebár egy hajszálnyival jobb) ~90k körül.
"Hülye azért nem vagyok."
Aki jó áron akar 4890-hez jutni, olyan 3 év múlva nézzen el a MM-ba, talán már lesz 50k alatt!
-
Depression
veterán
-
tibz03
őstag
Már rendelhető néhány webshopból ~70k körüli áron. 1 gigás 4870-ek ~60k körül kezdődnek, és nem is olyan jó vételek manapság (bár a kategóriáján belül lehet, hogy nincs most jobb). Szóval ha ez 15-20%-kal jobban teljesít a 4870-nél, még akkor sem lesz egy hű de jó vétel. Árakat kéne már csökkenteni, minden szegmensben.
-
_Toka_
senior tag
Tényleg, az nvidia új GTX kártyáinál van még az a memóriaszivárgás vagy mi a szösz?
Abu írásai között turkálj a konkrétumok után, de amennyiben jól emlékszem, alapvetően ott van a probléma az nV megoldásában, hogy az objektumok adatait/textúráit hasonlóan a filestruktúrához tárolja, ezáltal azonos objektumok esetén különböző kontextusban képes többször is ugyanazt tárolni szemben az ATi megoldásával, ahol ez nem fordulhat elő.
Mivel ezt a driver tolja a kártya memóriájába, és irányítja a kártya működését, mind a mai napig fennáll.
De keresd itt Abu85 ezirányú írásait, és konkrétumokat fogsz találni. Bennem kb. ez maradt meg a riválisok memóriakezelésével kapcsolatban.
Remélem, jól emlékszem... -
fanti
addikt
És mik voltak azon komolyabb játékok?
Mert nekem Crysis Warhead alatt ha 4x élsímítást adok, akkor csúcs beállítások mellett belassúl nagyon (DX10), de más játékoknál meg szépen teker azzal is. Ja 1280x1024-ben játszok 19"-on.
De a lényeg, hogy ezen 4890-es karik bármelyikét elfogadnám, nekem a 40% többlet elég lenne mindenre. Nagyon örvendetes tény számomra, hogy ilyen, még éppen megfizethető kategóriában van ez a kari, és a rajta levő 1GB memó tényleg mindenre elég.
Tényleg, az nvidia új GTX kártyáinál van még az a memóriaszivárgás vagy mi a szösz?
Mármint az az izé, hogy fölöslegesen zabálta a kártya a memóját valami hiba miatt és az egy idő után elfogyott.
Mert nekem még a 8800GTS 640MB-nél a cikkek szerint volt anno. -
Geller72
veterán
hehe..emléxem az első V7-es széria Asus dobozaira. Akkorák voltak, mint egy asztal...
. A frissen nyíló falusi számtech boltosoknak elég volt hármat a kirakatba tenni, oszt' kész is a dekor....állítom volt anno olyan suttyó, aki amikor ilyet vett, direkt nem apucival ment haza, hanem tömegközzel, és azzal is kétszer, hogy biztosan minden falubeli megtudja, hogy neki mije is van...
.
-
_Toka_
senior tag
Na, hát erre pont azért figyelsz fel, mert ezen se sárkány, se házisárkány...
Na jó, nem Te, a nagy többség...
(#61) Solten: És még biztos van pár kivétel ... de a nagy többség akkor is...
(#62) Balika911: Meggyőződésem, hogy nem is mi vagyunk a célközönség. Ha mi lennénk, nem lennének tekintettel Karácsonyra, Húsvétra, tanévkezdésre, stb...
(#64) Geller_1972: Viszont most tökéletesen tudod, hogy melyik melyik... Jó, sztem mindannyian ugyanarról beszélünk más-más szemszögből... A lényeg, hogy nem mi vagyunk a célközönség, mi felirattól/ábrától függetlenül tudjuk, mit kapunk.
Báááár, ha jól meggondolom, az örök nV-ATi párharc még itt, a szakmai topicokbak is ... hááát ... legalább is elgondolkodtatók... -
törölt tag
A dobozról mindenesetre láthatja, hogy mire számíthat. Ami engem illet édesmindegy, úgyis rakok rá egy jó nagy bordát és egy (vagy kettő) halk ventilátort, mert úgy hatékonyabb a hűtés. A dobozát meg általában csak kétszer látom: amikor megveszem, ill. amikor eladom a kártyát.
-
_Toka_
senior tag
Frankó, de akkor ott állva a polc előtt mi alapján különböztetnéd meg a Sapphire-t az MSI-től, vagy az ASUS-tól, esetleg az XFX-től. Még a végén azt mondanád, hogy az eladó átvert, mert egyik helyett a másikat adta...
Ilyen filccel "gravírozott" papírzacsiban meg mégse árulhatják... -
Geller72
veterán
..de itt egy baj van...hogy ez nem maga a reklám..ezt a legtöbb esetben az ember fia nem is látja, maíg meg nem veszi..ezért is tartom szánalmasnak..
Mennyivel szebb lenne, szolidabb, és tartaná értékesebbnek a tulajdonos egy szépen megmunkált, szál csiszolt alumíniumlapot, sorszámozott gravírozással... Tudom, hogy elsőre ez is egy kicsit visszataszítónak tűnhet, de inkább találom vonzóbb alternatívának, mint a fenti motivációt.
.
Üdv:
Geller -
_Toka_
senior tag
válasz
#72042496 #54 üzenetére
Most mondd azt, hogy a kedvenc kocsidat nem valami bögyös maca bámulja, miközben keresztülszáguld a fullHD-LCD-den, vagy egy gumis, autószerelő műhelyébe bemész, pont azokat a macákat látod a falaikon az Általad keresett terméket hirdetni, akiket itt 3D-ben, fantasy öltözékben ... ott valszeg ezek nélkül...
Kétségtelen, hogy ork, sárkány, kigyúrt akcióhős a marketing egyéb területén keveseket érdekel már, de a trend hasonló.
De már a pénzedet is ilyenek költik, de egyre inkább ők kezelik ... persze reklámok szintjén.(#55) Solten: Hol a troll, sarkany, manga csajszi?
HIS 4 ever. Sapphire se szokta tulcsicsazni, radobjak Ruby-t, vagy valami voroshaju csajszit, azt ennyi
A dobozon... Ilyenkor már szinte mindegy, megy be a gépbe, jobb esetben hónapokra... -
törölt tag
Belegondolva a tisztítószerek reklámját leszámítva nem jut eszembe más, ami hasonlóan gagyi. Egyet kell értenem a kollégával.
Tisztítószereknél kimutatták, hogy hiába tartják a legtöbben gagyinak ezeket a reklámokat, mégis így fogy belőlük a legtöbb. Gondolom VGA-nál hasonló okokból marad a sárkány, ork, autó, bögyös csaj, stb... a dobozon és a kártya matricáján.
-
bozont
veterán
Ugyan nem engem kérdeztél, de a monitoros kérdésedre válaszolva inkább a magas felbontás+medium. Nemrég váltottam 19"crt+1024x768 (bár ahol bírta a 7600GT a játékoknál 1280x960) monitorról egy 24" wide tft-re és vissza nem cserélném, még ha magasabb beállítások mellett jobban is futnak a játékok. Igaz, nekem már az is jó ha legalább 30fps-t produkál. Na meg a mai tft-knél az sem jár akkora minőségbeli romlással ha lejjebb vesszük a felbontást, egy kicsit homályosabb lesz ugyan a kép, de nem túlzottan. Mintha a régi crt monitoromat bámulnám.
Amúgy a kártya nagyon bejövős, a teszteket elnézve hozza a GTX275 szintjét, elég játék függő ugyan. Viszont az a nem mindegy hogy a gpu terén minden tesztben 950Mhz feletti tuningot sikerült összehozni, több olyan is volt ahol stabilan ment az 1Ghz és akkor még az volt a csúszka vége.
Remélem lesz valami jobb, halkabb hűtéssel szerelt verzió is, egyre szívesen beneveznék.
-
Geller72
veterán
..no de gyerekek..nem tudja vki, hogy ki csinálja világszinten ezeket a vga designokat?...mert rekedtre röhögöm magam, ahányszor egy új VGA-t meglátok. Már tíz éve ugyanaz megy. Tuti, hogy debil állatnak nézik a gamerekt, nulla IQ-val. Nem tűnik fel senkinek???? Na mi lehet egy VGA grafikája??,..na mi???..Hát persze, hogy vagy egy Ork, egy Troll, egy Sárkány, Egy jó nő rettentő komoly nézéssel, amolyan megsemmisítelekegyoldalnézésemmelanélkülhogybármitiskelljencsinálnom pillantással...vagy egy szééép ótóóóó..
...NYÍRJUKMÁRKIIIII!!!!.
Gagyi...
Geller -
_Toka_
senior tag
Miután digitális csatlakozás esetén a CCC-ben be lehet állítani, hogy a kisebb felbontásokat a monitor natív felbontásán középre igazítva fekete kerettel bepakolja a driver, már nem érdekel, hogy valamit nem bír a kártya 2048x1152-ben. Kisebb, de tűéles képen megy minden, mint régen. Csak a lehetőségeim bővültek azáltal, ha a vasam elboldogul nagyobb felbontással, mint régen, így csak jól járhatok tökéletes kép mellett...
csak jobb a kisebb felbontás+ultra high mint magas felbontás+medium vagy nem? <---erre válaszolj ...
Igen, jobb, de ATi esetén digitális kapcsolat mellett (pl. DVI) van lehetőség kompromisszumot kötni. Esetemben van...... mester
nos, ez távol álljon tőlem...
-
Solten
őstag
XFX Radeon HD 4890 XXX 18+ edition...
-
Bluegene
addikt
hát persze jobb a nagy kijelző, viszont számolnod kell azzal h drága lesz alá tolni mindig egy aktuális csúcskártyát(nyílván egy rolls royce se annyival jobb egy 7es BMW-től mint amennyivel drágább)
én inkább tolom 1280ba ultra highon magas fps-sel mint 2048ba mediumon szaggatva, nem?
és mégcsak nem is recés mert 4AA-t tolok a CRT-re(AA nélkül se annyira, bár lehet ez az én igénytelenségem)mind1 én is próbáltam már nagymonitort értem én a lelkesedést, csak jobb a kisebb felbontás+ultra high mint magas felbontás+medium vagy nem?<---erre válaszolj mester
Joshua7: I respect your opinion
-
joshua7
veterán
Istenem, megnézted a mostani konfigom és máris megy a fejtágítás...
4 hd4850-em is volt, a hd4870 meg a gtx285 előtt, szóval tudom, miről beszélek. Az utóbbi 2 hd4850 meg Gainward GS volt, nem is sima trutyi, de nekem kevés volt 1280/4AA-hoz. Simán bement 30fps alá komolyabb játékban és nem is Crysis-ről beszélek, szóval én meg ezt tapasztaltam. Ennyi. -
_Toka_
senior tag
Nos, ha mindent nem is visz, de Dead Space, COD5, Fallout 3 biztosan megy szépen max-on 2048x1152-ben.
Nem is ez a baj, hanem ezt a felbontást betolja az arcodba az 1280x1024 után ... hát ... izé ... no ... igazából sztem a Dead Space-t le se toltam volna onnan a srác válla fölül, ha nem ebben a fantasztikus látványban részesülök, amiben ... így viszont maradandó nyomokat hagyott bennem, mint az első játék, amit ebben a felbontásban lenyomtam, mint a vajat.
De nem akarlak bosszantani, mert bizony mondom, két hete még pont azt hangoztattam ezekben a dolgokban, mint ma Te...edit: OFF
-
Bluegene
addikt
joshua: 1280ba bőven sok a 4850 ne viccelj, énnekem 40FPS+-t(legyen 50-60 jó) produkáljon azt csók, én attól felfelé már nem látok egetverő különbséget, de lécci ne menjünk ebbe bele, tudom te a 1000 és 1001 fps között is látod
ismétlem ne menjünk bele nekem mindent visz
egyébként is egy dolog vmi külföldi tesztben olvasni valamit és tolni 1280ba egy 4850nel, látom neked nem is ilyen kártyád van, ha megvan egy játék nyugodt szívvel indítom mert tudom h meg fog bírkózni a feladattal, ennyi jó érzés nem kell aggódni
-
Bluegene
addikt
majd váltok én is Tft-re ne aggódj
igazából elvagyok ezzel is gyönyörű a képe(flatron 19' Samsung), szal tökmind1, majd jövőre
, az h CRT nem kell megijedni, napi 3-4 órát kibír a szem, ráadásul az LCd is (majdnem) ugyanúgy rontja a szemet szvsz, ez csak hype h megvedd
de ne menjünk bele, nyílván az irigység beszél belőlem
-
_Toka_
senior tag
... , a másik az h én 1280-ba játszok 4AA-val maxon arra több mint elég a 4850
(igen CRT-vel
), szal kábé semmit se éreznék a 4890-nel ...
Na és akkor most dőlj hátra ... és képzeld el, hogy hirtelen kapsz egy mail-t, amiben említenek holmi Samsung 2343BW moncsit 50e alján. Kicsit utánanézel, és tulképp tetszik. Rákeresel, telefonálsz párat, és arra jutsz, hogy 48900-ért a Tiéd lehet. Így a válság elején/közepén...
Nos, én így jártam - konkrétan pont egy barátságos frekivel 1280x1024-es CRT-vel rendelkeztem - és töprengtem ... és váltottam ... és nem bántam meg ... deeee ... öööö ... nem is tom, miért, de komolyan nézegetem ezeket a híreket... -
Bluegene
addikt
-
WonderCSabo
félisten
Ezt az XXX-et még hányszor lövik el? Emlékszem volt XFX XXX 8800GTX.
-
Bluegene
addikt
válasz
#19617792 #33 üzenetére
jah úgy vagyok vele ha már váltok akkor az legyen 2000sp-s időtálló kártya, ne csak egy 30-40%-kal gyorsabb
arra nem sajnálom a pénzt erre igen
, a másik az h én 1280-ba játszok 4AA-val maxon arra több mint elég a 4850
(igen CRT-vel
), szal kábé semmit se éreznék a 4890-nel, max azt h zajosabb(na jó krájsziszban érezném de azt már végigtoltam párszor)
-
Skizz
addikt
XFX-ék kit akartak egölni azzal a dobozzal?
-
törölt tag
Rajtad kívül még elég sok ember lehet így.
sephi: Ez nem egy RV770XT OC, hanem egy kicsit optimalizált GPU, már a tranyószám is sejtet valamit (RV770 - 956 millió, RV790 - 959 millió), szóval ez nem egy sima átnevezés, érdemi fejlesztés nélkül.
"Az RV790 lapka 959 millió tranzisztort tartalmaz, így az Ultra-Threading Dispatch Processzor működését némileg optimalizálták, ennek köszönhetően a számításigényes programok, azonos órajel mellett valamivel gyorsabban futnak majd az RV770-hez viszonyítva. A chip körül még található kapacitor gyűrű is, a rendszer ugyanis ennek segítségével örzi meg a stabilítást a magas órajelek alkalmazásakor."
Forrás: Prohardver!
-
F e Z o
veterán
viz alatt sztem mindegyik 4870-es megy ezeken az órajaleken....
csak el ne kezdődjön az nvidia féle órajel emelés, átnevezés téma..... -
Bluegene
addikt
Szépek! Elfogadnék egyet, de sztem már kiszolgál a 4850 engem az RV870ig
-
P00By
nagyúr
válasz
infectedmann #29 üzenetére
A jövőhéten kiderül
-
infectedmann
őstag
PH! tesztet a népnek
Kíváncsi leszek majd, hogy a PH! teszt milyen eredményt hoz majd -
rootkiller
őstag
Majd szépen lassan jönnek a speckó hűtéses tuningosok is.
-
Puma K
nagyúr
Nagyon meleg az a XFX doboz
Csak kár hogy itthon tutit nem lehet majd olyan 'X' csomagolásban kapni... -
ProEvoFan
nagyúr
tetszik a vga, főleg az ára
-
Geönczy
aktív tag
XFX XXX doboz nagyon komoly.
-
erdoke
titán
Hmm, a "szálingózik" nem akad fenn a szövegszerkesztő ellenőrzésén? Szállni szigorúan két szárnnyal és két L-lel.
-
joi29
őstag
" az új modell gyártását egyelőre az AMD felügyeli, így minden partner ugyanazt a kártyát kapja"
-Az oké hogy felügyeli, de ki gyártja? -
P00By
nagyúr
-
m1sk4r
aktív tag
XFX XXX, vajon van még más is a dobozban?
-
Hm, ez örömteli hír. Jók is ezek a kártyák, király, hogy még feszt is lehet húzni 1,4 voltra, na annyival már frankón melegedhet és fogyaszthat. Ezek nem Green Edition-ösek ám
-
venember83
nagyúr
Értelmes hsz-t akkor itt elég nehéz írni, ha nincs különbség a kártyák között... Ööö... Szép a Gigabyte doboza.
-
Jester01
veterán
A vállalat a termékekhez egy 60 napos próbaverziót kínál majd a Norton Internet Security 2008 szoftverből.
Hű, rohanok MSI kártyát venni akkor -
Valty
aktív tag
Az XFX doboza nagyon durva
Remélem a következő szériát is ilyenbe teszik
-
bolvar
senior tag
jöjjenek csak a jó kis egyedi hűtős cuccok
vaporx sapphire várom már kiváncsian
-
LÁZ
addikt
uuu, az az XFX doboz elég nájsz
-
stifi
senior tag
290 dollár...
itthon a nagykerekben meg 60 nettó (ezer és HUF), nagy kár érte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Medence topik
- Vicces képek
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Külföldi SIM-ek itthon
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest