Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
-
DigitXT
félisten
Ismerős a 60k-s gar nélkülit vette.
Hát akkor gratulálok neki.De biztos hülye az, aki inkább veszi 65-ért garral...
Az meg méghülyébb, aki bemegy a közelébe eső kiskereskedésbe, leteszi a pl.
70K-t, és boldogan hazaviszi a karit. Az a szemét kereskedő, meg keresett rajta
5K-t (egyébként ez rohadtul nem így van: üzlethelységet is kell fenntartani, stb.).Ja, hogy azt mondjátok, hogy nem baj, ha tönkremennek a kiskerek, mindent
okosban kell csinálni?És ha nem lesz ember a PH-ról, aki kihozza nektek
a nagykerből (garral, vagy gar nélkül), akkor hova fordultok majd? Szó se róla,
én is szoktam és szeretek is a PH-n adni venni! De azért azt sem kell hülyének
nézni, aki használja a normál értékesítési csatornákat is.* (Kérem kapcsolja ki.)*: röpködtek itt ilyen 20K-k is: természetesen tájékozatlanul vásárolni nem kell.
Szerk: pejoratív hangzás
Honnan tudod, hogy arra az egyetlen "kereskedőre" értette?
Lehet, hogy cakk-pakk nem szeret itt vásárolni: szíve joga...! -
DigitXT
félisten
A kérdésre sem válaszoltál, szóval innentől nem folytatom a vitát.
Btw. csak hogy te is értsd: nem ócsárolta a hirdetőt. Vagy ha igen,
akkor azt olyan baromi ügyesen csinálta, hogy senki más nem vette
észre, csak te, mivel már korábban volt nézeteltérésetek, és az adott
hirdetőt ismered, és védőszárnyaid alá vetted, mintha kellett volna. -
DigitXT
félisten
Fogalmam sincs kicsoda, de szerintem nincs szüksége "védelemre".
Mindenesetre ez a mostani egyenes beszéd volt: azért kötöttél bele a
hozzászólásába, mert máshol volt már előzménye, mondhatom szép.egy konkrét linkre mondta mindenfajta info nélkül
Arra a linkre, amiről mondtad később, hogy "jó, ott épp nincs számla".
Az ismerősöd akkor most a számla nélküli 60K-s, vagy a számlás 65K-s
verziót vette?Csak a tisztánlátás végett kérdezem.
Amúgy meg ha
el tudnál vonatkoztatni a "felháborodásodtól" (amit én egyébként eléggé
túlzónak érzek a témában), rájöhetnél, hogy a PH! apróhirdetéseket
nyugodtan lehet szedett-vedettnek titulálni, és Recon nem feltétlen azt
az egyetlen hirdetést szidta, csak ki akarta hagyni a számításaiból az
egészet, és "normális" (mindenki számára elérhető) árakat hasonlított,
ami alapján levont egy következtetést, amivel akár lehet is vitatkozni,
de semmiképpen nem olyan módon, ahogy te elkezdted, hiszen pont
magad alatt kezdted vágni a fát... (És nem mutattad, hogy az eredeti
elgondolással egyetértenél, ráadásul a 88-ban teljesen belezavarodtál.)Amúgy sokan eljutnak odáig, hogy "jajj, itt 5K-val olcsóbb, itt kell venni!"
Csak abba nem gondolnak bele, hogy simán lehet, hogy valakinek az az
5K inkább megér valami pluszt, amit azért kap. Természetesen ha nem
kap érte semmit, akkor hülyeség drágábban venni, de nem tudhatod, hogy
mi az, ami számára megéri a különbséget. (Ha pl. nekem órákat kellene
utaznom valaminek a beszerzéséért, akkor inkább venném helyben picivel
többért, mert a szabadidőm nincs ingyen. Ugyanezen okból viszont le is
zárom veled ezt a meddő vitát: tőlem kötözködj, de néha vedd észre magad.)
Miért érzem úgy, hogy sokan nem dolgoznak még a megmondóemberek közül? -
DigitXT
félisten
Nekem kerek a történet (természetesen már rég elolvastam a kapcsolódó HSZ-eket), de nem értek egyet a "belépőddel".
Lényegében lehülyézted Recon-t, mert kisker árakat nézett, az itteni bazáros árak helyett (ráadásul mindegyiket közelítőleg adta meg), erre nagy dirrel és durral linkelsz neki egy bazárt, ahol 65K (ami szerinted nagyon messzi van a ~70K-tól
), és aminek ellenére a mondanivalója továbbra is fennáll, ráadásul a 60-70K közötti, és az 55-65K közötti 10K nem is ugyanannyi százalékosan. És igenis vannak "szedett-vedett" helyek*, s különböző érdekes webshopok. Úgy rontottál be, mintha ezzel téged támadott volna, vagy valami. Szerintem próbáld meg ettől elvonatkoztatva megérteni az eredeti mondanivalót, és lezárni magadban a vitát.
*: nem csak a PH-n üzletelők közt vannak rosszak/jók, rendes boltok között is!
Azért ezzel már csak nem szállsz vitába. A jóknak tisztelet: a rosszak vesszenek.joshua7@111: nem azt mondta, hogy 21 fps bőven elég, gondolom az 1680-ból extrapolálja az 1280-as eredményeket, de nem tudom, mennyi gyakorlati tapasztalattal.
Ráadásul AA nélküli eredményekkel jön, stb. Viszont teljesen felesleges ezen elkezdeni vitatkozni, hiszen ha neki elég, lelke rajta!
Csak nem kéne megmondóembert játszania, hogy más is így gondolja... Úgysem fogod meggyőzni - ill. nem is kell! -, ő meg nem fogja jobban tudni nálad, hogy neked mik az igényeid, ha megfeszül sem.
-
DigitXT
félisten
Az a baj, hogy belekötöttél Recon mondanivalójába, anélkül, hogy azt megértetted volna: linkeltél egy 65K-s 4890-est, valóban. Ugyanott 54K a 4870 1GB (ugyanazon gyártó kártyájáról beszélünk most, tehát éppen a Sapphire): 20%-kal drágább tehát a 4890. Jobb ennyivel? Ha igen, akkor semmivel sem éri meg jobban, vagy kevésbé, hiszen épp megegyezik az ár-teljesítmény arányuk... (Ha meg nem, akkor a 4870 jobb vétel.) Recon ~70K-t és ~60K-t írt, erre kezdtél kötözködni, és lementél 5 illetve 6K-val: számold ki, hogy mennyi a különbség előbbi/utóbbi esetben.
De amúgy nem csodálkozok azon, hogy nem értesz, azzal a lendülettel, amivel Reconnak nekimentél.
Bár nem ismerem az előéleteteket.
Szerk: Recon még azt mondta, hogy szerinte a 4870 sem éri meg azt az árat, amennyért kínálják jelenleg. (És általános árcsökkenésnek örülne.) Szerintem joga van a véleményéhez.
Nem értem, mi ez a vehemencia: bazáros vagy talán, vagy mi?
(Ahogy gyorsban rákerestem, ez sem igaz: akkor mi is a bajod...?
)
-
DigitXT
félisten
Te még rosszabb arányt hozol ki. Hasonlítsd itt össze a Sapphire-t a Sapphire-hoz,
ASUS-t az ASUS-hoz, mindkét esetben gyakorlatilag 20%-kal drágább a 4890. Szerk: amennyiben ez 20% teljesítménytöbblettel is jár, akkor az ár/teljesítményük egyforma lesz, tehát ugyanolyan "jó* vétel" lesz mindkettő.*: vagy nem jó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest