- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
Bocs a két postért, de erre még csak reagálnék:
"Fingom sincs mire gondolt amikor leírta, nem látok bele a fejébe bár ha belelátnék sokkal könnyebb dolgom lenne." - Annak ellenére, hogy "fingod sincs", mire gondoltam, elég szépen sikerült kiragadnod egy jelentéktelen momentumot a hsz.-omból (~60k vs. ~70k - itt jegyezném meg, hogy ez a jel: ~ azt jelenti, hogy "megközelítőleg", ha esetleg eddig nem tudtad volna), ami még ráadásul helytálló is. És ahogy korábban is leírtam, nagyon sokan (elsősorban persze nem ebben az országban) nagy ívben tojnak a legolcsóbb árakra, hidd el. Éltem már Angliában, van német ismerősöm, van tapasztalatom abban, hogy egy gazdagabb országban milyen a mentalitás. De tudod mit? Igazad van, ne ezt nézzük, hiszen mindenki a saját pénztárcáját akarja kímélni. Tehát oda jutunk, amit te linkeltél: 54k vs. 65k: ugyanott vagyunk.
(#123) DigitXT: Igen, konkrétan a 60k-s és hasonló ajánlatokat (gari nélküli új cuccok). Mert azért akadnak itt a hardverapro-n érdekes dolgok, de jó hely ez, ha okosan vásárol az ember. Szóval nem, messze nem a teljes hardverapro-t fikáztam.
-
tibz03
őstag
Nézz már magadra, olvasd már el a hsz.-okat. Próbáltam külső szemlélőként olvasgatni (a 2. felétől konkrétan az is voltam, mert nem voltam itt), és még úgy is vicc, amit csinálsz, ha pedig "visszabújok a saját bőrömbe", akkor már egyenesen kellemetlen, hogy ilyen piti áskálódásokkal szemben kell "megvédenem" magam. Bár DigitXT "érdekes módon" megértette, amit mondok (veled ellentétben), és ahogy elnézem, ugyanazon a véleményen van. Ezúton is köszönöm, amiket írt, mert szinte 100%-ban ugyanezeket válaszoltam volna neked én is.
Az egész ott kezdődött, hogy belekötöttél az általam megadott megközelítő árakba, ráadásul úgy, hogy nincs is eredménye a kötekedésednek, mert ahogy azt leírtam a téged annyira "felháborító" #81-ben: "ne ilyen szedett-vetett* helyeket nézzünk már, mert akkor 4870-et valószínűleg találok 60k alatt." - és lám, belinkeltél egy hirdetést, ahol tényleg az 1 gigás 4870 54k. Hát gratulálok.
*Szedett-vedett hely: nem adnak garit se, mit vársz?! Ahol adnak garit, ott meg 65k. Ez aztán nagyon "far-far away" van a ~70k-tól.
Csak hogy tisztára mossam magam (mert már az is szóba került, hogy én a teljes hardverapro-t szidtam): a jelenlegi gépem kb. 70%-ban a hardverapro-ról származik, gondolom, ezzel mindent megmagyaráztam. Ha nem, jöhet a pü, itt már ne szemetelj(ünk).
Üdv!
-
DigitXT
félisten
Ismerős a 60k-s gar nélkülit vette.
Hát akkor gratulálok neki.De biztos hülye az, aki inkább veszi 65-ért garral...
Az meg méghülyébb, aki bemegy a közelébe eső kiskereskedésbe, leteszi a pl.
70K-t, és boldogan hazaviszi a karit. Az a szemét kereskedő, meg keresett rajta
5K-t (egyébként ez rohadtul nem így van: üzlethelységet is kell fenntartani, stb.).Ja, hogy azt mondjátok, hogy nem baj, ha tönkremennek a kiskerek, mindent
okosban kell csinálni?És ha nem lesz ember a PH-ról, aki kihozza nektek
a nagykerből (garral, vagy gar nélkül), akkor hova fordultok majd? Szó se róla,
én is szoktam és szeretek is a PH-n adni venni! De azért azt sem kell hülyének
nézni, aki használja a normál értékesítési csatornákat is.* (Kérem kapcsolja ki.)*: röpködtek itt ilyen 20K-k is: természetesen tájékozatlanul vásárolni nem kell.
Szerk: pejoratív hangzás
Honnan tudod, hogy arra az egyetlen "kereskedőre" értette?
Lehet, hogy cakk-pakk nem szeret itt vásárolni: szíve joga...! -
DigitXT
félisten
A kérdésre sem válaszoltál, szóval innentől nem folytatom a vitát.
Btw. csak hogy te is értsd: nem ócsárolta a hirdetőt. Vagy ha igen,
akkor azt olyan baromi ügyesen csinálta, hogy senki más nem vette
észre, csak te, mivel már korábban volt nézeteltérésetek, és az adott
hirdetőt ismered, és védőszárnyaid alá vetted, mintha kellett volna. -
DigitXT
félisten
Fogalmam sincs kicsoda, de szerintem nincs szüksége "védelemre".
Mindenesetre ez a mostani egyenes beszéd volt: azért kötöttél bele a
hozzászólásába, mert máshol volt már előzménye, mondhatom szép.egy konkrét linkre mondta mindenfajta info nélkül
Arra a linkre, amiről mondtad később, hogy "jó, ott épp nincs számla".
Az ismerősöd akkor most a számla nélküli 60K-s, vagy a számlás 65K-s
verziót vette?Csak a tisztánlátás végett kérdezem.
Amúgy meg ha
el tudnál vonatkoztatni a "felháborodásodtól" (amit én egyébként eléggé
túlzónak érzek a témában), rájöhetnél, hogy a PH! apróhirdetéseket
nyugodtan lehet szedett-vedettnek titulálni, és Recon nem feltétlen azt
az egyetlen hirdetést szidta, csak ki akarta hagyni a számításaiból az
egészet, és "normális" (mindenki számára elérhető) árakat hasonlított,
ami alapján levont egy következtetést, amivel akár lehet is vitatkozni,
de semmiképpen nem olyan módon, ahogy te elkezdted, hiszen pont
magad alatt kezdted vágni a fát... (És nem mutattad, hogy az eredeti
elgondolással egyetértenél, ráadásul a 88-ban teljesen belezavarodtál.)Amúgy sokan eljutnak odáig, hogy "jajj, itt 5K-val olcsóbb, itt kell venni!"
Csak abba nem gondolnak bele, hogy simán lehet, hogy valakinek az az
5K inkább megér valami pluszt, amit azért kap. Természetesen ha nem
kap érte semmit, akkor hülyeség drágábban venni, de nem tudhatod, hogy
mi az, ami számára megéri a különbséget. (Ha pl. nekem órákat kellene
utaznom valaminek a beszerzéséért, akkor inkább venném helyben picivel
többért, mert a szabadidőm nincs ingyen. Ugyanezen okból viszont le is
zárom veled ezt a meddő vitát: tőlem kötözködj, de néha vedd észre magad.)
Miért érzem úgy, hogy sokan nem dolgoznak még a megmondóemberek közül? -
DigitXT
félisten
Nekem kerek a történet (természetesen már rég elolvastam a kapcsolódó HSZ-eket), de nem értek egyet a "belépőddel".
Lényegében lehülyézted Recon-t, mert kisker árakat nézett, az itteni bazáros árak helyett (ráadásul mindegyiket közelítőleg adta meg), erre nagy dirrel és durral linkelsz neki egy bazárt, ahol 65K (ami szerinted nagyon messzi van a ~70K-tól
), és aminek ellenére a mondanivalója továbbra is fennáll, ráadásul a 60-70K közötti, és az 55-65K közötti 10K nem is ugyanannyi százalékosan. És igenis vannak "szedett-vedett" helyek*, s különböző érdekes webshopok. Úgy rontottál be, mintha ezzel téged támadott volna, vagy valami. Szerintem próbáld meg ettől elvonatkoztatva megérteni az eredeti mondanivalót, és lezárni magadban a vitát.
*: nem csak a PH-n üzletelők közt vannak rosszak/jók, rendes boltok között is!
Azért ezzel már csak nem szállsz vitába. A jóknak tisztelet: a rosszak vesszenek.joshua7@111: nem azt mondta, hogy 21 fps bőven elég, gondolom az 1680-ból extrapolálja az 1280-as eredményeket, de nem tudom, mennyi gyakorlati tapasztalattal.
Ráadásul AA nélküli eredményekkel jön, stb. Viszont teljesen felesleges ezen elkezdeni vitatkozni, hiszen ha neki elég, lelke rajta!
Csak nem kéne megmondóembert játszania, hogy más is így gondolja... Úgysem fogod meggyőzni - ill. nem is kell! -, ő meg nem fogja jobban tudni nálad, hogy neked mik az igényeid, ha megfeszül sem.
-
DigitXT
félisten
Az a baj, hogy belekötöttél Recon mondanivalójába, anélkül, hogy azt megértetted volna: linkeltél egy 65K-s 4890-est, valóban. Ugyanott 54K a 4870 1GB (ugyanazon gyártó kártyájáról beszélünk most, tehát éppen a Sapphire): 20%-kal drágább tehát a 4890. Jobb ennyivel? Ha igen, akkor semmivel sem éri meg jobban, vagy kevésbé, hiszen épp megegyezik az ár-teljesítmény arányuk... (Ha meg nem, akkor a 4870 jobb vétel.) Recon ~70K-t és ~60K-t írt, erre kezdtél kötözködni, és lementél 5 illetve 6K-val: számold ki, hogy mennyi a különbség előbbi/utóbbi esetben.
De amúgy nem csodálkozok azon, hogy nem értesz, azzal a lendülettel, amivel Reconnak nekimentél.
Bár nem ismerem az előéleteteket.
Szerk: Recon még azt mondta, hogy szerinte a 4870 sem éri meg azt az árat, amennyért kínálják jelenleg. (És általános árcsökkenésnek örülne.) Szerintem joga van a véleményéhez.
Nem értem, mi ez a vehemencia: bazáros vagy talán, vagy mi?
(Ahogy gyorsban rákerestem, ez sem igaz: akkor mi is a bajod...?
)
-
DigitXT
félisten
Te még rosszabb arányt hozol ki. Hasonlítsd itt össze a Sapphire-t a Sapphire-hoz,
ASUS-t az ASUS-hoz, mindkét esetben gyakorlatilag 20%-kal drágább a 4890. Szerk: amennyiben ez 20% teljesítménytöbblettel is jár, akkor az ár/teljesítményük egyforma lesz, tehát ugyanolyan "jó* vétel" lesz mindkettő.*: vagy nem jó...
-
tibz03
őstag
A matektudásodat (vagy inkább nem-tudásodat) már megvillantottad, most pedig megint?
Te linkelted. Számold már ki, hogy mennyi különbség van az itteni legolcsóbb 4870 1 GB és 4890 1 GB között. Azzal, hogy én valamivel drágább árakat adtam meg, az arányok nem változnak. Ergo, amit írtam a #73-ban, az ettől a beszólásodtól függetlenül helytálló marad.
A személyeskedéssel meg pont te jössz?
Hagyjuk már ezt. Te reagálsz állandóan a hsz.-aimra lekezelően meg flegmán. Ha neked nem tetszik, hogy én ugyanilyen hangnemben reagálok, akkor az a te bajod.
"Neked milyen van?" - Direkt kiemeltem, hogy nekem is ilyen van, de te már megint próbálsz kapaszkodni a nemlétező szalmaszálba. Pff...
-
tibz03
őstag
"Ippen" van kb. 2 bolt (a pixmania-n kívül természetesen), ahol 60k alatt van 1 gigás 4870.
Grat, hogy megtaláltad őket, ügyi vagy.
(#83) joshua7: Úgy mondod, mintha a hardverapró tele lenne a kiskereknél olcsóbb ajánlatokkal.
Amúgy ne a legolcsóbbat keressétek már, hanem egy átlagárat nézzetek, hogy mégis mennyivel olcsóbb a 4870 a 4890-nél. A legolcsóbb ár csak minket érdekel, német ismerősöm pár hónapja vett 4870-et a javaslatomra, előkerestem neki egy német webshopot, ahol olcsó volt, de ő az amazon-ról rendelte kb. 40 €-val drágábban, mondván: ő abban bízik meg, mert onnan már rendelt. Az, hogy ti itt a magyar mentalitásotokat erőltetve előhozakodtok a legolcsóbb árral (ami persze nekem is fontos, mert én se vagyok eleresztve, hogy szórjam a pénzt), az a világot nem érdekli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest