- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Toka_
senior tag
Tényleg, az nvidia új GTX kártyáinál van még az a memóriaszivárgás vagy mi a szösz?
Abu írásai között turkálj a konkrétumok után, de amennyiben jól emlékszem, alapvetően ott van a probléma az nV megoldásában, hogy az objektumok adatait/textúráit hasonlóan a filestruktúrához tárolja, ezáltal azonos objektumok esetén különböző kontextusban képes többször is ugyanazt tárolni szemben az ATi megoldásával, ahol ez nem fordulhat elő.
Mivel ezt a driver tolja a kártya memóriájába, és irányítja a kártya működését, mind a mai napig fennáll.
De keresd itt Abu85 ezirányú írásait, és konkrétumokat fogsz találni. Bennem kb. ez maradt meg a riválisok memóriakezelésével kapcsolatban.
Remélem, jól emlékszem... -
_Toka_
senior tag
Na, hát erre pont azért figyelsz fel, mert ezen se sárkány, se házisárkány...
Na jó, nem Te, a nagy többség...
(#61) Solten: És még biztos van pár kivétel ... de a nagy többség akkor is...
(#62) Balika911: Meggyőződésem, hogy nem is mi vagyunk a célközönség. Ha mi lennénk, nem lennének tekintettel Karácsonyra, Húsvétra, tanévkezdésre, stb...
(#64) Geller_1972: Viszont most tökéletesen tudod, hogy melyik melyik... Jó, sztem mindannyian ugyanarról beszélünk más-más szemszögből... A lényeg, hogy nem mi vagyunk a célközönség, mi felirattól/ábrától függetlenül tudjuk, mit kapunk.
Báááár, ha jól meggondolom, az örök nV-ATi párharc még itt, a szakmai topicokbak is ... hááát ... legalább is elgondolkodtatók... -
_Toka_
senior tag
Frankó, de akkor ott állva a polc előtt mi alapján különböztetnéd meg a Sapphire-t az MSI-től, vagy az ASUS-tól, esetleg az XFX-től. Még a végén azt mondanád, hogy az eladó átvert, mert egyik helyett a másikat adta...
Ilyen filccel "gravírozott" papírzacsiban meg mégse árulhatják... -
_Toka_
senior tag
válasz
#72042496 #54 üzenetére
Most mondd azt, hogy a kedvenc kocsidat nem valami bögyös maca bámulja, miközben keresztülszáguld a fullHD-LCD-den, vagy egy gumis, autószerelő műhelyébe bemész, pont azokat a macákat látod a falaikon az Általad keresett terméket hirdetni, akiket itt 3D-ben, fantasy öltözékben ... ott valszeg ezek nélkül...
Kétségtelen, hogy ork, sárkány, kigyúrt akcióhős a marketing egyéb területén keveseket érdekel már, de a trend hasonló.
De már a pénzedet is ilyenek költik, de egyre inkább ők kezelik ... persze reklámok szintjén.(#55) Solten: Hol a troll, sarkany, manga csajszi?
HIS 4 ever. Sapphire se szokta tulcsicsazni, radobjak Ruby-t, vagy valami voroshaju csajszit, azt ennyi
A dobozon... Ilyenkor már szinte mindegy, megy be a gépbe, jobb esetben hónapokra... -
_Toka_
senior tag
Miután digitális csatlakozás esetén a CCC-ben be lehet állítani, hogy a kisebb felbontásokat a monitor natív felbontásán középre igazítva fekete kerettel bepakolja a driver, már nem érdekel, hogy valamit nem bír a kártya 2048x1152-ben. Kisebb, de tűéles képen megy minden, mint régen. Csak a lehetőségeim bővültek azáltal, ha a vasam elboldogul nagyobb felbontással, mint régen, így csak jól járhatok tökéletes kép mellett...
csak jobb a kisebb felbontás+ultra high mint magas felbontás+medium vagy nem? <---erre válaszolj ...
Igen, jobb, de ATi esetén digitális kapcsolat mellett (pl. DVI) van lehetőség kompromisszumot kötni. Esetemben van...... mester
nos, ez távol álljon tőlem...
-
_Toka_
senior tag
Nos, ha mindent nem is visz, de Dead Space, COD5, Fallout 3 biztosan megy szépen max-on 2048x1152-ben.
Nem is ez a baj, hanem ezt a felbontást betolja az arcodba az 1280x1024 után ... hát ... izé ... no ... igazából sztem a Dead Space-t le se toltam volna onnan a srác válla fölül, ha nem ebben a fantasztikus látványban részesülök, amiben ... így viszont maradandó nyomokat hagyott bennem, mint az első játék, amit ebben a felbontásban lenyomtam, mint a vajat.
De nem akarlak bosszantani, mert bizony mondom, két hete még pont azt hangoztattam ezekben a dolgokban, mint ma Te...edit: OFF
-
_Toka_
senior tag
... , a másik az h én 1280-ba játszok 4AA-val maxon arra több mint elég a 4850
(igen CRT-vel
), szal kábé semmit se éreznék a 4890-nel ...
Na és akkor most dőlj hátra ... és képzeld el, hogy hirtelen kapsz egy mail-t, amiben említenek holmi Samsung 2343BW moncsit 50e alján. Kicsit utánanézel, és tulképp tetszik. Rákeresel, telefonálsz párat, és arra jutsz, hogy 48900-ért a Tiéd lehet. Így a válság elején/közepén...
Nos, én így jártam - konkrétan pont egy barátságos frekivel 1280x1024-es CRT-vel rendelkeztem - és töprengtem ... és váltottam ... és nem bántam meg ... deeee ... öööö ... nem is tom, miért, de komolyan nézegetem ezeket a híreket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest