- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hajbel
addikt
Akkor vegyük sorba a hülyeségeimet:
1."Egy célhardver mindig hatékonyabb, mint egy mindenes eszköz."
Én is pont ezt mondom, tehát ebben egyetértünk. A switch mobil eszköznek túl nagy, otthoninak túl gyenge, tehát egy hibás mindenes koncepció.2. "Egy Nintendo-n mióta csak ázsiai játék van?"
Nem ázsiai AAA címeknek hány százaléka jelenik meg Nintendora? Androidra több átirat megjelenik. Nem véletlenül promózzák a konzolt a Skyrimmal, egy 5 éves játékkal.3."Valóban egy gamer laptop akkora, mint a Switch és annyit is fogyaszt..."
Ilyet egy szóval sem állítottam, csak azt, hogy egyik sem fér el zsebben, mindkettőt táskában kell hordani. Bár teljesítményében és árban inkább egy tablethez kéne hasonlítani.4. "Miért kell összemosni a Nintendo-t a PC-vel?"
Nem kell, Switchet egy átlagfelhasználó nem fogja megvásárolni, aki nosztalgiából érez szimpátiát a nintendo iránt az megveszi PC és vagy XO/PS4 mellé. Nem méltó utódja Wii-nek, PC, PS4, XO helyett nem alternatíva. Az elvakult fanok, a nosztalgiázó átlaguserek pedig nem jelentenek akkora vásárlóerőt, hogy ne legyen a Switch ugyanolyan bukás, mint a Wii U, főleg, hogy az Nvidia shieldet is újítják. A Nintendo exkluzív játékok csodálatosak, de ez a csomag nem életképes (az okaiba most ne menjünk bele) a többi konzol játékkínálatával szemben. Mindenkinek jobb lenne ha a Nintendo átmenne játékkiadóba, hogy mindenki élvezhesse az exkluzív játékait. Vagy esetleg jöhetne egy olyan innováció, min a Wii. -
khron78
őstag
Annyi hülyeséget hordtál itt össze.
Egy célhardver mindig hatékonyabb, mint egy mindenes eszköz.
Egy Nintendo-n mióta csak ázsiai játék van? Egyáltalán nálad mit jelent az, hogy ázsiai játék?
Valóban egy gamer laptop akkora, mint a Switch és annyit is fogyaszt...
Miért kell összemosni a Nintendo-t a PC-vel?
Két külön terület, ezt kéne már megérteni. Aki Nintendo-t vesz, nem a PC-vel akar játszani, ahogy ez fordítva már nem olyan biztos. -
hajbel
addikt
Jó helyre reagált. Harverileg ugyanott van ez is, mint a Switch és telefonon bármikor folytathatja a játékot, mivel a telefon a switchel ellentétben mobilis, ráadásul nem csak ázsiai játék van rá. Ha már táskát viszel magaddal, akkor vihetsz gamer laptopot is, aminek úgyszintén sokkal több létjogosultsága van, mivel nem csak a Nintendo játékok vannak rá.
-
gproject
aktív tag
es?
igazabol ez elsosorban medialejatszo es csak mellekesen "jatekkonzol"en erre reagaltam:
Az androidos tabletek, telefonok, stb. pedig a közelébe se fognak érni, mert a konzolnál a _platform_ a lényeg, azaz legyen egy olyan stabil hardver-os környezet és üzleti modell, amire építve a nagyobb kiadók is mernek komolyabb pénzeket tolni a fejlesztésekbe.
A droid mint játékplatform még viccnek is rossz -
gproject
aktív tag
válasz
cinemazealot #175 üzenetére
nem, de majdnem
ott virit a leirasomban isaaa... most nezem, az egyik kep helyett egy masikat duplan linkeltem
-
cinemazealot
addikt
válasz
gproject #174 üzenetére
A fotókat és a korábbi videót a játék választékról egy Shield tabletről készítetted? Szép gyűjtemény!
-
mirci18
addikt
A switch egy teljes értékű asztali konzol is lesz. Nem csak kézi.
Tudom most azzal jösz de a telefont és tabletot is rá tudom kötni a tv-re.
Igen rá lehet de mégsem éri meg az irányíthatóság miatt.De beszélhetünk anfroid fronton a játékkínálat hiányáról.
Amiért soha sem lett sikeres részben az Ouya konzol sem. -
mirci18
addikt
Igen kábé ezer módja.
De már az elődök is rájöttek hogy nem okos dolog párosítani egy telefon egy játékkonzollal.
Ahogyan a Nokia N-gage is megbukott úgy később megbukott a psp go-is.
Mivel nem tudtak rájuk ergonómikus kezelőt csinálni.
Nem volt mögöttük normális tartalom stb.
Magyarázkodhattok napestig.
De jelenleg még nem a tabletek és telefonok uralják a világot.
Nem mindenhatók nem lesz belőlük sem laptop sem játékgép.
Bohóckodásra unaloműzésre jók de profi munkára nem. -
gproject
aktív tag
válasz
#54625216 #118 üzenetére
"Az androidos tabletek, telefonok, stb. pedig a közelébe se fognak érni, mert a konzolnál a _platform_ a lényeg, azaz legyen egy olyan stabil hardver-os környezet és üzleti modell, amire építve a nagyobb kiadók is mernek komolyabb pénzeket tolni a fejlesztésekbe.
A droid mint játékplatform még viccnek is rossz, a felhozatal kb. kimerül az alkalmazáson belüli vásárlásokra épülő pay to win, vagy mikropayment alapú "fizess 2 dollárt a következő pályáért" játékokban, ..."Meselj meg.... en -es valoszinu nem en vagyok az egyetlen- jol elvagyok az androiddal.
-
mirci18
addikt
Az eggyik fórumozó Super Mario játékra áhítozott jelenlegi konzolon. Ps4-re.
Ez meg is történt.
Mario Ps4-re -
Dr.F.E.R.I.
addikt
Pont hogy nem azonos a két koncepció. A Wii U-nál két szimultán képernyő működött, ami azért sok mindenre lehetőséget biztosított (ha a fejlesztő kihasználta). A Switch egyszerre csak egyféle üzemmódra képes, vagy TV vagy tablet, de egyszerre a kettő nem. Egy jóval hagyományosabb egyképernyős konzolt csináltak.
Ettől függetlenül a Wii U-t már kinyírták, venni is csak most ebben az ünnepi szezonban lehet utoljára.
-
hajbel
addikt
Az azért nem igaz, hogy nem ér semmit, mert konzol-konzol ellen összehasonlítható, vagy ha nem is ad egy támpontot hasonló architektúrájú rendszerek esetében, mondjuk mobil GPU ami itt játszik, konzollal nem. Mindenesetre szerintem nem várható csoda, ez csak az új Tegra lesz egy tabletben, semmi több.
Nyilván ettől még lehet sikeres, ha jó a játékkínálat és a konzol, valamint a játékok árai, a teljesítményhez viszonyítva. A Wii U-ból kiindulva nem sok jóra lehet számítani ilyen téren...
-
Cassi
őstag
A Bethesda állítólag azt nyilatkozta, hogy a Skyrim portolása egyelőre nincs eldöntve, a videót csak demonstrációs célból adta a Nintendónak. Csak nehogy úgy járjon, mint a Deep Down PS4-en.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A TFLOPS-ok egy konzolnál nem sokat érnek, mert eléggé direkt lehet a hardver programozása. Emiatt tudhat egy lapka akár 3 TFLOPS-ot is, de elképzelhető, hogy meg sem közelít egy 1,5TFLOPS-os konzolt, mert utóbbiban egy rakás algoritmusra külön egyciklusos utasítás van, míg előbbiben ezek rengeteg ciklusba kerülnek.
Egy ultramobil GPU nem véletlenül tud sok TFLOPS-ot kevés wattból. Viszont ehhez tartozik maximum 150 utasítás. A Pascal esetében nagyjából ~220. Míg a GCN ~400 utasításból áll. Számos igen sűrűn használt algoritmus csupán egy utasítás, például prefix sum, compaction, sum of absolute differences, ennek a maszkolt és a quad formája. Ezek ciklusok sokaságát viszik el egy olyan hardveren, amelyekben nincs dedikált utasítás rájuk. És konzolon a direkt elérés miatt ezeket az utasításokat használják, tehát a TFLOPS mint adat semmit nem ér.
-
törölt tag
-
Polllen
félisten
Ez a teljesítmény csak akkor ér valamit, ha van hozzá értelmes játék. Random android eszközre nem nagyon portolnak értelmes játékokat, 1-2 kivételt leszámítva. A HL2 is ugyanazért készült, mint most a Skyrim. Be akarják húzni a komolyabb játékosokat is. Ha ez megvan, jönnek majd a fejlesztők is. De ez dedikált eszköz nélkül nem nagyon működhet.
-
mirci18
addikt
És te hallgatsz egy olyan emberre aki azt se tudja még hogy a gépre milyen játékfelhozatal lesz vagy hogy egyáltalán mi lesz a gép belsejében?
A részvényesek ilyenek.
Vagy akkor ennyi erővel lehúzhatja a rolót a Samsung gyár a telefonos malőrjük miatt?
Hidd el ott sokkal többet estek a részvények értéke és mégsem érdekel majd senkit ez pár hónap múlva.Azt meg nem tudom honnan veszed hogy nem lehet a gép érintős.
Erről sincs még információ. -
mirci18
addikt
Az eggyik okot én is megírtam.
Akkoriban egyébként még nagyon ment a szekér a kézi konzoloknak is hiszen ezért érte meg kiadni egy psp-t.
Azonban 2010 után az okostelefonok térhódításával szépen lassan elkezdtek fogyni a gamerek a kézikonzolok mellől.
A 3ds még tud szép eladásokat mutatni de a PSP Vita már csúfosan megbukott.Másik ezek a pontosabb eladási számok konzol ügyben:
Wii Nintendo 101.63 million
Xbox 360 84 million
PlayStation 3 >83.8 millionÉn nem az összes konzol eladásra gondoltam hanem adott cég adott konzolára.
Vagyis egy cég sem tudott még a Sony sem többet eladni konzolból mint a PS2. -
hajbel
addikt
válasz
#69438720 #147 üzenetére
Idézem: "Ott van a hírben, hogy egyedi Tegra van benne. A teljesítményéről hivatalosan nincs adat, de a kiküldött fejlesztői verziók lapkaszinten véglegesek. A gyakorlati teljesítménye nagyjából az Xbox One ötöde, de lehet, hogy a szoftverkörnyezet még nem tökéletes, és ezt fel lehet húzni a negyedére.
A legtöbb program egyébként FP16-ban fog működni, tehát ezzel lehet nyerni GFLOPS-okat bőven, mert ugye az MS és a Sony konzolja FP32-ben számol. De a memória-sávszélesség nem erős."A kiadott videók beszédesek. Ránézésre is Xbox 360 szintű megjelenítésre képes, nem hiába rebootolják a Skyrimet ezen a tableten. Előző generációs konzol grafikai szintre lehet számítani, a fejlesztőktől kiszivárgott adatok is ezt támasztják alá. Nyilván innovatív, hogy már egy tabletben duruzsol egy előző generációs konzol ereje, de max. fél-egy évet adok, és az új Adreno család biztosan hozni fogja ezt a szintet, ahogy ez mindig minden mobil tegra chip esetében így volt.
-
hajbel
addikt
Pont ezért fájó, hogy a switch nem lesz kompatibilis semmivel, ez már hivatalos. A japánok sem hisznek a Switch siekrében, a bejelentés után 6.5%-ot esett a nintendo részvényeinek ára. Még jó, hogy mindenki helikopter, csak én vagyok hülye. Továbbra sem értem, hogy kinek jó kiadni egy tabletet, tablet funkciók nélkül játékkonzol gyanánt, amikor már az Adreno 530 is közel van a szinthez, de ok. Szerintem sokkal jobb lenne ha felhagynának a hardvergyártással és minden normális platformra megjelentetnék az amúgy nagyon jó exkluzív játékaikat.
-
0P1
aktív tag
"Soha eddig egy konzol generáció s egy konzol sem tudta a ps 2-ő sikereit fölülmúlni még a wii sem."
Ehhez azért pár tényező hozzájárult:
1. PS1 kompatibilitás
2. Korának legolcsóbb asztali DVD lejátszója volt.
3. Értékelhető konkurencia teljes hiánya generációjában7-ik generációs konzolok értékesítése összesen :
PS3: 80 m
XBox 360 : 70 m
Wii: 75 mEz összesen 225 m. Ennek tükrében elég erős kijelentés, hogy "egy konzol generáció sem tudta a ps 2-ő sikereit fölülmúlni. " (PS2: 154 m)
Sőt ha összeadjuk az összes 6-ik generációs konzol értékesítést, az is alatta lesz a 7-ik generációnak:
PS2: 155 m
Xbox: 25 m
GameCube: 20 m
DreamCast : 10 mÖsszesen : 210 m
A nyolcadik generációnál viszont már valóban erős lassulás tapasztalható, már lassan 3 évesek ezek a konzolok, és tavasszal még mindig csak 60 milliónál tartott az összértékesítés (40 m PS4, 20m XBox One)
ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a korábbi konzolvásárló casual gamerek többsége mobil/tablet irányba mozdult el, illetve megjelentek az okostévék/tévéokosítók/media lejátszól, így azok is kiestek a vásárlói körből, akik multimédiás központnak vásároltak korábban konzolt. -
0P1
aktív tag
"Legerősebb papíron az xbox volt."
Igen, csakhogy másfél évvel a PS2 után érkezett, amiből addigra már több tízmilliót eladtak világszerte, és ahhoz képes nem hozott akkora előrelépést az xbox ... Generációváltáshoz kevés volt . Nem sok indokot lehetett annak idején felhozni egy xbox vásárlása melett. Egész pontosan kettőt: Halo és Halo 2
-
törölt tag
Szerintem az egész a 3D-n fog eldőlni. A játék fejlesztők nem fognak ennyi pénzt bele ölni.
Ha a Nintendo konzulját megveszik a japánok és megfogják, akkor lesz piac. Olcsóbban lehet, majd ide fejleszteni. Ha ehhez lesz egy komoly vásárló bázis, szerintem senki nem fog jóval több pénzt bele ölni a 3D ps, Xbox háborúba.
Ráadásul szerintem ez sokkal durvább konkurencia lesz, mint hiszitek. Ülök a fejemen egy sisakkal, szemben az ülök a haverokkal körbe véve és közösen játszunk.
Márpedig a lényeg a játék választék színvonala és itt nem biztos, hogy hátrány lenne egy gyengébb vas. -
csab2
veterán
Nekem nagyon bejön ez a Nintendo Switch. Tök jó koncepció szerintem. Pont olyanoknak való, mint én: koca gémer vagyok, csak ritkán játszom hétvégente otthon, az 50"-es tévémen, a hétköznapokon nem otthon tartózkodom. Ilyenkor is szívesen játszanék néha komoly, konzolos játékkal, nem valami mobilos vacakkal. Kb. 2 éve vettem is egy PS Vitát, de csalódtam a játékfelhozatalban. Összesen kb. 2 játék tetszett rajta, ami hozta a konzolos élményt: a Killzone Mercenary és az Uncharted: Golden Abyss. Ha ezen a Switch-en normális konzolos játékok lesznek, akkor ez az én gépem. Kíváncsi vagyok a gép részleteire és az árára. Na meg a játékfelhozatalra. Ha csak ilyen japán/mangás hülyeségek lesznek rá, akkor részemről felejtős.
-
Az andoridos játékpletykák alapja főleg ez,[link] a Tegra és az NVN APi miatt. Lehet hogy ez kölcsönös játékátportolás lesz a 2 gép között, persze ezek találgatások, de lehet hogy éppen ez az alapja a fent felsorolt fejlesztői háttérnek, amit felsoroltam.
A fellengzős dumát nem a szakmai részére értettem a mondandódnak, hanem csak erre az egy részére.
"akkor gondolom sejted, most mire gondolok..." és ennyi.
-
mirci18
addikt
Részben én is rosszul emlékeztem.
De egyébként már akkor is kitűnt az hogy egy konzol nem feltétlen az erejétől lesz kelendő.
Mondjuk a konzolok nagy korszaka ebben a szériában volt.
Soha eddig egy konzol generáció s egy konzol sem tudta a ps 2-ő sikereit fölülmúlni még a wii sem. -
mirci18
addikt
Gyengébb volt.
Legerősebb papíron az xbox volt.
Abban a korszakban szerintem azok is számítottak hogy annó a ps2 olcsóbb volt mint egy dvd olvasó s sokan annak vették.
A portolásnál volt ami jó lett volt ami nem.
Erre ékes példa a Resident Evil sorozat.
Azok a részek amit gamecube-ra portoltak át gyengébbek lettek más konzolok verzióitól.
De az a Resident Evil amit gamecube-ra írtak és úgy lett más konzolokra átportolva azok meg gamecube-on lettek szebbek. -
PHM
addikt
"Annó a gamecube is gyengébb volt a társainál mégis majdnem olyan grafikát adott mint a riválisok."
Legjobb tudomásom szerint a Gamecube hardveresen erősebb volt,
mint a kortársai.
Túl későn jelent meg, nem adtak el belőle eleget, ezért a rá készült portok
többnyire gyenge minőségű fércmunkák voltak.
Inkább ez lehetett a gyengébb grafika oka. -
törölt tag
Engem megvettek. Jövőre is lesz mire költeni a pénzt
-
mirci18
addikt
Maradjunk annyiban hogy egy év múlva ilyenkor meglátjuk be jött e nekik.
Egy olyan cég aki milliárdokat keres műanyag figurákkal lsd amibo.
Aki embereket az örületbe kerget egy sima go-s verziójú mario játékkal androidra és iphone-ra az tud valamit.
Lehetnek itt még meglepetések. -
hajbel
addikt
Milyen technikai adatokat? 0.24 vs 0. 2.7-3 TFLOPS óriási különbség. A Wii U-ra sem fejlesztett senki, pedig az erősebb volt. Az exkluzív tartalom egy dolog, az meg hogy inkluzív tartalom nem lesz rá, az meg egy másik. Bár nagyon örülnék neki, ha megmaradna hardwaregyártó a Nintendo, de ebben a koncepcióban semmi előremutatót nem látok.
-
mirci18
addikt
Erősebb nála.
Elősször olvass technikai adatokat.
De még ha annak a szintjén lenne is csak egy generációval van lemaradva jelenleg.
De általában ennyi is volt a lemaradása a Nintendo gépeknek.
Egyébként még hivatalos infó nincs a specifikációról addig ez csak felesleges riogatás.Másrészt már megírtam hogyha kinek az erősebb gépe alapon dőlne el a dolog akkor minden játéknak egy adott gépen kellene szépnek lennie.
De ezt olyan embernek hiába mondom aki nem érti meg hogy nem minden az odaírt tech adat.
Az a vérpistikéknek való hogy elmondhassák bikaerős gépem van.
Valójában az exkluzív tartalmak döntenek javarészt és részben a third party tartalmak. -
mirci18
addikt
A ps4 pro még nem jött ki.
A konzoloknál soha tudod teljes mértékben mérni a grafikát hardver alapján mert egy adott fejlesztőn múlik az hogy egy gépből mit tud kihozni.
Ezért van az hogy egy egy adott gépre az életciklusa második felében jönnek a jó grafikás játékok.
Azt már csak hallkan jegyzem meg hogy a nagy ps4-ed sem tudta annó amit beigért technikai dolgokat hozni.Annó a gamecube is gyengébb volt a társainál mégis majdnem olyan grafikát adott mint a riválisok.
Pont azért mert a gyengébb hardverű gép volt ugyan de a fejlesztők jobban megírták rá a játékot.Másik az hogy mit írnak ki egy konzol áráról előre az egy dolog majd a kiadáskor lehet magyarázni.
Kettő általában egy egy konzol magas indulási árral megy. A mostani generáció is tanú rá hogy ma az ár senkit sem érdekel nem döntő szerepű. Úgyhogy ezen kár rugóznod. -
mirci18
addikt
Én a gépnél a veszélyt inkább abban látom hogy mennyi külsős third party fejlesztőt tudnak megnyerni.
Ugyanis nekik a konzolok eladási száma a fontos ha ez megvan fejlesztenek rá szívesen.
Ha a Nintendo kettő helyett egy géppel egy hibriddel áll elő megnövekedhet annyira az eladási mutató hogy megérje rá fejleszteni.
Az exkluzív tartalmak eddig is fejlesztve voltak a gépeikre de sajnos csakis azokkal annyi embert nem lehet megnyerni mint egy multi géppel. -
hajbel
addikt
Úgy értem a roaming 3 font, ha EU-n belül akarom használni az angol adatmennyiségem, hívást stb. Tehát ha olyan nagyon játszani akarok, mert külföldön vagyok, akkor ezt megtehetem. Ez egy órányi minimálbér kevesebb mint fele. Ha utazol és akkora gamer vagy, ez simán belefér. Nekem egyáltalán nincs szükségem handheldre semmilyen formában, de szerintem ezzel a játákosok többsége így van.
"Azt már csak halkan jegyzem meg hogy soha sme volt két generációval lemaradva grafika terén eggyetlen egy konzoljuk sem."
Kijött már a PS4 Pro, tavasszal jön a project Scorpio, a Nintendo gépe pedig 5x lassabb a leglassabb nextgen konzolnál, az XO-nál, ami 1.3 TFLOPS teljesítményű. A switch telejesítménye nagy jóindulattal 0.3 TFLOPS, szemben a PS4 PRO 4.2TFLOPS-ával, miközben a két konzol ugyanannyiba kerül. Techradar szerint ugyanis 350 font lesz az angol ára a Switchnek, ami pontosan ugyanannyi, mint a PS4 Pro. Kicsit sok egy kézikonzolért, nem gondolod? A project scorpio még egy fokkal erősebb lesz, úgy 5-6TFLOPSAz utolsó gondolathoz: Szerintem jobb lenne ha inkább mobilhoz fejlesztene kegészítőket, komplex játékokat a nintendo, mert ez a platform ott van technikailag. Az ára miatt is csábítóbb lenne, valamint nem kéne több cuccot magaddal cipelned, max egy powerbanket. Emellett normális grafikával is kiadhatna címeket PC-re, PS4-re, Xboxra, szerintem sokkal többen játszanának egy ilyen Zeldával pl. Na mindegy, ők tudják. Szerintem lehet, hogy sikeresebb lesz valamivel, mint a Wii U, de semmiképpen sem sokkal.
-
Cassi
őstag
> Mert eddig csak több éves pc játékok átiratai jöttek rá s azokból is csak maroknyi mennyiségű.
Ez a veszély a Switchet is fenyegeti a promó videó alapján. A Skyrim a gép megjelenésekor 5 és fél éves lesz. Hányan fogják újra megvenni? A kiadók egy része nyilván régebbi játékok újrakiadását tervezi, mert a más konzolokra vagy PC-re írt aktuális játékokat nem bírja el a hardver.
-
mirci18
addikt
Aha mert szerinted az életszerű hogy valaki napi 3 fontot költ arra hogy játszon.
Ne viccelj velem. Törődj bele ezt a kérdést elbuktad.Másik dolog a grafika erre már kitértem.
Lehet hogy téged a grafika fog meg egészségedre.
De sok embert a játékélmény sokkal jobban vonz.
Ezért van az hogy a Nintendo-s embereket soha nem a grafika vonzotta hanem a játékélmény.
Azt már csak halkan jegyzem meg hogy soha sme volt két generációval lemaradva grafika terén eggyetlen egy konzoljuk sem.
Nem tudom te mint "nagy" szakértő ezt honnan vetted. De biztos köze van az angry birds-nek a ps4-es top játékaidhoz.
Ott nem zavar a grafika?Utolsó gondolat.
Mutass már nekem olyan komplex mobiljátékokat amik közelébe érnek egy pc-s címnek.
Mert eddig csak több éves pc játékok átiratai jöttek rá s azokból is csak maroknyi mennyiségű.
El kéne már ettől a okostelefon kézi játékkonzol összehasonlítástól szakadni.
A kettő merőben nem hasonlít egymásra. -
törölt tag
A mobilok teljesítménye lényegtelen, mert nincs egységes platform mögöttük, amire a kiadók építhetnek.
Azaz hiába aggatnak hasonló kontrollereket a kínai tabletekre, attól még a droidos táblagépből nem lesz konzol.
Mobil irányból konkurentciát támasztani a konzoloknak jelenleg max az apple-nek lenne esélye, ha előállna valami hasonló ipad-apple tv megoldással, azaz kb. lemásolná a nintendo switch-t. Az apple-nek viszont nincsenek saját fejlesztésű húzócímei és ha be akarna lépni a konzolpiacra, egyszerűbb lenne megvennie a nintendo-t kilóra, azaz ugyanaz a switch jelenne meg a végén alma logóval.
Ami a játék generációkat illeti: vannak, akik igénylik az évente újabb CoD-ot, Fifa-t, GTA-t, stb. milliónyi polygonnal, 4K-ban 120fps-el renderelve, hiába szar maga a játék, mert a lényeg, hogy nextgen.
Mást meg a játékélmény érdekel, főleg a gyerekeket (a szülőket meg a nyugalom, azaz ha a gyerek elfoglalja magát). A nintendo célközönsége mindig is más volt, mint a rivális konzolokénak, őket az érdekli, hogy eltalálják-e azt a közönséget, akiket a nagy konzolok nem. -
mepet
addikt
(Napi 3 font? Eddig azt hittem a magyar szolgáltatók drágák...)
Én imádom az osztott képernyős mókát, ez, hogy egy mobilkonzolt szétkaphatsz egy külön kijelzőre és két kontrollerre, ez szerintem igazi innováció. Hatalmas hype várható körülötte, megérdemelten. Nincs róla reprezentatív felmérésem, de szerintem kb az emberiség 90%-a szeret élőben játszani valakivel, nekik ez kell. A maradék rész, a totál antiszociálisok meg játsszanak egyedül valami mással...
-
hajbel
addikt
Külföldön is használhatom a mobilnetet, EU-n belül 3 font napi felárral. Ennyit ez megérne, ha igényem lenne rá, (egyáltalán nem játszom amikor utazom, vagy max angry birds szerű játékokkal). Mondjuk egyáltalán nincs arra igényem, hogy otthon 2 generációval ezelőtti grafikával megáldott játékokat játsszak és szerintem másnak sincs, ezzel szerintem ti sem vitatkoztok.A wii más tészta volt, az mozgásérzékelős interakció óriási élményt nyújtott. Szerintem ez a tablet túl nagy ahhoz, hogy hordozható legyen, főleg annak fényében, hogy a mobilok is hozzák már majdnem ezt a teljesítményt. A csatlakoztatható controllerek jó ötlet, szerintem pár hónapon belül azt is le fogják nyúlni, illetve hasonló már van is mobilfronton.
-
törölt tag
Kezdjük ott, hogy konzolnál a hardver erősségén lovagolni nettó hülyeség, mert eddig _egyetlen_ konzol sikerénél sem számított a hardver erőssége.
A PS2 és az XOne megjelenésénél is azon ment a hörgés, hogy AMD apu, meg csak 8GB ram, mekkorát fog ez taknyolni. Aztán tessék megnézni az eladásokat.
A 6 éves unokaöcsém még mindig a wii-vel játszik, ha nálunk van, le se lehet vakarni róla és halál nem zavarja az SD grafika.
Az androidos tabletek, telefonok, stb. pedig a közelébe se fognak érni, mert a konzolnál a _platform_ a lényeg, azaz legyen egy olyan stabil hardver-os környezet és üzleti modell, amire építve a nagyobb kiadók is mernek komolyabb pénzeket tolni a fejlesztésekbe.
A droid mint játékplatform még viccnek is rossz, a felhozatal kb. kimerül az alkalmazáson belüli vásárlásokra épülő pay to win, vagy mikropayment alapú "fizess 2 dollárt a következő pályáért" játékokban, de még ezek is előbb iOS-re jönnek ki, mert ott legalább lehet tudni, hogy milyen os-en és hardveren fut az a szerencsétlen alkalmazás, szemben a droiddal, aminél ahány eszköz, annyi féle hardver és os verzió.
Ehhez képest a Switch egy megváltás lesz, mert lesznek rá tényleg működő, már jól bevezetett játékok és ha utazni megy a család, csak a gyerek kezébe nyomják, ha pedig az öcsi is ott ül mellette, akkor megkapja a másik kontrollert és ő is nyugton marad. -
elithun
őstag
Sosem voltam nintendo közeli, de ez most érdekesnek tűnik. Ha belátható ára lesz, akkor lehet landol is egy nálam.
-
mirci18
addikt
Jól van.
Neked van korlátlan mobilneted de sok embernek nincs.
Ad 2 olyan helyen mit csinálsz pl külföld ahol a mobilneted nem használhatod mert túl drága lenne?Azt már csak halkan jegyzem meg hogy ezzel a géppel Nintendo szerintem egyesíti mind a két tipusú konzolját tehát egy gépen tudol otthon is és út közben is játszani tehát folytatod a játékot net nélkül is.
-
M@trixfan
addikt
Azért bírtam volna ha az otthoni dokkolóban van valami erősebb hardver. Lehetne a játékoknak egy kézi és egy dokkolt üzemmódja.
-
Derivel
tag
válasz
lkksioskdl3 #85 üzenetére
Ez a szivárgás nagyon mellé van lőve. Kezdve azzal, hogy a processzor és a GPU teljes mértékben megegyezik a tavalyi Tegra X1-gyel. A Switch-ben várhatóan egy erősebb chip lesz. Ráadásul az Nvidia szerint egy olyan SoC lesz benne, ami a csúcskártyákon alapul, tehát valószínűleg Pascal architektúra. Így a Maxwell-es szivárgást már ki lehet zárni.
Ráadásul a 4k videólejátszásnál is hülyeség a 30fps, mert már az X1 is tudott 60-at.
-
AAAgold
senior tag
Hmm, ha a dokkolóban van, megnő a teljesítménye?
-
mirci18
addikt
És miért is?
Mutass valakit aki gondolkozott eddig egy hibrid konzolon.
A vitával miért is jár jobban?
Érdekes a gamerek elpártoltak tőle eladtak belőle 13 millát míg a 3ds-ből 60-at.
S arra a mai világban mikor a legtöbben telefonon vagy tableton játszanak mégis igény van de Vita nem kell a kutyának sem. -
lkksioskdl3
aktív tag
válasz
hszilard666 #101 üzenetére
Ez csak az én elképzelésem
Nekem evidensnek tűnik, hogy egy már meglévő architektúrára megjelent játékokat se perc alatt portolnak.
Aztán lehet, hogy nem. -
hajbel
addikt
A Wii tényleg olyan fejlesztés volt, amin érződött, hogy innovatív, igazából a Kinect, Move és most a VR alapját is ezek a mozgásérzékelők adták. Ez a koncepció egyáltalán nem innovatív, sokkal inkább visszalépés. Ha valaki PS4-el van és elutazik, akkor vesz egy Vitát és sokkal jobban jár vele, mint ezzel.
-
mirci18
addikt
Hányszor de hányszor halottam ilyen kijelentéseket hogy a Nintendo csődbe fog menni.
A gamecube-nál majd a wii kiadásakor a gyerekes grafika miatt, majd a wii u-kor.
Aztán mégis érdekes módon tudtak olyat mutatni amivel azt embereket pénzköltésre bírták és nyereséges lett a buli.Azt már csak hallkan jegyzem meg hogy van bőven annyi tőke a cégben hogy akár 20 teljes éven keresztül veszteséges lehetne ezentúl és mégsem zárnak be.
Ilyen alapon a Microsoft is lecsukhatná a rolót hiszen az xbox vonal is végig bukó eddig s a telefon lumia vonaluk is. -
hajbel
addikt
Szvsz! Mindenkinek nagyon tetszik, mindenki szerint nagyon cuki, csak éppen megvenni nem fogja senki. Otthoni konzolhoz képest túl gyenge (játékfelhozatalban is túl gyenge), mobil megoldáshoz képest is az lesz, mivel egy év múlva már mobilok és tabletek is hasonló teljesítményű vassal fognak rendelkezni. Sajnos én azt látom, hogy belátható időn belül a Sega sorsára jut a Nintendo. Vagy megpróbáltak volna kiadni egy bika konzolt, amivel versenyeztek volna a konkurenciával (nyilván szinte 0 eséllyel), vagy átmennek kiadóba. Számomra a második opció jó lenne, mert szívesen játszanék PC-n, XO-n vagy PS4-en egy Mario kartot vagy egy Zeldát. Csak idő kérdése szerintem, hogy mikor következik ez be, bármennyire sajnálom a Nintendot és tudom, hogy többre hivatott, de ez lesz a vége. Be fogják darálni őket.
-
hszilard666
veterán
válasz
lkksioskdl3 #100 üzenetére
hátez kúúúlvajó! Ha lesz a switchre hl2 én akkor mennybe megyek
-
lkksioskdl3
aktív tag
válasz
hszilard666 #98 üzenetére
Eddig is voltak tegra exkluzív játékok droidon. Gondlom ezek mind ott lesznek a nyitó címek között, a Shield exkluzívok biztos.
-
hszilard666
veterán
Megfogalmazódott bennem egy kérdés:
Mi fog ezen a cuccon futni? Windóz? Csak mert nem tudom elképzelni hogy a skyrimot átportolták volna android alá. -
khron78
őstag
A saját útját járja a Nintendo, ami az egyedüli esélyük.
Ha beállnak a sorba találnak 2 konkurenciát.
Nem is értem, hogy gondoljátok többen, hogy egy PS4-et csinálnak. Innováció meg a szobában marad...A gyenge teljesítmény vitához meg annyit, hogy lehet venni PC-t.
A PS4 árát megszorozzátok 3-al és akkor lesz egy Gamer PC-tek, amivel faszán számolhatjátok az így nyert fps-eket
-
mirci18
addikt
Gratulálok egy faék egyszerűségű az emberek hisztériáját kiváltó játékot kiválasztottál ami kb 2 hónapig volt téma és érdekesség.
Látod erről beszélek.
Van egy androidos játék amik kb 5-30 percig érdekes nulla történeti szállal valamilyen egyszerű játék.
Vagy van egy 15-20 órás konzolcím ami már sok részt megért pont azért mert van sztori a játék mögött . -
mirci18
addikt
Mivel te a wii korszakról beszélsz ahol óriási profitot termelt a cég és összeveted a gyenge wii u-s starttal ok.
De te is leírtad 2012 és azt azt követő év veszteséges volt konzol fronton de utána összeszedték magukat más kiegészítők árával.Azt már meg sem említem hogy nem volt soha a Microsoftnak pozitív éve az xbox konzolok terén mivel mindíg minuszos volt tehát ennyi erővel ők akkor miért nem csuktak be.
Egy biztos azt csak eddig a Nintendo tudta megtenni hogy minden gép valamennyivel alulra lett tervezve a riválisokhoz képest ők így is kelendő gépeket alkotnak amiket nyereséggel árulnak.
Nem veszteséggel mint a két rivális.
-
30z.Samu
titán
válasz
lkksioskdl3 #85 üzenetére
Ha ez így van, akkor mégsem annyira egyedi az IGP. Mármint nem valami "ismeretlen" a gyártó.
-
lkksioskdl3
aktív tag
Elvileg itt a kiszivárgott hardver specifikáció:
PU:
Four ARM Cortex-A57 cores, maximum 2 GHz
L2 cache, 2 MB
64-bit ARMv8
Crypto extension enabledGPU:
NVIDIA second-generation Maxwell architecture
256 CUDA cores, maximum 1 GHz
1024 FLOPS/cycle
Texture: 16 pixels/cycle
Fill: 14.4 pixels/cycleMain memory:
Capacity of 4 GB
Bandwidth: 25.6 GB/s
VRAM: sharedSystem Memory:
Capacity: 32 GB, Maximum transfer rate: 400 MB/s
USB
USB 2.0 and 3.0
Video Output
60 fps, at a maximum of 1920×1080 pixels
Or 30 fps at 3840×2160 pixels
The screen:
6.2" IPS LCD, 1280×720 pixels
Capacitance method, 10-point multi-touch -
Cassi
őstag
Mai mondat egy hivatalos Nintendo-nyilatkozatból: 'Nintendo Switch is a Home Gaming System First and Foremost'. Teljes a kommunikációs káosz, ami nem sok jót ígér.
-
törölt tag
A marketinges álomvilágban biztos sikeres lesz, a videó is nagyon hangulatosan mutatja be azokat az élethelyzeteket, amik a valóságban sosem valósulnak meg. Arra persze nincs szó, hogy zsebre nem lehet rakni, tehát akárhová megyek, egy plusz táskát magammal kell cipelni.
Hiába jó a switch, biztos vagyok benne, hogy rétegcucc lesz, kevés játékkal és hatalmas üzelti buktával. De vajon ezt miért nem gondolták át a nintendónál, mielőtt egyáltalán elkezdték a fejlesztést?
-
Cassi
őstag
> ha Vulcan API-t használtak volna
Ezt nem tehették meg, mert a konzol szoftveres környezete feltehetően kész volt, mielőtt a Vulkant egyáltalán bejelentették volna.
Az egyetlen meglepetés számomra ebben a bemutatóban az volt, hogy mennyire meg sem próbálják gyerekeknek ajánlani a cuccot. Az anyag elment volna egy iPhone vagy egy Samu telefon reklámjában is. De végeredményben logikus, hogy nem gyerekeknek van szánva, túl nagy és viszonylag drága is, hogy egy gyerek hurcolássza.
Talán a PSP/Vita-feelinghez van a legközelebb, a készülék szép, és sokan próbálnak valami használhatóbb mobil eszközt beszerezni. Csakhogy a Vita egy év alatt megbukott.
-
atike
nagyúr
Nekem tetszik. Nagy ötlet. Nintendós...
Ha lehet majd itthon is kapni, na meg normálisan áron szerintem lesz sikere... Belegondolva azon is múlik, hogy mit adnak majd ki rá... És mennyit.
-
martonx
veterán
Hááát végignéztem a videót, de ez nagyon nem fogott meg. Mondom ezt úgy, hogy van itthon egy Nintendo 3DS valamelyik fiók aljában. Manapság már nem menők ezek a hordozható konzolok, mikor a telefon úgyis kéznél van.
Ha meg komolyabban akar valaki játszani ott az XBox, PC, PS.
Mikor a 3DS-t beszereztem, gondoltam a gyerekek hogy rá fognak zsongani és legalább nem a telefonomat b*tatják folyamatosan, aztán 2 hét múltán visszatértek a telefonhoz, és ennyi volt a történet. -
s.donat
csendes tag
Kíváncsi leszek a részletekre, az erejére, a játékfelhozatalra. Elvileg a soron következő zeldánál szebb grafikát ígértek az "nx-en" mint ami wii u-n lesz. Egy kézi konzoltól azért szép teljesítmény, főleg látva milyen grafikára képes az előd 3ds.
Jelenleg van egy wii u itthon. Tény ha egyedül akarok játszani akkor a pc elé behúzódom, viszont társas szórakozásnak nagyon jó a wii u. A párommal rengeteg időt töltöttünk el előtte, egy pillanatig nem bántam a megvételét és rengeteg remek játékot ismerhettem meg.
Persze aki egyedül van azt lehet nem köti le az hogy végigverekedje magát valamilyen platform játékban vagy megküzdjön mario kartban, de ketten egymás mellett nagyon mókás tud lenni.Szóval én reménykedve nézek előre és amennyiben teljes értékű tabletként is funkcionál (touch+böngésző, youtube, stb) akkor az ipad-nek mennie kell az fix.
-
Zanik
addikt
Akkora darabszámban eladott iOS eszközre hülyék lennének nem fejleszteni, akkor is ha egyedi API-t használ az Apple. A legtöbb iOS játékot eleve elsődlegesen iOS-re fejlesztik, max. az androidos verzióból alakítják át, azt viszont nem tudom mennyire nehéz a Metal-ra portolni.
Viszont a Nintendo igencsak megkönnyíthette volna mondjuk a kispénzű indie játékfejlesztők dolgát, ha Vulcan API-t használtak volna. Aztán lehet ez az NVN se annyira eltérő, és nem bonyolult rá portolni, de akkor is egyszerűbb lett volna az iparági kvázi "szabvány" API-t választani. -
Gijon
senior tag
Nekem tettszik az ötlet, legfőképp az azonnali co op kompatibilitás. Többgyerekes nagy gyerekeknek bejöhet. Nagy élmény lett volna sulis éveimben,..tele lett volna a zsebem ajándék csokival.
Ha rácuppannak a gyerekek, akkor a szülők meg fogják venni.
-
törölt tag
Itt minden csak a jatekokon mulik, hogy kepesek lesznek olyan reteget lefedni ami mind a TV es mind a kezi konzolokra egyarant jo lesz.
Igazabol a kezikonzolos lesz a kerdeses resz mivel Borderlands es tarsai mar vannak Tablet-re is szoval fel kell azert mutatniuk valamit ha ki akarnak torni. A Tabletre csiptetheto kontroller meg nem egy uj dolog. -
Mint látod nem azt írtam, hogy android alapú lesz, hanem hogy úgy alakítanák ki az OS-t , hogy az androidos játékok könnyen átprotolhatóak legyenek.
Egész pontosan azt írtad, hogy "......főleg, hogy androidos gamek is lesznek rajta...". Erre vártam valamiféle megerősítést. Most pontosítasz, hogy könnyen átportolhatóak lesznek. Erre van valami forrás?
A többi fellengzős magasról beszólós duma nem érdekel, köszi.
Állítottál valamit, kérdeztem, hogy mi alapján. Erre azóta sem érkezett megerősítés. Rákerestem a neten, én az állításodat alátámasztó információba nem botlottam. Sőt, az NVN API pont ennek ellenkezőjét vetíti előre. Nevezz fellengzősnek emiatt...
Nagyon sok fejlesztőt állítottak a kis gép mögé. Konami,Capcom, Sega, Square enix, Ubisoft, EA. Meg még rengeteg.Szóval reménykedek a felhozatalban nagyon.
A felsoroltak mindegyike ott volt a Wii U startjánál is. Aztán az EA volt az, aki 2013 elején kihúzta a dugót 3 játék után (Dead Space 3 lelövés és társai). Az Ubisoft dettó nem hozta a Wii U-ra az AAA játékait az Assassin Creed: Black Flag után (2013 vége), csak a Just Dance játékokat és pár kisebb címet jelentetett meg. Kíváncsi leszek, hogy Sniper 3: Ghost Warrior tényleg megjelenik-e majd Wii U-ra...
@mirci18: VirsLee megelőzőtt, a helyzet az, hogy a Nintendo árnyéka egykori önmagának.
Arról meg ne is beszéljünk hogy egy 5 percig élvezhető android fos játékot ne kössél össze egy 15-20 óráig játszható komlex konzolos címmel.
Gondolom most az olyan "fos játékokra" gondolsz, mint a Pokemon Go, amely kb. az egyetlen valóban pozitív dolog az utóbbi pár évben, ami a Nintendoval történt....
-
VirsLee
őstag
A számok azt mutatják, hogy 2011-ben indultak el csúnyán lefelé a lejtőn. Te nem ezt olvasod ki?
2 évben is veszteséges volt, a többi évben pedig vicces (80-140-380m USD) profitot hoztak össze, a pár évvel azelőtti 2-3mrd USD szinthez képest.Nézd meg azt is, hogy a bevételből milyen arányt tesz ki az eladott áruk értéke... 2012-ben elmúlt az aranykor, most már egy OTP vagy MOL sokkal több profitot termel, mint ez az igazán nagy hírű és globális cég.
-
törölt tag
Am kíváncsi vagyok mennyit fog bírni az akksi. Nem értek ezekhez a kézi cuccokhoz, de min. 5 órát azért illene bírniuk, különben kb. fölös kivinni a házból is.
A másik az ár. Lemerem fogadni hogy lesz vagy egy 100-as. lol Lehet még több.
-
tothmaxy182
őstag
Tök jó a koncepció, de szerintem a valóságban életszerűtlenek a videóban látott jelenetek. Ha otthon játszik a gamer, akkor PS4/Xbox/PC, ha utazás közben akar játszani, akkor telefon/tablet. Az ilyen "összejövünk a haverokkal kosarazás után és Nintendo Switch-el csapatjuk egy raklapra letámasztva" koncepció meg totál halott ötlet.
Ennek a gépnek is meglesz a szűk felhasználói rétege, ahogy az összes Nintendo konzolnak, de nem hiszem, hogy világsiker lesz...
-
Prof
addikt
Hat ja lol.
+Nem ertem miert az xbox-ps idosebb celkorosztajaval probaljak eladni mikor egyertelmuen a gyerekeknek valo jatekaik a huzocimek.
Aki kimozdul a lakasbol nem videojatekozni mozdul ki.
Aki nem otthon jatszik, tomegkozlekedesi eszkozon idotolteskent jatszik magaban, vagy kocsiban ulve amig a szulok vezetnek.Amig Sima ingyen/filleres androidos mobiljatekkal jatszanak az emberek mindenhol, azok nem fognak jatekgepre+szoftverre rakas penzt kolteni. A szulok viszont koltenenek a gyerek jatekara ha addig is bekenhagyjak oket.
Pont azert is sikeres a tepsitelo, mint anno a PC volt, mert elsodlegesen nem jatekra van tervezve de arra is jo es nem kell tobbfele eszkoz.
-
Busterftw
nagyúr
Nagyon életszerű, kíváncsi vagyok a skyrim alatt vajon a felszállásig bírja-e.
-
kromatika
veterán
Várjuk szeretettel.
-
Lacok
őstag
Ez most megmozgatta a fantáziámat.
-
mepet
addikt
Váó! Leesett az állam a videótól. Várós.
-
hszilard666
veterán
Aztaku.vamindenit!
Megnéztem a videót és úgy éreztem magam mint anno mikor életemben első alkalommal láttam PSP-t.
Nem érdekel hogy mennyibe fog kerülni megveszem! Amikor a vidiben skyrimoztak rajta akkor már dobáltam a casht a monitorhoz. Ha csak az az egyetlen AAA játék lesz rá, akkor is bezsákolom!
OMG legyen már március! -
zdanee
őstag
Oops...
-
GEIL
addikt
Gagyi "Lengyelpiaci nintendo" volt az első konzolom amit locsolópénzből vettem:
A lehuzható controllerekről egyből beugrott a régi gépem.Nekem tetszett a video.....ha a játékfelhozatal is korrekt lesz és az ár is versenyképes, akkor még bármi lehet.......bár most nagyon húz egy PS4 és a hozzá hamarosan boltokba kerülő VR kiegészitők.....mondom ezt úgy hogy 2004-2006 ig volt PS2-m....azóta csak PC-t nyúzok.
-
Polllen
félisten
válasz
#57919488 #53 üzenetére
Nincs bajom a grafikájával sem. Van egy szint, amit érjen el és onnantól kezdve nem érdekel. Ha fullhd tv-re kitéve nem fűrészfogúak az élek, már elvagyok. Nem érdekel a fal, fű, haj meg egyéb csacskaságok kidolgozottsága. Ha egy ilyen játék elfut a vason normálisan, már elégedett leszek.
(Na jó, nem teljesen, mert a saját api miatt limitált lesz a kínálat.)
-
törölt tag
Mondjuk maga a Skyrim mar 5 eves jatek de a motor megoregebb. Igazabol mar akkor sem volt szep mikor megjelent a konzolokon de PC-n azonnal jottek is textura foltozasok es grafikai mod-ok. Ennek ellenere a mai napig egy igen nepszeru jatek es barcsak tobb ilyen jatek is lenne.
Persze ertheto, hogy mire gondoltal. Olyan jatekok kellenek ide is amik tenyleg megerik a penzuket -
Polllen
félisten
Ez a cucc zseniális.
Nálam is, mint mindenkinél a játékokon fog múlni. Ha Skyrim szintű játékok futni fognak rajta, lehet benevezek. A többi nem tetszett.
-
AAAgold
senior tag
anno a wii-nél éreztem, hogy igen, ez más, ez tényleg üt, ebben van potenciál
hát, itt ezt egyáltalán nem érzem - persze, ettől még lehet, hogy üzletileg ez lesz a legnagyobb sikerük
-
Mint látod nem azt írtam, hogy android alapú lesz, hanem hogy úgy alakítanák ki az OS-t , hogy az androidos játékok könnyen átprotolhatóak legyenek.
Ez a félistennek hiszem magam szindróma mostanában nagyon ragadós lett itt a Ph fórumain. Nem érdekel hogy te mit gondolsz, de ha van véleményed azt szívesen elolvasom és meghallgatom. A többi fellengzős magasról beszólós duma nem érdekel, köszi.Hát ezt bízzuk a fejlesztőkre, meglátjuk mit, hogyan tudnak majd megoldani. Pont ezért érdekes ez az új API, elméletileg se az Nv se az N nem ad ki róla infókat. Több külföldi fórumon olvasni az N áruházi törekvéseiről. Gondolom nem sírnák el magukat a N Switch vásárlók, ha egy modernebb webes felületű áruház várná őket ( mionket) esetleg már pár ismerős androidos címmel megspékelve.
-
Amennyiben az elsődleges infok alatt azt érted, hogy volt egy olyan pletyka tavaly, mely szerint a Nintendo Android alapra helyezné az NX-et, amit egy napon belül meg is cáfolt a Nintendo, akkor gondolom sejted, most mire gondolok...
Szerk.: Most meg ugye ott tartunk, hogy egy vadiúj és "saját" NVN API-t is kapuk, szóval még csak annyira egyszerű se lesz, mint mondjuk az XBone - PC // Dx12 átportolás...
-
AZ elsődleges infók már hónapokkal ezelőtt arról szóltak, hogy a Nintendo direkt úgy alakítja ki az OS-t , hogy az Androidos játékokat könnyen és hatékonyat át lehessen portolni a gépre.. Gondolom ennek köszönhetően fejlesztik gőzerővel a webes felületet és az áruházat is.
Persze lehet azóta változott a sztori, és lemaradtam valamiről. -
-
Azt hiszem a részemről tuti vétel lesz. Lányom meglátta, már most szívja a véremet, de megmondom őszintén, nekem is nagyon tetszik, főleg, hogy androidos gamek is lesznek rajta meg egyedi játékok is. lesz választék. várom nagyon. Ez szerintem be fog jönni nekik megint, mert nem a hardcore réteget célozzák.
Azért jó lenne, ha Touchscreen lenne. -
energy4ever
addikt
Erdekes. Erre mondja barki, hogy a nintendo mastol lopja a dizajnt.
Amugy elege vicces a video vegen az az "E-Sport rendezveny" mostantol Nintendo-s esport is lesz?Erre kivancsi leszek majd a jovoben.
-
HookR
addikt
Kíváncsi vagyok mennyit kell várni a videó első feldolgozására. Már látom is szemem előtt a következő jeleneteket:
- A pap az ifjú pár jelenlétében felteszi a nagy kérdést: "Akarod-e férjedül...?", mire az arát önfeledt Switch nyomkodás közben épp elkaszálja a főmonszta' és kiesik a szájából egy hangos, csalódott 'NEM'. Majd felocsúdván, megrökönyödött tekintetek kereszttüzében találja magát.
- Az évszázad focimeccse, a stadion lélegzetvisszafojtva figyeli a mindent eldöntő kapura rúgást, tücskök ciripelnek. Majd a tömeg óriási ovációban, vulkánként tör ki a gól láttán, mialatt két olasz öltönyös üzletember a tulajdonosi VIP páholyban feszül egymásnak egy 1on1 FIFA Mobile Football-ban. Az eseményeknek háttal.
- Addiktológia gyűlésen síri csend, körben mindenki elmélyedve nyomkod egy-egy Switch-et. A pszichológus is. -
törölt tag
-
Pxs
aktív tag
22-25 évvel ezelőtt kegyetlen nagy Nintendo (SNES) és Sega (MegaDrive) fan voltam..alig lehetett lerobbantani róla. Aztán, amikor kijött a PSP és kellőképp lement a használt ára, beruháztam egyre. Kb. 1 hétig tudott lekötni, akkor is csak azért, mert sokat kellett várnom az orvosnál. Egyszerűen nem hozta a régi konzolok hangulatát, pl. beszereztem rá az akkori legfrissebb Mortal Kombat-ot (Deadly Alliance) és csak fogtam a fejem. Gagyi, darabos karaktermozgások (3D és effektek ide vagy oda) - ami pl. a mostani MK kiadásokra is jellemző. De ez csak egy példa a sokból. Megpróbálják velünk mostanság elhitetni, hogy tényleg mindenhol szükségünk van valami kütyü nyomkodására, ami mocskos mód nem igaz és kevesen is érnének rá erre. Ennek ellenére kívánok sok sikert a Nintendo-nak, mint a klasszikus konzolok utolsó hírnökének (már az első Sony PlayStation is eléggé elkanyarodott a receptől).
-
Zanik
addikt
Egyedi API?
Könyörgöm, miért???
Nyilván sok játékfejlesztőknek lesz kedve Switch-re portolni játékokat. -
mattheus
őstag
Szerintem nem rossz az ötlet és akár be is jöhet.
Én is sokszor elgondolkoztam már azon, hogy nyaraláskor milyen jó lenne egy kicsit konzollal játszani, de az embernek ilyenkor nem jut eszébe elvinni a PS vagy XBOX gépét.Itt legalább, ha nem is nagy képernyőben, de sokkal mobilisabban fogod tudni használni, ami nálam előny.
A játékfelhozatal kérdéses, ha olyan kevés cím jelenik meg rá, mint a WiiU-ra akkor nehéz lesz szép eladási számokat produkálni, de ha ezen javítanak és más nagyobb kiadók is ráharapnak, akkor jó lesz .... -
.mf
veterán
Skyrim *_* Ezek meg akarnak venni kilóra... és ha egy éven belül nem jön ki valami normális windowsos tablet 150-180k alatt, amin szintén eldöcög, lehet, hogy sikerül is nekik...
-
xmaas
őstag
Jo kis kutyu viszont tenyleg amit mutatnak a videoban kicsit finoman szolva orultseg, a budira se fogunk kimenni kontroller meg konzol nelkul?
Finoman szolva felelmetes h ilyen vilagban elunk ahol ennyire zakkantak az emberek hogy nemtudnak kimenni sehova meginni egy sort vagy barmit csinalni anelkul hogy egy ilyen "szart" nyomogoassanak mert maskep "unatkoznak" -
Šolaire
veterán
Nekem nagyon tetszik kreatív,ötletes. Skyrim külön plusz pont.
-
A Nintendo megint kreatív volt, akár még jó is lehet ez a cucc.
A videó szereplői gázok, de a lényeget bemutatták. -
Chibass
tag
Az milyen már, hogy hívják a csajt a barátnők a napteraszra bulizni, beszélgetni, erre odaállít ezzel...elég valószínű, hogy nem küldik el a picsbe...
-
minek?:S
őstag
Hát nem tudom, valamiért megértem a gamereket, hogy egy xbox one-t, 360at, ps3/4et nem húznak maguk után az utcán
Mi van akkor, hogy ha ez beválik?
Szerintem érdekes koncepció, nekem pozitívum amit láttam, mármint maga a "cucc", a videó meg hát.. tipikus. Ha sikerülne jól árazni, akkor lehet jövője neki, na meg azért az első tesztekre, személyes élményekre kíváncsi leszek, egyelőre örömmel várom.
-
sagem
addikt
A videó végén azért kemény az az "elképzelésük", hogy bazi nagy, show műsoros, stadionos, esport Nintendo party-k lesznek ezzel az új géppel, pro csapatokkal meg pénzdíjjal gondolom
És ezt így hogy? -
haxiboy
veterán
Mennyi kiegészítő amit el lehet hagyni
Egyébként : Telefonomhoz is kapni gamepadet. És rá is köthetem a TV-re. Az exkluzív címeken kívül miben jobb ez mint a telóm?
-
rhen
senior tag
Jól láttam a videóban, hogy még mindig fizikai adathordozón lesznek kiadva a játékok?
Azt hittem ezen már túlléptünk. -
válasz
pulutodurumo #19 üzenetére
Nyilván a partvonalról könnyű beordibálni, de most ha fogják magukat, és egy GCN-es, AMD SoC-os konzollal (akár a nem turbós XBone / PS4 szinten) jönnének, máris vonzóbbak lennének a fejlesztőknek, aztán nekiállhatnak ügyeskedni VR / 3D / akármilyen fronton.
Most pepitában követik el ugyan azt a hibát, amit a Wii U-nál csináltak...
Legalábbis szerintem...
-
x_o_n
veterán
Szerintem ez be fog jönni nekik,a koncepció jó , ilyen 3:1 ben multikulturt senki nem forgalmaz,ami negativ ez a szétszedegetés,ez gyenge pont lehet,kopás,törés stb forrás
tehát van fantázia ebben a transformeres 3in1 nintendoban -
Szerintem életképes a dolog. Ez a kialakítás nagyon kreatív!
Viszont egy baromi nagy ziccert hagytak ki még pedig a nyílt oprendszert a store-t!
Pl egy Netflixel, Böngészővel, Youtube kliensel ennek a cuccnak sokkal nagyobb lenne a használati értéke... Esetleg egy multi OP rendszert és mellé egy androidot az lenne az igazi húzás... -
sBc
aktív tag
A pletykák nagyrészt igazak voltak, a Switch használható kézikonzolként és tévére kötve is, Joy-Con névre keresztelt kontroller darabkáit pedig használhatjuk együtt, vagy egyes játékokban akár külön, egyesével is. A gépek kommunikálnak egymással, így mindenféle extra nélkül ketten, vagy akár négyen is lehet használni. A hagyományos megoldások kedvéért egy klasszikus kontroller is látható a trailerben.
-
vhw
addikt
Én csak a fejem ráztam... A színészek döntő többségéről még elképzelni se tudnám, hogy valaha is kezébe venne egy ilyen szerkezetet (nemhogy a bemutatott módokon kápráztatná el ismerőseit vele)
A másik; többször látni a szép ajtó méretű tv-ket, mégis milyen felbontást tud ez kitolni magából?
A hardver ereje hogy viszonyul egy Wii U-hoz? Képes azonos játékban azonos felbontással, részletességgel, fps-sel játékot futtatni? Ha nem, milyen mértékű a képminőség romlás ekkora kijelzőkön? -
Cassi
őstag
Kiagyalt az egész videó, olyannyira, hogy az már gáz.
Végignéztem kétszer is, hátha valahol megérintik a képernyőt, de nem. Ahogy az egyébként várható volt, nem touchscreen. Ezzel azonnal lőttek is a gépnek mint mini tabletnek, mert így csak játékokra jó.
A szétszedhető kontroller túl sovány újításnak, szóval Wii 3-nak sem lehet eladni.
Viszont sikerült házi riválist kreálni az eddig szinte egyeduralkodó 3DS-nek. Nehéz lenne indokot találni, hogy valaki mind a kettőt megvegye.
-
pulutodurumo
őstag
Nem kötekedésből, de mit kéne csinálniuk ha nem ezt?
- Az XboxOne, PS4 tuningolt változatai ellen kijönni egy még erősebb konzollal? Lehetetlen.
- Olcsó rendhagyó konzol? Vótmá', még egyszer nem lenne annyi vevőjük.
- A handheld piacot megpróbálják felrázni ahol amúgy is erősek. Ez lett. -
sBc
aktív tag
Vajon akksival meddig bírja?
-
törölt tag
Úristen, mennyi alkatrész, ami eltud romlani...
Kösz nem. Ami meg a videóban van, no comment.Speciális eset ez a Nintendo am. A vérgémerek lenézik, a normál, (=unalmas) keveset játszó embereknek meg gyerekes.
-
30z.Samu
titán
Az árazásra nagyon kíváncsi leszek, videó alapján tetszetős.
-
1tom
aktív tag
Nekem tetszik. Ha nem lesz horror áron vevő leszek 1-re.
-
Oké, hogy a Nintendo jó ideje külön pályán jár, de ez... izé... hát nem meggyőző. Most pedig diplomatikus és visszafogott voltam.
Most komolyan, ha mobil játékeszköz kell, ott van az Android / iOS akár telefonon (úgy is nálad van fojton) vagy tableten. Ráadásul kismillió játékkal, amelynek a mennyiségével a Nintendo az életben nem fog tudni versenyezni. Igen, minőségi játékok is akadnak azokon a platformokon, tehát kb. a Mario- és Zelda-rajongókban bízhatnak, de ez már a Wii U esetében sem vált be.
Otthoni játékgépnek pedig rém gyenge.
Sem a koncepciót, sem az egész optimizmust nem értem. Szegény Nintendo veszteséges folyamatosan, erre előjönnek ezzel? Nem okultak az utóbbi évek blamáiból?
-
trufa12
addikt
válasz
davudhunters #11 üzenetére
Én sem rohanok meg venni,mert a nintendo annyira nem érdekel (nekem az a gyerekkorommal egyenlő ) de ha lenne gyermekem neki esetleg vásárolnék (vagy besegítenék a zsebpénzébe )
De az ötlet elég faszának tűnik szerintem ..
-
jedis
senior tag
A Nintendo megint nagyon kreatív volt szerintem. Nekem is bejövős a cucc, ahogy jó pár előttem szólónak. Egy csomó kiegészítő jöhet hozzá majd később, gondolom olyan mozgás érzékelős is lesz, mint a Wii-nek. Az exkluzívok úgy is el fogják vinni. No ezen indul csak be igazán majd a pokemon go !!!!
-
davudhunters
csendes tag
Engem nem hozott lázba. Kíváncsi leszek, hogy a csúsztathatós kontrollerek mennyi idő múlva kopnak el. Plusz jó lenne ha jönne rá pár exkluzív.
Anno az egyik 3DS monster hunter játéknál is megvolt ez a funkció, hogy kézikonzol után a tévén is tudtál játszani a WiiU-val, most viszont limitálják az erőforrását az egésznek egy tabletbe. -
trufa12
addikt
Az ötlet nagyon remek, majd a játékok felhozatala legyen rendben .
Mert ez hogy játszhatsz vezetés közben, alvás közbenbárhol bármikor, controllerel , Meg otthon kanapéról tv-t bámulva . Nekem nagyon bejön .
-
MZperX75
addikt
Jópofa ,tetszik ,ez valami androidos cucc?
Egy bibi van a videóval,a korosztályt nem találták el,az a tartalom,játék amivel játszanak "srácok" kb 6-12 év közötti gyerekeknek való,és nem 20-30 éveseknek.
Gyermekemnek szívesen vennék hasonlót,most még youtube-al elvan ,játékok annyira nem hozzák lázba.
Bár szerintem még mindig egy jó tablet mint ez NITENDÓ,bár ez is tartalom függő. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ott van a hírben, hogy egyedi Tegra van benne. A teljesítményéről hivatalosan nincs adat, de a kiküldött fejlesztői verziók lapkaszinten véglegesek. A gyakorlati teljesítménye nagyjából az Xbox One ötöde, de lehet, hogy a szoftverkörnyezet még nem tökéletes, és ezt fel lehet húzni a negyedére.
A legtöbb program egyébként FP16-ban fog működni, tehát ezzel lehet nyerni GFLOPS-okat bőven, mert ugye az MS és a Sony konzolja FP32-ben számol. De a memória-sávszélesség nem erős.
-
.LnB
titán
Én is ezt írtam le nagyjából a másik topikba.
Ötletes ez a dolog, meg jól variálható. Jól ki van találva. De szerintem a mai társadalomra nem az a jellemző, hogy ennyire mozgásban lenne. A konzolosok ülnek a szobában a konzoljuk előtt, a Pc-sek meg a Monitor előtt. A handled konzoloknak megvan a maga kis rétege. Akik ezzel a cuccal előrébb lesznek kicsit mivel fejlettebb mint az elődjeik, de a szobalakók szerintem nem. Vagy a fene tudja. Mondjuk legalább a budin is tudják majd nyomni a gamet tovább.Ettől függetlenül jópofa dolog, ilyet is vár el az ember szerintem a Nintendo-tól, nincs vele semmi baj.
-
M@trixfan
addikt
A kutyafáját, ez nagyon tetszik! Annyira nem érdekelnek pedig az ilyenek, mindig is PC gamer voltam. Viszont el kell ismerni, hogy a mobil szegmens hihetetlen ütemű fejlődése teljesen átrendezi az egyenletet. Sajnos itthon mindig az van az ilyen közösségibb cuccokkal, hogy a baráti körnek vagy nincs pénze rá, vagy nem érdekli a játék egyáltalán.
-
Solten
őstag
Egesz jonak tunik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Robotporszívók
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest