- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
hajbel
addikt
Akkor vegyük sorba a hülyeségeimet:
1."Egy célhardver mindig hatékonyabb, mint egy mindenes eszköz."
Én is pont ezt mondom, tehát ebben egyetértünk. A switch mobil eszköznek túl nagy, otthoninak túl gyenge, tehát egy hibás mindenes koncepció.2. "Egy Nintendo-n mióta csak ázsiai játék van?"
Nem ázsiai AAA címeknek hány százaléka jelenik meg Nintendora? Androidra több átirat megjelenik. Nem véletlenül promózzák a konzolt a Skyrimmal, egy 5 éves játékkal.3."Valóban egy gamer laptop akkora, mint a Switch és annyit is fogyaszt..."
Ilyet egy szóval sem állítottam, csak azt, hogy egyik sem fér el zsebben, mindkettőt táskában kell hordani. Bár teljesítményében és árban inkább egy tablethez kéne hasonlítani.4. "Miért kell összemosni a Nintendo-t a PC-vel?"
Nem kell, Switchet egy átlagfelhasználó nem fogja megvásárolni, aki nosztalgiából érez szimpátiát a nintendo iránt az megveszi PC és vagy XO/PS4 mellé. Nem méltó utódja Wii-nek, PC, PS4, XO helyett nem alternatíva. Az elvakult fanok, a nosztalgiázó átlaguserek pedig nem jelentenek akkora vásárlóerőt, hogy ne legyen a Switch ugyanolyan bukás, mint a Wii U, főleg, hogy az Nvidia shieldet is újítják. A Nintendo exkluzív játékok csodálatosak, de ez a csomag nem életképes (az okaiba most ne menjünk bele) a többi konzol játékkínálatával szemben. Mindenkinek jobb lenne ha a Nintendo átmenne játékkiadóba, hogy mindenki élvezhesse az exkluzív játékait. Vagy esetleg jöhetne egy olyan innováció, min a Wii. -
hajbel
addikt
Jó helyre reagált. Harverileg ugyanott van ez is, mint a Switch és telefonon bármikor folytathatja a játékot, mivel a telefon a switchel ellentétben mobilis, ráadásul nem csak ázsiai játék van rá. Ha már táskát viszel magaddal, akkor vihetsz gamer laptopot is, aminek úgyszintén sokkal több létjogosultsága van, mivel nem csak a Nintendo játékok vannak rá.
-
hajbel
addikt
Az azért nem igaz, hogy nem ér semmit, mert konzol-konzol ellen összehasonlítható, vagy ha nem is ad egy támpontot hasonló architektúrájú rendszerek esetében, mondjuk mobil GPU ami itt játszik, konzollal nem. Mindenesetre szerintem nem várható csoda, ez csak az új Tegra lesz egy tabletben, semmi több.
Nyilván ettől még lehet sikeres, ha jó a játékkínálat és a konzol, valamint a játékok árai, a teljesítményhez viszonyítva. A Wii U-ból kiindulva nem sok jóra lehet számítani ilyen téren...
-
hajbel
addikt
válasz
#69438720 #147 üzenetére
Idézem: "Ott van a hírben, hogy egyedi Tegra van benne. A teljesítményéről hivatalosan nincs adat, de a kiküldött fejlesztői verziók lapkaszinten véglegesek. A gyakorlati teljesítménye nagyjából az Xbox One ötöde, de lehet, hogy a szoftverkörnyezet még nem tökéletes, és ezt fel lehet húzni a negyedére.
A legtöbb program egyébként FP16-ban fog működni, tehát ezzel lehet nyerni GFLOPS-okat bőven, mert ugye az MS és a Sony konzolja FP32-ben számol. De a memória-sávszélesség nem erős."A kiadott videók beszédesek. Ránézésre is Xbox 360 szintű megjelenítésre képes, nem hiába rebootolják a Skyrimet ezen a tableten. Előző generációs konzol grafikai szintre lehet számítani, a fejlesztőktől kiszivárgott adatok is ezt támasztják alá. Nyilván innovatív, hogy már egy tabletben duruzsol egy előző generációs konzol ereje, de max. fél-egy évet adok, és az új Adreno család biztosan hozni fogja ezt a szintet, ahogy ez mindig minden mobil tegra chip esetében így volt.
-
hajbel
addikt
Pont ezért fájó, hogy a switch nem lesz kompatibilis semmivel, ez már hivatalos. A japánok sem hisznek a Switch siekrében, a bejelentés után 6.5%-ot esett a nintendo részvényeinek ára. Még jó, hogy mindenki helikopter, csak én vagyok hülye. Továbbra sem értem, hogy kinek jó kiadni egy tabletet, tablet funkciók nélkül játékkonzol gyanánt, amikor már az Adreno 530 is közel van a szinthez, de ok. Szerintem sokkal jobb lenne ha felhagynának a hardvergyártással és minden normális platformra megjelentetnék az amúgy nagyon jó exkluzív játékaikat.
-
hajbel
addikt
Milyen technikai adatokat? 0.24 vs 0. 2.7-3 TFLOPS óriási különbség. A Wii U-ra sem fejlesztett senki, pedig az erősebb volt. Az exkluzív tartalom egy dolog, az meg hogy inkluzív tartalom nem lesz rá, az meg egy másik. Bár nagyon örülnék neki, ha megmaradna hardwaregyártó a Nintendo, de ebben a koncepcióban semmi előremutatót nem látok.
-
hajbel
addikt
Úgy értem a roaming 3 font, ha EU-n belül akarom használni az angol adatmennyiségem, hívást stb. Tehát ha olyan nagyon játszani akarok, mert külföldön vagyok, akkor ezt megtehetem. Ez egy órányi minimálbér kevesebb mint fele. Ha utazol és akkora gamer vagy, ez simán belefér. Nekem egyáltalán nincs szükségem handheldre semmilyen formában, de szerintem ezzel a játákosok többsége így van.
"Azt már csak halkan jegyzem meg hogy soha sme volt két generációval lemaradva grafika terén eggyetlen egy konzoljuk sem."
Kijött már a PS4 Pro, tavasszal jön a project Scorpio, a Nintendo gépe pedig 5x lassabb a leglassabb nextgen konzolnál, az XO-nál, ami 1.3 TFLOPS teljesítményű. A switch telejesítménye nagy jóindulattal 0.3 TFLOPS, szemben a PS4 PRO 4.2TFLOPS-ával, miközben a két konzol ugyanannyiba kerül. Techradar szerint ugyanis 350 font lesz az angol ára a Switchnek, ami pontosan ugyanannyi, mint a PS4 Pro. Kicsit sok egy kézikonzolért, nem gondolod? A project scorpio még egy fokkal erősebb lesz, úgy 5-6TFLOPSAz utolsó gondolathoz: Szerintem jobb lenne ha inkább mobilhoz fejlesztene kegészítőket, komplex játékokat a nintendo, mert ez a platform ott van technikailag. Az ára miatt is csábítóbb lenne, valamint nem kéne több cuccot magaddal cipelned, max egy powerbanket. Emellett normális grafikával is kiadhatna címeket PC-re, PS4-re, Xboxra, szerintem sokkal többen játszanának egy ilyen Zeldával pl. Na mindegy, ők tudják. Szerintem lehet, hogy sikeresebb lesz valamivel, mint a Wii U, de semmiképpen sem sokkal.
-
hajbel
addikt
Külföldön is használhatom a mobilnetet, EU-n belül 3 font napi felárral. Ennyit ez megérne, ha igényem lenne rá, (egyáltalán nem játszom amikor utazom, vagy max angry birds szerű játékokkal). Mondjuk egyáltalán nincs arra igényem, hogy otthon 2 generációval ezelőtti grafikával megáldott játékokat játsszak és szerintem másnak sincs, ezzel szerintem ti sem vitatkoztok.A wii más tészta volt, az mozgásérzékelős interakció óriási élményt nyújtott. Szerintem ez a tablet túl nagy ahhoz, hogy hordozható legyen, főleg annak fényében, hogy a mobilok is hozzák már majdnem ezt a teljesítményt. A csatlakoztatható controllerek jó ötlet, szerintem pár hónapon belül azt is le fogják nyúlni, illetve hasonló már van is mobilfronton.
-
hajbel
addikt
A Wii tényleg olyan fejlesztés volt, amin érződött, hogy innovatív, igazából a Kinect, Move és most a VR alapját is ezek a mozgásérzékelők adták. Ez a koncepció egyáltalán nem innovatív, sokkal inkább visszalépés. Ha valaki PS4-el van és elutazik, akkor vesz egy Vitát és sokkal jobban jár vele, mint ezzel.
-
hajbel
addikt
Szvsz! Mindenkinek nagyon tetszik, mindenki szerint nagyon cuki, csak éppen megvenni nem fogja senki. Otthoni konzolhoz képest túl gyenge (játékfelhozatalban is túl gyenge), mobil megoldáshoz képest is az lesz, mivel egy év múlva már mobilok és tabletek is hasonló teljesítményű vassal fognak rendelkezni. Sajnos én azt látom, hogy belátható időn belül a Sega sorsára jut a Nintendo. Vagy megpróbáltak volna kiadni egy bika konzolt, amivel versenyeztek volna a konkurenciával (nyilván szinte 0 eséllyel), vagy átmennek kiadóba. Számomra a második opció jó lenne, mert szívesen játszanék PC-n, XO-n vagy PS4-en egy Mario kartot vagy egy Zeldát. Csak idő kérdése szerintem, hogy mikor következik ez be, bármennyire sajnálom a Nintendot és tudom, hogy többre hivatott, de ez lesz a vége. Be fogják darálni őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest