Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
blagolf
senior tag
Benne lennék egy versenyben hogy 1 perc alatt hányszor lehet feloldani és lezárni egy kézzel. Az választ adna erre a kérdésre. Egyébként az Iphone és Samsung telefonokba evidens volt hogy a home gombba teszik, hisz 9 éve ugyan úgy néznek ki az egyáltalán nem unalmas kinézetű telefonjaik.
[ Szerkesztve ]
-
Szakiii
addikt
-
janeszgol
félisten
Nekem a képernyő minősége is tetszett. (Meg az érintő, bár arra azt mondtad, bugos a szoft.) Szvsz jobb képe volt, mint a J3 2016-nak, Amoled ide vagy oda.
xmaas +1. Tényleg csak a kamera hibádzik, mint általában a Sonynál. Persze ne zoomoljunk, de kell. Ott a kutyás kép, ordít a nagyításért. És ez előfordulhat nyaralásnál is például.
-
Szilofon
aktív tag
Szerintem nem olyan szép mint itt sokan írják.Viszont mocskosul drága!Ez kérem pedig nem is csúcsmodell,vagy a Sonynál az?
-
<Lacy85>
addikt
No. Úgy fest, hogy megvan a Z3 utódja.
Kamerát leszámítva egész korrekt kis telefon lett. Persze nem ennyiért. Majd pár hónap múlva, amikor beesik az ára, mint a sima X-nek.
Ennyit jelenleg tényleg nem ér. -
pit stop
addikt
Cikkíróra én nem láttam ennyi kritikát mióta itt vagyok, sajnos joggal szerintem is. Van aki telefonba köt bele, az persze mindegyik tesztnél van, meg kóstolgatják írót, hogy nem úgy van.
De így ez a teszt, ahogy szokták mondani "magyarosan pesszimista".Örülök, hogy Bog reagál, de itt sincs meg a szokásos cikkírói reakció. Amúgy ha trollokat nem etetjük elmennek - sajnos az eleinte normális vita elment erre.
[ Szerkesztve ]
-
mackoapo11
aktív tag
Azért nem semmi csávó vagy öcsém,ha más mer véleményt alkotni,leugatod,de ha te epic hsz-det meg szó nélkül kell hagyni.Feleslegesen flamelsz es kelted itt a tovabbi flamelest. Kaphatnal par ora pihit mert tenyleg semmi haszna ennek.Komolyan nem ertem mire jo a flamekeltes de az biztos hogy jol nyomod.
[ Szerkesztve ]
-
RaveForce
veterán
válasz
Fuxosbömis #363 üzenetére
.Le kellene szállni a magas lóról és bele kellene nézni a tükörbe.
ezt a zárómondatodat alkalmazd magadra a jövőben
és az egy helyes döntés, hogy többet nem kommentelsz..
-
Szakiii
addikt
En trollkodtam? Olvasd mar vissza a hszed amire reagaltam. Azt mondod itt van tokeltes helyen minden mashol meg szerencsetlen helyen van... mar a mondatbol lejon hogy hulyeseg az allitas mert ha tokeletes helyen lenne mindenki oda tenne de SENKI mas nem teszi oda. En nem mondom hogy rossz helyen van csak azt hogy szamomra rossz helyen van, veled ellentetben aki altalanosit es iszonyat fanatikus modjara viselkedik.. ha mas velemenyen van valaki mar trollkodik? Ha azt mondom hogy hitvany a kamera ehhez az arhoz kepest troll vagyok? Kritika az ilyen.. neha faj.
btw.: fel nem foghatom hogy tud ez teged rosszul erinteni ez egy szaros telefon aminek vannak hibai es erre vilagit ra a cikk is, miert nem lehet ezt szepen feldolgozni?
-
joey04
titán
válasz
ha ilyen szar minden teszt itt, akkor olvass máshol. nem ez a logikus?
-
papi77
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #383 üzenetére
Jól van na,csak vicc vóót
-
-
törölt tag
Felmerül a kérdés bennem, hogy miért akar a nép 5,2"-n 2K, vagy 4K felbontást? Mikor FHD esetén sem használható már normálisan nagyítás nélkül egy weboldal, mert olyan kicsi hogy már kényelmetlen.
Vagy a VR őrület hajtja ezt az irányt? -
xmaas
őstag
Tokeletes keszulek lenne HA azt a beeeeep kamerat vegre orvosoltak volna hogy legalabb azt a minoseget tudja hozni mint az idei csamcsung csucskategoria.
Ugyan azt a nyomorek modult passzirozzak bele amit mar Z5 -X szeria kezdete ota kinoznak es lattak hogy rosszul teljesit es a felhasznalok/tesztelok nincsenek megelegedve vele es megis ugyan azt rakjak belemintha hulyek lennenek
Pofam lesulne a helyukben hogy van rendes kameras reszleg a seggem allattt es nemtudok produkalni egy valamirevalo kamerat ami hozni tudja minimum azt a minoseget amit a konkurenciaba pakolt modul amit ugyan ok gyartanak tud produkalni ,szegyen es gyalazat.
Jol osszerakott keszulek, premium anyaghasznalat, jo kijelzo es mindezt tonkretesznek egy silany kameraval mikor fogjak kirugni azt a sok idiotat amit ott dolgozik? Vagy megvarjak amig csodbe megy teljesen a mobilos reszleguk?
-
-
HoaryFox
őstag
Köszönjük a tesztet AliceWake, nekem tetszik a tesztjeid nyelvezete, üdítő a sok sablonszöveg után olvasni
A telefonról meg csak annyit (bár ezzel remélem megsértem a kedves Sony-fanatikusokat), hogy ebből az árból madjnem 2 OnePlus 3-ast tudok venni dupla ennyi RAM-mal, ugyanazzal a procival, 0,3"-al nagyobb képernyővel, ugyanazzal a képernyőfelbontással és mondjuk értelmesebb kamerával.
Fikázások jöhetnek
-
blagolf
senior tag
-
blagolf
senior tag
Az ujjlenyomat érzékelő a Sony telefonokban van a legjobb helyen. Ha jobb kézzel fogod akkor pont a hüvelykujjadnál van, ha bal kézzel fogod akkor meg a mutatóujjadnál. A legrosszabb megoldás az elülső home gombba épített ujjlenyomat érzékelő, mert fogásváltás nélkül nem tudod megnyomni, max ha kitekered az ujjad. Érdemes megnézni hogy az Iphone-nál a lezáró gomb is milyen "tökéletes" helyen van.
10:40-től látható [link][ Szerkesztve ]
-
fairi
őstag
Csúcstelefonnál kamera minőség szempont, ez már nem az umi super kategória.
ár meg riválisok összehasonlítása miatt fontos, ha hivatalos kezdő ár 180 000 lenne, valszeg bőven lenne tetszett.
240k-ért max sony fanoknak ajánlott. (persze tudom van ennél olcsóbb ár, de akkor elég megnézni az s7 nem hivatalos árát) -
taki01
őstag
Nekem itt van a zsebembe egy ilyen és a kamera az átlag usernek szerintem bőven elég. Lehet vele éles képeket lőni de néha nem jön össze (bár én nem sokat fényképeztem vele). Az ár már más kérdés. Szolgáltatói kínálatokban elég jól be van árazva. Amúgy egy picit sok érte a 250 ezer. A hangrésze a telefonnak az fenomenális. Kristály tisztán szól fülhallgatóval vagy anélkül.
-
Szakiii
addikt
válasz
Latom keptelen vagy felfogni hogy az ertekeles tobb dologbol all ossze... tablet piac pang, nincs jo hardverrel szerelt olcso kutyu az m3 az, szoftveresen vannak gondok de osszesegeben egy jo kutyu ezert az arert. Ez a telefon viszont jo kutyu de ezert az arert szar. Mit nem lehet ezen felfogni? Itt nem a szakmaisaggal van gond hanem azzal hogy elfogultak vagytok. Senki se mondja hogy maga a telefon szar csak azt hogy ezert az arert az. Plusz maga a sony hirdeti ugy hogy embertelen jo kameraja van innentol kezdve meg felre is vezetik a vasarlokat...
Bog: megeloztel
[ Szerkesztve ]
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Azért kapott plecsnit, mert ebben a kategóriában nehéz ellenfelet találni neki ennyi pénzért. Ellentétben a Sony-val.
-
papi77
addikt
válasz
Nyugodj bele,hogy a mobilarénán a sony már nem fog plecsnit kapni,és meg is van oldva minden problémád.
Egyébként tényleg csak a kamera,meg az ár lenne a probléma? -
FіkuszKukіsz
őstag
A legutolsó Sonym egy Z1 volt. A kritikán aluli szerviz miatt megváltam tőle, akkor megfogadtam hogy egy ideig nem lesz Sony. Elolvasva a tesztet első blikkre szerintem nem rossz készülék.Mondjuk a telefonok fotó része nálam mellékes. Hardveresen és szoftveresen viszont nagyon jól összerakott cuccnak tűnik, ráadásul a kinézete is nagyon ott van. Meg is rendeltem magamnak egy kéket. Aztán majd meglátom mennyire leszünk barátok.
[ Szerkesztve ]
-
Fuxosbömis
tag
Részemről is is sóhaj, legyintés, kacarászás pont ugyanebben a sorrendben.
Elolvastam a Huawei Mediapad M3 tesztjét:
"Csakhogy az M3 sem lett hibátlan, kezdve a vakut nélkülöző, felejthető kamerákkal, amit hajlandó vagyok apró fekete ponttal átugorni. A 1600 x 2560 pixeles felbontás tényleg remek 8,4 hüvelyken, a kalibráció azonban messze van a DCI-P3-as standardtól, ennyi pixel pedig túl nagy falat a hardvernek, ha komolyabb 3D-s játékokról van szó. A főoldalon eddig nem volt jellemző a dadogás a Kirin 950-nel, az M3-nál ez mégis előfordul. Ha a játék és a pontos képernyő kalibráció fontos, egy Apple iPad továbbra is magabiztosabb választás."
Ez az összegzés után ajánlott plecsnit kapott. Gondolom, mert 4 GB Ram van benne, meg mert nagy a felbontása.
Jesus Christ, csak ennyit mondhatok.
BTW......kell egy másik tablet otthonra. Na ez az a tablet, amit az életben meg nem veszek....különösen nem 100 rongyért...egy dadogós tabletet.
P.S. Kb. a Sonys konkluziótok is ennyire "reális".... csak ez sokkal jobban virít. Nem offolni akartam.
P.S. 2 Nem fogok többé kommentelni, sem itt sem más topicban. Ha ezt így folytatjátok, azért foglak benneteket olvasni, hogy tudjam biztosan mit nem kell megvennem....Le kellene szállni a magas lóról és bele kellene nézni a tükörbe. -
Látnok
aktív tag
No, be kell vallanom, nekem nagyon tetszik a készül maga, mint tárgy.
Arról nem tudok nyilatkozni milyen a rajta futó szoftver, mert nem ismerem sem a droidot, sem magát a sony-t.De most őszintén, egy picsányi kis képérzékelővel felszerelt masinával készült képtől mi a bánatot várunk? Tényleg jobb képet lő az S7, vagy az iPhone? Linkelnétek nekem olyan képet, amelyiket ti jónak tartotok, bevallom nagyon le vagyok maradva a mobil fotózás tekintetében.
Viszont ki az a élőlény, akinek az a hobbija, hogy 1:1 nagyításban nézi a képeket? általában maximum képernyőhöz igazítva szoktuk nézni, vagy kisebbre méretezve feltesszük valamelyik közösségi oldalunkra, blogra, esetleg nyomtatjuk, de szinte soha nem 1:1 arányban.
A zajosság, az élesítés miatt van feltételezem, vagy azért mert nem használják túlzott mértékben az elmosást a részletek megtartása miatt.
De tényleg kérek egy olyan képet, amit ma egy telefonnak tudnia kell, mert az enyém egy "régi" BB aminek a vásárlásakor ezt nem néztem mint szempont. Szóval most már nagyon kíváncsi vagyok mit tudnak a mai jó gépek.
Azonban kövezzetek meg, de ez a sony valami gyönyörű!
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Fuxosbömis #350 üzenetére
<sóhaj>
<legyintés>
<kacarászás>
ebben a sorrendben.
majd ha lesznek érveid, konkrétumaid, netán néhány tény, megtanulsz kulturáltan megnyilvánulni, akkor talán lesz értelme társalkodnunk.addig tök felesleges.
-
Damage401
senior tag
Tegyetek rá akkor egy különösen ajánlott plecsnit és vége a komment-háborúnak
-
válasz
->Raizen<- #356 üzenetére
A Sony kamerája
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Fuxosbömis #355 üzenetére
Mi a gyenge benne?
Szerintem nem bírsz majd egy épkézláb indokot szűlni ez ügyben.
(#357) koxx
[ Szerkesztve ]
-
Fuxosbömis
tag
válasz
->Raizen<- #352 üzenetére
"Ne ekézd az írót, ha tudsz jobb cikket összedobni hajrá mutasd meg!"
Nem tudok jobb cikket összedobni, ezért nem írok (többek között) telefontesztes cikkeket.
Azért olvasom a Mobilarénát, mert a cikkek nagy többsége rendben van. Ez nincs. Ez gyenge.
P.S. Vannak cikkek amivel nem értek egyet, de attól még korrektnek találom őket.
-
válasz
Egy kérdőjellel kevesebbet írtál...
Ha ennyire nagy ász vagy akkor hajrá, lehet cikket írni -> [link]
Fikázni könnyű, alkotni nehéz
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Ne ekézd az írót, ha tudsz jobb cikket összedobni hajrá mutasd meg!
-
Fuxosbömis
tag
"Vegyél már vissza te is, meg a másik tehetség is, tényleg."
Ha esetleg én vagyok a másik.
"A "szakmailag nulla" az azt jelenti, hogy tárgyi tévedések hemzsegnek az anyagban. Mutatnál egyet?"
A szakmaiság az MA-nak azt jelenti, hogy leirkálom a lefuttatott benchmarkokat meg a képernyő felbontást és ezt összekötöm valami szöveggel??????? Jesus Christ!
-
dud998
őstag
Én komolyan nem értem azt, hogy egy telefont vagy márkát miért kell úgy védeni, mintha a hozzászóló gyártotta vagy alapította volna. Egy olyan termékért, amit fél-egy év után úgyis lecserélsz, miért kell ilyen szúrka-piszkát csinálni? Fel kellene már nőni emberek, mert ez nem a homokozó, ahol is kinek a homokvára a szebb. Nem azt mondom, hogy nem lehet véleményt írni, de akkor ha lehet kulturált stílusban, és nem úgy mint egyik másik "kedves" ember. Az is el lett mondva, hogy sok másik oldal van. Akkor ha nem tetszik a Mobilaréna, lehet mást olvasgatni, adott a választás. Én szeretem a Mobilaréna cikkeit olvasni és ez nem fizetett hirdetés. Amióta létezik az oldal kb. azóta olvasom és fogom is. Szomorú, hogy egy elviekben "szakmai" fórum tele van egymás "aprításával". Nekem nem ér ennyit egy készülék sem, de mindenki maga tudja...
Én csak azt mondom, hogy hajrá Mobilaréna! -
Fuxosbömis
tag
válasz
ALESSANDRODE #335 üzenetére
"FÉl éve amikoz z5 re fájt a fogam a tesztekre hallgatva nem vettem meg." Én nem hallgattam a tesztekre és vettem egyet.
Sajnálhatod, mert egy mocsok jó telefonról maradtál le. -
ALESSANDRODE
csendes újonc
válasz
SkyLine3000 #344 üzenetére
hahha
ezzel én is igy vagyok
De meg tudnám azért szokni az ujjlenyomat olvasót talán -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
SkyLine3000 #344 üzenetére
Ez addig tart, amíg nincs egy frankó ujjlenyomat-olvasós cuccod
tapasztalat
-
De pont ez a lényeg, hogy vannak, akik nem rendelkeznek telefonokkal kapcsilatos tudással, és a cikk alapján döntenek, hogy megveszik-e vagy sem.
A végszónak nyilván arról kell szólnia, hogy ebben az árkategóriában van-e jobb hardverű telefon.
(Van.)
De az egész cikk lehetne kevésbé negatív hangvételű, mert ha igazat is ír, azért ennyire nem rossz a telefon önmagában.
A plecsni meg mindegy.[ Szerkesztve ]
-
.Szaki.
addikt
Nagyon egyetértek, én az SE korszakban nem is nagyon akartam hallani más márkáról, aztán a K550i utódlásánál a C702 mellett felbukkant az LG KP500. Gondolkodtam még P1i-n is, de a KP500 best buy volt. Azóta volt mindenem, mindig néztem az aktuális Sony kínálatot, de annó az SP volt még amin elgondolkoztam és milyen jól tettem, hogy nem vállaltam be, jó barátomé háromszor járt szervizben. Amióta meg almázom azóta nem is gondolkodom Sonyn, de elkeserítő azt látni, hogy az egykori kedvenc márkámnak egy értékelhető ajánlata sincs.
Főleg, hogy annó olyan formákkal operáltak, mint K550i, C702, P1i, K850i, főleg az utóbbi, ezek a mai napig gyönyörűek.
Na de hogy a témához is hozzászóljak, azért van a teszt, hogy mindenki elolvassa. Ha valaki azt vonja le, hogy minden "fasza" a teszt alapján, csak a plecsni hiányzik, akkor az meg is fogja venni a telefont, mindenkinek magának kell levonnia azt, hogy neki mi számít fontosnak egy telefonnál, ez alapján kell mérlegelni, majd vásárolni..
[ Szerkesztve ]
-
Szakiii
addikt
válasz
#13110016 #334 üzenetére
Nem ertelek titeket az hogy le van irva a cikkben hogy a telefon nem rossz kamerat leszamitva es ennek ellenere nem kapott plecsnit nem jelenti azt hogy szakmailag 0 a cikk.. az hogy osszesegeben a telefon nem rossz meg nem jelent semmit mert a baj igazan ott kezdodik hogy vannak konkurensek amik viszonyitasi alapot adnak arban es tudasban, ezeket osszevetve elverzik ez a telefon ezt ti is belathatnatok.
Bog: egyre tobb pelda van egyebkent erre, hogy valakinek nem tetszik a teszt egybol azzal jon hogy vagy fizetett hirdetes vagy a cikk iro fikazasa megy.. ne figyeljetek rajuk
[ Szerkesztve ]
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
#13110016 #334 üzenetére
Vegyél már vissza te is, meg a másik tehetség is, tényleg.
A "szakmailag nulla" az azt jelenti, hogy tárgyi tévedések hemzsegnek az anyagban. Mutatnál egyet?
Az, hogy NEKED nem tetszik, mert valamiért nem értesz egyet az értékeléssel, az igen messze áll a "szakmailag nulla" fogalmától. -
joey04
titán
válasz
Dr. 444Hertz #333 üzenetére
röviden: kényelmetlen.
-
fairi
őstag
válasz
#13110016 #318 üzenetére
Laborkörülmények közt tesztel, ha stúdióvakukkal megvilágítod a tesztábrát, állványzat és utána lefényképezed, sony zx magas pontot kap a jó felbontás miatt, mert 23 Mp-s.
Ám ha témán már árnyékok vannak, fényeloszlás nem optimális, azonnal a rosszul megírt algoritmus megzabálja a részleteket és vízfestménnyé olvaszt mindent.
DXO elég műtermi izű teszteket csinál,ami DSLR-eknél érthető, egy részük ott is fog lenni, de mobiloknál... -
Szakiii
addikt
válasz
ALESSANDRODE #335 üzenetére
Egyetertek kb mindennel amit irtal most. Lg g4 videoban tenyleg nagyon atlagos.
-
ALESSANDRODE
csendes újonc
FÉl éve amikoz z5 re fájt a fogam a tesztekre hallgatva nem vettem meg.
Volt a kezembe Z5 de nem voltam elragadtatva a fotóktól jó fényviszonyok között de beltérben.
Bár jó fényviszonyok között biztosan jó mint bármelyik hasonló konkurencia.Maradtam az LG G4 nél ami talán teszteken is jobban teljesített de ennek a videója egy kalap szar a sony z szériához képest.
Fotóknál automatában túl színez minden képet és erre csak akkor döbbentem rá amikor 106-os tv n megnéztem.
manual módban viszont szuperXZ még nem volt a kezemben így csak a teszt véleményekre tudok hivatkozni
Külföldi oldalakon nem nagyon láttam ilyen szar képeket lőni vele.
z1c m csinált kb ilyen képeket...
youtube összehasonlítókon is jo a sony a samu meg iphone mellett.Amugy ez szub vélemény de egyik teló se ér nekem 200k-t
nem csak a sony de az iphon sem
Ennek egy éven belül legalább realizálódik az ára[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
AndyRich #330 üzenetére
Persze, hogy van ellentmondás. Az egész cikk, ahogy pl. Fuxosbömis írta, szakmailag egy nagy nulla. Törölni kéne, és másvalakivel újrairatni, mert ez olyan mint a HTC 10 bemutatása,a mi után törölték is az egész mobilbemutatót. Úgy véleményeztték, hogy nem is használták... vicc. MA színvonala közelít a 0-hoz. Sajnos, mert régen jobb volt.
[ Szerkesztve ]
-
Nem kell huzamosabb ideig használni valamit ahhoz, hogy elmondhasd, hogy miért sz*r.
De úgy tűnik, hogy csak fikázni van kedved, így nem nyaggatlak tovább.
És amúgy igazad van, nem ez a legfontosabb dolog egy telefonban, csak ha már ennyire negatív véleményed van a szenzor elhelyezkedéséről, kíváncsi lettem volna az okra. -
joey04
titán
válasz
PowerBuldog #323 üzenetére
Igen benne van a tesztben is de a franc akar átszokni.
324: 311 második fele neked is. ez nem így működik, hogy nem mondhatom valamire hogy rossz ha nem használtam huzamosabb ideig. nem fogom huzamosabb ideig használni, mert nekem ott szar helyen van, pont. ha nektek tetszik ám hajrá. de ahogy kitárgyaltuk, nem ez a legnagyobb gond a sonyval sajnos
330: ja, csak közben mindjárt 2017-et írunk. plusz pont a sony képes brutál romlásra régebbi modellekhez képest. kameránál eljátszották ezt a k800 - k850 váltásnál, mostanában pedig az üzemidő romlott vissza átlagosra, pedig korábban kiemelkedő volt ebben a sony.
[ Szerkesztve ]
-
Szakiii
addikt
válasz
AndyRich #330 üzenetére
Azert mert a többi fejlodott z2 ota amig a sony nem.. ilyen egyszeru. Amig masnal nappali fenyviszonyoknal mindig ertekelheto kepet kapsz ezert ejszakai fotozas fejlesztesere koncentraltak addig a sonynak meg mindig gondjai vannak nappali fenyeknel is. Kicsit be van borulva es mar jonnek a gondok..
Azt egyebkent en se ertem h egy tetszett plecsnit se erdemel mert a kamerat leszamitva kellemes kis keszulek foleg miutan kicsit realizalodik majd az ara.
[ Szerkesztve ]
-
AndyRich
csendes tag
válasz
Fuxosbömis #319 üzenetére
Jól összegezted a dolgokat. Én sem tartom teljesen objektívnek a cikket. Egyébként nézzétek vissza a cikkeket a mobilarénán: a Z2 még különösen ajánlott plecsnit kapott,s nagyon dícsérték a telefont. A kamerát is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem volt Z2-öm is, s jelenleg is egy későbbi evolúcióját használom.
Nekem (hangsúlyozom nekem) az a véleményem, hogy a tök jó Z2 kamera tovább fejlődött!
Tehát azért érzek némi ellentmondást a MA cikkekben, mert a "minden tökéletes és szuper" Z2 után hirtelen minden Sony csúcsteló csak futottak még szerepet tölt be a flagship kategóriában ( az MA szerint).
S tényleg nem értem miért!!! -
-
Szakiii
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #324 üzenetére
Szerintem oldalt jo csak az a baj vele hogy van aki jobb es van ako bal kezes.. de egyebkent kenyelmes lehet.
-
-
joey04
titán
válasz
Dr. 444Hertz #321 üzenetére
most olyat használok ahol hátul van, az sem jó. elöl a kényelmes nekem.
-
-
Szakiii
addikt
válasz
Fuxosbömis #319 üzenetére
Ertekelest nem csak az alapjan kell adni hogy elfersz e a 3gb rammal hanem az ar alapjan kell tehat egy mocskos draga telonal gaz a 3gb barhogy ferdititek(ios es android teljesen mas ezen a teren..), egy mocskos draga telonal gaz ez a kamera.. csupan ennyi az egesz. Ar ertek arany szar, sajnalom hogy rosszul esik de ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Fuxosbömis
tag
Ismét leírom.....olvasd vissza az összegzést! Különösen az utolsó mondatot: "Nyilván minden készülék tekintetében adódnak olyan aspektusok, amelyek vagy objektív szempontok szerint igazolható, vagy szubjektív kompromisszumként tűnnek fel, az Xperia XZ azonban sajnos átlépte ezek kritikus szintjét."
Ezt azután írja le, hogy előtte a kamera kivételével mindent faszának talált. Milyen aspektusok meg kompromisszumok? A 3 GB memória? Az iphone akkor azért szar telefon mert csak 2 GB memo van benne, korábban meg ennél is kevesebb volt. Nem hiányzik belőle, azt írja alice, akkor meg minek bele? Azért, hogy lehessen villogni vele a társaságban? Az én telómban 4 GB ram van, húúúúúúúúúúú de menő vagyok.....vagy a képernyő felbontása a kompromisszum? Alice erre is azt írja, hogy a képernyő is fasza. Tovább nem is sorolom.....mik azok a kompromisszumok meg aspektusok? A kameráról annyit, hogy elolvastam néhány más kritikát is....kb. az összegzés az az, hogy a kamera rendben, de vannak jobbak is. Ettől még nektek elhiszem, hogy ti (ebben az esetben Alice) csak gyenge fotókat tudtok lőni a Sony telefonnal. A saját tapasztalatom vegyes (z5), lövök vele tökéletes képeket lehetetlen helyzetekben és ennek az ellenkezője is előfordul....de mivel nem vagyok fényképész, különösképpen nem zavar.
Ez a cikk szakmailag gyenge. Vagy egy teszt megírásánál az a fontos, hogy az elnyerje az olvasóközönség nagy részének a tetszését?
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz
PowerBuldog #313 üzenetére
Sajnos ez fénysebességű beolvasás felvet egy vicces de valós problémát, mégpedig azt, hogy nem tudom bekapcsolni csak a lezárt kijelzőt a Home gomb megnyomásával. Biztosan ti is sokat használjátok a kijelzőt anélkül, hogy feloldanátok a telefont, csak egy két bejövő értesítés megtekintésére. Vagy korán reggel amikor felébredsz, és meg akarod nézni az időt. Az a rossz hírem van, hogy a Home gomb megnyomásával, ez mostantól esélytelen, ugyanis ha megnyomom a Home gombot azonnal benn vagyok az ikonok közt, amit persze nem akarok, hiszen ebben az esetben még le kell húzni a Notification Centert, hogy láthassam az értesítéseket. Már első reggel belefutottam ebbe, amikor meg akartam nézni, hogy mennyi az idő.
Persze ios 10 óta nincs ilyen gond.
-
unravel
őstag
-
joey04
titán
Nem élek vele köszi, pláne az ujjlenyomat-olvasó rész nem érdekel, hiszen nekem már a 6s-nél is az volt a gondom, hogy túl gyors. Innentől kezdve nem érdekel, hogy 0.65, 0.3, vagy 0.22 mp alatt olvas be. Az már inkább zavaró, hogy ilyen elbaszott helyen van.
248: Csak huzamosabb használat után lehet valakinek véleménye meg tapasztalata? Van elég tapasztalatom... Ennyi erővel mindenki csak és kizárólag az éppen használt telefonjáról nyilatkozhatna.
[ Szerkesztve ]
-
unravel
őstag
Nagyon tetszik a készülék.
-
Szakiii
addikt
Nem nagyon lattam toletek mostanaban ilyen szintu "helyre rakast" tobbszor kellene, ahogy irtad is minden forumban van par ember aki miatt a forum minosege kritikan aluli ha gyakrabban megjelennel ez talan idovel elmulna
Hasznalati termeket sose ertettem hogy lehet igy vedeni..
mjani1172: az hogy talaltok 1-1 tesztet ahol azt irjak hogy jo az egy dolog.. ettol fuggetlenul ha a tesztukben megnezed a kepeket lathatod hogy nem jok a kepek.. a htc nexus kozott is lehet az a parhuzam mint a sony telok es a mas telefonok kozott amik sony szenzorral szereltek es pedig az hogy a hozza irt szoftverben van kulonbseg.
Az s5 egyebkent egy kifejezetten jo fotos kepessegekkel biro kutyu ahogy altalaban minden galaxy.
[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
Hú mi van itt.Viszont mivel az utóbbi hetekben pont ez a téma érdekel,kérdezném mi lehet az oka, hogy ilyen nagy különbségek vannak itt és a dxomark oldalon?Hogy lehet hogy a nexus 6p és a Htc ugyanazt a szenzort használja és a legtöbb tesztben a nexus jó,míg a htc sereghajtó?
A dxomark oldalon a sony a legjobbak között van,itt meg katasztrófa?Azt, hogy a tesztelő nem tud fotózni vagy nem ért hozzá azt kizánám.
Tegnap épp próbálgattam a telefonokat a saját S5 höz képest.Természetesen csak beltérben a,boltban tudtam. A P9 nem volt jobb,életlenebb volt,a G5 már gyengébb volt,a V10 (ami elvileg ugyanaz)volt egy hajszálnyit jobb mint az S5.Valahogy azt hittem mivel már eltelt lassan 3 év előrébb járunk,de nem ezt láttam. -
gekkoXT
senior tag
Hát ez a dizájn olyan érzés mint amikor lázas az ember, és vergődik az ágyban és minden zavarja.
Idegesítően nem elegánsan minimál.Fura egy célközönséget vizionál magának a Sony a telefonjaival. Nagyon rég láttam tőlük olyat ami tetszett volna. (Xperia Ray)
Kamera minősége me
[ Szerkesztve ]
-
RaveForce
veterán
atyaég, ez a topik
.. utolsó néhágy megmaradt sonys kereszteslovag a világ ellen
.. bár elég undorító, hogy nekimennek Alice-nek, miközben azért, rafkósan egyensúlyozva, a többi tesztelőt meg dicsérik(mikor, ahogy azt írták is mások, korábbi sony telóknál más tesztelőktől koppra ugyanilyen verdikt jött), ez a mentalitás.. pfujj.. :\ az azért sokat elárul, hogy 2016 az az év, amikor az összes létező ismerősöm aki még sony fan volt(ez mondjuk kimerül 3-ban, de ők tényleg nagyon-nagyon), cserélte a telefonját másra, mert sonyn belül nem volt mire... a sony, az a helyzet, hogy a feltörekvő kínai gyártók alá süllyedt, se kínai fan, se kínai hater nem vagyok, de rengeteg ilyen telefon van, ami hoz jobb kijelzőt, ugyanazon érzékelővel jobb képminőséget, minőségi fémházat, és jobb optimalizálást, és közel sem árazza magát az apple-samsung pároshoz, mint a sony -a semmire-..
a csúcsokhoz nem is érdemes hasonlítani sajnos őket jelenleg, ezt a piac is remekül tükrözi...
és hogy mennyire is (nem)jó, a sony optimalizálásban és sebességben, erre ez a videó remek példa...[link][ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Eh, látom a Sony még mindig ugyanazt az utat járja.. Formaterv Copy/Paste kis változtatásokkal.. Alsó-felső káva még mindig batári.
Z-széria utolsó példányai szebbek voltak ennél.
Anno Sony Ericcson K és W szériák, SE LwW majd SP tulaj voltam..
Sonytól búcsút intettem és feljebb léptem az LG G4-el, amit követett a G5. Jó döntés volt.
Ami képeket láttam eddig a teszt főszereplőjétől, borzalmasak... És bizony, már a középkategóriás kínaiak is lenyomják ezt..
Sony.. Amilyen jól indult, olyan szépen tönkrevágta magát, és folytatja ezzel a fél éves ciklusaival, nemhogy a kamerára és a szoftverre figyelne.. -
törölt tag
"A telefon az általa nyújtott szolgáltatások összessége. És ebbe a kamera is beletartozik."
Kár, hogy manapság telefonnak hívjuk és nem maradt meg a régi neve: pocket computer, vagy palmtop. Jobban illene hozzá, mivel már az elsődleges kommunikációs formátum nem kizárólag a sima telefonálás. Amúgy a mondatoddal tökéletesen egyetértek. -
Bog
HÁZIGAZDA
Én nem használtam egyiket sem, soha. Te biztos jobban tudod. Milyen különös és meglepő lehet a számodra, hogy a tesztelt Sony termék pont a kameránál fagyott ki.
Aki nem fotóz a telefonnal, annak tényleg mindegy. Akkor a teszt ezen részét nem is olvassa el és le tudja vonni a következtetést, hogy megéri-e neki így.
Aki fotóz, az viszont elvárja ennyi pénzért, hogy olyan minőséget kapjon, mint más márkáknál.De ha mondjuk a telefonnak teszem azt a kijelzője lenne gatya, akkor azt írnád, hogy "egérmozit veszünk, vagy telefont?"
Ha szaggatna a UI, akkor meg azt írnád, hogy "versenyautót veszünk, vagy telefont?"
Ha a mostaninál is karcsúbb lenne az akku, akkor meg azt írnád, hogy "hordozható erőművet veszünk, vagy telefont?"A telefon az általa nyújtott szolgáltatások összessége. És ebbe a kamera is beletartozik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony Xperia XZ az X Perfromance helyét kívánja átvenni a széria csúcsán, de a megegyező árszint mellett felfedezhető, lényegében csak kisebb eltérések inkább a ráncfelvarrás fogalmát merítik ki. Ismét.
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115