- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
angyalpc2
aktív tag
válasz angyalpc2 #2276 üzenetére
Nos úgy látom nem pörög a fórum
2450mA-re degradálódott a gyári akku 6 év alatt nem rossz, sokat számít, hogy a lassú töltés be volt állítva.
A középső volt gyári minőség a baloldali az aliexpresses nem fekete csíkos, súly eltérés volt , nyilván kínai "pót"
gyári minőség: 48gramm
A kiszerelt régi is ennyi volt
Aliexpress:
csak 39gram
Töltő csatlakozó cserePasztázás a procin valami gumiszerű valami volt
Minden aksit fullra töltöttem előtte, vissza ellenőriztem, hogy meg van e a 2900mAh
Aztán ragasztócsík gyári, tehát nem a tubusos.
Pénzben nem érte meg, de kb makulátlan, meg nem szoktam eldobni a nem használt Sony telómaimat.
Most 2 napot is ki bír, töltő csati megkattan[ Szerkesztve ]
-
angyalpc2
aktív tag
Az kicsit drága lesz a telefon értékéhez képest.
Aliról szereztem már mindent,megjött az akku a ragasztó csík minden.
Kijelzőt nem célom cserélni, ha foltos marad akkor így marad.
Ez már csak utó gondozás lesz. Már nézelődök Xp 1 v.10 III körül Az útolsó kamera nyomógombosat nézegetem..
Előző Xperia S-be, Cedarba is vettam aksit. Úgy van félre rakva időnként töltögetve. T610-be már nem találtam gyárit.
Közben eltel 2 hónap, az akku póposodik, már felvált a kijelző ...napos csibe
De remélem még 1-2 hetet kibír
Szóval megjött az akku aliról,
Lehet használt...már eleve úgy rendeltem, hogy mhhh
Nem látszik nagyon rajta semmi, full lapos szép állapot, de minta ez már be lett volna építve.
De Sony logós, hátulján is Sony felirat.Ami fura:
dátum kód nincs mondjuk 16W39 vagy 19W01
Sorszám: 515497SWSWRMRL
és más fotókon is szinte mindig ez. kb 3-4 variáció fut ezekből.NA szóval várok még egy Web oldalas rendelést az is akku ragasztók. Ami nagy javítós oldalhoz és "készleten van" képest most rendeli szintúgy kínából. (anyjuk picsáját)
Ha megjön akkor kezdem bontani, majd akkor próbálom le, hogy mennyi a szufla az aliexpress féle aksiban
jelenleg 3,94V van benne[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz angyalpc2 #2272 üzenetére
Ha már látható jele van ( és látszik egy szabályos körvonal ahogy hátulról nyomja a kijelző reflektáló sheetjeit.), akkor nem biztos hogy elég az akku csere. Ki tudja milyen károkat okozott még belül. Én emiatt nem állnék neki házilag , hanem megnézetnén szervizben.
Vagy keresnék egy jó állapotú újabb sony készüléket.[ Szerkesztve ]
-
angyalpc2
aktív tag
Sziasztok
3 éve nem írt hozzá senki. nos nekem van egy Xperia XZ-m még mindig egész jól működik, ahhoz képest hogy mennyit nyüstölöm. De tokban van és kb patika
Akku viszont elhasználódott 2016-os teló, azért hagynék időt, hol kezdődik a minőség
Szóval a 2900mAh-ról most kb 2500mAh-ra ami még nem is lenen vészes
Sőt más drágább mobil a felét sem tartja 3 év után. Csakhogy az akku elkezdte nyomni a kijelzőt szép lassan... és látszik egy szabályos körvonal ahogy hátulról nyomja a kijelző reflektáló sheetjeit.
Szóval úgy döntöttme csere. Tudtok ajánlani gyárit? Mert látni hogy árulnak, de "gyárival " megegyező" hát...kamuszöveg szerintem
Ha már ott van a töltő csatlakozót is cserélném.
További probléma, hogy a kijelzőt kell leszedni, okés de mivel lehet visszaragasztani? -
looser
addikt
válasz domper2015 #2269 üzenetére
Ahogy elnézem, nincs XZ(s)-re LOS. Xda-n viszont vannak tákolt romok, én nem szívesen kísérleteznék vele napi használatban lévő telón, de ha már kísérletre szántad, mindenképp. Én pl. állatira örülnék egy One-nak vagy egyéb stock romnak XZs-re, de sajnos nincs.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
domper2015
senior tag
Sziasztok,
hogyan tudok a telefonra custom romot tenni. Twrp felment, de a rom településénél hibát ír.
Lineage OS felrakásának a lépéseit szeretném megtudni.Köszönöm a segítséget.
-
Drughi
addikt
Üdv!
Hátha olvassa még valaki...
Asszony kapott egy ilyen telefont, jelenleg android 7.0 van rajta 2017 juniusi frissitéssel.
Egyessével akarja a frissitéseket leszedni, ami elég idegörlő.
Lehet ezt gyorsítani? Vagy meddig van rá frissités? -
looser
addikt
Sziasztok, a Google-naptár szinkront hol tudom letiltani?
-
looser
addikt
válasz szabacsik #2264 üzenetére
Igazán nagyon rendes vagy, köszönöm szépen
Most viszont nem csinálja, délelőtt fel lett töltve és 2%-ot merült, ez igazán jó. Még arra gondoltam, hogy lehet, hogy az volt a baj, hogy egy LIDL-es Silvercrest töltővel töltöttem a munkahelyemen (itthon szoktam a saját töltőjével, így is kibír 1-2 napot) és valahogy összezavarta az akksit, bár ez így első hallatra hülyeségnek tűnik. Köszi tényleg, remélem nem lesz gond :-)
A hozzáférés engedélyezése egyébként sikerült, keresgéltem kicsit, kapcsolódtam a telefonhoz (ad connect ip) és ezután amikor ráfrissítettem, megtalálta. Úgyhogy most mennek a statisztikák, kiderül majd, mi lehet a gond, ha még van.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
szabacsik
őstag
Ugyan ezzel szívtam én is csak másik telón a héten. Ugyan így indultam. Amikor chromeban a legalsó gombot megnyomtam (tcpakármi azt hiszem) beindult. Telefonon elfogadtam hogy engedélyezem és beugrott az appban mi ébreszti a telót.
A felső kettőre látszódott a háttérben hogy valami hibája van.Ha így se megy írj rám privátban és majd agyalok.
Azt tudom, hogy a leírása csak részben segített, de nem teljesen azokat nyomkodtam/\____/\
-
looser
addikt
válasz szabacsik #2262 üzenetére
Elolvastam mindent róla, amit lehetett és tényleg ennek kellene lennie a megoldásnak. De nem ismeri fel a Chrome kiegészítő. Próbáltam a natív Sony driverrel és a CWM-féle natív driverrel, de nem. Közben persze kiléptem Chrome-ból, kihúztam a kábelt a telefonból, vissza a kábel, chrome indít, a kieg mégsem látja. USB debug engedélyezve. Még keresgélek, köszi mindenesetre
-
Pikkolo^^
addikt
Az ujjlenyomat olvasóhoz történő hozzáéréssel, tehát nem benyomással fel lehet éleszteni a telefont és túljutni a zárképernyőn?
-
looser
addikt
Pár napja iszonyatosan merül az akksi. Service test szerint jó állapotban van. Frissítés nem jött, appot sem frissítettem. Valaki tapasztalt hasonlót?
-
taki01
őstag
válasz Tompika777 #2255 üzenetére
Tudja de szoftveresen van blokkolva. Azt ne kérdezd mért mert nem tudom. Kell keresni rá olyan romot a hol nincs tiltva és fog menni.
-
looser
addikt
válasz Tompika777 #2255 üzenetére
Ezt találtam, de itt is csak azt írja, hogy a szoláltatót kell megkérdezni.
-
Tompika777
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy az XZ tudja a Telekom VoLTE-t?
Ha igen,hogy kell bekapcsolni,vagy mit jelez ki? -
looser
addikt
Sziasztok! Hol lehet kikapcsolni, hogy sms-t küldjön akkor, ha kinyomok valakit?
-
jojokka
tag
Sziasztok! A bekapcsológomb már régóta halott volt, most nem sikerült időben töltőre tennem a telefont, lemerült. Hogyan tudom bekapcsolni? Előre is köszi a segítséget!
-
looser
addikt
Na, zenei részt sikerült megoldani, rendeltem egy különálló media playert :-)
Nagyon sajnálom, mert nekem a Sony-k mindig szívem csücskei voltak, bár ez az első felsős telóm tőlük. A többi J70, Xperia Mini, E4G. Illetve a mai napig megvan a Sony walkman-em, lcd kijelző, oda-vissza játszik :-) Meg egy kis 8GB-os NWZ-S618F, amit kábel hiányában már nem tudok tölteni, de tökéletes volt a maga módján évekig. Edzéshez meg a minit hordtam, abszolút best buy media player :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
taki01
őstag
válasz sarkanyolo2 #2246 üzenetére
Már nem garis megjelenéskor vettem..
-
taki01
őstag
Felmondta a szolgálatot az ujjlenyomat olvasó azt írja, hogy nem elérhető a hardver. A másik hiba ami mostanában van, hogy a kamera nem indul és kiírja, hogy indítsam újra telefont. Nem volt egy hosszú élettartamú készülék.
Mindegy jön helyette most egy Samsung Galaxy S10E. -
szabacsik
őstag
Helló!
Van mód, esetleg app ami képes egy progit a memóriában tartani?
Az energiagazdálkodásban hozzá van adva a kivételekhez az appban sajnos nincs ilyen opció (Mi Home ról van szó).
Egy órán át jön az appból értesítés utána szerintem kilövi az android vagy nem tudom, de jó lenne ha memóriába tudnám tartani folyamatosan hátha ez a kínja.
[ Szerkesztve ]
/\____/\
-
looser
addikt
válasz Carlos Padre #2241 üzenetére
Ez pl. tök szuper, beadod hexában a színkódot és legenerál egy fhd képet neked a kívánt színnel (hirdetés és appon belüli vásárlás nélkül; általában addig tekerek egy témában, amíg ez a két feltétel nem teljesül :-) Elfogadom, hogy csak így lehet megoldani.
Köszi, meg a többieknek is :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Courage_7 #2238 üzenetére
Oké, nem gond, már Carlos Padre ajánlásával átnéztem pár cuccot és van közte olyan, ami tetszik.
Carlos Padre: elsőnek nem néztem át, gondoltam, hogy esetleg olyasmi megoldás lesz (bár már elég sokatkerestem, angolul is és nem hozotteredményt), hogy pl. valami rejtett menüből előhozható beállítás :-) De így rékeresve a store-ban már akad 1-2 nekem tetsző. Marad a 3rd app megoldás, köszönöm!
-
looser
addikt
válasz Carlos Padre #2235 üzenetére
Továbbra sem wallpapert keresek ;-)
-
looser
addikt
válasz zolee001 #2233 üzenetére
Keress rá bátran a nevemre, amit most írtam, csak a jéghegy csúcsa, azért volt 1-2 problémám :-)
Párat idebiggyesztek:
- alacsony headset- és külső hangszóró hangerő,
- 2018 novemberi frissítés óta erőteljesebb akksi használat,
- a gyári appok nem letörölhetőek alapból, klassz lenne egy stock One rom,
- ismeretlen hívók tiltása gyárilag,
- gyári kékfény szűrő,
- összes app törlése fent van (Samsungon lent, ahol a gombbal eleve előhozod (ez nem annyira lényeges, csak nem praktikus).A legnagyobb szívfájdalmam a hangerő (nem, nem akarok külső erősítőt, az Xperia Mini teljesen jó volt ezen a téren). Nem szeretem ezt a telefont, csak kedvelem. Jó ránézni, használni, gyorsan reagál. De vannak hiányosságai, ami miatt már nem vettem volna meg.
-
looser
addikt
Próbáltam nem zavaros lenni; ez a dolog elsőnek akkor jött elő, amikor még a Windows 95-öt 4, 8 MB memóriával használta az ember, ott egy testes háttérkép azért eleszegette a memóriát. A megjegyzésem szarkasztikus volt, a saját irányomban, hiszen a 4GB operatív tárban simán elfér akár egy 45 megapixeles raw is, a SD820 pedig gond nélkül animál felette és lekezel bármilyen mai alkalmazást.
Ettől függetlenül amit szeretnék, egy olyan tökegyszerű színkeverő, mint amilyen bármelyik windowsban, linuxban van, ne kelljen egy hangulatváltáshoz újabb 1080x1920-as képet kiszíneznem és feltölteni a telefonra. Szerintem ez tök alap elvárás egy modern operációs rendszertől, mint az Android.
Sony J70 volt az első telóm, ott ilyesmit még nem vártam el :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
addikt
"Gyakorlatilag nem tölti be a plusz képet, hiszen az az 500KB-os jpg alig fér el"
Elég zavaros, amit írsz, ha ez így van, akkor nagy galiba lehet a készülékeddel.
Nehéz úgy segíteni, hogy nem tudod megfogalmazni, hogy valóban mit is szeretnél.
Lehet, hogy egyszínű témát szeretnél?
Valamikor régen a Sony Ericssonhoz volt ilyen téma szerkesztő, azóta nem használtam, mióta android operendszert használok.
Szerintem az egyszínű minimal témával az a gond, hogy az alkalmazások úgyis a saját külsőjét fogja használni.
Ha valóban a memória miatt aggódsz, nem tudom, hogy csak vicceltél, vagy komolyan gondoltad, 500 kb fölösleges az izgalom.
Egyébként a Sony gyári témába nincs egyszínű![ Szerkesztve ]
-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
looser
addikt
válasz szabacsik #2229 üzenetére
Ez jó kérdés. Gyakorlatilag nem tölti be a plusz képet, hiszen az az 500KB-os jpg alig fér el a 8000x nagyobb memóriában A lehetőség érdekelne, egy tetszés szerint kikeverhető saját, homogén szín, amit változtathatnék, kép feltöltése nélkül.
-
looser
addikt
"Tehát nem háttérképet"
Oké, köszi, de nem erre gondoltam, hanem ahogy egy modern, guis desktop operációs rendszernél be lehet állítani egyszínű hátteret, arra itt van lehetőség?
-
looser
addikt
Be lehet állítani valahogy egyszínű hátteret? Tehát nem háttérképet, hanem egy tetszőleges színt?
-
looser
addikt
Hahó! nem tudjátok, hivatalos helyről (esetleg megbízható oldalról) le lehet tölteni az XZs dual 7.1.1 (G8232) stock romot?
Üdv
-
Duwad
tag
válasz Carlos Padre #2221 üzenetére
Este 100%al feküdtem le, reggel 93%on volt :/ Aztán durván 1 óra használat után (youtube, messenger, facebook), lement 80%ra, azóta nem volt igazán használva, 1-2 üzenetváltás csak és most van jelenleg 73%on.
Az esti merülés elég durvának néz ki, de normálisnak számít ?
-
-
Courage_7
aktív tag
Megfelelő appok mellett egy androidos készüléknek nincs szüksége ilyesmire, főleg nem egy XZ-szintű telefonnak. Szerintem is beragadhatott valami app, vagy esetleg próbáld ki, hogy biztonsági módban indítod a cuccot, az csak a gyári appokat fogja betölteni. Ha úgy nem jelentkezik a hiba, akkor megvan a probléma.
-
Duwad
tag
válasz Carlos Padre #2218 üzenetére
Újraindítottam, köszi, pár nap használat után kiderül, hogy mennyire vált be. Közben ismerőstől hallottam, hogy huawei-en és xiaomin van alapból taskmanager, amivel a háttéralkalmazásokat, gyorsítótárat, stb is karban lehet tartani. Ha jól láttam az XZ-n nincs ilyen. Van esetleg olyan ingyenes app, amit ajánlanátok erre a célra, hátha az is segítene a fenti problémában, ha az újraindítás nem működne?
[ Szerkesztve ]
-
Duwad
tag
Sziasztok,
2016. októberében vásárolt telóról van szó, sose volt semmi baja ... de mostanság feltűnt, hogy jobban merül a kelleténél és nem használom sokkal többet, mint korábban. Aztán a tegnapi nap egy olyan történt, hogy lefekvés előtt töltés végeztével 100%al levettem töltőről, majd reggel azon kapom magam, hogy nem ébreszt és teljesen 0-n van az akksi, bekapcsolni se tudtam ... Annyi tűnt fel, hogy napközben az esti órák előtt meleg volt a telefon, pedig se kamera, se más megterhelőbb dolog nem volt használva. Más tapasztalt ilyet ? Meg lehet vhogy nézni szoftveresen, hogy meghalóban van-e az akksi vagy mi a fene van ?
-
Posza1
csendes tag
Ehhez már semmi rendszerfrissítés nem lesz? Utoljára októberben frissült...
Ha valamid nincs meg az életben, az csak azt jelenti, hogy nem vágytál rá elég erősen.
-
spiky03
veterán
Azt, hogy is tudom megnézni, hogy független e a teló?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
zolee001
őstag
Üdv Urak!
Az lenne a kérdésem,hogy a forum tárgyát képezö,,az XZ készüléket érdemes e android 8-ra frissiteni?
Gondolok itt,hogy lesz e teljesitmény csökkenés avagy egyéb hátulütöje a dolognak?
Köszönettel -
looser
addikt
Ha esetleg valaki tervez az XZ(s)-hez védőfóliát venni, akkor NE a Brotect Matte változatot vegye. Én megörültem, amikor megláttam, de ha látom, hogy van másik fajta is, kicsit drágábban, ami "3D"-s és nem matt, akkor azt választom. Kidobni nem fogom, remélem egyszer sem fogom elejteni, hogy cserélni kelljen, most már marad ez, de ha épp választás előtt álltok...hajrá :-)