Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Sony Xperia M4 Aqua
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lion76
csendes tag
válasz
Toby888 #4380 üzenetére
Helló!
Már mindent próbáltam,de semmi!
És ami a leg dühítőbb,hogy hard resetelni sem enged!
Sem a beállításokban,sem a power/volume verzióval!
Felmentem a hardreset.comra,végig játszottam az összes javaslatot,de semmi!
Én még ilyennel nem találkoztam,hogy semmit ne lehessen csinálni egy telefonnal!
Szétb.sz az ideg! -
Lion76
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Szeretném frissíteni a Youtube-ot,mert nem engedi,hogy belépjek,amíg nem frissítem!
Ezzel nem is lenne gond!
A probléma akkor kezdődik,amikor telepíteni akarja az alkalmazást! Kb. 3-4 másodperc erejéig elkezdi a telepítést,majd kiír egy hibaüzenetet! Már végig csináltam a google által javasolt összes hibaelhárítási lehetőséget,de semmi!
Tudom,hogy a legegyszerűbb megoldás az lenne,ha csinálnék egy gyári állapot visszaállítást,de nem szeretnék egy újabb testreszabási procedúrát!
Ha esetleg lenne valakinek egyéb ötlete,azt megköszönném!
A hiba üzenet! -
tomp
félisten
Úgy látszik végleg búcsúznom kell az M4-től. Nem veszi fel az áramot kábelen keresztül. Jelzi, hogy kábelen van de "Nincs töltés" üzenetet ír ki az akkumulátor állapotnál.
-
realmadrid
aktív tag
válasz
realmadrid #4376 üzenetére
Gyári visszaállítás segített, hibátlan a telefon
-
Toby888
senior tag
válasz
realmadrid #4374 üzenetére
én úgy tippelem hogy digitizer hiba, a javíttatás nem tudom mennyi, de ha te is le tudod cserélni akkor kijelzővel együtt már találsz 5000-től
-
Toby888
senior tag
válasz
realmadrid #4372 üzenetére
digitizer
-
realmadrid
aktív tag
Sziasztok, a három navigációs gombból, kettő nem működik. Rezgés van. Mi lehet a baj ?
Köszi. -
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok, az mitől lehet, hogy a telefon magától leáll és csak akkor lehet visszakapcsolni ha rádugjuk töltőre?
Az akku fel van töltve mégis leáll. Újratelepítés megvolt. Kuka? -
Pingvinpötty
csendes tag
válasz
Pingvinpötty #4368 üzenetére
Esetleg valaki erre?
-
Pingvinpötty
csendes tag
Üdv kéne nékem egy SOS segítség!
Adott egy Sony M4 Aqua:-Telenor függő
Hétvégén vettem kéz alól nem tudtam átvételnél kipróbálni mert nem volt hozzá sim kártyám (nano)!
Az alábbi problémám lenne berakom a sim kártyát bekéri a pinkódot de szolgáltatót nem talál.
Látja a Vodafone és a Telekom hálózatát a Telenorét nem. Felhívtam a szolgáltatót mert másik telefonban van hálózat és fel is tud kapcsolódni.
Lekérettem az IMEI számot, azt mondták a készülék nem Feketelistás tehát nem tíltott és nem is lesz.
T-mobilos kártyára ugye hálózati feloldó kódot kér mivel nincs meg a szerződés amivel vették így nem tudom a szolgáltatónál függetleníteni és nem is ér 10-12 ezret.
Ugyen antenna gond kilőve mert látja a hálózatokat (Vodafone-Telekom)
Sim foglalat hiba kilőve mert látja a simet bekéri a pint.Kérdés esetleg valami szoftveres hiba lehet? Vagy találkozott már valaki hasonlóval ?
-
jojokka
tag
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Egy kérdésem lenne csupán:
Honnan tudnék letölteni ehhez a telefonhoz, nem a Sony által kiadott Android 6-ot letölteni, amit utána feltennék?
Azért nem a Sony-é kellene, mert az tele van hányva mindenféle hülyeséggel. Egy tiszta Android 6 kellene (letölthető linkkel), amit erre a típusra feltehetnék!
Ha van ilyen verzió, akkor a Flash Tool-al megoldható lenne?
Köszönöm
-
Toby888
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #4361 üzenetére
nna az laza
-
-
törölt tag
Hali.
Adort egy M4 aqua. 883 MB RAM-ot látok csak a menüben, Memorianal, ebből vagy 750 foglalt. Lassú a telefon, mint az állat. Alaplapos lehet?
Próbáltam visszatenni Xperia appal szoftvert, ugyanúgy 833 MB RAM... És tetű lassú. -
Toby888
senior tag
válasz
Black_Raven #4358 üzenetére
ugye a micro usb nem megy be tövig a csatlakozóba,gondolom meg lett próbálva, és ennek köszönhető a hiba
-
-
Toby888
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #4353 üzenetére
az szerintem azért lehet, mert sokszor nem rendeltetés szerűen lett csatlakoztatva a töltő, és esélyes hogy eleresztette az egyik forrasztás a nyákot :/
-
daimon
csendes tag
Sziasztok! Nekem is SD kártya adaptációban kellene egy kis segítség. Tudna valaki segíteni?
-
Black_Raven
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #4353 üzenetére
Szia. Erre kiváncsi vagyok én is, mert a haveré ugyanezt csinálja.
-
Sziasztok!
Nem akar tölteni a készülék, csak ha szorítom össze az elő és a hátlapot a bal felső sarokban a töltőcsatlakozónál. Ez típushiba? Mit lehet vele csinálni?
-
Saibot
újonc
Sziasztok!
SD adaptációt szeretnék végrehajtani a készüléken. Tudnátok segíteni, hogy ADB drivert, illetve az ADB programot honnan tudnám letölteni? A leírásban lévő linkek sajnos már nem működnek.
Köszönöm a választ előre is! -
jojokka
tag
A xz1c(?) fórumban található leírással törölhető a sok felesleges hülyeség, amit a sony vagy a telenor rápakolt. Ragyogóan működik a telefon ilyen takarítás után, ráadásul beleraktam egy bika 32GB-s memóriakártyát, és így már 16GB belső tárhellyel dolgozik, (ennek a leírása itt van fenn, szintén faék egyszerű, ha tényleg azt csinálod és úgy, ahogy le van írva...
) Szóval legalább olyan jó lett, mint a Z1C, ami szintén a családban van.
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Egy kérdésem lenne:
Adott ez a telefon. Szeretnék rátenni egy teljesen sallangmentes, gyári Android 7-et.
Rá lehet valahogy tenni és ha igen, milyen szoftver segítségével? Honnan tölthető le?
Az a baj vele, hogy a Sony nagyon telepakolta a saját baromságaival, olyanokkal, amit az életben nem használnék.
Köszönöm a hozzáértők segítségét!
-
jojokka
tag
válasz
Black_Raven #4345 üzenetére
Jaja, az a terv, persze csak hétfőn.
-
jojokka
tag
válasz
Black_Raven #4343 üzenetére
Hallom a kattanást halkan, de nem fogja meg. A kisfiam telefonjáról van szó, és elmondta, hogy próbálta betenni a kártyát, és erőltette, mert nem ment be... Gondolom fordítva tolta... Ha eltörte, akkor csere, ha lehet cserélni...
-
jojokka
tag
válasz
Black_Raven #4341 üzenetére
Én is körömmel nyomom be, de nem "kattan". Kitolja a rugó, hiába nyomom be...
-
jojokka
tag
Sziasztok!
Az sd kártyát amikor beteszem, visszatolja a rugó. Lehet, hogy ennek nem kéne "bekattannia"? Mert kinyomja a fedőlapot, amivel takarnánk. Lehet ezt javítani? Én csinálok rosszul valamit?
Előre is köszönöm a választ!
-
Exelsior
őstag
Sziasztok. Egy ismerősömnek lett egy ilyen telója és amíg nem tettünk bele SD Kártyát működött a kamera.
Most hiába vesszük ki és raktuk újra a telefont vagy tiltottuk le a OK google dolgot így is azt írja ki hogy valami használja a kamerát. Most cseréltek ki szinte mindent a telefonban majdnem új.
Van sok év leforgása alatt valami megoldás erre a hibára?
-
Toby888
senior tag
válasz
Black_Raven #4333 üzenetére
egy kék háttér és kikapcsol ??
-
Black_Raven
veterán
Sziasztok! A haveromnak bekapcsolás után Sony logó majd kékhalál jön. Szerintetek alaplapos, vagy még menthető? köszi a választ.
-
Toby888
senior tag
az enyémre senki ??
-
törölt tag
Viszont találtam egy videót: link
ahol az első hsz-re van egy olyan komment: 'Adi Setiawan i got one solution press the screen with thumb and back panel with index finger near the nfc logo at the time of starting it helps sometimes. Its an hardware problem.'És igaz... ha nyomom hátul bekapcsol...
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy M4 Aqua(E2303) telefon nálam, ami bekapcsolás után úgy néz ki, hogy kb. 15-20 percig néha néha felvillan a SONY logó, aztán nagy nehezen bekapcsol. Ezt szeretném flashtool-al(vagy ha létezik más, jobb megoldás, akkor azzal...) újrahúzni.
Egyetlen fw-t találtam, E2303_26.3.A.1.33_R2C_Generic Switzerland_1293-7731 néven.
Viszont amikor flashtool kéri, hogy hangerő le + usb bedug, akkor hiába dugom rá, most is vagy fél órája úgy van a telefon, s nem történik semmi. Mit csináljak, és hogyan?
Persze próbáltam más kábellel, más portokban, de nem történt változás. -
Marci122
újonc
válasz
thomasvold #4324 üzenetére
Hogyan. Birtad helyre hozni mert nekem is ez a problemam en be kapcsolom es bootlopol
-
thomasvold
őstag
válasz
thomasvold #4323 üzenetére
Tárgytalan, sikerült flashtool-al helyrehozni...
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Hozzám került egy ilyen telefon. Nem lehet bekapcsolni, ha töltőre teszem, csak felvillan a Sony logó és egy piros visszajelző led és folyamatosan ezt csinálja 3 másodpercenként. Mi lehet a gond? Ezzel a flashtool programmal lehet vajon így is életet lehelni bele?
szerk: PC-re van dugva, 10 perc után a számítógép jelez, mintha felcsatlakozna a telefon, és a telón megjelenik a töltést jelző ikon. De miután be akarnám kapcsolni, újból elkezd a Sony logó villogni.
-
Kaiser16
újonc
Megoldódott a hibám! Már minden megy, nem bootloop-ol,nem ír ki hibaüzenetet sem, viszont bekapcsolás után 5percel újraindul. Forró a hátulja és gondolom túlmelegszik és újraindul. Ez ellen van valami megoldás?
-
Kaiser16
újonc
Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy bootloop-ba esett a telefonom. Leszedtem a sony companiont és javításra rámentem. Mindent megcsinált,leszedtem és be jött a telefon,viszont 0x56 hibát ír ki. Ahogy a képen látszik! Ha flashtoo-al probálok feltenni egy rendszert akkor is ezt írja ki! Ilyenkor mi a teendő? köszi a segítséget!
https://www.google.hu/search?q=sony+xperia+m4+e2303+0x56&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiI0vbQ0O7YAhVOCewKHVx5DF4Q_AUICygC&biw=1280&bih=918#imgrc=VKXZAz5DJT6X2M: (a képről a link)
-
airwawes
tag
Sziasztok!
Most hogy lejárt a granancia szeretném ezt a ROM-ot a készülékre rátenni.
Adb-t sikeresen feltelepítettem, a hozzá tartozó recovery és boot iso-kat letöltöttem innen.
Probléma:
Mikor a készülékemet csatlakoztatom fastboot mode-ban durván 3 másodpercenként folyamatosan ledobja a készülékemet. (És ha a hangerő fel gombot lenyomva tartom, akkor újra fastboot-ba visszalép.)Probáltam másik vezetéket, USB 2.0 és 3.0 csatlakozót és másik laptopról is.
Van valakinek ötlete hogy oldhatnám meg másképpen?Előre is köszönöm a segítséget.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #4315 üzenetére
A történet folytatása az, hogy végül felment normális, rootolt 6-os rom, minden ment faszán, tudtam törölni a gyári szemetet.
Viszont ekkor megpróbáltam visszaállítani a TA partíciót. No 6-os rom alatt az sdcard1-et vissza kellett írni sdcard-ra, oké. Megcsinálta, telefon újraindít, aztán csak villog a Sony logo, majd telefon kikapcsol... De legalább a visszazárás megtörtént, így a pcc-vel újra tudtam rakni a gyári romot.
Vagyis holnap kezdhetem előröl, de ezt a TA partíció visszaállítást már nem erőltetem...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hátha más is csak nehezen menti ki a TA partíciót...
Ugye vissza kell tenni az 5-ös romot ehhez, mert csak arra van root script. Azt a flashtool megoldja, viszont ha régi a firmware verziója, akkor addig kell csinálni a frissítéseket, amíg 26.1.A.3.xxx nem lesz, mert a régebbin nem működik az összefoglalóban linkelt root csomag.
Viszont, ha ez megvolt és van root, akkor jön a szívás. Nekem E2303-as telóm van, és egyik tool se akarta kimenteni a TA partíciót... Az egyik megpróbálta, de 0B-os fájlokat csinált. Ami működött, az a Backup TA v9.11 [link]
Nagyon egyszerű menüje van, csak az a baj, hogy mind a backup, mind a restore funkció az /sdcard -ra akar dolgozni, amit ezen a telefonon nem tud megtenni. Szóval legyen egy SD kártya a telóban (ami az /sdcard1 lesz) és a scripts mappában lévő backup valamint restore fájlokban az /sdcard szavak legyenek kicserélve /sdcard1 -re.
Ez után le kellett tölteni hozzá egy újabb find.exe-t, mert az eredetivel nem működött win10 64 bit alatt a restore funkció, valami hiányzott a fájlból. [link]. A Backup-TA/tools alá kell tenni, az ott lévő helyére.Ezen apróságok után el lehet indítani a backup-ot, ami először szól, hogy ő biza név szerint nem találja a TA partíciót, de azért megkeresi, ha szeretném. Mondom neki persze keressed, na az végül meg is találja, de természetesen a legutolsó a sorban, így kicsit várni kell rá...
Ha mindent jól csináltunk akkor ő csinál egy zip-et amiben benne van minden, és azt a dry-run opcióval le is lehet tesztelni tényleges visszaállítás nélkül.
Ennyire egyszerű volt... Frak you DRM!
-
lallern
csendes tag
válasz
scarbantia #4282 üzenetére
Sziasztok!
Hasonló a probléma jelentkezett nálam is. Térerőt jelez, de nem tudok telefonálni, viszont 4G-n megy a hálózat, vagyis a mobilnet.
Ha átváltom, hogy max 2 vagy 3 g-t használjon (hogy ne a hívás előtt lépjen 4 g-ről le, akkor nincs is hálózat).
Nekem kb 2,5 féléves a telefon, volt pár ejtés és használtam (waze, podcast egyszerre), de többet vártam egy sonytól. Illetve egy hátlap cserém is volt, mert elvált a váztól a teteje...
Néha sikerül egy kis hálóztatót "csiholni" (újraindítás, pihentetés), de egyre reménytelenebb.
Szerintetek érdemes javíttatni még vagy keressek újat? Javíttatásnál kérdés, hogy igazából mit, antenna csere? (amúgy körülbelül 1,5 év után a gps is egyre rosszabb lett...) -
Hope25
csendes tag
Köszönöm a segítsége,t sikerül egy régebbi flashtool verzióval. Sony Xperia Z5-re a legújabb verzióval is simán feltudtam rakni a gyári rendszert. M4 Aqua-mat csak internet hotspot-nak szeretném használni de valamiét 4G-vel nem nagyon akar 70 mbps felé menni az internet, ez normális vagy kéne többen is tudnia.
Lefedettséggel nincs gond, másik telefonról 4G-vel 100 fölött szoktam mérni. -
Hope25
csendes tag
válasz
Black_Raven #4309 üzenetére
letöltöttem megvártam míg átalakítja, és bezártam a letöltés oldalt és a villám ikonra kattintottam de nem jelent meg a frissítés. Valami hibát ír: [link]
-
Black_Raven
veterán
Tehát letöltötted, majd bezártad az oldalt, a Flashtool feldolgozta szépen, aztán a Villám ikont választottad, aztán a Flash mode-t leokéztad, aztán nem jelent meg a Firmwaresnél. Akkor valamit nem úgy csináltál ahogy le van írva. Vagy nem vártad meg hogy átalakitsa a letöltött fw-t.
-
Hope25
csendes tag
válasz
Black_Raven #4307 üzenetére
Jogos amit mondasz, ép hogy ki nem veri a szememet a leírás
De egy kis problémám lenne még, letöltöttem a FlashTool-al a rendszert de valamiért nem látja itt: [link]
-
Hope25
csendes tag
válasz
Apollo2013 #4305 üzenetére
Szia
Xperia Companion-al nem csak újratudom telepíteni a gyári Telekomos rendszert? Nekem a gyári kártyafüggetlen rendszere lenne szükségem. -
Hope25
csendes tag
Sziasztok! Van egy Telekomos Xperia M4 Aqua készülékem amire szeretném felrakni a gyári kártyafügelen készülékhez kiadót Android 6.0.1-et. Honnan tudom beszerezni és milyen programmal tudom telepíteni.
Előre is köszönöm a segítséget -
KrAt
veterán
Sziasztok,
párom M4-e azt csinálta, hogy használta, majd lockolta, és onnantól soha nem éledt újra. Csak rezeg, mikor bekapcsolni akarom, majd amikor sokáig magára hagyom, elkezd ciceregni, rezegni. Próbáltam kikapcs gombbal újraéleszteni, semmi. Ha töltőn van, akkor a színekkel elvileg jól jelzi, tehát történik valami, de nem kapcsol be.
Companionnal próbáltam javítani, semmit nem ért.Gari nem egész 1 hónapja járt le..
Ennyi, kuka, vagy van rá mód, hogy feléledjen?
Előre is köszi,
Attila -
Lion76
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült frissítenem a youtubot,így:[link] -
Toby888
senior tag
rakjatok fel egy custom fw-t, és minden fog működni !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Tárhely gond megoldásához irány az Összefoglaló!
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Politika
- Sorozatok
- OLED TV topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest