Sony Xperia M4 Aqua - szűkre szabott búvárruha

Bevezető és tartozékok

Mi az: szögletes, lekerekítettek az oldalai, elől-hátul üveg borítja és vízálló? Hogyhogy mi? Hát egy Sony Xperia. A két és fél éve visszatérő, mutatós és mérnöki szemmel is kitűnő forma a japánok védjegyévé vált a felsőbb kategóriában, és ami működik, azon nem változtass alapon az Xperia Z-től a Z3+-ig ez a formaterv köszön vissza generációk óta, apróbb korrekciókkal.

A Sony Xperia M4 Aqua a Z3 és Z4 kiköpött mása
[+]

A középkategóriában és lejjebb persze gyakran sérült ez a letisztultság, így a műanyag hátlapos Xperia M koránt sem nézett ki olyan jól, mint drágább fivérei, a tavaly piacra került Xperia M2 viszont már jobban hasonlított a csúcskategóriás fivérekre, a por- és vízálló M2 Aqua pedig a nagy testvérek IP-védettségét is megörökölte, úgyhogy sokan várták a folytatást.

A Sony Xperia M4 Aqua elöl-hátul üveglapot kapott
[+]

Nos, az Xperia M4 Aqua megérkezett, árszintet lépett, és immáron az Xperia Z3/Z4 kiköpött mása fémkerettel és üveg hátlappal. Mi történt M3-mal? Nos, olyan nem is volt, az Aqua tag pedig alighanem marketing okokból került az M4 után, szerintünk feleslegesen: aki a készülékre ránéz, úgyis tudja, hogy egy vízálló Xperiát lát. A felső-középkategóriás, nyolcmagos eszköz a T3 folytatásának is felfogható, viszont ami mindjárt az elején szemet szúrt nekünk a specifikációtáblázatot végigböngészve, az a mindössze 8 gigabájtos belső tároló, amellyel a mobil a hazai piacra kerül, így némi aggodalommal vágtunk bele a készülék tesztelésébe.

A Sony Xperia M4 Aqua IP68-as védelemmel lett ellátva
[+]

Az M4 Aqua apró, fehér dobozban vásárolható meg, rajta a készülék fényképével és alapadataival. A felül megbontható kartonszerkezetből egy USB-kábelt, egy 0,85 amperes töltőfejet, némi leírást, no és persze egy 1,5 mélységig, 30 percig vízálló és a portól teljesen védett készüléket sikerült előcsalnunk. Ami kimaradt, és a felső-középkategóriában, a zenei kötődéseiről híres gyártó esetében szerintünk baki, az a mikrofonos füles.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Sony

Azóta történt

Előzmények

 • Sony Xperia Z3 - finomhangolás

  A generációváltás elmaradt, viszont apróbb de annál fontosabb korrekciók jelzik a Sony őszi csúcsragadozójának érkezését.

 • Sony Xperia M2 Aqua - japán búvár

  A japán gyártó nem csinált mást, mint fogta a közkedvelt középkategóriás telefonját, és ellátta IP68-as védelemmel, hogy a víznek és a pornak is ellenálljon.

 • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

  A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

Hirdetés