Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Sony Xperia M4 Aqua
Új hozzászólás Aktív témák
-
aszti75
senior tag
Lehet valami abban a mondatodban,hogy utánzatot vett
Egyébként meg +1
Nekem egyedül a tárhely tűnik kevésnek.És azért írom,hogy tűnik,mert nem vagyok hard user.Nem telepítem tele 30 appal.Sőt gyári alkalmazásokat tiltok.Nekem így elég/jó.
2.alkalommal vettem M4-et.Az előzővel befürödtem.Na nem azért,mert xar volt a telefon.Neeem!!!Azért mert aki eladta,nem közlte,hogy előfizus és már 2 hónapos hátraléka volt,majd letiltotta a szolgáltatója.
Azt a telefont kéne látni! Az 5 éves fiam használja játszani.Kijelző összetörve,telepakolva több kissebb játékokkal.Üti-vágja,szó szerint!! És nem lötyög se gomb,se semmi! A mai napig használható,csak ugye telefonálni nem lehet vele.
Képet később tészek fel notbookról.
Úgyhogy kolléga valami koppintott koppintást vehetett -
tomp
félisten
válasz
trettret #3598 üzenetére
Érdekes dolgokat írtál.
Nos!
Hangerő gomb alul van igen. De kifordul a kezedből? Hogyan? Nem fogod? Az alsó "hangszóró" valójában mikrofon. Csak dizájn téren így lett megcsinálva. Kijelző miért lenne pocsék? Tiszta szép képet ad. Fényerő tökéletes. Napfényben is tökéletesen olvasható. Sms írásnál 2 mondat 15perc? Akkor nem tudsz írni. Én ezt is telefonom írom miközben megyek az úton és olvasom is közben amit írtál. Amit eddig leírtam az 3 perc. Tárhely van akinek elég. Akinek nem az pedig 6.0-n bekapcsolhatja az adoptációt. GPS jel van. Van amikor kivsit pontatlan de használható. FM rádiót még 1x sem kapcsoltam be. Kameránál használj FreeDCam-ot. Teljes manual mód. Sokkal szebb képekre képes a kamera vele mint a gyárival. Jack részével semmi bajom. Tökéletes. Gyéri headset csak dísz. Ez tény. De középkategóriához nem fognak 20ezres fülest adni. Szakadó esőben nem egyszer használtam már a telefont. Ömlött a víz a telefonról. Semmi baja. Adatátviteli része szar? Pontosabban? Wifi tökéletes. Lakás előtt már az otthoni wifin van a telefon. 3G része tökéletes. 4G szintén. 130/50Mbps simán megy. Hívásnál még soha nem küldött nekem a telefom sms-t.
Nem tudom, hogy mit vettél de lehet egy M4 utánzat. -
trettret
csendes tag
válasz
callmeakos #34 üzenetére
Ha valaki most gondolkozik hogy ilyen telefont vegyen.Ne.Ez egy silány,ujrahasznosított pet palackokból összehányt elcseszett mobil.Vettem egy xperia Z2 tabletet annak idején vagy 160 ért,ami már eleve szar volt,kijelzőt is cserélték mittomén leírtam máshol.Erre veszek hozzá egy ilyen nyomorék telefont.Először is.Szar ócska anyag.Hangerőgomb alúl kifordul a kezedből.Duplanhangszóró nyílás de a hang alulról jön egy harmadik résből.A kijelzője pocsék,sms írás 15 perc két mondat.Tárhely?Ezt inkább ne is hozzuk szóba.Ha kézben tartom a mobilt nincs GPS jel.De jó.Az fm rádió olyan szintű hogy egy 120 forintos kínai ajándék rádió is jobban szól.Kamera,ahoz képest amire harangozták,na mindegy.Verőfényben jó,szobában már a régi 1.5 megapixeles élményt hozza.A fejhalgató csatlakozó vag nem tudom mi behalt egboldal szól csak.Nincs benne semmi,mégsem szól.Ja és az ajándék fejhallgató...Gyerekeknek esetleg,a headset egyből kuka.És hogy vízálló?Persze.Csakhogy ha beviszed a vízbe kicsapódik benne a pára és behal.Ócska szar trükk.Esőben jó?Egy csepp víz a kijelzőn és nem tudod használni.Az adatátviteli része is szar.Ja,és mondjuk ez az android szarsága de amikor hívnak,a zsebemben a telefon üzeneteket küldözget helyettem.Nagyon fasza.10 ezer forintért.De nem 70 ezerért.Senki,de senki,ne vegyen ilyet.
-
sephirot
tag
Sziasztok. Eddig jól működött az adoptable storage, de most olyat produkál, hogy nagyobb alkalmazásokat (pl facebook, messenger) nem tudok telepíteni. Jó darabig molyol, majd 504-es hibával megáll és nem telepíti az alkalmazást. Mi lehet a probléma?
-
tomp
félisten
Úgy tűnik a beragadt Gonernor hibát az újraindulás csak egy kis időre szüntette meg. kb 10perc után újra elkezdte. Teljesen ki kellett kapcsolni a telefont majd vissza. Szimpla újraindulás eleve furcsa volt mert sokáig tartott a leállás. Feltűnően sokáig. Kikapcsolásos áramtalanítás kellett neki.
-
M.A.Z.
aktív tag
Nekem meg fczik a Beállítások. Alkalmazásoknál meg com.android.settings.Setting-re váltott a neve.
Lehet megy vissza Lollipop, pedig most jobb képeket készít a fényképező. -
tomp
félisten
Tapasztalt már valaki beragadt Governor hibát?
Bezártam mindent. Futó szolgáltatásokban leállítottam mindent. Mégis 1,1+1,4GHz-en ment mind a 8mag. 50-70%-os használattal. A végén már csak 2 gyors mag működött és 3lassú mag. Újra kellett indítani a telefont. Igaz 346órája ment a rendszer. -
-
aszti75
senior tag
válasz
darvinya #3584 üzenetére
Persze.De lehet fr lesz.Érdekes,hogy az időkép alkalmazást nem tudom letölteni.Mást igen.De az időképnél csak áll és nem tölt semmit le.Mintha nem lenne adatkeret.Viszont ha belépek a play áruházba rögtön elkezd valamit tölteni.Látom hogy van adatforgalom.
Érdekes,hogy mikor indítanám az időkép letöltését nem kér engedélyt,hozzáférést semmihez.Mást le tudok tölteni,az kér engedélyt,hozzáférést.Lehet az időképpel van valami?
-
aszti75
senior tag
Nos.Vettem újra egy M4-et
Flasheltem a MM-ot Flashtool-al,CE1-et. Azt nem értem,hogy mi a fenét töltöget le a háttérben a Play Áruház?Az OK,hogy frissül maga az áruház na de,hogy reggelre közel 500 mb-ot leszedett az adathasználat szerint...
Nembeszélve arról,hogy most reggel szerettem volna leszedni 1 appot,de nem tudtam,mert megint elkezdett valamit a háttérben frissíteni.
Este kézzel frissítettem mindent ami appom van. Akkor mi a francot tölt?
Jah,FR nem volt flash után,de tudtommal nem is kéne.
Adatokat már töröltem a play áruházban,tiltottam is,majd újra engedélyezte magát. Most megint frissíti saját magát.
Tényleg! Google Play szolgáltatások hova lettek 6.0.1-en?Azt is le kell szedje? Vagy azt tölti a háttérben!? -
törölt tag
Sikerült megoldanom, hogy úgy flasheltem a romot, hogy kihagytam a system.sin t és így visszaállt az eredetire
-
törölt tag
ERROR - Processing of system.sin finished with errors. Ezt írja ki
-
törölt tag
helló.
Lenne egy Xperia m4 E 2303 as telefon. Amit próbáltam frissíteni, de sehogy sem kapcsol be.Nem tudok vele semmit sem csinálni.Csak próbál be kapcsolni és kikapcsol egyfolytában.Mit lehetne tenni, hogy legalább az eredetit vissza tudjam tenni rá?Flashtool programmal próbáltam.Mindent úgy csináltam ahogy le volt írva. Meg köszönném a segítségedet. Hajni -
tomp
félisten
Frissítés után restart és megy. Ha továbbra sem akkor formázni kell, hogy engedélyezze. Formázás után restart, azután áthelyezés.
aszti75
Sokkal jobb lett az akksi idő. 5,5óra kijelző időt 5.0-n nem tudtam csinálni. Most meg wifin youtube, Telenor MyTV, fb és chrome mellett simán megvan.
Gyorsabb lett. Ha kevés a tárhely, az ember bekapcsolhatja az SD adoptációt adb-vel és nincs gondja tovább.laczkoviktor
Itt vannak a dolgok amelyek kellenek.laskr99
Hááát már én sem venném meg az M4-et. Igaz nem a tárhely gondja miatt mert az engem nem igazán érint. Év végén lejár a szoftveres támogatása. Múlthónapban volt a hülye azért nem vagyok boltban 70ezerért Nexus 5X. Csak pislogtam...Idén a Sony nem gurított értelmes áron középkategóriát sajnos...
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Egyik családtagom akar venni egy ilyen telefont. Megéri még? 6.0 mellett mennyi hely marad? Vannak hibái a telefonnak? Válaszokat előre is köszönöm. -
espista
senior tag
Múltkor megcsináltam az SD adaptációt, de tegnap megint megadta magát. Azt írja, hogy nincs hely telepíteni.
Asszem lassan megvállok a telefontól...
-
laczkoviktor
tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem elegem van a "tárhely 85%a megtelt" üzenetből és megcsinálom az adaptációt. Az volna a kérdésem hogy mikor kell gépre dugnom a telefont? Driver telepítés előtt vagy után? Valamint szeretnék linkeket kérni mert amik meg vannak adva azok már nem működnek. -
aszti75
senior tag
Udvozletem!
Ugy dontottem visszaterek az M4Aqua-ra.Latom a MM nem oldotta meg a tarhely gondokat.Jo hirnek tunik,hogy az SD adoptacio mukodik ☺
Egyebkent mennyire hozott hasznos ujitasokat a MM?Jelenleg P8Lite-ot nyomok,de a 6.0 itt egy par dolgot elvett inkabb,mintsem adott.Na meg jol eldugdostak az EMUI fejlesztok😂 -
gappa
csendes tag
Nem vagyok adb guru, nekem ott a gondom, hogy fastboot módban nem látja az eszközt. Keresgélek és látom, hogy van valami fastboot driver de nem találok olyat ami letöltés után változtatna valamit.
-
tibi-d
tag
Sziasztok!
A frissített telefonommal nem lehet az appokat az SD-re átmozgatni. Azt írja, hogy kb. 400MB-ot át lehetne mozgatni, de amikor kiadom a parancsot, azt írja, hogy nem sikerült végrehajtani.
Találkoztatok ilyen problémával? -
darvinya
titán
-
gappa
csendes tag
Nyitott a bootloaderem, kikapcsolt állapotban rádugom az usb re közben nyomom a hangerő fel-t kék fény világít adb-ben eszköz nincs. ??? Valaki akinek ment a root, légyszi egy kis help.
-
exam18
csendes újonc
Sziasztok ! megcsináltam az sd adoptálást, és pár napra rá össze omlott az sd kártya. Azóta a telefon azt írja ki hogy hibás sd kártya,telefonon és gépen se tudom formázni a kártyát (gép látja, telefon nem). Segítsetek
Vadi új kártya, azt vette meg amit fentebb linkelt valaki. (Kingston 16 gb U3)
-
gappa
csendes tag
Őszintén, van itt Valaki akinek sikerült a root? Az adb-ben csak akkor lehet elérni a készüléket ha be van kapcsolva.
-
ECHO2235
aktív tag
srácok
6.0 alatt bármelyik böngészőbe keresek rá valamire, akkor alul feldob egy kis ablakot a telefon és ha rányomok akkor valami másik böngésző nyilik meg, az pl mint amikor a MÁVos wifire akarok csatlakozni és egyből feldobja azt a böngészőt. ez melyik lehet vagy mi lehet, mert nagyon idegesít h minden keresésnél feljön. -
Joacoking
tag
Valami infó 6.0 mókolgathatóságáról?
Mondjuk zárt bootloaderes root, sztereó hangszóró, Xperia X stílusú skinpackek?Semmi? Vakaki??
-
Ludowyc
csendes tag
Sziasztok!
Ma ujraraktam az andoridot a telón, és visszállítottam a régi appokat is, az sd kártyára át szerettem volna mozgatni a ezeket ugy ahogy eddig volt. Viszont jött a meglepetés, egyetlen appot sem tudok átmozgatni, csak képet videot és zenét, lehet. Eddig is a 6-s android volt, de legalább a facebook, meg az általam letöltött többi alkalmazást át tudtam rakni, most meg semmit....
Légyszi segítsetek. Ezt az anomáliát nem értem. A full üres kártyára azt mondja, hogy nincs elég tárhely.
Ezért nem teszi át.Köszi elöre is.
-
kmarkk22
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek m4 aqua-ja van, legfrissebb marshmallow-val (tegnap repaireltük a szoftvert), viszont néha azt csinálja, hogy nem regál a bekapcsológombra percekig. Tuti nem a gomb a hibás, szerintem valami szoftveres lehet, tapasztaltatok már ilyet? Kivettük az SD kártyát, visszaállítottuk gyárira, aztán software repair és egyik sem segített. Próbáltam itt a fórumon rákeresni, de nem találtam semmi választ. Esetleg valaki tapasztalt ilyet? Tudja mi lehet a probléma? Vagy menthetetlen otthon, és vigyük szervizbe?
Előre is köszi
-
tomp
félisten
válasz
phoenix64 #3542 üzenetére
Stock 6.0-hoz ott van az Xperia Companion. Javítás opcióval szűz 6.0-t rak fel.
De a Flashtool is leszedi a 6.0-t. Ahhoz van leírás az összefoglalóban képekkel. Igaz még 5.0-s verzió szerepel rajta de az mindegy.
Root zárt bootloaderrel még csak 5.0-ra van. 6.0-n még csak nyitott bootloaderrel lehetséges a root.
ADB-s leírás az SD adoptációhoz van de ahhoz nem kell root.
adb
adb driver -
Piatkó
csendes tag
Amatőr kérdésen lenne! Ha csinálok egy rendszer javítást akkor a particionálás megy a lecsóba? Vagy azt nem érinti a dolog?
-
phoenix64
őstag
Sziasztok. Egy bootloopos M4 aquat eletrekeltettem nagy nehezen flashtoolal.( ra flasheltem egy 5.0-t) Esetleg tudnatok linkelni stock 6.0 ROM-ot? Vagy custom is jo lesz vmi stabil, illetve a rootos adb-rol egy linket ha tudtok, mert az osszefoglaloban az osszes link halott.
koszi,phx.
-
Rasty
újonc
Sziasztok!
Valaki tudna nekem egy kicsit mesélni erről az Xperia Home-ról?Megéri feltenni? Valamint 6.0-án nem működik?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
babati
aktív tag
Üdv. Csináltam egy visszaállítást már az új rendszerrel, mert elfelejtettem kikapcsolni a frissítéseket. Most azzal kezdtem, hogy kikapcsoltam a gyárit is meg a play-t is. Pár sallangot letiltottam meg 1-2 appot töröltem amit rárak gyárilag de semmi értelme. Így használ a rendszer 4 gb-ot és van 4 gb szabad helyem. Felmegy még 1-2 app személyes használatra és talán így használható a készülék. Létezik, hogy ez majd meg is marad így?
-
ben5001
tag
-
maresz4444
újonc
Hali.
Sajnos még mindig nem ajánlja fel a frissítést a telefonomra amit eddig mindig felajánlotta. Független telefon, próbáltam már többször újratelepíteni az xperia c. Hely van a telefonon 780 mb. Ha sikerül akkor c4-es kártyával az sd adoptációt nem érdemes megcsinálnom?
-
Bruce1967
tag
Sziasztok
Az mért lehet hogy csináltam egy appot a telefonra és feltelepités után nem nyitja meg hanem van egy villanás és kiirja hogy leállt, viszont más telefonon meg elindul és gond nélkül működik(SP, E1) -
Joacoking
tag
Ez az U3-mas Kingston kártya megfelelő adoptációhoz?
-
ECHO2235
aktív tag
javításnál az aktuális legfrissebb szoftvert telepíti a companion, de ezt ki is szokta írni
+1
itt volt az ideje a frissítésnek.
bár inkább csak stabilitási javítás meg teljesítményben változott.
de nekem is jelzett a szoftver update
mivel már fel lettünk jelentkezve ezért újra már nem kell, de amúgy beta grouppos cucc. -
tomp
félisten
Jött Xperia Home frissítés!
Nem tudom, hogy béta vagy nem béta mert a béta csoport linkje nem működik M4 mályvacukron. De ettől függetlenül jelzett a "Wacc Nyú" és a Szoftverfrissítési menüpont is.
Végre nem marad ott az alkalmazások menü ahol bezártam hanem visszaáll az első lapra. -
tomp
félisten
A Kingston milyen UHS kategóriás? U1 vagy U3?
Ha U1 de pl 30-40MB/s van ráírva írásnak(mellette a csilivili magasabb olvasási érték) az nem szent írás. Annyit tud max. De a garantált csak 10MB/s.
A Sandisk Extreme U3 meg hát eleve U3-as. Ott a legrosszabb esetben is hozza a garantált 30MB/s-et. Ez a minimum. Azaz ha U1 akkor hiába van ráírva az írási sebesség is. Ha olyan stabilan adná a magasabb sebességet akkor eleve nem U1-es lenne.Samus
Flashtool segítségével bármelyik gyári M4 rendszer vissza lehet rakni. -
Nem látom az összefoglalóban, ezért megkérdezem: 6-ra frissítés után van-e lehetőség visszatérni ötösre, ha esetleg nem jönne be az új rendszer? Vagyis van-e Firmware downgrade lehetőség?
-
RichieTri
senior tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék, SD adaptációval kapcsolatban.
Az összefoglalóban leírtak szerint jártam el. Leszedtem az ADB-s cuccokat. Feltelepítettem... viszont mikor rendszergazdás parancsot kéne adnom, hiába írom be a dolgokat valami unknown commandot ír...
szóval kicsit elakadtam.
-
Aryan
senior tag
Napokban játszogattam az SD Adoptációval. Nem mindegy milyen kártyát használ az ember. Papírforma szerint gyors arany színű Kingstonnal extrém lassú lett a telefon, Sandisk Extreme U3-as kártyával viszont tökéletes lett ami lassabb írási értéket tud elvileg.
Szervizben volt a telefonom, rákérdeztem az OTG dologra, hogy 6.0-ban megjelent az usb-s eszköz keresése funkció, a válasz az volt, hogy nem támogatott az OTG funkció. Szóval érdekes romot kaptunk
.
-
tomp
félisten
Tudtommal az adoptáció után telepített appokat az SD-re telepíti mert onnantól kezdve azt is rendszer meghajtóként kezeli.
A hagyományos áthelyezés viszont csak az appok egy részét rakja át. Azaz a belső tárolón is marad az appból és az SD-n is. Adoptációnál viszont a teljes app az SD-re kerül. -
sephirot
tag
Sziasztok. Megcsináltam az SD adaptációt, látszik is a második partíció, de nekem nem mutatja az összes tárhelynél, hogy 16 GB csak a 8-at. Az újonnan telepített alkalmazásokat az adaptált storagera teszi, de a gyári alkalmazások frissítéseit nem rakja át. Vagy azt ne is kell neki? Mi lehet a probléma?
-
Piatkó
csendes tag
Arra azért kiváncsi lennék hogy mi szerint pakolja a particionált belső vagy a külső scan discre az alkalmazásokat ? Van olyan alkalmazásom ami az 5-s sw a külső tárolót van, viszont a 6-n a particionált karin, és nem a belső tárolon pedig ott is van hely.
-
tomp
félisten
Hogyan frissítettél? Flashtool vagy Xperia Com? Ha utóbbi, volt utána Javítás vagy gyári visszaállítás?
Én Xperia Com-al frissítettem, Javítottam és volt egy gyári visszaállítás is. Csak azért nehogy bugos legyen az áttérés.Na akkor kezdjünk gondolkodni mi okozza ezt a hang gondot.
-
M.A.Z.
aktív tag
Telekomos, független, CE1-el. Minden hanghatás működik. A hangerő csak a kihangosítón át halkabb, fejhallgatóval nem változott (csak bluetooth-os fejhallgatóval használtam eddig is). Annyiban zavaró, hogy hangosabb környezetben nem hallani úgy a csengést vagy üzenetet, mint korábban.
-
ben5001
tag
Amúgy - elvileg - valójában semmi szükség nem lenne rá, illetve max akkor, ha kímélni akarom az akksit, és minden "energiazabálót" lekapcsolok. (Ez nálam még nem fordult elő, de biztos kerülök majd ilyen helyzetbe,)
Mert maguknak az alkalmazásoknak kell gondoskodniuk arról, hogy ha nincs szükség a hely-információkra, akkor kikapcsolják a GPS-t. (Ha tisztességesen van megírva az app, akkor ezt tudja is.) Namármost az appot meg ugye én, a user indítom el, állítom le. Valószínűleg szükség van a GPS információkra, ha elindítom a navi programot. -
ferrike
csendes tag
Sziasztok!Segítséget kérnék!Tegnapi Xperia Companion mentésem képtelen vagyok visszaállítani a telefonon.Xperia Companion visszaállítás ikonra kattintva feljön egy ablak, hogy "az Xperia Companion a PC Companion mentési fileokat ( .dbk) támogatja" és így nem tudom betallózni a mentésemet, mert csak üres ablakot látok, mivel gondolom nem ilyen kiterjesztés.
Van erre valami ötletetek?Találkozott valaki ilyesmivel?Az SD adaptáció miatt csináltam az egészet, ami hála fórumtársak leírásának, amit ezúton is köszönök, úgy néz ki sikerült!
Üdv és előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Tárhely gond megoldásához irány az Összefoglaló!
- Samsung Galaxy S24FE 8/128GB bontatlan! 3 év jótállás!
- Samsung A33 128GB dual sim, független, fekete, pöpec állapotban!
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad T480 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest