- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnaki
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Kellene nekem egy kis segítség.
Asszonynak van egy x10mini telefonja, a mem.kártyát, folyamatosan eldobálja a telefon. és azt írja ki hogy, üres sd kártya vagy nem támogatott, eddig nem volt vele baj működött rendesen, formázni akarja rögtön a telefon, de nem lehet, gépről megformáztam, vissza tettem, de semmi, ugyan ez a hiba, a rádiót nem lehet használni, mert a fülesre azt írja ki, hogy nem támogatott. Ha töltőre teszem a telefont, akkor kb 5 percig, szórakoznom kell vele, mire elkezdi tölteni, nem akarja érzékelni az usb-t.
Kb ezek a hibák vannak, 2.1 gyár szoftvert rátudtam tenni a telefonra, de nem oldotta meg a hibát. Na most a telefon kapott egy kis hajbalzsamot, mert anyósom, beletette a táskájába, hogy a kupak nem volt rajta, és azóta kezd lehalni a telefon. Minden más funkció megy rajta, csak ezek nem.
Mit tudok vele tenni, szétszedni és kiszárítani?
-
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Egy haver megkért hogy rakjak főzött ROM-ot a telójára, de x10 mini pro témában abszolút nem vagyok otthon. Olyan ROM-ot keresek ami gyorsabb és takarékosabb mint a gyári(gondolom ~ az összes ilyen) és ne legyen bugos. A srác ragaszkodna az eredeti(vagy úgy kinéző) launcher-hez.
Köszönöm a válaszokat!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Aki a V18-at telepíti az így csinálja:
0-ról indulva:
-Telefon frissítése a PC Companionnal
-rootolás és xrecovery telepítése a flashtool 0.291-el [link]
-CWM recovery telepítése SD kártyáról az xrecoveryben, majd rebootv18 telepítése:
-CWM recoveryben mindent wipeolni kell, majd telepíteni a v18-as romot. Újraindításkor NO-t kell választani a CWM helyreállításra, majd egy yes-t. Ezt követően a V4-es CWM recoveryvel fog indulni a telefon, ott megint mindent wipeoljunk, telepítsük a V18-at, aztán wipe mindent, majd reboot, és már menni is fog az új rom, lesz Wifi meg minden. -
(jan)
őstag
Sziasztok!
Melyik romot érdemes feldobni ? első hsz-ben lehet találni jó párat
a lényeg hogy stabil legyen.
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
kiskaktusz #1985 üzenetére
Nagyon köszi, de a témaindításnál leírtam:
"Azóta megtaláltam egy régebbi mentést: egy kb. 7-8 MB-os APK tökéletesen működik!"
Nem beta, kicsit régebbi (pár hónapos) és tuti! -
müzli
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Hogyan lehet a gmail-es szinkronizálásból kilépni? A párom telefonján az én fiókom van beállítva és nem tudom a módját miként tudom akár az ő emailjét az enyém helyett szinkronizálni.
-
Breki
veterán
válasz
SimonJanos #1984 üzenetére
mivel csak azt tudom leírni amit kipróbáltam
az meg nem érdekel hány embernek van fen a skype nekem az a fontos, hogy akivel én akarok beszélni telefonon ingyen megtehessem és tök egyszerűen és pontosan ugyanúgy mintha telefonálnék egy gombnyomásra a skype-ra való belépegetés nélkül
-
kiskaktusz
addikt
válasz
SimonJanos #1984 üzenetére
én a beta skype appot használtam, amíg használtam (ekkor még nem volt hivatalos skype app)... ha jól emlékszem nem volt bugos és jóval kisebb helyet foglalt, mint a hivatalos... többek közt ezért nem használom már.. igaz, vissza tehettem volna a beta skypeot, de elkényelmesedtem^^
most töltöttem fel neked [link]
szerencsére elmentettem az apk-t
-
-
Cric
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #1982 üzenetére
Én most tettem fel a v18-at, elsőre nálam sem ment a wifi, de amikor az új recoveryből újraflasheltem, akkor megjavult :-)
1: Boot in CWM 3.2.0.0
2: Clear user Data/ factory reset
3: Clear Cache
4: In advanced cleared Dalvik cache and Battery Stats.
5: Install the rom from the Zip.
6: Reboot System - when it gives you the error of bad Recovery select "no" and when it askes for confirmation select "yes"
7: did all the configuration process on the phone.
8: Re-boot into recovery ( Now you should have CWM 4.0.1.4. )
9: Did again the steps 2 to 5.Többi tapasztalatot majd később, tényleg még épp csak elindítottam rom-telepítés után.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ki mit tapasztalt a V18-al kapcsolatban? Frissíti a CWM verzióját is, de wifi nem megy. Állítólag van akinek full wipe kellett, mert nélküle még a market is elfelejtette az appokat.
Valamint van egy érdekes kérdésem. Hogyan lehetne az SD kártyát noexec paraméter helyett exec paraméterrel csatolni?
Ugye a /system/etc/vold.fstab felelős a csatolásért, de az buta, nem paraméterezhető daemon, nem olyan, mint a rendes fstab Linuxon.Szóval szeretném a Linux Installer appal Debiant működésre bírni, de mivel a noexec paraméterrel van csatolva az SD kártya, így nem lehet feltenni. Valakinek erre ötlet?
-
Breki
veterán
válasz
SimonJanos #1979 üzenetére
írtam a vibert igen a skype-t másik készüléken
-
Breki
veterán
Nekem tökéletesen megy igaz másik androidos tabletten használtam
Ajánlom figyelmetekbe a Viber nevű progit nagyon jó
Ezt próbáltam a min-vel is meggyőző
-
SimonJanos
aktív tag
Skype: kinek van "működő" verziója?! Az újabb(ak) egyszerűen nem működik, ~600 MHz-es procikkal gondja van (ismerős mondta: ZTE Blade-n is gondok vannak):
- hívok vkit és miközben felveszi, tovább megy a csörgetés
- hívnak és nem tudom felvenni se kinyomni!Miért nem figyelnek erre: legyen egy "könnyebb" verzió, stb...
...
Azóta megtaláltam egy régebbi mentés: egy kb. 7-8 MB-os APK tökéletesen működik! -
Breki
veterán
Hát én most nem rakok fel semmit
12 óta azt hiszem nem csináltam battery calibrationt
felraktam a 16-ost azóta azt vettem észere, hogy automatikusan tölteni akarom, hisz korábban egy két naponta kellett most meg előveszem és még nem kell tölteni mindig azt látom a múltkor azt hiszem három napig ment igaz nem nagyon használtam.
Ha más mondaná nemis hinném el lehet a kijelző nem jó, dehát megy, gyors szval most nagyon frankó
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
ChangeLog
--- MiniCM7 Pro - V17 14.10.2011
- Added Some Wallpapers
- Added Maps etc.
- Added GMail
- Added Media (Radio Does not work) (This radio not for TI devices)
- Added YouTube
- Removed SEtheme
- Removed CM7 Music
- Removed CM7 Video
- Removed CM7 Radio (No working)
- Removed SE Radio (No working)
- Fixed BackLightEzt a V17-et nem tudom hova tenni. Gmail, Maps, Youtube eddig is volt, háttér világítással sincs semmi gond.
-
SimonJanos
aktív tag
Sziasztok!
Olyan cucc kellene, ami a "hagyományos" (standard, hivatalos 2.1-es) rendszer ikonjait név - ABC - szerinti sorrendbe rendezi, lehetőleg a háttérben való futás nélkül!
Tudtok ilyet?Nem Launcher-ekre gondolok! Tudom hogy ezt megteszi pl. a GoLauncher...
(Volt hogy elfelejtette a szépen rendezett ikonjaimat a gyári rendszer és meguntam, akkor már legyen ABC-ben...)
Választ magánban is kérek és előre is köszönöm!
-
AlBundy
aktív tag
PowerAmpnak jár egy nagy pirospont. Eszméletlen, hogy mit tud.
-
kiskaktusz
addikt
-
afonyaDS
tag
válasz
kiskaktusz #1969 üzenetére
Kedves fórumozó. elolvastam, sőt vettem is turbósimet, csak sajnos nem megy vele. kérlek ahelyett hogy osztogatsz használható infoval láss el. nagyon hálás lennék, ha esetleg belinkelnéd a gyári rom elérhetőségét, illetve azt, hogy hogyan tudom feltenni. sokat segítenél. Köszönöm
-
afonyaDS
tag
sziasztok! feltettem, egy-két-három gyári romot is a telefonra, annak reményében hogy kártyafügetlen lesz. nem lett az. esetleg van még valaki akinek van tippje hogy mit tehetnék annak érdekében, hogy függetlenné váljon a telefon? illetve a gyári romot hogy tudom visszatenni? köszönöm.
-
Skatysuti
tag
Üdv. Elsősorban bocsa az off ért olyan problémám lenne hogy a haverom x10 mini pro ját elkezdte semmi tapasztalat nélkül okosítani.
Rótolta a tellót csinált biztonsági mentést. Bemásolta a 3 filet a xRecovery miatt és azt is ment neki.
De fel akarta rakni a CWM-t recoveryben és az hibát irt neki. És most a fehér sony ericcson felirat és onnan sehova.
Most nekem kell megoldanom tudtok segíteni? Nem vagyok kezdő. De most hozza majd hozzám és addig gondoltam megkérdezlek benneteket.
Előre is köszönöm Szép napot -
kiskaktusz
addikt
válasz
afonyaDS #1960 üzenetére
szia!
a telenor is függő telefonokat árul, mint minden szolgáltató... van náluk is lehetőség függetlenítésre, de nyílván pénzbe kerül, a Tről tudok, hogy 20 rongyért függetlenítenek, a telenort nem ismerem ebből a szempontból...
van lehetőséged turboSIMre, azokkal megy a telefon.
costumROMokkal is független lesz a telefon, de ezt ne vedd biztosra, mert nem próbálkoztam ilyennel...
persze nem gyári szoftver van a telefonon, de t-s függő a teló és t-s kártyával használom...
-
afonyaDS
tag
Sziasztok! viszonylag olcsón hozzá tudnék jutni egy ilyen telefonhoz. csak a telenornál lett vásárolva. az eladó nem tudta megmondani, hogy szolgáltató függő-e.viszont t-mobilos kártyával lenne használva. Nem tudjátok hogy kártyafüggetlenül árulja/árulta-e a telenor? hogyha nem, akkor van-e mód a függetlenítésre? illetve itthon meg tudom-e csinálni?
Köszönöm
üdv: afonyaDS -
fa4hu
őstag
A megoldás:
SEUS-sal frissíteni kell a telefont, ami újra rakja a ROM-ot. A SEUS-ban a frissítést kell választani, azon belül van egy hibajavítás link, és ugyan nem ismeri fel a telefont, de valahogy sikerül bedobatni egy telefontípust választó ablakot, és onnantól kezdve már megy minden, mint a karikacsapás.
-
cefre00
tag
válasz
kiskaktusz #1957 üzenetére
Köszönöm!
-
cefre00
tag
válasz
kiskaktusz #1940 üzenetére
Döntöttem: BB 9300 3G a befutó...
-
fa4hu
őstag
válasz
kiskaktusz #1954 üzenetére
Köszi, megkeresem!
-
fa4hu
őstag
válasz
kiskaktusz #1952 üzenetére
Azzal indítottam (annak része az Xrecovery), a root is megvolt.
-
fa4hu
őstag
válasz
kiskaktusz #1950 üzenetére
Nem ROM-ot telepítettem, hanem a Recovery zip-jét, de félő, hogy ROM-ként. Köszönöm a segítő hozzáállásod, talán lesz más ötlet még...
-
fa4hu
őstag
válasz
kiskaktusz #1948 üzenetére
Nálam még a gyári 2.1-es, most akartam váltani. És nem lép be a Recovery-be és nem is indul el a gyári szoftver.
-
kiskaktusz
addikt
rég voltam recoveryben, így most kikapcsolom és megnézem...
nos; SE felirat megjelenik a kijelzőn, elkezdem nyomogatni a vissza gombot és bedob recoverybe... nálam jó...
milyen ROMot raktál fel? csak mert én is elbasztam, amikor először csináltam... feltelepítettem és nem csinált semmit, csak töltődött folyamatosan a bootanimation... ekkor írták, h factory reset és wipe battery... ez segített...
nálam a minipro CM7 van fent, nálad?
-
fa4hu
őstag
Perceken keresztül nyomogatom, semmi. :-(
-
fa4hu
őstag
válasz
kiskaktusz #1944 üzenetére
Lásd feljebb. Xrecovery-vel lett újraindítva, így jutottam a boot-menübe.
Logó nincs, csak Sony Ericsson felirat.
-
fa4hu
őstag
válasz
kiskaktusz #1942 üzenetére
Mennyi ideig kell nyomogatni? Folyamatosan kell nyomva tartani?
Az a gyanúm, hogy ROM update-ként tettem fel a Recoveryt, és most se a ROM, se a Recovery nem indul el.
-
fa4hu
őstag
Azt hiszem, valamit nagyon elszúrtam:
Xrecovery-val akartam feltenni a CWMrecovery-t. Az Xrecovery-s újraindításkor install from SD card opcióval fel akartam tenni a letöltött CWMrecovery.zip állományt. Hibát jelzett, ezért átneveztem update.zip-re. Így felment, viszont a reboot után csak a Sony Ericsson felirat jelenik meg, nem megy tovább a telefon. Mit lehet tenni?
Előre is köszönöm!
-
kiskaktusz
addikt
válasz
cefre00 #1939 üzenetére
a gyári frissítésekre már keresztet vethetünk...
2.1es upgrade után úgy volt, h nem jön több, aztán jött még 1 gyári 2.1, miután kiderült a nagy androidos biztonsági rés... ugyebár 2.3 és efelett volt javítva, úgyh az foltozták és kicsit gyorsították...
ha szeretnéd bütykölni, vannak nagyon jó costumROMok a telefonra... xdasok csinálják.. most 6 romot fejlesztenek, ha minden igaz, de ezt ne vedd biztosra, mert lehet, hogy csak 5öt
üzleti felhasználásra a BB jobb, de nem ismerem a rendszert...
-
cefre00
tag
válasz
kiskaktusz #1938 üzenetére
Köszönöm a tippeket mindkettőtöknek. Hm, gondolkodnom kell erősen, mert mindegyiknek vannak előnyei. Talán fontos lehet, hogy a Minikre melyik android verzió a legújabb, és hogy SE kedveskedik-e egy 2.3-mal, de ahogy én tudom nem fog, hanem 2.1-nál megáll a tudomány.
A BB mellett annyi szól, hogy főleg üzleti célokra használnám a vasat, ezért abszolút versenyben van. LG barátunk szerintem kiesett.Köszönöm még egyszer...
-
kiskaktusz
addikt
válasz
cefre00 #1936 üzenetére
olvass tezsteket, nézz videókat! a BBről nem tudok semmit...
a 3 androidos közül 2 egyértelműen jobb és ez a mini páros... ugyan az a soc van mind3 telefonban, csak az lgnek nagyobb a kijelzője és a felbontása is... a minik sem tökéletesen "smooth"-ak midig, képzelheted milyen, ha ugyan annaka vasnak kell meghajtani azt a nagyobb kijelzőt és a több pixelt... és randább is, bár ez szubjektív
a 2 mini közül meg nked kell döntened, ha a SE gyártóra voksolsz végül...
3 különbség van; 1, designe
2, mini integrált akku, mini pro, kivehető akku
3, qwertz. egy nagyon használható qwertz! -
cefre00
tag
Van egy fontos kérdésem!
SE Xperia X10 mini vs SE Xperia X10 mini pro vs LG Optimus One vs Blackberry 9300 3G?
Nem tudok dönteni...köszönöm szépen!!!!
-
atti_ba
csendes tag
Nokia-s voltam mindig, nyár elején szerződés hoszabbítással vettem egy mini pro-t. 70 Ft-ért. Az elfizum is csak 4000. A piáros biztos be volt állva...
. Nagyon bejön. A kamera veri a többi 5 mp-est.. simán. szerintem... 2 dolog nem tetszik: 1: zenelejátszóban nincs hangszínszabályzó, 2: rémálom olyannak írni sms-t aki nincs benne a telefonkönyvben. Ezektől eltekintve nagyon megérte az árát!
-
Cric
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #1932 üzenetére
Asszem itt van minden!
Component Replacement - Electrical.pdf
Customization - Build Swap.pdf
Generic Repair Manual - Electrical.pdf
Generic Repair Manual - Mechanical.pdf
Part List - Mechanical.pdf
Repair Movies - Mechanical.pdf
Schematics - Electrical.pdf
Test & Calibration - Electrical.pdf
Test Instructions - Mechanical.pdf
Troubleshooting Guide - Electrical.pdf
Troubleshooting Guide - Mechanical.pdf
Working Instructions - Mechanical.pdf -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valakinek van leírása a telefon felső csatlakozójának lábkiosztásáról?
A régebbi csatlakozós MPS-70 hangszórókat szeretném használni, csak azoknak van saját erősítője, aminek 2.5-5V feszt kell adni. Úgy gondolom, hogy a telóban lévő TRRS (4-es osztott jack) aljzat mic csatlakozója 5V DC-t ad ki, mert elektrét mikrofont használ a headset, de ez még nem került megerősítésre. Továbbá van még 3 érintkező, talán kezelőszerves headsetek számára.
Am. valaki csinált már ilyen modot a zenelejátszás vezérlésére? [link]
-
bubi92
őstag
egy linket kérhetnék a legújabbhoz? nem lusta vagyok, csak nem akarok szart felrakni, és hiába böngészek nem vágom, hogy melyik a legjobb..
-
bubi92
őstag
van ez a lock screen. a középső kis körbe be lehet pakolni valamit, van rá mód? vagy cseréljem le a lock-ot?
mi most az a CM amire érdemes frissíteni V7-ről?
-
bobesz1
csendes tag
Nagyon köszönöm a segitségeteket
Igy már boldogulok -
törölt tag
Sziasztok,
Én meg még mindig a hívásinfót keresem. Adott egy teljesen gyári telefon, valaki le tudná írni szájbarágósan, hogy hol találom azt pl, hogy meddig tartott az utolsó hívás? Köszi
Üdv, N.
-
bobesz1
csendes tag
Ismét köszönöm a válaszaitokat
Főleg a felhasználói kézikönyv kellet volna mert sehogy se tudok a fő képernyőre kitenni a kapcsolatok közül valakit is (se a gyári se a zeam launcherrel)(lehet hogy nem is launcher függő)
Valamint az ébresztésről nemtom levenni a rezgést
Ha ez a két dolog meg lenne akkor talán minden OK (egyenlőre) -
bobesz1
csendes tag
Még 1 kérés
A Telenor adott 1 2gigás sd-t ajándékba (hátterek csengőhangok és használati utasítás stb. volt rajta)
Na ezt sikeresen töröltem
Megköszönném ha valaki elküldené vagy adna 1 linket ahonnan le tudom tölteni -
bobesz1
csendes tag
válasz
kiskaktusz #1910 üzenetére
Köszönöm
Akkor valami ilyesmi lesz a megoldás -
kiskaktusz
addikt
válasz
bobesz1 #1908 üzenetére
nem. hiába töltöd le az alkalmazást és rakod fel a telefonra, még nem lesz fájlkezelőd, ami lássa is az apk-t... ehhez bizony kell net... ha nem is mobilnet, de el kell menni a legközelebbi mekdonáldzba és inni kell 1 kvt... ott van nyílt wifi...
utána már menni fog a gépről feltett apk-k installálása is, csak előbb beállítások-alkalmazások-ismeretlen forrásokhoz pipa
-
dragonfx
veterán
ti tudtok esetleg színes elő hátlaprol a telohoz?
valami probálta már a mini pro 2öt?
mennyivel jobb rosszabb?
teszt? -
bobesz1
csendes tag
kiskaktusz és Arween Köszönöm válaszaitokat
Valahogy pc-ről megoldható lenne valami programmal hogy feltegyem
a telora a filekezelőt hogy ne keljen netet keresnem a telefonnal? -
Breki
veterán
Na akkor ezt most tesztelje valaki mielőtt felrakom
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kijött a V16-os rom!
-
Breki
veterán
Na az összes hozzászólást átolvasva csodálkozom, ha valakinek rendesen megy a 12-es, tegnap visszaraktam illetve felraktam a 12-est rögtön begyorsult úgy néz ki eddig, hogy az jó sebesség szempontjából biztos. Azt követőket állítólag nem érdemes felrakni
-
bobesz1
csendes tag
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem
A páromnak van ilyen telo minden gyári (telenoros)
Raktam az sd-re pár apk-t de nem találom a telefonnal sehol
(a képet és a zenét látja de mappákat és egyébb file-kat nem)
Talán valami filekezelő kellene rá de azt így hogy tegyem rá?
Lehet van rajta gyári csak én nem találom
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest