Sony Ericsson X10 mini pro - kicsi a bors

Hirdetés

Advertisement

Bevezető

Amikor Bocha megkapta az X10 minit egy blogsorozat kedvéért, rádadásul el volt tőle ájulva, akkor már fentem a fogam a testvérmodellre. Miután igen nagy QWERTY rajongó vagyok, ezért alig vártam, hogy a barcelonai rövid ismerkedés és a Mobile Meetingen történő megnyomkodás után hosszabb időre is kipróbáljam a csöppséget.

Sony Ericsson X10 mini pro

A gyártó a modell bemutatóján nem győzte hangsúlyozni, hogy a teljes gombsorral ellátott telefonok piaca az elmúlt évben 250%-kal bővült, így nekik is lépniük kellett ebbe az irányba. Volt nagy meglepetés, amikor kiderült, hogy nem a nagy X10-ből, hanem az aprócska X10 miniből készítettek ilyen verziót. Merész lépés, hiszen egy QWERTY billentyűzet használhatósága nagy mértékben függ annak méretétől. De nem kellett félnünk, a Sony Ericsson jól tudta, hogy ezzel a húzással olyat alkot, ami egyszerűen hiánycikk a jelenlegi okostelefonok piacán. Ha nagyon párhuzamot akarnék keresni, akkor azt is mondhatnám, hogy annak idején a T10-T18 típusszámú modellekhez fejlesztett Chatboard kapcsán már némi tapasztalatot is szereztek ezen a területen.

Sony Ericsson X10 mini pro

Az X10 mini annak ellenére, hogy mennyire aprócska, rendkívül átgondolt kezelőfelületet kapott, így a kis méret nem ment a használhatóság rovására. Az X10 mini pro erre is rátesz egy lapáttal: megmaradt a testvérmodell igen jól kitalált menürendszere, a kihúzható gombsor pedig még tovább is növelte a kezelhetőség kiválóságát. Létrejött egy olyan telefon, ami tudja mindazt, amit elvárhatunk manapság egy Android rendszerű modelltől, de mégsem kell egy téglát magunkkal cipelnünk. Talán nem lövök túlzottan mellé, ha azt mondom, hogy egy olyan területre kínál megoldást a gyártó, amit eddig senki sem próbált meg: üzleti életben tevékenykedő nők számára ideális választás lehet az X10 mini pro. Magam is ismerek olyan cégvezető hölgyet, aki eddig egy leharcolt BlackBerry telefonnal dolgozott, s egyszerűen nem talált olyan modellt, amire érdemes lett volna lecserélnie: a QWERTY gombsorhoz ragaszkodott, de az összes alternatíva inkább tűnt a kis kezében tepsinek, mint hozzá illő mobilkommunikációs eszköznek. Mindez nem jelenti azt, hogy férfiak tenyerében idétlenül nézne ki a termék, hiszen a fekete színű apróság egyáltalán nem feminim, csupán kicsi és kompakt, s mint ilyen, jobban illeszkedik a nők elvárásaihoz ezzel a tudással, mint eddig bármi.

Sony Ericsson X10 mini pro

Üres területre tört be tehát a gyártó, s ez a legjobb dolog, amit egy mobilcég megtehet. Nincs konkurencia, egyedül mozog ebben a meglepően széles űrben az X10 mini pro, ami egy jó árral párosítva egyszerűen garancia a sikerre, még akkor is, ha a készüléknek vannak hibái. Az X10 mini pro azonban nem szenved semmi durva betegségtől, így aztán még jobbak az esélyei. S ezáltal a gyártó helyzete is megszilárdulhat, éveken át nehézséget okozott a Sony Ericsson számára, hogy a felsőbb kategóriákban értékelhető sikereket mutasson fel, az X10-zel megkezdett sorozat azonban újra pénzügyileg is fontos eredményeket hozhat. Ezt pontosan tudják a gyártónál is, intenzív reklámkampány jellemzi az új modellek bevezetését, a Sony Ericsson kissé megtépázott hírnevét ez a készüléksorozat helyreállíthatja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés