- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Wasquez
senior tag
válasz
CPT.Pirk #5561 üzenetére
Én meg használtat nem vettem még!
A mini prot 70 Ft-ért vettem, csak ezek a promók megszűntek, most MÁR csak 120000Ft kezdőrészlettel elvihető, ha vodafone red20000 előfizetést kötsz!
A független telók olcsóbbak, mint az előfizetésesek.
Majd talán taiwanról egyszer, ha ez tönkremegy. -
Wasquez
senior tag
válasz
CPT.Pirk #5526 üzenetére
Üdv!
Jelenleg ez van a telefonomon:
Kernel verzió: 2.6.29.6-ABu-02b
Mod: MiniCM7 -ABuild v002Van ennél jobb kernel/ROM verzió, amire érdemes frissítenem?
Másik kérdés!
Két ilyen telefon van a családban, mindkettő kapott kernelt, és ROM-ot.
Valamiért nem teljesen egyformán működnek, és bizonyos hibák nem akarnak elmúlni a kernel, meg a ROM újrarakástól.
Van valami mód, ami teljesen gyárira állítja vissza a telefont, hogy minden olyan hiba megszűnjön, ami menet közben előjött? -
Mr.Peter
aktív tag
-
sqpp
őstag
válasz
CPT.Pirk #5444 üzenetére
Én boldog tulaja vagyok egy x10 mini pro-nak, ha le is váltom a régit tuti nem adom el
Szóval, ha gondolod írd le hogyan kell kernel-t vagy romot compile-olni, szívesen segítek itt mindenkinek, és készítek esetleg romokat hozzá, és persze frissítem bármely problémák esetén.
-
-
sqpp
őstag
válasz
CPT.Pirk #5433 üzenetére
Mármint mire gondolsz ezzel?
Én X8-nál voltam így, csak azt hittem először arról volt szó. Azért is lestem, mert ez ugyebár x10 mini pro topik. x10 mini pro-ból kettő darabot is sikerült kinyitnom, azzal sose volt gond, sőt még talán x8-ast is nyitottam ki, de abban nem vagyok biztos, azt tudom hogy a legutóbbi x8-as az gallyra ment, mert nem figyeltem -
Sir John
tag
válasz
CPT.Pirk #5419 üzenetére
Kedves sqpp és CPT.Pirk!
Köszi, hogy foglalkoztatok velem!
Sajnos tényleg nincs értelmes magyarázat rá, hogy mikor működik egy rom és kernel együtt és mikor nem.
Egymás után többször felraktam egyiket a másik után és néha jó, néha nem!Vége az lett, hogy Lasy kolléga kisegített a bajból és profi módon orvosolta az összes gondomat!
Ezúton is köszönöm neki!Azt kell mondjam, hogy kezdem megszeretni ezen apró SE mini készülékeket. (u20,sk17, st15i)
-
sqpp
őstag
válasz
CPT.Pirk #5406 üzenetére
[link]
2.6.32.61-nAa-06Nekem tökéletes, és ez támogatja a JB-t is, bár az elég döcögve futott, mert hát ugyebár kevés a memória is a telefonban..
Gondolkoztam hogy neki állok, de kellene már egy jó kis gép, amin tudok normálisan, megfelelő sebesség mellett dolgozni. Mert ez a gép nem nagy erőmű, nem még ha VirtualBox-ot futtatnék Ubuntuval, esetleg Debiannal..
-
sqpp
őstag
válasz
CPT.Pirk #5404 üzenetére
Fordítva gondoltam, elnézést kérek, látszik hogy már este van
Egyébként az alap téma nekem se tetszik, ezért is használom az eredeti Gingerbread-est
Az nekem épp elég volt, ugyan is most az a kernel van rajtaEgyébként jó lenne megtanilni ROMolni, nagyon szívesen csinálnék ROMokat, frissítéseket az x10 Mini Pro-hoz csak hát nem tudom igazából hogyan is kell.. azt tudom hogy nem árt hozzá egy linux rendszer
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #5258 üzenetére
Külön szeretem, hogy
- gépelésnél a Sym(bolum)-al rögtön lehet ékezetet írni
- Shift + kurzorral (billentyűzetesen) kijelölni
kérdés: ez a további, 2.1 feletti ROM-oknál is megmarad?)
- a hozzá adott távirányítós headset-el van gyors tekerés előre-hátra:semelyik modern kütyüm (Apple iPhone 4S 64GB; Samsung Note II; Samsung Galaxy Tab 2 7.0; Sony Ericsson Xperia mini prosem tudja ezt: nincs olyan headset(em), még az egyik drága Sony BT sem, pedig rajta vannak a megfelelő gombok, de még a SE mini pro se kezeli ezt a funkciót!!!
Válasz:
Eskü, az utód (mini pro) rosszabb képeket készít mint az X10 mini pro!!!
Én főleg a természetben szeretek fotózni, amikor nagyobb túráknál nem akarok profi gépet cipelni ill. előrántani, ha már az okos' kéznél van, főleg hogy segít a tájékozódásban.
Szóval az Xperia mini pro-val rosszabbak a zöld színek!Túrázáshoz vissza is térek hozzá, van elég okostelóm, a mini pro megy barátnőmnek én meg folytatom a régebben nekiadott X10 mini pro-val...
Végre felteszek a 2.1helyett vmi normális ROM-ot, remélem itt majd megtalálom mit érdemes.
-
Pali982
csendes tag
-
Pali982
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #5395 üzenetére
Eddig nekem is tű éles képet csinált.Minden héten fotót kell csinálnom az adott héten ledolgozott óráimról és keddenként elküldenem a cégemhez(hosszú,nem lényeg).Ma volt ugye kedd(most már szerda),elfelejtettem hogy hétvégén volt ez a "kis gond" a telómmal és nincs más lehetőségem,csak ha postán feladom az óráimról szóló papírt.Írtam nekik egy emailt,de nem jött válasz,mindegy.
A gond továbbra is meg van.
Azt csinálja,hogy mikor zoom-ol (szerintem ezt az élesség beállítást eddig lassabban csinálta mint most) sikerül egy pill-ra élesre fókuszálni,de tovább szarakszik és akkor készül a kép,mikor már megint jó homályos.Az agyam eldobom.Mi a túróért csinál így?Eddig nem volt semmi baja.
Ugyan ez van a videofelvétellel,az is homályos.Megpróbálok valami fényképező programot keresni,hátha megoldja a bajom.Köszönöm az eddigi segítségedet,ha valami ötleted lenne,szívesen venném.
Üdv.: Pali
-
Pali982
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #5390 üzenetére
Szia!
Rövid leszek mert késében vagyok.
A munkámhoz nagyon kell a fénykepező része,majd leírom miért.
Nagyon szar,homályos képeket csinál fotó módban,emiatt ma bajban leszek,mert elfelejtettem hogy kelleni fog.Tudsz ajánlani rá jó fotó progit,amivel lehet makrót csinálni?Üdv.
ali
-
-
Pali982
csendes tag
-
Pali982
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #5379 üzenetére
Köszönöm a segítséged,közben nekiláttam átolvasni a teendőket az összefoglalónál és lenne még egy kérdésem.
Az Unlock-nál a második kérdés,hogy 2.1-es Android van-e a telefonodon,igen v. nem, ott az szerepel,hogy ha nem,tegyél fel egyet. Mindenképp szükséges ez?A te verziódat szeretném kipróbálni, ahhoz előbb vissza kell tennem a 2.1-et?Köszi a válaszodat előre is!
Üdv.
ali
-
válasz
CPT.Pirk #5370 üzenetére
Az újraindulás már egy korábbi Abu kernel+rom párossal is előjött.
Feltételezem, hogy kétszer nem lehet ugyanaz a baja a flmásolt zip-nek, de végülis megpróbálom, hátha.Viszont az előző hsz.-em óta sajna előjött a korábbi grafikai hiba is. widget-eknélés a pou játéknál jön elő ([link]).
Gyári 2.1-gyel nem jön a hiba.Kezdem azt hinni, hogy több reviziója is van ennek a típusnak, és nem mindegyiket szeretik a főzött kernelek, vagy rom-ok.
Gondolom, ha hibás lenne a készülék, akkor a gyári rommal nem lenne baj, vagy tévedek?
-
válasz
CPT.Pirk #5366 üzenetére
Köszi!
Feltettem.
Eddig két problémával találkoztam azóta:
- néha a billentyűzet kinyitásakor újraindul a telefon
- néha nem kapcsol be a billentyűzet háttérvilágításaNem tudom, hogy ez mitől függ, de a gyári rommal nem jött egyik sem. Főleg az első miatt akartam egy kitérőt tenni a gyári kerneles ROM-ok irányába, sajnos sikertelenül.
-
válasz
CPT.Pirk #5358 üzenetére
Pont ezt szeretném kideríteni, hogy valóban hibás, vagy csak a Rom/kernel nem csípi a telefont (felhasználói szokásokat).
Az is lehetséges, hogy valamelyik program okozza a hibákat. Ezért szeretnék egy kísérleti gyári kernel-es kört másik ROm-mal.
Azért is erre indulok, mert az X8-am is érdekesen viselkedik naa-14-gyel, és bármely Rom-mal, holott a gyári kerneles GingerDX hibátlanul megy.
Ott mondjuk a Nemus Launcher is okozhatta a gondot, mert az el sem indult GingerDX-en, egyből FC-zett. Minden más szoftver azonos volt. -
Wasquez
senior tag
válasz
CPT.Pirk #5322 üzenetére
Nem cwm 3-at tettem fel, írtam, hogy a leírásod alapján tettem fel, tehát cwm5 van rajta, csak utána nem jó romot tettem fel!
Szerintem megvan a ludas, ez a szemét gmail pörög folyamatosan, és nem értem, hogy ha kiveszem a háttéradatokat, akkor nem megy a play sem, hiába próbálom leállítani a szinkronizálást, csak csinálja, a fiókot meg nem lehet kitörölni, csak hozzáadni!
Apropo a titanium backupal is volna kérdésem!
Mit kell menteni, hogy az üzeneteim megmaradjanak, mert egy ilyenre utaló üzenetek 2.3.7 van a programok között, de ez nem rakja vissza az üzeneteimet.Egy rakás alap program, tárcsázó, névjegyek, beállítások meg duplán vannak benne, csak más ikonnal, miért????
-
Wasquez
senior tag
válasz
CPT.Pirk #5320 üzenetére
Na a teljes menetrend az volt, hogy felraktam a gyári kernelre ezt MiniCM7Pro_V21.zip.
Majd kb fél év után botloader nyitás, és szerintem megint ezt sikerült feltennem, vagy egy rom újrarakás után került rá véletlenül.
Mindent az itteni leírás alapján csináltam, kivéve, hogy rossz romot raktam rá.
Most felraktam a te rom-odat, de ezzel most nincs rootjogosultság, az normális?A térképet nekem is állandóan elindítgatta, ezért leszedtem, most meg a gmail szívja az aksit, de nem tudom, miért csinálja minden nap, most láttam, hogy szedegeti le a leveleket a szerverről vagy két órája, mert 8GB van a mappában.
Ja igen cwm 5.0.2.7 van.
-
Wasquez
senior tag
-
Wasquez
senior tag
válasz
CPT.Pirk #5294 üzenetére
Az a gond vele, hogy kb egy bő hete kezdte el csinálni, és nem mindig csinálja!
Ha a wipe cache partitiont megcsinálom akkor, mint ha abbahagyná, de csak fél napra, és délutánra meghal, szóval nem tudtam még mihez kötni.
Az aksi nem pupos még, mint a régebbi telefonjaimban.
Kicsit megijedtem, mert k700-as csinált ilyet, és ott alaplaphibás volt a kütyü.
Van még egy ilyen telefon, aksit cserélek köztük, és akkor kiderül majd!
Felrakom ezt a progit is, amit írtatok.
Aztán lehet, hogy még a rom-ot is újrarakom. -
Wasquez
senior tag
válasz
CPT.Pirk #5291 üzenetére
Valóban, megy mindkettő, de, hogy miért nem sikerült eddig!?
Van valami gáz a telefonommal, mostanában egyszer csak elkezd melegedni az aksi, és kb két óra alatt 0%
Nem értem, mi lehet, már szinte mindent leszedtem róla, futó alkalmazások közt nincs semmi , talán 4 dolog fut. -
Wasquez
senior tag
válasz
CPT.Pirk #5285 üzenetére
Tudsz erről valami számszerű infót mondani?
Mennyi RAM marad ezzel, és mennyi a 4-essel?Sajnos rengeteg dolog nagyon rosszul, vagy egyáltalán nem működik rajta!
Nem megy a wifi hotspot, nem megy az USB megosztás, nem működik a kétirányú hívásrögzítés, nem megy a reverse thetering, és egy rakat program holt szarul működik!
Ez egy olyan kritika, ami ahhoz képest van, hogy a gyári romhoz képest fényévekkel jobb, és a kernel csere nélküli romokhoz képest is sokkal jobb. -
Narancs
őstag
válasz
CPT.Pirk #5283 üzenetére
Él az csak a netem rosszalkodott
És ez mit jelent, hogy nincs elég rom a gyakorlatban?
Csak mert eddig sokkal használhatóbbnak tűnik a rendszer mint a gyári volt. Azzal konkrétan nem ment a wifi rendesen, állandóan megszakadt, Marketról gyakorlatilag lehetetlen volt feltenni bármit is. Ezzel a rommal meg megy flottul
Egyébként a telefonból célhardvert szeretnék faragni, nevezetesen fedélzeti kamerának lenne használva a kocsiban Dailyroads Voyager nevű programmal. A gyári romra sehogy nem lehetett feltenni az appot, mert azt mondta, hogy nem kompatibilis a telefonnal. Az új rommal szépen megy, legalábbis egy rövid teszt erejéig nem volt semmi hiba, aztán majd meglátjuk, hogyan válik be a hétköznapokban. Szóval csak kamerának lenne használva SIM nélkül. -
Foose
addikt
válasz
CPT.Pirk #5258 üzenetére
Ez azért nem biztos hogy mérvadó, hiszen amikor a teszt készült, akkor egy bizonyos fw volt a telón, amit lehet hogy később egy frissítés javított...
persze ha nagyon bele akarunk menni, akkor nem biztos hogy van értelme a két telót összehasonlítani. Csak gondoltam nagyjából egyforma az optika... (nekem speciel semmi bajom nem volt az xperia mini pro képeivel)
( #5259 ) kiskaktusz Maradjunk annyiban, hogy mint írtam is, nem volt választási lehetősége az ismimnek amikor a telót kapta. -
Foose
addikt
válasz
CPT.Pirk #5254 üzenetére
Aham,mondjuk erre még nem gondoltam.
Viszont akkor ebben a romban nem elég jól emeli a fényérzékenységet. Csak azért próbáltam megoldást találni a problémára,mert a teló tulaja szeret fotózni. (persze tudom ne ilyen telóval akarjon,de ha azt vesszük pl a xperia mini pro-hoz képest nem sokkal rosszabb a kamerája. Márpedig azzal még én is szép képeket tudtam lőni,[volt ilyenem]gondolom ezért szeretett volna az ismim fotózni ezzel a telóval.) Akkor ez vagy így marad,vagy keresek másik romot,amiben esetleg fényesebb kép készül vakuval...
-
Foose
addikt
válasz
CPT.Pirk #5252 üzenetére
Ez elég szomorú,azt gondoltam hogy egy főzött rommal minden funkciót ki lehet használni. (eddig használt főzött romjaim ilyenek voltak) Nálam villan a vaku éjszakai módban,csak nem jó időben.
Mint korábban írtam,nem az enyém a teló,egy ismimé aki kapta a telót mert nem volt sajátja,szóval nem volt lehetősége válogatni. -
Foose
addikt
válasz
CPT.Pirk #5242 üzenetére
Egyenlőre ezt tanácsoltam én is a tulajnak, (mint írtam egy ismimnek segítek). De akkor ilyen alapon ha megint megcsinálnom a "telepítést", akkor semmi garancia hogy nem rosszul csinálja meg megint... Többször raktam már fel főzött romot, de eddig még nem jártam így...
-
Foose
addikt
válasz
CPT.Pirk #5240 üzenetére
Mint írtam is, a status bar gondot megoldottam... De nem értem, hogy lehet hogy minden más hibátlanul működik?! Rom betallózáskor is szépen jött az install complete üzi is. Mondjuk szerintem annyira nem rossz ez a teló hogy éjszaka (vagy esetleg csak sötétben) ne akarnék fotózni. (gondolom fotófény is ezért van rajta) viszont akkor egyenlőre marad a probléma
-
Foose
addikt
válasz
CPT.Pirk #5229 üzenetére
Nah,szóval ennyire nem vagyok kezdő,azzal tisztában vagyok hogy az a normális (és ajánlott) ha gyári resetet nyomunk a telón. De mivel már én is próbálkoztam a resettel,(amiről egyenlőre nem tudom hogy sikerült-e,mert nem jutok tovább a kód kérésnél)ezért szerintem elvileg már nem kellenne lennie külső appnak a telón,ami ezt okozhatja.
Sajna a telóban nincs SD kártya,ez még további probléma lehet,ha mondjuk valami főzött romot akarok rá rakni. Akkor egyenlőre marad a SUS... (ami ugye egy ideje már nem SEUS csak SUS)
Ja és mivel csak a kódig jutok,így ebben a formában a mobilnet sem működik. Ezért gondoltam a wifire,de igazságszerint az is halott ügy,mert be sem tudom kapcsolni -
sp3rhead
tag
válasz
CPT.Pirk #5151 üzenetére
hali! a telefon 11w08-as. mit tudok vele kezdeni? Meg lett rajta usb cserélve, de kicsit bugos, az előző foglalatnak a lába beleszakadt, így ez nem 100%osan működik. Gép még mindig nem ismeri fel sehogysem. minden driver fent van. Továbbá flash módba se lép be, helyette elindul a teló, hiába nyomom a vissza gombot.
-
sqpp
őstag
válasz
CPT.Pirk #5131 üzenetére
Nemhiszem, néztem task managerbe is, mind 3%-ot ha evett.. még tán a Poweramp -ot írta, pedig az sem futott, és valami Widget címkét írt oda mellé, pedig nekem nincs widgetre rakva a poweramp..:S
És miután letöröltem ugyanúgy vitte az aksit lefelé valami elég rendesen
Erős a gyanú hogy az akksim rossz, vagy ez nem lehetséges?
1 éves kb, sőt még annyi sem hisz a teló sem régi, csak hát elromlott, és jó ideig nem volt használva sem.. -
sqpp
őstag
válasz
CPT.Pirk #5126 üzenetére
Pedig rendesen rajtavan..
És úgy csinálom ahogy levan írva...update service, kernel, belépek cwm-be full wipe, install from sdcard, befejezi és reboot, de aztán bootloop lép fel még az nAa(ABu-02b) logonál és csak akkor tudom ezt javítai ha újraindítom és csinálok egy full wipe-ot.. de akkor meg nincs wifi! :S -
sqpp
őstag
válasz
CPT.Pirk #5119 üzenetére
Hát igen, gondolkozok rajta hogy visszatérjek GB-re... csak hát tudod milyen amikor már megszokod az új funkciókat... az ICS-n meg a JB-n.. utána visszaállni GB-re...
az eléggé húzós, mégha tudod is pótolni azokat a dolgokat alkalmazásokkal, akkor sem lesz az olyan mint egy 4.1-en.
-
sqpp
őstag
válasz
CPT.Pirk #5117 üzenetére
Az lesz szerintem, de hardveres hiba kétlem hogy lenne.. mert akkor flash módban sem menne, sőt most ahogy lemerült és beakartam kapcsolni piroson villogott a led.. persze rádobtam töltőre.
Hát az üzemidő egész tűrhető ha nem wifizgetsz vele naphosszat nekem 14 órát írt, de még akkor sem volt fullra feltöltve.. ez nekem meg megfelel.
Memóriában 50 mb körül van -
ktomcat
senior tag
válasz
CPT.Pirk #5077 üzenetére
Welcome to S1 identify tool
TO CONNECT NEXT PHONES
X10 Xperia,E10 Xperia Mini,E15 Xperia X8,U20 Xperia Mini Pro
LT15 Xperia ARC,MT15 Xperia NEO,R800 Xperia PLAY
PRESS AND HOLD "BACK" BUTTON...PLEASE ATTACH TURNED OFF PHONE NOW
llbug:[\\?\USB#Vid_0E0F&Pid_0001#6&58952f4&0&1#{a5dcbf10-6530-11d2-901f-00c04fb951ed}] open error: "A rendszer nem találja a megadott fájlt"
Elapsed:8 secs.?:S
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nagyon pici okostelefon, nagyon pici gombsorral. Mégis jó.
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest