- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Pici telefon, óriás akksival?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolti900114
tag
A linkelt oldalt még tovább olvasva:
Korlátlan böngészésbe tartozik:
Kiemelt forgalomtípus: képi és szöveges tartalmak böngészése, e-mailezés belföldön. Például:
# böngészés; képfeltöltés és -nézegetés a Facebookon és más közösségi oldalakon,
# e-mailezés és csatolt fájlok küldése és megtekintése,
# androidos és egyéb okostelefonok e-mail szinkronizációja,
# Google Maps használata,
# Opera Mini böngészés a fentiek szerint (Opera Mini 6.0 verzióig)Nem tartozik bele, tehát a multimédia-keretből megy:
Multimédiára használható adatmennyiség (az e-mailezésen és böngészésen kívüli, belföldi adatforgalmazásra rendelkezésre álló adatforgalom; adatforgalmi keretet lásd a fenti táblázatban). Például:
- voice és video chat,
- multimédiás alkalmazások, online játékok használata,
- szoftverfrissítés, applikációfrissítés, applikációk letöltése okostelefonra
- netrádió, internet video (pl. Indavideo, Videa, YouTube, Metacafe, stb.)A korlátlannál külön írja a böngészést és az opera-mini böngészést, de hogy miért bonyolítják így, azt nem tudom.
A fentiekből kiderül, hogy mi számít bele és mi nem, viszont az eredeti kérdésre sajnos ez sem 100%-os válasz.
De hogy egy ügyfélszolgálatos vagy értékesítő azt tudja mondani, hogy majd az első számlán kiderül, hát b-meg...
-
Zsolti900114
tag
válasz
scyllarus #529 üzenetére
Wifi megy rendesen itthon is, suliban is, utóbbinál elvileg gyengébb a fogható jel, meg többen is használják, de problémám nem volt ott sem, ennek ellenére sem.
GPS szabad ég alatt (vagy járműben) netes rásegítés nélkül is néhány másodperc alatt talál műholdat. Épületben nem nagyon szeret, de ha engedélyezem a netrásegítést, akkor ott is megvan. De mondjuk épületben úgyse sűrűn gps-ezik az ember.
-
Zsolti900114
tag
Azért nem semmi, milyen kitartóan ragaszkodik mindkét oldal a véleményéhez, le a kalappal!
-
Zsolti900114
tag
válasz
hackeeeee #88 üzenetére
Nem túl illendő dolog magamat idézni, de megteszem:
"A Walkmanséghez pedig, mint már írtam: igazatok van!"Ettől egyértelműbben nem tudom leírni.
Egyébként eszembe jutott most egy olyan "hiba", amely szerintem tényleg szériaproblémának számít, és eddig nem nagyon került említésre: az exponálógomb nyomáspontja furcsa.
-
Zsolti900114
tag
Nem, egyáltalán nem veszem személyes sértésnek.
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy azért én objektíven közelítem meg a témát (természetesen ahhoz képest, hogy ilyenem van).
Csupán azért csináltam ezt a két videót, mert nem szeretném, ha olyan dolgok tántorítanának el embereket a kinézett telefontól, amelyek a tesztkészüléknél megvoltak, de korántsem biztos, hogy szériahibának számítanak.
Mindössze tulajdonosként szeretném a tapasztalataimat megosztani, akár megerősítve (lásd: #11), akár megcáfolva bizonyos tesztbéli észrevételeket.
Tehát nem elfogultságból készítettem ezeket.
A Walkmanséghez pedig, mint már írtam: igazatok van!
De ha egy komolyabb füles (szintén W-betűvel mondjuk), meg egy 4-8 gigás memóriakártya lenne a csomagban, esetleg kicsit ráncfelvarrták volna a zenelejátszót, mind kinézetre, mind pedig funkcióra (bár átlagos felhasználó nem tudom miket használna még - talán lehetne manuálisan állítható az EQ, vagy nem is tudom), akkor most talán senki nem lenne elégedetlen.Én nem is a Walkmenség mellett érvelek, csak amellett, hogy ez a telefon nem rossz ám!
És úgy érzem, ha valamit másképp tapasztaltam, mint az egyébként korrekt tesztet készítő Bocha, vagy bárki más, akkor azt leírom, hogy teljes legyen a kép. -
Zsolti900114
tag
Utólagos engedelmetekkel készítettem egy újabb videót, ezen a távolságérzékelő szenzor működését mutatom be.
Próbáltam az előbb egy olyan hívást, melynek során kb. 2 percig emelgettem a fülemhez, és távolítottam a telefont, probléma nélkül, azután csináltam a videót.
Persze ez nem zárja ki, hogy másnak előjön a cikkben említett probléma, de nem akarom, hogy úgy tűnjön, csak a levegőbe puffogtatok, ezért inkább bizonyítani szeretném - amennyire ez helytálló:
-
Zsolti900114
tag
válasz
hackeeeee #64 üzenetére
Azért itt megjegyezném, hogy én pl. tulajdonosként megértem, hogy mi a problémád vele, ezt az első itteni hsz-emben is elismertem.
#66: Persze egyébként is, akinek nem inge, na!
Annak mindenesetre örülök, hogy a kezdeti hsz-váltáshoz képest nem veszekedés alakult ki.
Én azt mondom, mindkét oldal érvei közt vannak, amiket el kellene fogadni, és vannak, amelyek (esetleg csak részben) alaptalanok.
-
Zsolti900114
tag
válasz
hackeeeee #54 üzenetére
Ezzel nincs is probléma.
Én kb. 3 hétig túrtam a teszteket, nézegettem telefonokat kézben fogdosva is. A Gio mellett döntöttem, aztán megláttam a Live-ot, és azt mondtam rá, hogy ez nekem kell. Megvettem. A picit erősebb hardveren kívül más objektív szempontom nem volt mellette (mondjuk eleve nem is akartam érintőset, csak klasszikus kialakítású alig van már).
Sokak szerint nyilván nem volt okos döntés, mások szerint az volt. Ez engem nem zavar, mióta használom, semmi problémám nem volt vele. Wifizek rajta, navigálok vele, zenét hallgatok, telefonálok, smsezek mindezt megfelelően gyorsan tudja. Persze nem vitatom, hogy pl. a Gio is.
Innentől meg már az ízlés kérdése jön be.
Sony Ericsson K550i-ről váltottam azért, mert 4 évesen elkezdett rakoncátlankodni, javíttatni meg nem volt érdemes, mert a csatlakozója visszatérő hiba. Ezt a telefont is hosszabb távra vettem, legalábbis remélem megbízható lesz.
A Telenoros 45 ezer forint meg szerintem nagyon jó ár érte.
-
Zsolti900114
tag
válasz
hackeeeee #48 üzenetére
Oké, ezek szerint én fogalmaztam rosszul még az elején.
A Galaxy Mini tényleg 30 eFt (és nem kötnék bele a kijelzőméretbe, hiszen 3,14 és 3,2 közt különbség gyakorlatilag nincs sok).
Ellenben Sony Ericsson fronton, az Xperia sorozattal folyt az összehasonlítás, így amikor azt írtam, hogy árban majdnem egy szint a Minivel, azt az Xperia Minire értettem. Bocsánat, nem volt egyértelmű.
Amúgy pont a Gión gondolkodtam, mielőtt megvettem ezt.
-
Zsolti900114
tag
válasz
hackeeeee #39 üzenetére
Nem is írtam, hogy több:
#11:
"Az viszont igaz, hogy a Walkman csak egy brand, szerintem nem ment volna tönkre attól a cég, ha egy minimum 4 gigás memóriakártyát, meg egy kicsit komolyabb fülest tesznek bele. Mondjuk a fülhallgatóval nekem nincs bajom, a kártyát meg rögtön cseréltem 8-asra.
Esetleg még egy kicsit átszabhatták volna a lejátszóprogramot, de nem azért, mert nem jó, hanem hogy egyedi, walkmanes legyen."Azt, hogy mindenben jobb, nem én írtam!
És továbbra is tartom, hogy én nem a walkman plecsni miatt vettem, hanem mert megtetszett, és méretben pont annyival nagyobb (nem kijelzőben) a Minitől, hogy nekem jobban tetsszen.
A Walkman valóban csak rókabőr, vagy brand, vagy nevezzük akárhogy.
És pusztán érdeklődésből kérdezem, hogy hol adják 30-ért függetlenül a Minit? Mert 48 volt a legolcsóbb amit találtam, 30 körül X10 Minit láttam csak.
Hanon: az érzelmi kötődéssel kapcsolatban ugyanígy vagyok a Asus laptopommal, ugyanígy voltam az előző HP nyomtatómmal, meg a Fiat Unómmal is.
-
Zsolti900114
tag
A félreértések elkerülése végett még egyszer leírom, hogy nem vitát gerjeszteni, vagy trollkodni akarok én. Nem azt szeretném bizonygatni hogy ez a telefon tökéletes, hiszen nem az. Nyilván van jobb, szebb, okosabb. Nekem ez teljese rendben van, és csak olyan észrevételekkel szeretnék szolgálni, amiket az elmúlt 2 hét során tapasztaltam.
Meg is csináltam az ígért videót. Tudom, hogy nagyon rossz a minősége, egy kompakt fényképezővel tudtam megcsinálni, de kb. 9 mp-től sztem látszódik a lényeg.
Ui: látom, hogy közben más is jelezte ezt.
És még egyszer: rendszeresen olvasom, és nagyon is kedvelem a Mobilarenát, ne értsetek félre, nem akarok én senkit támadni!
-
Zsolti900114
tag
Kiegészítettem az előző hsz-emet azzal, hogy hogyan próbáltam ki. Megpróbálok csinálni róla valami videófélét, ha tudok mivel.
hackeeeee: én nem függetlent írtam, hanem T-Mobile-t, de valóban igazad van, most megnéztem, és ott is van közte 10 ezer Ft.
Viszont függetlenül 30-ért nem X10 minit adnak?
Véletlenül sem vitatkozni akarok, csupán a saját tapasztalataimat írtam!
-
Zsolti900114
tag
Bocha: igazad van, nyilván mi, tulajok elfogultak vagyunk bizonyos mértékben.
A véleményem azért leírom:
Alapvetően korrekt teszt.
Ellenben két hete használom a telefont, és amit én másképp tapasztaltam:
- hívás közben egyetlen egyszer sem némítottam, vagy hangosítottam, pedig nem is figyeltem arra, hogy óvatos legyek.
- fényérzékelő szenzor van, és működik, kipróbáltam tegnapelőtt is, meg most is. A fényerőállításnál tényleg nem lehet automatikusra rakni, de lámpa alatt megnéztem, és megy, megnézettem tesómmal is, hogy csak én akarom-e belelátni, de ő is észrevette. A lámpa alá tartva az előlapi kamerától jobbra lévő kis pöttyöt takartam le.
Az viszont igaz, hogy a Walkman csak egy brand, szerintem nem ment volna tönkre attól a cég, ha egy minimum 4 gigás memóriakártyát, meg egy kicsit komolyabb fülest tesznek bele. Mondjuk a fülhallgatóval nekem nincs bajom, a kártyát meg rögtön cseréltem 8-asra.
Esetleg még egy kicsit átszabhatták volna a lejátszóprogramot, de nem azért, mert nem jó, hanem hogy egyedi, walkmanes legyen.Mindazonáltal én nem a walkman miatt vettem meg, hanem mert megtetszett, és mivel árban a T-nél pl. a mini szintjén van, ellenben nagyobb annál, meggyőzött. Működésével is.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán-svéd duó új okostelefonja pont olyan, mint az Xperia család tagjai, mégis zenésznek hívják.
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest