Hirdetés

Sony Ericsson Live with Walkman - ez már csak brand

Előszó, külső

A Sony Ericsson talán soha nem látott készülékdömpinggel lepte meg a rajongóit és a piacot; a dolognak nyilván oka van, mégpedig az, hogy androidos fronton kifejezetten erősek, pozíciójukat pedig szeretnék legalábbis megőrizni. Az Xperia sorozatból nagyjából fél tucat eszközt teszteltünk mostanában, melyek hardvere megegyezik, kijelzőjük méretében és az extrák tekintetében viszont komoly különbség van köztük. Kiváló receptet írtak a gyártónál, hiszen a nem kimagaslóan jó, de ettől függetlenül erős hardverre mindenféle masinát ráhúztak, így az operációs rendszer optimalizációjával gyakorlatilag csak egyszer kellett komolyan foglalkozniuk, mégis mindenkit elérnek, aki valamilyen androidos okostelefon vásárlásán gondolkodik.

Sony Ericsson Live with Walkman
[+]

Mostani tesztalanyunk a Live with Walkman nevű készülék, mely nem az Xperia család tagja, pedig az is lehetne. Tudását tekintve viszonylag kevés dologban különbözik társaitól, de ez alapvetően az összes többi Sony Ericsson készülékről elmondható az azonos hardver miatt. Ugyanakkor az Xperiák jobban szegmentált készülékek, a Pro a QWERTY billentyűzete miatt különleges, a neo V elég olcsó, a PLAY-jel jól lehet játszani, az arc nagyon szép, a ray még szebb és kisebb is, a mini kicsi, a mini pro meg kicsi és billentyűzete is van. Ez a készülék valahogy kevésbé jól megfogható, ugyanis egy zenei készülék, ami pont egy olyan terület, ahol a most felsorolt készülékeknek sem kell szégyenkezniük. A Live with Walkman egyértelműen azoknak készült, akik számára a Walkman brand egyet jelent a zeneiséggel - persze pár extrát kapunk, de azért nagyon halkan ki lehet jelenteni, hogy rókabőrről van szó. A masina doboza is hirdeti a muzikalitást, benne hálózati töltőt, adatkábelt és egy kellemes minőségű sztereó headsetet találunk. Itt már rögtön meg kell, hogy álljunk, az MH-410 típusú fülhallgató ugyanis nem egy zenei modell, nem agybadugós és még gombok sincsenek rajta (csak egy felvevő), de ennél is merészebb, hogy az összes többi (nem Walkman brandelt) Xperia készülékhez is ezt kapjuk. Magyarul a Sony Ericsson az árcédulára hivatkozva kilőtte a Walkman brand egyik húzó szolgáltatását, mégis a hangzatos névvel árulják készüléküket, ezt hívjuk mi enyhe átverésnek. A gyári kínálat része továbbá egy 2 GB-os microSD memóriakártya, mely kapacitásában nem különösebben előremutató, egy kétszer ekkora kártyával mondjuk pont ki lehetett volna tűnni az Xperia készülékek tömegéből.

Sony Ericsson Live with Walkman
[+]

A Live with Walkman egy kifejezetten szép telefon. Áramvonalas, itt-ott le van kerekítve, igazi kis szappantartó, nagyon szerethető. Mérete 106 x 56,5 x 14,2 milliméter, tehát az anorexiások versenyére nem lehetne benevezni, de túl nagynak sem mondható. A 115 grammos tömeg az anyaghasználathoz teljesen passzol, az előlap egy méretes kijelzőből áll, a plexi ellenáll a karcoknak; a hátlap oldalra is felnyúlik, finom, gumiszerű műanyagból készült, mely kellemes és biztos fogást biztosít a Walkmannek. Az összeszerelés minősége nem hagy komoly kivetnivalót maga után, a hátlapot egy helyen lehet benyomni, ott, ahol a SIM-foglalat van alatta. Recsegni viszont így sem recseg.

Sony Ericsson Live with Walkman
[+]

Az előlap tetején az aprócska telefonhangszórót, valamint a távolságérzékelő és fényérzékelő szenzorokat találjuk. Bizony, mindkettő van, bár a fényérzékelőről azt hihetnénk, hogy hiányzik, hiszen a menüben nincs mód automatikus háttérvilágítási erősség kiválasztására, de a csúszkát nem maximálisra toljuk, akkor a fényerő a környezetünknek megfelelően változik. középtájon terpeszkedik a 3,2 hüvelykes képátlójú, 320 x 480 pixeles felbontású, kapacitív TFT-LCD érintőkijelző, melynek maximális fényereje nem fog minket elvakítani, de arra elég, hogy kültéren is tudjuk olvasni az SMS-einket. A színek szépek, a minőség jó, a betekintési szög is nagy, bár oldalról nézve enyhe mértékben kivilágosodik a megjelenített tartalom. Alulra két érintésérzékeny és egy valódi gomb került, a háttérvilágítást csak előbbiek kaptak, de a Home körül található zöldes boltívnek köszönhetően azt sem fogjuk eltéveszteni.

Sony Ericsson Live with Walkman
[+]

A hátlapon zöld színű Walkman logót találunk, mely fölött az 5 megapixeles, ledes villanófénnyel ellátott kamera, valamint a kihangosító hangszórója terpeszkedik. Diszkréten elrejtettek egy Sony Ericsson feliratot is, de ez nem meghatározó része a dizájnnak. A hátlapot egy az egyben le lehet venni a oldalt lévő vájat segítségével, így férhetünk hozzá az 1200 mAh-s akkumulátorhoz, melyet ki kell vennünk ahhoz, hogy a SIM-et vagy a microSD memóriakártyát kicseréljük.

Sony Ericsson Live with Walkman
[+]

Az eszköz tetején foglal helyet a 3,5 milliméteres fülhallgató kimenet, melyet két oldalról gombok határolnak, az egyik a képernyőzárat kezeli (meg a telefont ki és bekapcsolni is ezzel lehet), a másik meg a zenelejátszó alkalmazást indítja el, ezért került rá Walkman-jel. Bal oldalon a microUSB-csatlakozó árvákodik, alul nincs semmi, jobbra a hangerőszabályzók és a kamera exponálógombja került.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés