Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
válasz
tomy86 #17493 üzenetére
Na ez jo kerdes mert nem tudom. Lehet az a baj, vegulis nem lenyeges, csak behoztam magammal
De hogy porog a rendszer, nekem nagyon tetszik. Kar hogy annakidejen nem kezdtem hamarabb a ROMozgatast, sok keseru naptol kimelt volna meg 2 even at. Mert ezt a telefont parszor vagtam foldhoz/falhoz... -
Aryon87
félisten
válasz
tomy86 #17486 üzenetére
Hat megszenvedtem vele, mert a 2. flashelesnel is 2x leallt a system resznel. Es nemtom miert. 3x-ra felment. Erdekes ekkora kepernyon nezni a JB feluletet. Plane hogy a virtualis navigombok is benne vannak, es mukodik is
De a gyorsasaga nagyon bejon nekem.Egy apro erdekesseg: a .4xx vegzodesu gyari fw sokkal jobb mint az .5xx vegzodesu. Amint felfrissitettem elsonek arra, a rendszer olyan akadozos lett hogy siralom volt nezni. Na a masodik visszaflashelesnel mar nem frissitettem..
Youtube es tarsai siman rafertek, mig gyarin ennyitol mar vinnyogott a tarhellyel.
-
Aryon87
félisten
válasz
tomy86 #17471 üzenetére
Akkor összesítsük a mostani tennivalómat
1. flashtool\drivers mappában lévő "Flashtool-drivers.exe" cuccot telepítem
2. flashelem a gyári 4.0-s ICS-t (remélem jót szedtem le.. de tuti jó lesz)
3. root + recovery telepítése (rootra nem emlékszem már hogy kell)
4. recoverybe lépve telepítem ezt az OctanE romot, és elvileg mennie kell..Amúgy megszoktam már hogy rom cserénél kell a Gapps csomag is, legalábbis Xperia Sp és a Samsung Ace 2 esetében kellett.
-
Aryon87
félisten
válasz
tomy86 #17467 üzenetére
Jaaa, akkor mindenkepp bejelentkezeses. Sebaj, XDA- n mar leszedtem. Viszont a driverekkel bajban vagyok... Nincs a gepen, es neten se talalok
Flashtool es az .ftf mar lent van.
Legyszi nezd meg hogy ami romot leszedtem az jo-e (par sorral lejjebb/feljebb linkeltem), mert eros a gyanum h a gapps-al utkozott ossze.
Lefekudtem es 5 oran keresztul ugyhagytam a telot, hatha ido kell neki, ebredes utan ugyanugy a sony logo figyelt. Es meg csak ujra se indul... -
Aryon87
félisten
válasz
tomy86 #17456 üzenetére
Köszönöm a segítségeket. Majd jelentkezem ha sikerült valamit feltennem
Max vinnyogok ha valami nem sikerült.Apropó, XDA-n lévő romok igényelik-e a hosszútávú SD kártya használatot, vagy elég csak a telepítés idejére betenni? 1db Sd kártyám van, az is a jelenlegi telómban, nem szándékozom leköteleztetni erre a kis telóra
Tomi, sajna nem frissül le az újabb verzióra, hanem marad a régi a korábban fotózott hibaüzenettel :/
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
tomy86 #17356 üzenetére
Csak azért van 2GB írva, hogy biztos legyen elég hely majd a telepített appoknak. Elég lenne a 480MB is, mint CM11-en, meg még kevesebb is, ha nem akar telepítgetni.
ICS alapú ROMok közül egyik kedvencem a Zelly Cream volt. Az csak az alkalmazásmegnyitásban nem a leggyorsabb, de sok szabad RAM van és nagyon szép (meg alkalmazások megnyitása után már gyors is).
Másik a Fluorescent Feather, ez különböző Xperiákból van összeválogatva, szép, alkalmazásmegnyitási sebességben jobb, mint a ZC. -
SkiDev
őstag
válasz
tomy86 #17345 üzenetére
"Azt hittem, hogy az akku ki-be megoldotta a problémát"~ igen ez még mindig így van. Ha a SONY feliraton nem jut túl (nem bootloop), akkor akku ki-be és ha nem nyomkodom vissza is kapcsol és működik tovább.... Fura...
Mondjuk a romokkal az a bajom, hogy egyik sem a legfrissebb. Ez már 587-es végű. Nem tudom, készítettem róla egy ftf-et, ha azt visszaflashelem, gondolom nem csináltam semmit akkor.Flashtoolt még 0.9.18.2-est használok
-
SkiDev
őstag
válasz
tomy86 #17340 üzenetére
Szóval, nyomtam a telón egy gyári visszaállításokat, majd root > busybox > tweak-es CWM és ugyanez. Hiába nyomkodom a hangerő lefelét... A teló megragad a SONY ikonon és áll. Nem bootloop, mivel nem tölt újra, hanem egy helyben van. Vártam öt percet, mondom hátha lassúcska. Semmi....
-
hacsa
tag
válasz
tomy86 #17228 üzenetére
Szia. Én is most rootoltam a telót (ICS), a felesleges appokat Titanium Backupal töröltem, így most teljesen használható kis telefon lett belőle. Amúgy tényleg nem ajánlod egyik romot sem ami a nyitó oldalon zárt bootloaderre írnak? Még egy kis szívfájdalmam a zenelejátszó equalizer hiánya. Ezt mivel lehetne pótolni?
-
Forestjo
senior tag
válasz
tomy86 #17226 üzenetére
Köszi! Sim lockos, T-s. 2012 tavaszán vettük. De ha maradnák az ICS-nél, van olyan főzött verzió, ami gyorsabb a gyárinál?
Most nézem, hogy a 11-ik hét - hát az akkor nem fér bele, mert áprilisi. Tehát akkor vagy egy jó kis főzött ICS, vagy egy alaposabb pucolás. A Total Commanderrel nem lehet törölni a rendszer appokat? Mert nekem nem sikerült. Pedig a root megvan.
-
cs.zs.
veterán
válasz
tomy86 #17120 üzenetére
Mindenkinek más és más a fontos. Sokat utazunk, a 14 éves nagyfiam a múlt hònapban körberepülte Európát (egy pályázat által. Sajna nekünk nem futna ilyesmire). 2 db gyári akkuval ment + adatkábellel + fali töltővel. Nagyon is fontos volt hogy legyen pótakkuja. Ha csak max 1-2 órán át vagy konnektortól távol, akkor persze hogy nem az.
-
cs.zs.
veterán
válasz
tomy86 #17115 üzenetére
Lehet hogy döglődik. Fene se tuGGYa. Okozhatja akár szoftveres hiba is. Egy másik akku használatával kiderülne.
A recept :
Ess gondolkodóba, és hezitálj :
1: eredeti gyári itthonról, 3-5 e + posta, 2 nap
2: eredeti gyári külföldről olcsóbban, sok nap
3: nem eredeti nem gyári, Kínából nagyon olcsón, sok nap
... -
cs.zs.
veterán
válasz
tomy86 #17111 üzenetére
Azt szintén tapasztaltuk, hogy ha felváltva van benne gyári és ugy, az marhára megzavarja a telefont, összevissza mutatja a töltöttséget a gyárival is.
Leginkább úgy osztoznak Anya- és fia, hogy a gyermeknél a WT19i-ben van a 2 db gyári, Anyánál a fehér X8-ban a kínai versenyzők, és így mindketten problémamentesek, elégedettek. Már Anya is megszokta, hogy ha lemerül, akkor ezekkel az akkukkal hiába dugja töltőre, nem történik semmi. Cserél. -
BigBlackDog
veterán
válasz
tomy86 #17099 üzenetére
Feltettem, egész gyors. A belső memória elég gyorsan elfogyott, gyakorlatilag már a google-s alkalmazások sem tudtak lefrissülni, tárhelyhiányra panaszkodtak (gondolom azért, mert az ART többet zabál és én meg természetesen nem bírtam ki, hogy ne állítsam át
). Szóval most újra nekifutok, remélhetőleg már nem lesz több probléma. Köszönöm a segítséget még egyszer!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tomy86 #17097 üzenetére
Köszönöm szépen, közben már tárgytalan lett. Maradtam a hajszárítónál, aztán végül megadta magát a matrica.
Úgy tűnik, hogy sikerült a nyitás, "bootleader unlock allowed" "yes" értéket vett fel, és megvan a fastboot is (kék led világít szépen).
Rom+kernel párosításból mi a nyerő jelenleg? Hirtelenjébe a legacyxperia féle cm-et gondoltam feltenni, erre kaptam eddig ajánlást. Kernel frissítésnél kell valamire különösebben figyelni egy sima rom flasheléshez képest? -
-
rob210
nagyúr
válasz
tomy86 #17081 üzenetére
igen.
A helyzet változatlan.
Ezért reménykedem a szoftveres nyűgben és nem hardveresben.
A telefon nem volt szétszedegetve, tehát nem kophatott ki a foglalat.
Konkréten egyszer össze lett rakva és most, hogy elkezdett sz@rakodni lett 2szer szétszedve.
Ilyet még egyik telefonunk sem csinált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vigneau interaktív lokálblogja
- iPhone topik
- Óra topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus - Black - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest