- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #17100 üzenetére
Még egy probléma felmerült; a google maps eléggé furcsán viselkedik (ugye ez a hibajegyzékbe is le van írva). Ennek ellenére létezik esetleg valami patch, vagy megoldás, amitől használható lesz?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tomy86 #17099 üzenetére
Feltettem, egész gyors. A belső memória elég gyorsan elfogyott, gyakorlatilag már a google-s alkalmazások sem tudtak lefrissülni, tárhelyhiányra panaszkodtak (gondolom azért, mert az ART többet zabál és én meg természetesen nem bírtam ki, hogy ne állítsam át
). Szóval most újra nekifutok, remélhetőleg már nem lesz több probléma. Köszönöm a segítséget még egyszer!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tomy86 #17097 üzenetére
Köszönöm szépen, közben már tárgytalan lett. Maradtam a hajszárítónál, aztán végül megadta magát a matrica.
Úgy tűnik, hogy sikerült a nyitás, "bootleader unlock allowed" "yes" értéket vett fel, és megvan a fastboot is (kék led világít szépen).
Rom+kernel párosításból mi a nyerő jelenleg? Hirtelenjébe a legacyxperia féle cm-et gondoltam feltenni, erre kaptam eddig ajánlást. Kernel frissítésnél kell valamire különösebben figyelni egy sima rom flasheléshez képest? -
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Adott egy LWW, ami hivatalosan függetlenítve lett, viszont a BL még mindig zárt státuszú. Mivel a garancia már lejárt, így gondolkoztam a BL nyitásán a gyári, Sony oldalán lévő módszerrel. Így már gyári kernelen kívül más is mehet rá(a jelenlegi gyári ICS eléggé lassú már). Mit romot-kernelt javasoltok? Van valami gyors, mehbízható JB, esetleg KitKat rom-kernel is? CM-ből van stabil JB alapú verzió is? -
BigBlackDog
veterán
Valamelyik alkalmazás beragad, esetleg ébresztgeti valami a telefont. Nézd meg az akkuhasználatnál, hogy melyik progi használ sokat, illetve a képernyő végig ki volt-e kapcsolva, amikor úgy gondoltad, hogy ki van. Esetleg gondold át, hogy milyen új appot tettél rá az elmúlt pár napban, változtattál-e valami beállítást?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Phone killer #16617 üzenetére
Ebay esetleg?
-
BigBlackDog
veterán
Mai napon én is elbúcsúzok a topiktól. Sajnos, ahogy látom egyre kevésbé pörög a téma, hibába, az idő telik, halad előre. Én meg a váltás mellett döntöttem. Nagyon szeretni való kis készülék az LWW, a maga kategóriájában fürge még mindig, de néhány dologban már kinőttem. Köszönöm az eddigi segítséget, mindenkinek további kellemes időtöltést a telóval
.
-
BigBlackDog
veterán
Ha Telenoros függetlenítés után a bootloader nyitás továbbra sincs engedélyezve, lehet valamit tenni? Vagy esetleg ez van, ezt kell szeretni?
-
BigBlackDog
veterán
Telenornál történő függetlenítéssel nyílik a bootloader is (gyakorlatban)? Milyen (JB) kernel+rom párost ajánlotok nyitott bootloaderhez?
-
BigBlackDog
veterán
Kis segítséget szeretnék kérni. Google Play Szolgáltatásokat szeretném telepíteni, mivel az egyik alkalmazáshoz kellene. Playből sikeresen le is töltődik, de telepítésnél kapok egy hibaüzenetet; "Összeegyeztethetetlen más, ugyanazon megosztott felhasználói azonosítót használó alkamazással/alkalmazásokkal". RealICS r6-ot használok, ha esetleg lényeges lenne. Próbáltam más eszközről áthúzni az apk-t, majd berakni a system/app mappába (jogosulságokat beállítottam), de semmi nem történt. adb installal telepítve [INSTALL_FAILED_SHARED_USER_INCOMPATIBLE] hibát kapok.
Mit kéne csinálnom, hogy tudjam telepíteni, használni? -
BigBlackDog
veterán
válasz
Walkmanfon #15684 üzenetére
És mi lesz akkor a nickneveddel?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
GeryFlash #15588 üzenetére
Miért erőlteted a task killert? Egy-két dolog leállításának lehet értelme (játék, kevésbé használt alkalmazás), de csomó program service-ként fut a háttérben és úgyis újraindulnak, ha úgy gondolják. Azt a maradék 170 Mb memóriát a rendszer (kernel?) használja szvsz. Milyen romot használsz, hogy így belassul?
-
BigBlackDog
veterán
Alcatel OT-995-ről (alias Telenor OneTouch) mi a vélemény? LWW-hez képest/az után milyen tapasztalatok vannak vele? Nagyobb felbontású kijelző miatt gondolkodtam el rajta.
Ha egyáltalán van itt valaki olyan, aki használta már mindkettőt. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Walkmanfon #15331 üzenetére
És hogyan? Fastboot-ba sikerült belépned?
-
BigBlackDog
veterán
Az mitől lehet, hogy hiába van a GPS bekapcsolva, az egyik alkalmazás cseszik használni (Setting Profiles)? Minden megy rendesen, de a GPS alapján történő helymeghatározást sohasem akarja maga megcsinálni, mindig csak cellainformációt néz, pedig a GPS be van kapcsolva. Elképzelhető, hogy nem is akarja használni, vagy csak jogosultságprobléma?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Walkmanfon #15186 üzenetére
Elvileg igen, mivel azt is fülhallgatóként kezeli. Milyen hangosan szoktál zenét hallgatni?
-
BigBlackDog
veterán
Profil ütemezőnek tud valaki ajánlani valamit? Profil Scheduler-t próbáltam, sajnos nem akarja lenémítani a telefont. Hiába van a hangerő csúszka nullára húzva, valamiért egyre állítja be.
-
BigBlackDog
veterán
ICS alá keresnék led beállító programot. Talán OctanE ROMban láttam, elég sok mindent tudott (mikor, milyen színnel, milyen villogással kapcsoljon be a led), de RealICS-ben nem látom. Esetleg valaki tud tippet adni, merre lelek egyet? Esetleg valaki fel tudná tenni az ehhez szükséges progi apk-ját, amennyiben Octane romja van?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Imi1981 #15134 üzenetére
Decompile-t az apk-nak és ott kell valami fájlban átírni. XDA-n van leírás, de nem mentem bele. Van alapból átlátszó is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Walkmanfon #15110 üzenetére
Nálam felment rendesen... Bár én még csináltam egy format cache-t is a format system előtt és a telepítővel semmit sem wipe-oltam.
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Elkezdtem kicsit romozgatni, néhány tapasztalat:
OctanE: nem rossz, antutu alatt 5532 pont. De néhány beállítás (systemui, értesítési sáv, ha jól emlékszem) megnyitásánál vagy újraindul a telefon, vagy leáll a beállítások nevű alkalmazás
Flawless ICS: telepítés után eltűnt a cwm, billentyűzet beállítások alatt, az automatikus javítás beállításánál elszáll a billentyűzet
RealICS: eddig nincs vele probléma, érzésre ez a leggyorsabb, antutu alatt 5354 pont.Ma sikeresen elkezdett lejönni a kamera zöldes-kékes bevonata. Szemüvegtisztítóval töröltem át, aztán a közepéről foltokban lejött. Nagyjából leszedtem teljesen, de a pereménél kicsi még van a bevonatból (nem túl szép), bár szabad szemmel nem nagyon látható. Azon semmi sem akart segíteni, se szemüvegtisztító lötyi, se alkoholos dezodor, se acetonos körömlakk-lemosó.
-
BigBlackDog
veterán
BL nyitás még mindig csak független telón működik?
Milyen ROM-ot ajánlotok zárt BL-re (gyors, működik benne minden, stabil)? -
BigBlackDog
veterán
válasz
Walkmanfon #15069 üzenetére
Mit kéne látnom?
-
BigBlackDog
veterán
ADW launcherrel kapcsolatban van valakinek ellenvetése? Nagyobb/kisebb hiba? Most ezt tettem fel, mivel sokak szerint elég kevés erőforrást zabál, eddig egész jónak tűnik. Stock GB launcher ehhez képest mennyivel eszik többet?
-
BigBlackDog
veterán
Milyen launchert ajánlotok, ami jelenleg legjobb GB alá? Most Go-t használok, de az utóbbi időben eléggé belassult és dobálja az értesítési sávra az üzeneteit. Fontos "követelmény" lenne a menüben létrehozható mappa opció.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Walkmanfon #14321 üzenetére
Itt gyorsabban kapsz választ szvsz.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Walkmanfon #14197 üzenetére
Én ez alapján csináltam és működött Nova 2 esetén. Az oldalon a "Mit tegyek, ha a Google Play azt mondja nem kompatibilis a készülékem?" alatti bekezdés az érdekes.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Walkmanfon #14195 üzenetére
Legközelebb kicsit olvass vissza, nemrég volt szó. Ezt a módosítást a build.prop fájlban kéne elkövetned.
-
BigBlackDog
veterán
Külön cache mappáról nem tudnék, hogy lenne. Viszont egy-két alkalmazás tekintélyes méretű adatot (historyt, gyorsítótárat) tárol. Ezt a beállítások->alkalmazások alatt látod. Itt alkalmazásonként látod is, hogy melyik mennyi adatot tárol és ki is tudod törölni. Viszont utóbbi esetben elvesznek az alkalmazáshoz tartozó beállítások, jelszavak, mentések, stb.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Imi1981 #14113 üzenetére
Igen, megoldható. Azért szólj, ha látsz különbséget, eddig talán néhány kép visszanézésénél láttam, hogy változott némileg a kijelző kontraszt-fényerő-gamma? hármasa.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
petroleumlam #13955 üzenetére
Azért a véleménynyilvánítást ennél kulturáltabban is meg lehet tenni...
A hozzászólásod tartalmi lényegében látok én is valós tényeket, az ICS én megérzésem szerint is némileg akadósabb volt a GB-nél. Ennek ellenére funkcionalitásában volt ahol előnyösebb volt számomra. A led jelzéssel nálam nem volt gond, működött rendesen, bár elképzelhető, hogy csak nem vettem észre az esetleges hibáit.
A írásaid formai, stilisztikai jellege viszont Téged minősít. -
BigBlackDog
veterán
válasz
imcsoo #13808 üzenetére
Nem, terhelés függvényében változik a töltőben lévő alkatrészeken keresztülhaladó áramok nagysága, ezért változik a sípolás frekvenciája, erőssége. Az elektronika berendezéseknél természetes (max. nem mindenki és nem mindig hallja). Ha viszont nagyon melegszik a töltő (értsd éget, tűzforró), akkor az már gyanús lehet.
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Ötletek vannak, GB alatt mit piszkáltam félre, hogy nem indul a TrackID (indulás után "váratlanul leállt" üzenetet kapom). Build.prop?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Godzilla6 #13073 üzenetére
Akkor mégsem úgy csináltad, ahogy le van írva.
58-ról 62-re OTA-n kell frissíteni, ha szeretnéd, hogy a root megmaradjon. (OTA-on the air, azaz wifin keresztül)
Elvileg a telefon felajánlja, hogy van új frissítés, és le is tölti, ha szeretnéd. Ha mégsem, akkor a "Update Center" nevű ikonra kell bökni, majd a menüjében a "frissítések keresése" menüpontra. Remélem jól emlékszem. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Cartman023 #12946 üzenetére
Igen, valószínűleg, mivel egy-két esetben egy javítás segített (a vélemények alapján). De nem mindenhol sietik el az újabb verzió kiadását.
-
BigBlackDog
veterán
Most visszatérve GB-hez, egy nap használat után azért azt kell mondjam, hogy gyorsabb, mint az ICS. Menüben, alkalmazásokban mászkálva nem kell várakozni, szépen folyik, pörög minden, míg ICS-nél azért néha meg-meg akadt, gondolkodott kicsit. Játékoknál meg amit már leírtam; ICS alatt játszhatatlan némelyik, míg GB alatt semmi probléma. Ami hiányzik eddig, az a gyári akkumulátor % kijelzése, és a beállítások menü felépítése.
A fentiek természetesen személyes véleményem, tapasztalatom szüleményei, kéretik nem megkövezni értük! -
BigBlackDog
veterán
válasz
razorka777 #12917 üzenetére
Tökéletes, nagyon tetszik, köszönöm!
ICS alatt is mintha ezt próbáltam volna, csak ettől kaptam bootloopot. Habár így visszagondolva elképzelhető, hogy ICS alatt is a GB verziót próbáltam.
-
BigBlackDog
veterán
GB alá létezik olyan power menu, amiben van többek között reboot és rebot into cwm opció is. Amit találtam xda-n, mind ICS-hez van.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
razorka777 #12911 üzenetére
Igen, megvan. Híváslistában látom is egy darabig a neveket, de névjegyzék az semmire nem emlékszik. Mondjuk lehet, hogy elég lett volna csak adatokat visszaállítani, gyári progikat nem kellett volna (ics backup gb-n való visszaállításáról beszélek)
-
BigBlackDog
veterán
válasz
razorka777 #12909 üzenetére
Próbáltam, de valamiért nem látom se gmail accomban, se telefonomban. Talán nem annyira nagy problem, csak furcsa, hogy a híváslistában egy újraindításig még tudja a szám-név párosokat.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #12906 üzenetére
Nem tudja valaki, hogy titaniummal mit kéne csinálni, hogy a névjegyeket visszahozza?
Visszaállítottam egy-két dolgot, de nem akarnak megjelenni. Híváslistában visszaállítás után még látom a név-szám párokat, de újraindítás után ott is hiányoznak a nevek, csak számok vannak. -
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #12904 üzenetére
Úgy tűnik flashtool segít. 3-szorra talán sikerül flashelni, most nem panaszkodott az usb-s hibakeresés kikapcsolt állapotára.
-
BigBlackDog
veterán
Sikerült kapnom egy bootloopot és az "USB hibakeresés" ki van/volt kapcsolva. CWM még él. Valami tanács, hogyan keltsem életre?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
razorka777 #12897 üzenetére
Még egy utolsó kérdés: GB alatt valahogy régebben még megoldottam, hogy a képernyőzár gombbal is lehessen hívást megszakítani. Sajnos már nem emlékszem hogyan, talán build.prop varázslással. Esetleg valaki nem tudja véletlen?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
razorka777 #12893 üzenetére
És minden visszaállítódik, kezdve a launcher beállításitól, a háttérképen keresztül egészen a központi beállításokig? Még nem csináltam visszaállítást sosem, azért vagyok ennyire értetlen, elnézést.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
fatal` #12889 üzenetére
Igen, erre gondoltam én is. Gondolom az sem megoldás, ha frissen feltett szűz GB-re ráteszem a Titanium Backupot és visszaállítom az ICS alatt készített mentéseimet?
Végtére kibírom, csak eléggé izgat, hogy pontosan mi lehet az, ami miatt ennyire máshogy viselkednek egyes programok (talán csak néhány játék) ICS alatt.razorka777: Az nem gond, hogy néhány gyári ICS progi még nem volt GB alatt, vagy azt automatikusan kihagyja visszaállításnál? A "minden adat és beállítás" lementéséhez a "felhasználói alkalmazásokról és a rendszer adatokról" című opciót kell választani, igaz?
-
BigBlackDog
veterán
587-es ICS-t vissza lehet GB-re flashelni úgy, hogy ne tűnjenek el a telepített progik, beállítások és a root? Néhány játék eléggé szaggat ICS alatt, GB alatt meg simán futott (valószínűleg ICS memóriakezelésében van bibi, kíváncsi lennék mikorra javítják ezt a részt, vagy az alkalmazásokat).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Dyrtyho #12874 üzenetére
Maxell metallics, ebben az árkategóriában talán a legjobb hangzást adja.
-
BigBlackDog
veterán
Valaki próbálta már a "The Dark Knight Rises"-t Lww-n? Működik rendesen?
Legutóbb a "Six Guns" nevű csodát telepítettem, de a HUD textúrái enyhén szólva nem voltak rendben. Más készüléken persze nem volt semmi gond, csak LWW-n.
Elnézést az alkalmazásos kérdésért, szvsz ez a problem szorosabban kapcsolódik LWW-hez, mint az alkalmazásokhoz. -
BigBlackDog
veterán
Chainfire 3d-t használ valaki? Feltettem, elvileg működnie kéne (NVIDIA plugin-t választottam ki), de semmi változást nem látok az alkalmazásokban (NOVA 3, Asphalt 7). Valaki tudna segíteni esetleg?
-
BigBlackDog
veterán
ICS alatt hogyan lehet képernyőmentést csinálni? Bekapcsológomb hosszú nyomása után megjelenő menüben már nem látom ezt a funkciót.
-
BigBlackDog
veterán
Photaf pro-ban hogyan lehet iránytűt kalibrálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest