- Nem nyílnak a Foldok?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
válasz
speed207 #17512 üzenetére
Próbálj meg egy "telefon javítása" opciót a PC Companionnal vagy ezt a megoldást!
-
tomy86
addikt
válasz
Aryon87 #17492 üzenetére
Nem értek a hálózatokhoz, de nem lehet, hogy a munkahelyi wifi 802.11ac szabványt használ? Azt az LWW nem, de az LG G4 tudja.
-
tomy86
addikt
A Kingroot progit kifelejtettem a lehetséges rootoló programok listájából. Valamelyik csak jó lesz a négyből
-
tomy86
addikt
válasz
Aryon87 #17472 üzenetére
Igen, kb ennyi.
Illetve az Octane rom telepítése előtt ne felejtsd el a wipeokat a recoveryben.
Rootot próbáld meg a Kingo Root-al vagy Superflashel vagy Eroottal! Valamelyiknek működnie kell. Én anno az erootal rootlotam utoljára gyári romot, de a Kingo Root is működik állítólag. A Superflash meg van akinél megy van akinél nem. -
tomy86
addikt
válasz
Aryon87 #17468 üzenetére
Driverek:
- ha telepítetted a flashtoolt, akkor a flashtool\drivers mappában van egy "Flashtool-drivers.exe". Azt indítsd el és válaszd ki a flashmode drivers, fastboot drivers és common drivers Mogami and Zeus board drivereket és telepítsd!OctanE v6.0 rom:
- jónak kell lennie. Először telepíteni kell egy ICS alapú gyári romot, azt rootolni és recoveryből telepíteni az OctanE v6.0-tt. Gapps ehhez sem kell.Ahogy Tomi_Ohl is írta alaphelyzetben a gyári romhoz nem kell gapps csomag. Azt csak azért ajánlottuk korábban, mert az törli a már telefonon levő goggle cuccokat (pl. Play) és felteszi a gapps csomagban levőt. Ez akkor lett volna hasznos, ha a telefonon levő Play lett volna hibás.
-
tomy86
addikt
válasz
Aryon87 #17466 üzenetére
Közben kipróbáltam a Sonymobile-on levő linkeket is, és gond nélkül lejönnek, ha regisztráltál és bejelentkezel a 4sharedre. De ha google+-on, facebookon stb. (a felugró ablak megfelelő linkjére kattintva) keresztül jelentkezel be, akkor is simán elindul a letöltés, csak akkor 20 másodpercet várni kell.
-
tomy86
addikt
válasz
Aryon87 #17458 üzenetére
Próbáltad flashtoolal újrahúzni az ICS-t? Flashtoolból a legújabb hulladék, úgyhogy egy régebbi verzió ajánlott. Gyári firmwaret pedig például a Sonymobile.com-on találsz.
(#17457) Tomi_Ohl: Az lényegtelen, hogy régebbi (csak ICS-re való legyen), mert elvileg frissülnie kellene, de látom hogy nem frissül fr után sem, úgyhogy más gond lesz. A lényeg az lett volna, hogy a gapps telepítésekor törli a telefonon levő (esetleg hibás) verziót.
-
tomy86
addikt
válasz
Aryon87 #17449 üzenetére
- letöltöd a rendszernek megfelelő gapps csomagot: innen vagy innen vagy innen.
- a letöltött zip fájlt felmásolod a telefonra (sd kártyára)
- telefont újraindítod és belépsz a recoverybe, majd ott az "install zip from sd card" menüpontot választva betallózod a gapps csomagot és telepítedPersze root és recovery kell.
-
tomy86
addikt
válasz
Tomi_Ohl #17445 üzenetére
Valószínű "no" lesz.
Felesleges megnézni, mert az lesz. Nálam is az volt. De attól még nyitható, mivel még 2011-ben gyártották (11W41)
De privátban már megbeszéltük Aryon87-al, hogy nem ér annyit az egész telefon. Én 2 éve nyitottam a Rayt, akkor még érdemes volt rááldozni azt a 2500 forintnyi eurót. -
tomy86
addikt
válasz
Aryon87 #17432 üzenetére
Bootloader nyitáshoz két kérdés.
- gyárilag független-e a telefon?
- ha nem független, akkor mikor készült? Akku alatti címkén van a gyártási év/hét (pl. 11W51)Ha nem gyárilag független és 2012 11. hete után készült, akkor esélytelen a bl nyitás (hacsak nem találtak ki valamit mostanában).
(#17433) Kuruc2: ha jól emlékszem, akkor 3-as droid csak tableteken volt. Úgyhogy az 2.3 lesz (azzal jöttek ki eredetileg a 2011-es Xperiák).
-
tomy86
addikt
válasz
Aryon87 #17361 üzenetére
"Ez a cyanogentimescape szimpatikus nekem"
Az telepíthető zárt bootloaderre is, úgyhogy nyugodtan telepítheted. Azt írtad root van, akkor csak a leírást kell követni.
Kiindulás egy gyári ICS.
0. letöltöd a romot és felmásolod az sd kártyádra
1. telefont újraindítod és belépsz a cwm recoverybe (induláskor sűrűn nyomogatod a hangerő le gombot)
2. recoveryben bemész a Mounts and Storage menübe, és kiválasztod a Wipe Cache, Wipe Data és Wipe System opciókat. Ezután bemész az Advanced menüpontba, és nyomsz egy wipe Davlik-Cache-t
3. Ezután kiválasztod az Install zip from SD menüpontot és betallózod a letöltött romot.
4. Ezután bejön az Aroma installer, ahol választhatsz a telepítendő összetevők közül. -
tomy86
addikt
válasz
Aryon87 #17359 üzenetére
Akkor azok a romok, amiket korábban írtunk nem telepíthetők. Illetve, ha 2012 11. hete előtt készült a telefon, akkor ki lehet nyitni, de gondolom ezzel nem akarsz foglalkozni, főleg hogy csak tartalék telefon és a nyitás fizetős történet ebben az esetben.
Akkor olyan romokat kell keresni, amik telepíthetők zárt bootloaderre is. Ha nem tud senki ilyet ajánlani (sajnos már nem túl pörgős a topik), akkor az xda-n érdemes körülnézni. -
tomy86
addikt
válasz
Aryon87 #17357 üzenetére
"Ez a CyanogenTimeScape mennyivel javítja a telefon teljesítményét?"
Nem használtam, de arra tippelnék, hogy semennyivel, ugyanis egy ősrégi ICS alapú rom.Azt még nem írtad, hogy nyitott vagy nyitható-e a telefonod bootloadere. Ugyanis, ha nem nyitható akkor feleslegesen ajánlgatunk itt KK és Lollipop romokat.
-
tomy86
addikt
válasz
Tomi_Ohl #17355 üzenetére
És egy 2 gigás kártyán hogy csinál 2 gigás másodlagos partíciót?
"Minimum 2GB secondary ext4 partition for /data on class 10 SD card."
De még ha kisebbet is csinál, akkor sem marad hely a kártyán semmilyen értelmes dologra.
Máerászt feltételezem, hogy az a kártya az, amit gyárilag adtak a telefonhoz. Az pedig, ha jól emlékszem class2-es. Sok reményt nem fűznék hozzá. -
tomy86
addikt
válasz
Aryon87 #17352 üzenetére
KitKat (4.4.4), de van Lollipop (5.1) is. Természetesen mindkettőhöz nyitott bootloader kell. 2GB-os sd nagyon kevés, főleg a CM12-höz.
-
tomy86
addikt
válasz
SkiDev #17346 üzenetére
"Mondjuk a romokkal az a bajom, hogy egyik sem a legfrissebb"
587-es ICS-nél frissebb nincs hivatalosan, azok meg fenn vannak mindkét oldalon.
Ha már egy ftf-et visszaflasheltél és nem változott a helyzet, akkor ott más probléma van. Bár lehet az ftf hibás (ha ugyanerről a romról készítetted). Tölts le egyet a korábban linkelt helyekről és próbáld meg azt flashelni! -
tomy86
addikt
válasz
SkiDev #17343 üzenetére
Azt hittem, hogy az akku ki-be megoldotta a problémát, hogy nem lép túl a Sony logón. Ha még nem próbáltad, akkor flashtoolal tegyél fel egy gyári romot (a telefonon levő adataid elvesznek, kivéve persze az, ami sd kártyán van). Pár hozzászólással korábban már volt róla szó, hogy ne a 0.9.18.5-ös flashtoolt használd, hanem keress egy 0.9.18.4-es verziót! Gyári romot pedig a sonymobile oldalon vagy az xda-n találsz..
-
-
tomy86
addikt
válasz
Mewryck #17328 üzenetére
Kipróbáltam közben a flashtool-0.9.18.5-es verziót. Ugyanazt a hibát dobja, mint neked, úgyhogy keress egy korábbi verziót! A 0.9.18.4 biztosan jó, mert én is azt használom.
Rootra még egy ötlet. Korábban sokan írták, hogy a flashtool újabb verziói (0.9-től) már képesek rootolni GB-s romokat (nem próbáltam). -
tomy86
addikt
válasz
Mewryck #17328 üzenetére
"oprendszer win7 64bit, flashtool-0.9.18.5"
Én is win7 64 biten használom a flashtool 0.9.18.4-es verzióját és hibátlanul működik. Annak semmi jelentősége, hogy a telefon vagy a rom szolgáltatós, független vagy más régiós. Főleg, hogy nálad már azelőtt megáll a dolog, hogy a telefont csatlakoztatnád. A flashtoolt próbáltad újratelepíteni (nem lehet hibás)?
Idáig kellene eljutnia indulás előtt, mielőtt bármit is csinálnál: -
tomy86
addikt
válasz
Mewryck #17325 üzenetére
Az xda-n van 4.0.2.A.0.58-as gyári rom. De, ha root miatt kell, akkor szerintem a 062-es rootolására van közvetlen mód is LWW-n is (például ez).
-
tomy86
addikt
válasz
voyager4.4 #17249 üzenetére
A lényeget a "c" betű rejti. Ugyanis ez már a 2012 és utáni Xperiákhoz készült CTIA szabvány szerinti headset, míg az LWW a korábbi OMTP szabvány szerint készült. Ahhoz az MH410 füles kellene. A föld és a mikrofon érintkezője van megcserélve az két szabványban. Az értelmét ne kérdezd
Átalakítóval tudod használni.
-
tomy86
addikt
Félreértettél. Nem azt mondom, hogy nem ajánlottak azok a romok, hanem hogy nekem az vált be legjobban, amit magamnak kitakarítottam. Akármelyik zárt bootloaderre telepíthető romot is választod, az mindig a gyári kernelre épül. Általában a gyári romból távolítanak el programokat, illetve helyettesítik mással és néha pár patchel feldobják, amik általában külön is telepíthetőek. Én minden custom romban találtam számomra felesleges dolgokat és hiányosságokat is. Egy idő után rájöttem, hogy egyszerűbb, ha a gyári romot rootolom, kivágom belőle a nekem nem kellő programokat, felteszem a nekem kellő pár javítást módosítást és így lesz egy olyan romom, ami rám van szabva.
Persze, ha valaki nem akar ezzel pepecselni, akkor lehet válogatni a zárt bl-es romok közül, mert alapvetően nincs gond velük, csak nagyobb változásokat a gyári rendszerhez képest nyitott bootloaderes telefonnal lehet elérni. Persze a nem épp mai hardver azért behatárolja ott is a lehetőségeket.
Zenelejátszó meg több száz van a Playen. Én évek óta a Mort Playert használom. Emellett megvettem a Powerampot és a GoneMad playert is, de mindig visszatértem a Mortra. Biztos van jobb is, de nekem megfelel.(#17237) TGWH: root után szinte az összes nem rendszerappot át lehet tenni sd-re. Persze billentyűzet appot vagy olyat, aminek használod a widgetjét nem.
-
tomy86
addikt
válasz
Forestjo #17227 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy mikor vetted, hanem hogy mikor készült. Ha 2012 tavaszán vetted, akkor az lehet még 2011-es gyártású is. A gyártás dátumát megtalálod az akku alatti címkén. A képen szereplő címke szerint az adott telefon 2011 31. hetében készült (11W31). Szerintem zárt bootloaderre nincsenek csodák. A legjobb rom az, amit magadnak kipucolsz. Abban biztos csak azok a programok vannak, amik neked kellenek, se több, se kevesebb.
Droidos TC-t nem ismerem. Titanium Backuppal szoktam törölni rendszerappokat. Illetve azzal tudsz rendszeralkalmazássá konvertálni programokat. -
tomy86
addikt
válasz
Forestjo #17225 üzenetére
Ha gyárilag független a telefon (nem utólag függetlenített), akkor nyitható, mindegy a gyártási dátum. Ha sim lockos, akkor csak a 2012 11. hete előtt készült telefonok esetén van nem éppen hivatalos megoldás.
Igen, root utáni takarítás is sokat javít. Bár ez attól is függ, hogy milyen programokat használsz. -
tomy86
addikt
válasz
Forestjo #17215 üzenetére
Rootra ICS-nél két megoldás is van: eroot vagy Superflash
Ha nyitott a bootloader, akkor van JB és KitKat is a telefonra. Romok az xda-n. -
tomy86
addikt
válasz
cybershoot #17198 üzenetére
Hivatalosan nem. (de azért nézd meg a privát üzeneteidet)
-
tomy86
addikt
A "melyik okostelefont vegyem" topikban biztos tudnak valamit ajánlani.
-
tomy86
addikt
válasz
Kope91 #17139 üzenetére
Mostanában többen írtak hasonló problémáról Telekomos sim-ekkel kapcsolatban, különböző romokon.
-
tomy86
addikt
válasz
postas #17132 üzenetére
Titanium Backup (de lehet, hogy csak a Pro verzióban elérhető ez a funkció)
-
tomy86
addikt
válasz
dartsos #17127 üzenetére
Nincs mit.
Nem tudom, hogy a bekapcsológomb cseréje mennyi lenne szervizben (ha tényleg az a baja), de nem egy bonyolult szerkezet és akár házilag is cserélhető. Viszont azt nem tudom, hogy mennyire nehéz beszerezni. Régen láttam Rayhez 8 Euro környékén, szerintem az LWW-hez sem drágább.Közben megtaláltam, de LWW-hez ezen az oldalon nincs.
-
tomy86
addikt
-
tomy86
addikt
válasz
dartsos #17123 üzenetére
Ha rootolt a telefon, akkor teljesen kiváltható a bekapcsoló gomb pl. a Power Toggles alkalmazással. Tud ki/be kapcsolást, újraindítást, képernyő lezárást stb.
-
tomy86
addikt
válasz
cs.zs. #17119 üzenetére
Ez olyan dolog, hogy semmi szükségem 3db akkura (miután a jelenlegi gyári is bírja már két és fél éve), töltőre meg pláne nem. Pl. 7-8 Euroért a német ebayről megvan a gyári akku is + 1-1.5 Euro szállítási ktg. Nem akarok én senkit lebeszélni az utángyártott cuccokról (én is Hong-Kongból, Kínából rendeltem pl. kijelzővédő fóliát, hátlapot), csak azt mondom, hogy ez nem egy olyan fogyóeszköz, amit havonta kell vásárolni és így nézve nem nagy az árkülönbség. Arról nem is beszélve, hogy utángyártottnál (főleg noname esetén) semmi garancia arra, hogy tudja pl. azt a töltőkapacitást, ami rá van írva.
-
tomy86
addikt
válasz
cs.zs. #17116 üzenetére
Félreértesz. Azóta sincs gondom az akkuval. Én arra reagáltam, miszerint a töltöttség szintjének huszonakárhány százalékról hirtelen egy százalékra esését az utángyártott akku használata okozza. Erre írtam, hogy nekem a gyári akkuval is csinált ilyet, úgyhogy ezt így kategorikusan nem lehet kijelenteni. Egyébként soha nem vennék utángyártott akkut azért az 1-2 ezer Forintos különbségért. De az akku azóta is köszöni jól van.
-
tomy86
addikt
válasz
BigBlackDog #17101 üzenetére
Tudtommal nincs. Legalábbis jelenleg. CM 10 és 11 alatt is megvan a hiba.
-
tomy86
addikt
válasz
BigBlackDog #17098 üzenetére
-
tomy86
addikt
válasz
BigBlackDog #17096 üzenetére
Nekem Ray-em van és ott egy műanyag kupak takarta csak a tesztpontot, amit egy csipesszel ki lehetett venni és utána vissza is rakni, de írtam privátot.
-
tomy86
addikt
válasz
BigBlackDog #17092 üzenetére
Pont ahogy aero. írta.
-
tomy86
addikt
válasz
BigBlackDog #17089 üzenetére
Pontosítanék. Wotanserveres megoldással nem engedélyezett lesz a nyitás, hanem konkrétan nyitott lesz a bootloader. Nem utána kell a testpoint-ot testelni, hanem közben. Ha a folyamat végigmegy, utána már semmi dolgod, csak élvezni a nyitott bootloadert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen házat vegyek?
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest