- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Pici telefon, óriás akksival?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Aryon87 #17568 üzenetére
Hát igen, elég korlátozottak így a választási lehetőségek.
A gyári ROM kipucolva elég lightweight, nehéz jobbat találni nála, ha csak a sebességet nézzük.
Talán az Xperia Nexus az, amire ránézhetsz, az gyakorlatilag egy tisztított tweakelt gyári.
Vagy van a Fluorescent feather, az meg a leglightabb újabb Xperia stílusú ROM.
A többi, amit anno próbáltam, mind lassabb volt.
Vagy pedig hagyod a fenébe a 4.0-t, és felteszel egy 2.3-at. Az hihetetlen jól van optimalizálva, csak ugyebár még régebbi Android, egyre kevesebb dologgal kompatibilis... -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Aryon87 #17564 üzenetére
Az fura, pedig elvileg az adatoknak törlődnie kellett volna, tehát minden szoftveres probléma ki van elvileg zárva, ha tényleg rendben ment végbe a folyamat. Kivéve, ha nem volt pipa a wipe datánál flashtoolban.
Custom ROM-hoz custom recovery kéne, én azt anno rootolt telefonon egy appal telepítettem, de ez ugyebár most nem opció. Van még elvileg ADB-s megoldás, de ahhoz is kéne egy működő telefon először. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Aryon87 #17557 üzenetére
Két lehetőséget látok:
Sony PC Companion
Flashtool
Előbbiben van (legalábbis régebben volt) egy telefon javítása opció, ami újrarakta a gyári ROM-ot, akkor is, ha abszolút nem kapcsolt be a telefon. Nyitott bootloaderrel viszont tilos használni, akkor tönkrevágja a készüléket.
A másodikkal képes vagy tetszőleges gyári ROM-ot feltenni nyílt bootloaderes telefonra is. Ehhez flashmode kell, amibe úgy tudsz belépni, ha kikapcsolt telefonnál lenyomod a halkító gombot gépre dugás közben. Ha ilyenkor kigyullad zölden a LED, akkor jó esélyeid vannak.
Valahol volt hozzá részletes útmutató magyarul is, de angolul biztosan van. Később segíthetek linkeket keresni, ha kell. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
szepsy #17549 üzenetére
Igen, valószínűleg nem nyitható. Azért még nézd meg így is:
Tárcsázóba írd be: *#*#7378423#*#*, a megjelenő menüben pedig válaszd a Service info, majd Configurationt. Nézd meg, mit ír a rooting status alatt. Ha bootloader unlock allowed=no, akkor nem nyitható (illetve elvileg van egy fizetős megoldás, de azzal nincs tapasztalatom). -
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Aryon87 #17528 üzenetére
Úgy értettem, lollipop/marshmallowhoz kell jó (gyors) SD, mivel ott a rendszeren kívül minden alapértelmezetten az SD-n van.
Egyszer még ezt a régi MIUI-t is ki szeretném próbálni. V5 volt fent, meg a mostani telefonomon 7-et használok, de ha jól tudom te most 3-at tettél fel.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Aryon87 #17507 üzenetére
Nekem mini pro-m van, az elég hasonló. 2012 január 17-én vettem, azóta a gyári akku van benne.
Eddig bírta, de most kétszer is előfordult egymás után, hogy a töltöttség csak úgy leesett 70-ről 0%-ra... A ROMra vagy az Xposedre gyanakszom, már letöltöttem a CM11-et, hétvégén megy fel aztán meglátjuk. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Aryon87 #17485 üzenetére
Csak összejött
Ezzel a ROMmal már én is régóta szemezek, lehet ki is próbálom. Anno az Original Xperia Z1 Honami ROM-ot használtam sokáig, nagyon bejött, annak ellenére, hogy a nehéz appok lassabban nyíltak meg. Másik hasonló, jó ROM a Zelly Cream volt, kevert Xperia stílushoz meg ott volt a Fluorescent Feather.
Gyáriból nekem az 587 jobban bejött, gyorsabb volt és félig javították a ledet is. -
-
Tomi_Ohl
veterán
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Kuruc2 #17440 üzenetére
Attól, hogy öt év fejlesztései hiányoznak belőle, jópár új funkció, biztonsági javítás. Ezen kívül a régebbi verzió miatt több alkalmazás már nem támogatja.
Aryon87 valószínű nem lesz nyitható, de azért egy dolgot nézz meg, mert ez 100%os módszer: tárcsázóba írd be, hogy *#*#7378423#*#* az itt megjelenő menüben válaszd az első lehetőséget (azt hiszem, Service info), majd nézd meg, mit ír a "Bootloader unlock allowed"-re. Valószínű "no" lesz, de ha mégis yes lenne, szólj, mert az jó hír.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Aryon87 #17432 üzenetére
Hasonló jár nekem is az eszembe, kezdésképp visszatettem a gyári 4.0-t (előtte 5.1.1 volt rajta) és letöröltem vagy 60-70 gyári alkalmazást.
Ez így most gyorsabb, mint a 4.4, de míg ez a régebbi tapasztalatok szerint idővel belassul, a 4.4 ezt nem csinálta.
Ha van egy nagyon gyors SD-d, akkor állítólag még gyorsabb az 5.1, mint a 4.4.Kuruc2 az inkább 2.3 lesz, és azzal aztán tényleg gyors, de már elég korszerűtlen rendszer.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
razorka777 #17419 üzenetére
Részben ezért is nem adom el kis Xperiámat. Számomra sokkal nagyobb szellemi értéket képvisel. Néha bekapcsolom, kipróbálok valami ROMot, aztán megint áll az asztalon.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
brazor #17406 üzenetére
Akkor így próbáld
-
Tomi_Ohl
veterán
Egy kis nosztalgia - a blogomban.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
tomy86 #17356 üzenetére
Csak azért van 2GB írva, hogy biztos legyen elég hely majd a telepített appoknak. Elég lenne a 480MB is, mint CM11-en, meg még kevesebb is, ha nem akar telepítgetni.
ICS alapú ROMok közül egyik kedvencem a Zelly Cream volt. Az csak az alkalmazásmegnyitásban nem a leggyorsabb, de sok szabad RAM van és nagyon szép (meg alkalmazások megnyitása után már gyors is).
Másik a Fluorescent Feather, ez különböző Xperiákból van összeválogatva, szép, alkalmazásmegnyitási sebességben jobb, mint a ZC. -
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Aryon87 #17319 üzenetére
És ha telefonon formázod az nem segít? Vagy csináld úgy, mint én. Nekem a laptopom nem ismeri fel a 4GB-nál nagyobb kártyákat, így a szomszéd gépén javítottam meg, amikor kellett.
Mindenesetre a CM11 is a héten kapott frissítést, már talán a GB-nél is jobb, és ott nem muszáj semmit sem csinálni az SD-vel.
És komolyan, 3 inchen használod a YouTube-ot SP helyett? -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Aryon87 #17316 üzenetére
Annyi, hogy nincs benne FM rádió és videót max 854x480-ban vesz fel.
Ha nem ismeri fel, baj van. Esetleg próbáld meg a chkdsk-t.
Az úgy kell, hogy a gépbe beteszed az SD-t adapterrel, aztán parancssorba beírod, hogy
chkdsk <SD meghajtó betűje, utána :> /r
Például:
chkdsk g: /r
Utána meg lehet próbálni ugyanezt, csak f-fel:
chkdsk g: /f
Ha a fenti parancsok nem segítenek, akkor próbáld formázni az SD-t. Ha az sem segít, akkor újat kell venni. -
Tomi_Ohl
veterán
Mint azt már többen tudhatjátok, a 2011-es Xperia sorozat összes tagjára elérhetővé vált az Android 5.0, CM12 és AOSP formájában (ez utóbbi a napokban frissülni fog 5.1-re). Ehhez át kell particionálni az SD-t, írtam is róla pár sort a blogomban. Ha esetleg valakit érdekelne, olvassa el. Meglepő, de még egy ilyen telefonon is egész gyors, ha jó SD-vel használjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán-svéd duó új okostelefonja pont olyan, mint az Xperia család tagjai, mégis zenésznek hívják.
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest