- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
quailstorm
félisten
Rusi ilyen szempontból egyáltalán nem számottevő. Nem tudhat többet mint én. De kérj tőle forrást. tjb007-nek van hozzáférése a chipsetgyártók specifikációihoz.
A Samsung embere meg megint egy gyökér. Marketinges mind, azt se tudják mit csinálnak, mihez értenek.
Ugyan nézz már meg egy S5830i dobozt. Van rajta egy felirat: Faster 832MHz processor. Nos, az Xperia X8 egy villám és 6 magos erőmű hozzá képest, pedig a sima S5830 igencsak lenyomja az x8-at, még a GTA3 is értelmesen megy rajta.
Ennyit erről.
-
quailstorm
félisten
(#2499) gyuri2008: tudtommal megszűnt még tavaly az MS active sync google támogatás.
Pár link: [link] [link]eredeti hsz
Kloden (#2485)
Szövegértés. Én az SoC-ről beszélek ami a tellában van.androidos spreadtrum szerintem ez spreadtrum képről ez tuti az csak nincs bekapcsolva...
Amit én használtam, az egy i5 hamisítvány volt, Steve Jobs bootképernyővel, 240x400-as kijelzővel, kapacitív érintővel, és 100% spreadtrum volt. A java az kuka teljesen. Egy két appot bírtam elindítani, de attól is kivágta a kék halált. Kéne róla legyen képem de nem találom...
Az összes tudása meg kimerült abban hogy minél hamarabb falhoz vágni. Bughalmaz. Témaváltástól meghal, félrehordó érintő.Tehát így találkoztam a Spreadtrum márkával. Mint bóvli telefon. A FENTIEK SZIGORÚAN AZT A KONKRÉT TELEFONT MINŐSÍTIK.
Maga a Spreadtrum cég egy kínai chiptervező vállalat, oldalát már linkeltem. Azért lett piacuk, mert az MTK (Mediatek) túl jó. Prémium chipgyártóvá fejlődött drága licenszelt videoprocesszorokkal. Meg átment androidba, közép-, és felsőkategóriába. Gondolom azért innen vannak olyanok akik használtak pl hamis Nokiát ami MTK-s, meg most is lehet még MTK-s telót kapni, elsősorban a strapatelók. Nem a legjobb, de nem lassú egyáltalán. Scrollozási gond nem volt 5 évvel ezelőtt érintővel se. A spreadtrummal viszont bőven van.
Az az igazi hulladék. Ilyen elméleti megvalósítása egy hardverplatformnak. A legtöbb számolást szoftveresen oldja meg, míg mások külön egységet pakolnak mindenhez. Teljesítmény meg nulla. Kb mint az Intel videokártyák a HD sorozatig. Hulladék. Látszólag működik, elméleti síkon kompatibilis az adott platformmal, a gyakorlat pedig egy használhatatlan szarkupac.Namost egy ilyenre cserélték ki a drága Broadcomot a Samsungban. Ilyen nagyon gyakran csinálnak. Ez is azt jelzi, hogy az S5610 várakozásokon felül keresett készülék.
Példa:
Galaxy Ace. Qualcomm prémium turbo kiadású gyárilag tuningolt válogatott lapkák. Drága és 2 év alatt elfogyott.
A telót viszik. Mit csinálnak? S5830i. Broadcom chipset. Nem kapnak drivert a cégtől aki tervezte. Kókányolnak valami szart. A teljesítménye az eredeti negyede és még egy normális GPS app se megy el tákolás nélkül, a videokártya meg a szabványokat kb annyira ismeri, mint az Intel Extreme graphics.
Igen, tudom nem vagytok képben, de nem tudom levinni nagyon érthető szintre. Ez van...
Az emlegetett extreme graphics olyan megoldásokat használ, ami 1998-ban volt menő, de már akkor is gáz volt. Szoftveresen emulál szinte mindent, naggyon régi apikat támogatott és kb semmi nem ment el, ami igen, az képi hibákkal és lassanNa most ugye lefikáztam a broadcomot. Ők egy ismert, széles körben elterjedt gyártó, hálózati kártyáktól alkalmazásprocesszoron át memóriavezérlőig, basebandig (mobiltelefon antenna) mindent csinálnak. Csak nem túl jó támogatottsággal, ezért a vásárló cég kókányol, és ebből születtek az adobe flasht böngészőben futtató felülettel rendelkező telefonok, mint az S5230. Mert nem lehet programozni rá...
Viszont olcsó. Mai droid piacon se ajánlott a broadcom, mint Ace3 vagy S2 plus, pocket neoAz S5610-nél annyira nem éreztétek hátrányát, mert nem flash alapú. A csicsa része veszett el a menünek a qualcomm megoldásához képest. Pl az S5350 tudna BREW OS-t futtatni, támogat OpenGL ES1.1-et. Csak minek. Nem lehet használni javan kersztül se (megjegyzem, sok SonyE-ben meg lehetett). Tehát magyarán nem vesztettetek semmit a broadcommal az S5610-ben.
Csak elfogyott és drága. Ezért a Samsung beugrott a kínai tyúkudvar hátsó kerítése alatti üreglukban működő "gyárhoz" és rendelt egy vödör szart. A usernek úgyse fog feltűnni, majd írunk rá nagyobb órajelet meg több memóriát címszóval azt cső.
Tulajdonképpen a Spreadtrum jelenleg a chipgyártás legalja, az ilyen Boxchip, meg Allwinner csodák is százszor jobbak. TCL Alcatel legalsó kategóriás épp hoogy színes telefonokban van ilyen. Pl OT-306.
Most hogy a Samsungék adtak a szarnak egy pofont, hogy kezelje az 5 MPixes kamerát a cucc, még jobb nem lesz. Normális videót az S5830i se tud már felvenni, ez nem tudom milyen lehet. Azért kértem.Egyébként meg abszolúte nem találom azokat a spreatrum telókat vaterán amit példának lehetett volna mutogatni...
Ha valakinek ez nem elég majd szól. Gondolom most meg az lesz a baj hogy hosszú. De benne kell lenni a szakmában. Nekem is mesélhetne egy komponista akármit, lóf@szt se értenék belőle. Ellenben a mostani szövegelésem tjb007-nek kb 2 mondatban belefért volna. Mert ő tud mindent.
-
zeeland66
tag
Szia, fogok csinálni képeket és megmutatom, az aksiról nem tudok érdemben nyilatkozni, mert 2 napos a készülék, és ugye sokat piszkálom,gépre dugom, tehát töltődhet usb kábelen is, másrészt nekem nem volt S5610 tehát nincs összehasonlítási alapom.
Ami újdonság lehet az a widget képernyő (ha jól értelmezem amit látok) ebből 3 db van, lehet lapozni, de csak 8db indító ikont lehet kipakolni,nekem furcsa a hívás lezárása- vagyis ha felhívsz valakit majd megszakítod a hívást- szerintem nagyon lassan történik, mivel a letesz gomb egyben a ki/be kapcsoló is,többször kikapcsoltam a telefont mert látszólag nem fejezte be a hívást, és hosszabban nyomtam a gombot. Ugyanis miután lezárod a hívást, eltelik 2-3 sec mire reagál a készülék. A kamerát csak ad hoc jelleggel próbáltam, szerintem gyorsan működik, a villantás is megfelelő, a mentés is kb 1 másodperc.
Később még folytatom... -
quailstorm
félisten
Az S5610 az 100% hogy Broadcom gyártmány.
Az S5611 viszont valószínűleg Spreadtrum. Ha valakinek nem ismerős, ez az ami a vaterás hamis mindenféle übergagyiságban van. Magam is próbáltam ilyen i5 fake izét, pokol.
A telót oroszok flashelték, firmware fenn van a fórumjukon. Spreadrum driverrel megy. És azzal a flasherrel. Meg nem broadcomra jellemző a download mode.Állítólag sc6531D van benne. Az eredeti spreadsheetje: [link]
A D elvileg fel van húzva 400MHz fölé és ugye nagyobb kamerát kell kezelnie.Akinek van, attól kérdezném hogy milyen videót vesz fel. Ha lehet rakjon fel, és ne a youtube-ra, hanem a fájlt egy megosztóra.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest