- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
A JIG nem csak ehhez kell, más Samsung, asszem talán Galaxy esetén is használták teljesen egyező elven.
moonman függetlenjére megjött a NoDo is talán egy nap vagy mennyi alatt. Én még várok nem erőltetek semmit, de feltételezem, hogy előbb-utóbb megérkezik tekintve, hogy a pre-nodot egyből megtalálta, amikor megtörtént a flashelés JK1-re. JJ6-al az sem akarta az igazságot.
Amúgy (ha jól gondolom) alapban pöcsöltek a frissítéssel, de a fő gond a szolgáltatókkal van, akik visszatartják azokat. Illetve már asszem tán mindegyiknek sikerült meglépnie a dolgot, csak a TéMob vakarja a tökeit.
-
joey04
titán
ez a nodo frissítés csak az omniával ilyen para, vagy mindegyik készülékkel? ez a jig is csak ehhez a telefonhoz kell ugye? Ha én felkutatok valami gyárilag független darabot azzal is lehetnek ilyen problémák?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
student #4193 üzenetére
annyit meg is ér ez a teló többet nem.
Nem veszített volna az árából ennyit, ha fent említett dolgokat mind az emberek segge alá nyomják, de van akinek még most sem frissült egy egyszerű NODO? Na ez a nonszensz, hogy egy ilyen jó gyors és szép rendszert akaratlanul, vagy hozzá nem értés miatt tönkre vágnak, ezáltal a telefon értéke is egyenlő lesz a nullával.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A DELL tesztvideója 720p-ben szinte jónak mondható, az omnia-hoz képest meg egyenesen fenomenális, érdekes dolgok ezek...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Morden24 #4191 üzenetére
Ez biztos nem rám vonatkozik, mikor a telefonszámlám már jóval több, mint ez a hülye telefon újonnan, hiába sokat pofázunk itt cégnél!
főleg külföldre. Nekem a telefon nem bír ki 8-10 óránál többet, szinte folyamatosan töltőn van, ha olyan helyen vagyok, ahol van áram. (iroda, vagy éppen autó).
-
Morden24
nagyúr
Az tényleg az (én konrkétan többért adtam el, mint amennyiért vettem), de nem is teljesen normális, csak egy olyan országban, ahol van piaca annak, hogy valaki vesz egy 150K-s okostelefont pusztán divatból, aztán feltöltőkártyával használja arra, hogy megcsörgesse a komáit, akik majd visszahívják.
Szóval nem mondom, a WP7 árzuhanás nagy szopás annak, aki premiernapon ugrott bele, de a szifonos példát sem nagyon tudod ám más készülékkel megvalósítani...
Más: ha valaki vásárolna ebben a GSMLine boltban egy Omnia 7-est, úgy pár nap használat után menjen már vissza, és verje ki a balhét, hogy gagyi utánzatot kapott, mivel ez nem is Mobile hanem Phone, és iGo sincsen rá. Ráadásul nem tudom, mit jelent az, hogy a készülék menürendszere és kezelése működik valamin
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Morden24 #4188 üzenetére
Lehet, hogy tudnak valamit, amit mi nem
, viccet félre, ezek hülyék!
Egyébként meg:
Viszont, ami legnagyobb mértékben odavágott ennek az egésznek, az a frissítési procedúra, amit januárra ígértek, egyébként én teljesen abban a hitben voltam, hogy a telefon függetlenül még 90-100 körül van. Várjunk csak, mivel az enyém féléves használt, nem is 90-et buktam, hanem 100 felett, óriási RESPECT nekik újfent!!!
Szerk:
Azért az nevetséges, hogy a több, mint 1 éves iphone4 telefonomat még most is horror áron tudnám eladni, ha akarnám, mármint a wp7 telefonhoz képest.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem buktam sokat november vége óta, "csak" szerény 90 ezret, igaz az enyém 16GB, de akkor is, igazán hálás vagyok!
MS és Samsung
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
legiaap #4177 üzenetére
Az igazságot leírtad, a WP7 már régen csúcson lenne, ha a felhasználók igényeit kielégítették volna, mert gyors lagg mentes és rohadtul szép és áttekinthető rendszer, de ami miatt sok WP7 felhasználó eladta a telefonját és ezáltal nagymértékben csökkent az értéke is, azok főleg ezek:
-Saját csengőhang (nekem nem fontos, de nem értem, hogy mi a francot lehet egy ilyen és az embereknek fontos kis hülyeséggel a mango-ig várni.
-BT fájlküldés(zárójelben ugyanaz, mint előbb)
-MSN ( Alapból rajta kellett volna lennie megjelenéskor)
-MARKET (Addig nem árulunk telefont, amíg ez nem elérhető mindenkinek, szerintem)Az embereknek ezek a legfontosabbak, nekem más jellegű problémáim vannak főleg a telefonnal, már többször leírtam, most nem teszem.
-
Morden24
nagyúr
Nem, csak majdnem
-
törölt tag
Sziasztok megint
a fél éjszakámat töprengéssel töltöttem, utánanéztem a galaxy ace-nek. 2.2-es androidod futtat akadások nélkül gyárilag. Fülest nem adnak hozzá 50k-ért ?!
és videó felvétel is csak 15 fps-el vmi ótvarfos minőségben
Szóval ennek inkább hardveres hiányosságai vannak. A WP7 Omnia meg hardveresen pöpec adnak hozzá minden jót, de softweresen még akadnak hiányosságok amik nem is feltétlen aggasztanának... az már inkább elgondolkoztat, hogy mi lesz a JJ4 és JJ6-os firmware-es telókkal tmobile-nál... valaha is mókolás nélkül fognak ezek a telók frissülni?!?!
A szívem azt súgja, Omnia 7 az eszem pedig hogy Galaxy Ace.
-
student
őstag
akármilyen xar, újba 60ér már nagyon gondolkodok hogy vegyek egyet.
itt csak az a kérdés hogy meddig jönnek még frissitések rá hogy használható legyen végre -
legiaap
félisten
válasz
Morden24 #4176 üzenetére
Az előző hozzászólónak abban igaza van, hogy a Galaxy S 2 tényleg nagyon durván sokat tud és nem szaggat, míg az LG 2X igen. Viszont abban neked adok igazat, hogy a WP7 nem szaggat. Már mint én még nem láttam ilyet. Az Androidnak szerintem egy baja van: Rosszul van optimalizálva a rendszer. Nem szabadna akadozni még 1 Ghz-n sem. Az androidnak itt kell javítani, míg a wp7-nek, pedig kicsit gyorsabban kéne fejlesztenie (szerintem lassan haladnak) és sokkal több app-ot írni a rendszerre és valahogy az ingyenes app-ok számát többre növelni. Akkor nagyon jó lesz.
Amúgy a WP7 hiányosságait nézve még mindig ott van az Omnia 7, mint lehetséges telefon nálam. -
Morden24
nagyúr
válasz
guest666 #4175 üzenetére
Majd megnézek róla rendes review videót
Amúgy sokmindent el lehet mondani a WP7-ről, de hogy akadozna, azt nem. A betöltési/appváltási időkön nyilván lehet javítani, de konkrétan a felület folyamatosságára nekem még egyszer nem volt panaszom.Az meg csak hab a tortén szerintem, hogy eléggé hárdkór azért merev fapofával összehasonlítani a kétmagos Tegrákat a mostani WP7 hardverekkel. Az igazán komoly szerintem pont az, hogy az Android még ezeken is tud szarul futni, a WP7 meg a mostani hardveren is igen jó.
-
dario_p
tag
na jó de mennyi idő alatt jutottunk el a 2.3-s gingerbreadig? És nézzük meg milyen telefonokon fut.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
dario_p
tag
android 2.1-t használtam jó fél évig, bár nem csúcskészüléken, de attól a rendszer még ugyanaz. Nem volt rajta normál bluetooth, külön program kellett ahhoz, hogy fájlokat küldhessünk rajta. A frissítésre ugyanúgy hónapokat vártam, de a mai napig nem kapott hivatalosan 2.2-s frissítést, pedig volt róla szó. Mindenki rootolta a telefonokat, hogy jobbá tegye. Akkora visszalépést nem érzek a két rendszer között. 4 dolog hiányzik mindössze nekem: csengőhang változtatás, VPN beállítás lehetősége, egy VNC app, és a multitask. Ez utóbbi nagyon. De ezeken kívűl minden mást tudok nélkülözni.
Ja és az android market alapesetben szintén "gagyi" volt. -
nbukta77
addikt
Nem tudom mit izgultok. Egy fel eves rendszerrol van szo. Mar tobbszor irtam nezzetek meg egy droid 1.5-ot vagy egy ios 1.1-et. Az mit tudott?
-
-
Morden24
nagyúr
-
asimon
tag
Feltettem a telefont hardveraprora, ha elkel elkel, ha nem akkor marad.
Úgyhogy ide is beírom, ha valakit érdekel, 1 hetes Omnia 7, ajándék szilikon tokkal, dobozzal, minden tartozékával elvihető 60 ezerért, csere nem érdekel! -
asimon
tag
válasz
guest666 #4152 üzenetére
Szerintem gyorsnak gyors és működik is minden rajta rendesen, de ezek a szoftveres baromságoktól az ideg megb...
Sehogy nem tudom nodot ráerőszakolni, mindegy, most jön a türelem játék!
Ha május végéig nem lesz rá normális hivatalos letölthető frissítés akkor fogom és eladom a fenébe, mert így semmi értelme, valszeg akkor a Mangoval is gond lesz!
Csak azt nem tudom akkor mit fogok csinálni!
Androidról váltottam, sajnos a Galaxy Spica leragadt a 2.1-nél, a főzött 2.2-es romok szerintem rosszak és bugosak, plusz az utolsó gyári rom sokkal gyorsabb!
Asszem el fog borulni az agyam aztán veszek egy általam rendkívül gyűlölt Nokiát, mert az legalább működik rendesen minden szempontból!
A másik ami bosszant, hogy a marketplace egy nagy nulla, nehézkes a keresés, jó persze nodoban javítva, de így prenodon katasztrófa, alig van fent valami!
Pl baromira hiányzik egy turn by turn navigáció, ami szintén nincs jelenleg!
Úgyhogy ha valami nem lesz ebből gyorsan akkor asszem hagyom a francba a wp7-et! -
-
guest666
aktív tag
válasz
nbukta77 #4137 üzenetére
Az oké, hogy neked semmi extra, mondjuk nekem sem fontos ugyhogy nem is erőltetem (speciel ma kellett volna C/P kétszer is, dehát nem volt).
A lényeg az, hogy egy hónap eltelt. És ki tudja mikor lesznek hajlandóak ráengedni ezekre a készülékekre is a frissítést, lehet hogy soha. De ha mégis, akkor ugyanezt eljátsszák majd a Mangoval ?? Meg a többi frissítéssel (ha lesz egyáltalán) ?
Nálam ez az MS cucc rendesen leszerepelt, nem is igazán gyors, egyedül talán a képnézegető. Ezek a menü animációk is inkább idegesítenek már, nem lehet valahogy kikapcsolni? Hogy ezáltal is gyorsabb legyen valamivel?
Pl. híváslistába vagy telefonkönyvbe ha belépek, mi a francnak animál ? legyen inkább gyorsabb... -
Lall
veterán
Nagyon nagyon úgy néz ki, hogy a kierőltetéses mókára lépett valamit az MS.
Morden24: Nincs a laptopodon WiFi kapcsoló?
-
Morden24
nagyúr
Apropó, a JK1 fw-flash után a "Samsung USB Driver for Mobile Phones" törölhető, vagy utólagosan okoz valami gondot?
-
baidgti
csendes tag
Sziasztok! Nektek sikerült Xbox Live-on vásárolni? Egyszerűen nem hajlandó elfogadni a bankkártyaszámomat pedig szerintem jól írtam be.
-
wark92
tag
Omnia 7 nek van olyan hangminősége mint egy iPhone 4 nek, jóféle fülessel gondoltam. ?? felteszem máshol iss ezt a kérdést ahol fülesekre vannak orientálva, csak bepróbálkozok ittis.
-
wark92
tag
Nekem még anno mikor JK1 re raktam prenodo egyböl nodo meg elsőre az eröltetéses módszerre sikerült
-
Morden24
nagyúr
No, JIG elsőre összejött, JK1 felpakolva, utána pre-NoDo egyből megjött, felment, most ott tartok, hogy 7008.
A NoDo kierőltetés akkor beválik egyébként?
Melyikkel érdemes próbálkozni? Pusztán azért, mert ha a telón bekapcsolt wifivel próbálkozom, akkor konkrétan NINCSEN 3mp-m arra, hogy lekapcsoljam a notebookon a wifit; mondjuk ha a telón minden ki van kapcsolva, akkor sem mindig, pedig szupergyors T-Mobos mobilnetem van (a telón is, és itthon wifin át is, igen).Szóval puffogtam mindkét módszerrel vagy 10x, egyelőre nincsen fánk. Érdemes ezzel b_szódni, vagy...?
-
-
moonman
titán
válasz
gaben88 #4135 üzenetére
ha T-s, akkor egyelőre hiába próbálkozol. vagy megvárod a T-s frissítést, vagy rátolod Chevron-nal.
-
gaben88
őstag
Na, a két ismert verziót próbálgattam ma és nem megy megint a NoDo! Ebből agyfelb*szás és eladás lesz!
-
válasz
szasza_xp #4129 üzenetére
A Kőhíd utca mögött (kifelé egy utca, már nem emlékszem a nevére) volt egy nagyon frankó elektronikai alkatrészbolt. Illetve a Petőfi Sándor utcán, a fűrészfogas ház körforgalomtól távolabbi szélén is volt egy. Nem tudom, hogy az elmúlt öt évben bezártak-e, de kizártnak tartom.
-
törölt tag
Sziasztok, telefon vásárlás előtt állok, már vagy fél éve húzom a dolgot... nagyon tetszik mind a wp7 és mind az omnia 7. De ez a frissítéses mizéria teljesen eltántorít, én is T-nél venném a telefont, azt mondták köv héten kapnak új szállítmányt belőle, de ha az se JK1 akkor ott a szervízben fel tuják majd frissíteni JK1-re ha ők is megkapták..... Na most ezzel nem nyugtatott meg
Érdemes nekivágni JJ4 vagy JJ6-al vagy inkább várjak szeptemberig mikor a mangó már kijött?!Kényszerhelyzetben bevállalnék addig egy Galaxy Ace-t de csak egy 10-es a különbség a 2 között.... viszont az Android, és ha jól tudom hardware-esen is kevesebbet tud.
Köszi előre is!
-
asimon
tag
Na már fut a JK1 telepítés, többedszeri nekifutásra, végre működik a jig, amit összeraktam.
-
szasza_xp
senior tag
Na, most kezdem a rituális tökönszurást magamon...
Kecskeméten sehol nem lehet kapni sem micros usb dugót, sem 100k ohmos ellenállást...
Valakinek valami ötlete a hommade jig-re ? -
moonman
titán
válasz
MrMalkesz #4127 üzenetére
a fő probléma abból adódik, hogy a kevesebb subpixel rácsosabb, "szőrösebb" képet mutat, mint az LCD. ez leginkább fekete-fehér éles vonalhatároknál figyelhető meg, ott is csak függőleges vagy vízszintes esetben, szögben rajzolt vonalnál már nem annyira. és ugye a nagyon kis méretű, pár pixel nagyságú betűk kvázi olvashatatlanná válnak.
van, akinek érzékeny rá a szeme, van, akinek fel sem tűnik. ha nagyon figyelgetem, én is látom, de mindennapi használat mellett 20 cm távolságból tökmindegy.
-
MrMalkesz
csendes tag
válasz
moonman #4112 üzenetére
Akkor én is igy értettem de akkor meg nem értem mire ez a felháborodás a pentile matrix ellen mindenfele hiszem csak a subpixelek száma a kevesebb nem a pixeleké és az ember a pixelt ,,nézi".
Amugy lehetséges hogy egyszer kiadnak valami programot amivel lehet a képernyőn állitani? -
moonman
titán
3G is csak akkor, ha van adatforgalom, ha csak "csatlakozva van" de üresjáratban áll, az nem nagyon húzza meg. ezért érdemes a levélellenőrzést pl. 15/30 percre állítani, mert push esetén ha rossz lefedettségű helyre tévedsz, az elkezdi megzabálni az akkut. meg ha tudod, hogy nem mész nagyon messzire, akkor a location-nek sincs sok értelme.
-
nbukta77
addikt
Nem ertem ezt az aksi dolgot. Minden okostelo ennyit bir ha hasznalva van. Ki lehet hozni belole ket napot,de rendes hasznalat mellett egy nap. Nekem a wavem is annyit bir meg a droid is. Commtiva z71.
-
dario_p
tag
válasz
legiaap #4120 üzenetére
netre csak wifit használtam, levelekre, rss-re, meg 15 percet néztem egy honlapot.Összesen kb 1 órát. Ezenkívűl kb 1 órát zene hallgatás, meg 15 perc videónézés. 10-15 db fényképet csináltam még, és telefonáltam rajta párat. Ja és kb. fél óra póker. De sokkal többet eddig sem használtam. Viszont a fényerősség maxon volt és valamiért nem engedte az autómatára állítani, 3g használt és mobilnetet,ami nem lenne baj viszont lekértem az egyenlegem és nettó 6000 ft-nál járt. Holott a 2Gb/2000 ft-s előfizum van rá elvileg. Így ezt azonnal leállítottam. Ja és azt hiszem volt valami pipa adatküldésekre (de ezt lehet csak álmodtam). Na ezt is kinyomtam. Eddig ha egy napot bírtam vele, sokat mondok. Ez azért számomra jelentős fejlődés.
-
dario_p
tag
Lassan 2 és fél napja nem töltöttem fel a telót. Új rekord.
Bár kompromisszumokat kellett hoznom miatta. -
nbukta77
addikt
Tudom valahogy a telefon netet hasznalni a pc-en?
-
moonman
titán
válasz
MrMalkesz #4111 üzenetére
sokan vitatják, de ha egy kicsit beleássa magát az ember, megértheti, hogy megvan a 800×480 pixel, csak más kialakításban.
a subpixelek másfajta elrendezésére azért volt szükség, mert a használt organikus anyag kék diódái kisebb élettartamúak, ezért pótolják őket zöldekkel, de mivel az emberi szem a zöldre a legérzékenyebb, a kapott kép és az érzékelt felbontás nem változik, lényegében ugyanazt látja. a Super AMOLED ráadásul sokat javít a képminőségen a régi AMOLED-hez képest, 80%-kal kevesebbet tükröződik és 30%-kal kevesebbet fogyaszt. (ezek marketing adatok, de nagyjából valósak.)
ha csak nem vagy mikroszkóp szemű, akkor nincs semmi baj a SAMOLED-del, az Omnia 7-nek gyönyörű képe van. sokkal nagyobb problémának tartom a túlszaturált színeket, ami viszont a Samsung baromsága.
-
MrMalkesz
csendes tag
Lenne egy kérdésem a pentile mátrixról hátha tudtok válaszolni.
Ugye ott 1 pixel áll 2subpixelből az lcd-n megszokott 3subpixel helyett.
Az hogy 800x480 a kijelző felbontása az a subpixelre vonatkozik vagy a pixelre (tehát 800x480 pixel vagy subpixel)? Mert ha a pixelre vonatkozik akkor nem értem miért lenne akkora baj a pentile matrix hiszen 1 pixel az itt is 1 pixel meg a sima(active?) matrixon is.+kérdés: 1 pixel az egyszerre egy szint jelenít meg szoval nem számit olyan sokat hogy 3subpixel vagy 2 csinálja azt az egy színt nem?
-
moonman
titán
közben próbálom motíválni a Lazyworm-ös fejlesztőket...
-
bendegruz
őstag
nekem még mindíg nem akar frissülni a t-s omniám
meg már a chevron sem akar működni...
lehet,hogy nem jól választottam telefont -
moonman
titán
válasz
gaben88 #4102 üzenetére
"Lehet tényleg g*cizik vmit az MS azokkal, akik 1x már kierőltettek update-et?"
nem. (mellesleg nem erről beszéltek, amikor force update-et emlegettek, hanem a Chevron-ról.)
egyébként meg légy türelmes, időszakosan ellenőrzi, időszakosan jelez, ha egy nap felmész százszor, akkor is lehet, hogy csak a hét második felében fogja újra megtalálni.
-
gaben88
őstag
Na, egész délutános próbálkozás után (3 gépen is próbáltam, sok sok resettel is már, hátha), de nem akar összejönni a NoDo! Lehet tényleg g*cizik vmit az MS azokkal, akik 1x már kierőltettek update-et? Lassan ott tartok, hogy eladom a 'csápa az egészet!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Koreai cégekkel érkezik az új Windows hazánkba, a Samsung is letette a névjegyét.
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Villanyszerelés
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA® driverek topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest