- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Magisk
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nincs a seggemben semmi, ezt bizton állíthatom
viszont a support kérdésében akkor hadd tegyek fel neked egy-két kérdést:
Ha most az AT&T-hez bemész, hogy a gonosz MS nem frissít, mit fognak mondani? És ha ugyanezt a magyar T-Mobile-nál teszed meg? És ha egészen az MS-ig mész? Nagy valószínűséggel mindenki le fog pattintani.Sokan azt hiszik, hogy a támogatás azért van, hogy összetörjék magukat minden vásárlóért, de ez egy utópia (sajnos). A helyzet az, hogy a support legtöbbször az alapvető dolgokra korlátozódik és csak akkor kapsz többet, ha a cég számára fontosabb vagy. Lásd gold és egyéb partnerségek. Ha olyan partnerséged van, belső infókat is megosztanak veled, de ha csak basic user vagy, akkor az alapcsomagot kapod. Ezt nem csinálja másként az Apple sem és a Google sem.
Nem feltétlenül az OS-re gondoltam (bár te jöttél azzal hogy ultimátumként beígérted, hogy lecseréled és valóban lecserélted iPhone-ra), de hirtelen a nagy boldogságodban még azt is elfelejtetted, hogy az MS support eddig szar volt, de a frissítéssel már annyira nem is az, mert kb. meg sem kellett mozdulni a frissítésért.
Lényegtelen. az elmúlt 2-3 oldalon eléggé kikeltél magadból, mégis megkaptad a frissítést - sokunkkal ellentétben, akik nem törtük fel a telefont és az asztalt sem csapkodjuk.
-
blunt
aktív tag
ha visszaolvasnál rendesen és nem mindent a s**gedből próbálnál kirántani, akkor tudhatnád, hogy nem a rendszer volt idáig sem a szar, hanem a support.
és számomra ez a tényállás nem változott.Jó a rendszer (mint OS), fos a support. Leírjam még kétszer vagy háromszor? Hátha kiskegyed is felfogja? idázz már légy oly drága tőlem akár csak egy mondatot is innen, ahol az OS-t elleneztem. Mert ilyet keresve se fogsz találni már most szólok.
Őszintén szólva nem csodálkoznék, ha most megpróbálnál minden egyes szóba belekötni és ráfogni, hogy "na tessék, az a szavad ott, ni."Egyébként az IOS akkor is jobb.
gaben88 : Ezt nem tudom kipróbálni, itt nincs rejtett wifi sajna.
mflex :
-
nbukta
csendes tag
Na megy sz msn?
-
Most akkor már mégse olyan szar, mint ahogy itt már igen sok oldal óta oltod? Ezt a pálfordulást.
(#2486) Arhquis:
Értem, de a szolgáltatói alkalmazásoknál is max. tanácsadás lehet az MS szerepe vagy talán jobban odafigyelnek, hogy valóban menjen, de végül is azok is "csak" Silverlight alkalmazások. Egyetlen support sincs ingyen. -
nbukta
csendes tag
Nektek megy az msn?
-
Arhquis
aktív tag
Mint írtam, egy ilyen app viszi a telefont előre világban szerintem érdeke az appok működése. Természetesen az nem megoldás, hogy mind a 10K appot leellenőrzi. A vitában is inkább az volt a lényeg, hogy a szolgáltatókkal milyen szinten működhet együtt az MS. Mert semmit nem látunk az ég világon. És engem ez bosszant fel igazán, hogy a kulcsszavak mindenhol ugyanazok: talán és majd egyszer.
-
blunt
aktív tag
- villámgyors market
- szinte instant load játékok (szinte. tehát nem teljesen)
- copy paste úgy működik, ahogy ennek működnie kellett volna már kiadáskor is
- jó, hogy mac addresst is mutat már, bár idáig is le tudtam kérdezni routerből csatlakoztatott eszközök listáján végigfutva
- akkumulátor mintha picit jobban bírná (de ezt lehet, hogy csak én képzelem bele)
- fészbukos hülyeség tényleg gyorsabb
- marketplace-ben végre használható elrendezés van és nem ömlesztve jön a sok szar (ifart pro, ifart lite, ifart more, ifart in your face stb)
- a nokiás headsetet viszi rendesen. (bh-900)egyelőre ezt sikerült tapasztalni...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
blunt
aktív tag
vicces. épphogy chevront rányomom, erre telefon reboot után kiadja az updatet... nem is tudom mi legyen.
-
válasz
Arhquis #2441 üzenetére
"Akkor ha jól sejtem, ha egy frissítés miatt mondjuk x app meghal, akkor az frankó? És erről úgy kell a készítőnek gondoskodnia, hogy nem kap tájékoztatás, sem lehetőséget, hogy tesztelje? Az kemény!"
Sehol a világon nem felel az oprendszer készítője a fölé írt alkalmazásokért és azok minőségéért, frissítéséért. Miért tenné?
Egyébként a vita, amit itt megy értelmetlen és egyre több a hsz-ekben a hülyeség. Ebből látszik, hogy már sokan elszálltak a vita hevében...
-
MrMalkesz
csendes tag
-
MrMalkesz
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Bocs hogy itt a nagy csatározásban ilyen békeidő beli kérdést teszek fel de az hogy nem lehet bluetoothon küldeni az csak softwares korlátozás nem? Tehát lehet h egyszer megjön az eszük és engedélyezik? -
Integra
titán
16 gigás telefon 280 euroért megy már..
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Vajon az MS-nál is olvasgatják a nagyobb fórumokat? Mert mindenki szidja őket világszerte, mint a p.csa!
-
Invi
aktív tag
válasz
Arhquis #2457 üzenetére
Itt az a gond, hogy az Appok sokszor sok olyat használnak, ami akár egy apro hiba miatt van benne a rendszerben, de ugy bedrotozzak, hogy amikor a bugot javitjak mar nem megy az app. Az MS-nek gaz lenne ennyi appot ellenorizni, viszont igy mindenkinek csak a sajatjat kell. Amugy en FW update elott mindig megnezem, hogy mennek-e az appok az uj os-en. Megint csak a gyulolt ios-el tudok jonni, de ott ritkan cseszodnek el a dolgok, csak ami nagyon hardcoded, de az is 1-2 nap alatt frissul es akkor mar mehet fel az uj fw.
-
danilla
őstag
Értem én az iróniát, de szeretek gonoszkodni
megbízható: teljesen igazad van, türelem nodo-t terem. Teljesen felesleges görcsölni, biztosan mindenki megkapja. Ahelyett, hogy mindenki várna inkább kiadja magából itt ontja magából a sok szart, amivel nem lesz előrébb (akinek nem inge...) szerintem ez iszonyatosan szánalmas.
(#2466) Invi: én nagyon örülnék egy alma 4-ek
,de tuti nem maradna meg sokáig, mert az ára szimpatikusabb mint a telefon
, nah meg nekem a wp7 az ideális mobilrendszer
-
bendegruz
őstag
egyetlen dolog,ami mérhetetlenül zavar,ha játék,vagy bármi más tevékenység közben megérintem a keresés gombot,akkor egyből bedobja a bing oldalát az IE...ettől a falnak megyek néha..de ezen kívül nem tudnék rosszat mondani az omnia 7-röl...
a wp7 pedig gyerekcipőben van még,meglátjuk,kinövi-e -
gombsadi
aktív tag
válasz
bendegruz #2452 üzenetére
En nem tehetem meg, hogy vegyek szifont, sot, most egy darabig semmit, de lehet holnap foldhoz vagom, es szettaposom. Gusztustalanul korulmenyes hasznalni. Mi a szarert csak a contact listam felebe importalja a szomakt, adatokat(amit gepen bejelentkezve tokeletesen latok), miert kell meg varnom, hogy 3g-2g valtaskor atvaltson, ha elotte lepek ki, marad minden az eredeti allapotban. A live calendart miert nem akarja hasznalni rendesen?! Neha meg meg akad, felre utok ugyan ugy a billentyuzeten, szetb@ssza a forumot, csak ezt a lapcsaladot, a tobbi ok, persze alasztasi lehetoseg nincs ezen a teren. En droidrol valtottam, pontosabban csereltem, de egy nap utan megbantam. Pedig nem rossz, ertem mit akar a picipuha, de ez, igy, ebben a formaban meg harmatgyenge.
Mas, nektek is csokken a terero, ha az also reszet markolasszatok? Van akinek hivas kezdemenyezeskor sercen egyet a telefon hangszoroja? Az also muanyag mozog valakinek? Nekem picit igen, neha, ha ugy fogom meg, picit reccsen, de nem veszelyes, csak zavar.
Ja, az akku milyen gyorsan tolt fel? Nekem 4 ora toltes utan is ott volt a kis villa...
Kikapcsolva nem lehet tolteni? -
bendegruz
őstag
válasz
megbízható #2459 üzenetére
jó,ogy a bluetoothot felhoztad
ezelőtt egy htc touch pro2-m volt..siralmas volt bluetooth fülessel zenét hallgatni.
az omnia 7-el viszont teljesen méás a helyzet.nem szagat,tisztán szól és nyugodtan berakhatom a táska aljára,akkor is akadásmentesen szól
az egyik ok,amiért lecseréltem a tpro2-t az ez volt. -
megbízható
csendes tag
Ébresztő mindenkinek!
Én egy hete adtam el az iphone 4-emet. Vettem helyette egy omnia 7-et és akárhogyan keresem azt a 100.000 Ft különbséget, ami a zsebemben maradt, nem találom.(Szerintem ne szarozza le az iphone-okat senki, mert mondhatom, hogy utánozhatatlan és szinte beérhetelen készülékek.)
DE. Az omnia 7 kitűnő, kiváló, szép, gyors és jó áru telefon. Szerintem nagyon jól működik! Jahhh, frissítés? Majd lesz. Nagyon sokat eladtak belőle. Türelem.
Nekem volt androidom, mit tudott az elején? Persze volt BT transzfer, de akadt mint a parancsolat...................... -
blunt
aktív tag
az MS rendszerben sokan többet látunk vagy láttunk. Ezért előlegeztük meg a bizalmat MS-nek. A rendszer mindentől függetlenül szerintem is szuper. Letisztult, átlátható, könnyen kezelhető és gyors. Viszont ugyanez már nem mondható el a frissítésekről. Arról meg már nem is beszélnék, hogy az elején balmer megigérte, hogy itt havonta lesznek frissítések meg bla bla bla. A fagyi vissza fog nyalni. Lehet, hogy vannak olyan emberek, akik eltűrik, hogy ha hüyének nézik őket. Nyilván ez egy országra levetítve is igaz lehet. Nem akarok politizálni, mert az abszolút nem ide illik, de nem hiába szoktak az emberek bizonyos országokban fellázadni, más országokban pedig tűrik, hogy kizsákmányolják őket.
Itt konkrétan -még ha kicsiben is- ugyanez a helyzet. Folyamatosan hülyére vannak véve a userek, igérgetnek fűt-fát. Nem hiába zártak ma be XDA-n 3 topicot. 3x28 oldalnyi flame, hogy csessze meg az MS és, hogy rakás kaka az egész. De engadgeten ugyanez a helyzet. A normális ember nem szereti, ha hülyének nézik. Lehet engem azért utálni, mert leírom a véleményemet, vagy mert úgy döntök, hogy WP7 helyett ismét az apple-nek adom a pénzemet. És mivel megdolgozom a pénzért ezért nem fog érdekelni, ha egy faceless internet user egy másik regen (vagy akár a sajátján) beírja, hogy "úristen micsoda stílus".
Csak, hogy mindenki tisztán lásson: Nem a Samsung Omnia 7 készülékkel van a baj, vagy nem a WP7 platformmal, hanem a mögötte álló "supporttal" van a probléma.
-
Arhquis
aktív tag
De végigolvastam amit írtál, csak a módszer helyességével nem értek egyet. Egy olyan platformról beszélünk, aminek a lelke az appok. Továbbá az OS egységes, alolról a hardver is (minimum hardver igények). Nézetem szerint, ha minor OS update jön ki, annak nem kéne változtatnia akkorát, hogy az appok bedőljenek. Ha mégis így történne, akkor az egy abszurd lépés, hiszen a user egyszer csak azt veszi észre, hogy a telefonja néhány funkciója nem érhető el.
Persze néha kell a nagy lépés, de erről ildomos lenne kiadni mindenek előtt egy preupdate-et, és a változások leírását, hogy fel lehessen frissíteni az appokat. És nállam itt jön a csavar, hogy kiadod a cuccot, szolgáltató/user app frissül, marketbe fel, MS látja, teszteli, megy, mindenki örül. Vagy kijön frissítés, kompatibilitás pápá, appok pápá...Mint mondtam, én nem tudom, mi a pontos menete, de nállam ez lenne a logikus már az infrastruktúra miatt is.
Ui.: asszem pont arról olvastam egyszer, hogy az új gyorsabb app indításhoz kell kis változtatás néhány appba, és ezt a változtatást az MS megteszi. De már régen volt, nem rémlik egészen.
-
moonman
titán
"tőled csak a rizsát halljuk, de konkrétumot sajnos sosem. Elég csak az elmúlt 2-3 oldalt visszanézni, megpróbálsz mindenkit osztani, de te magad sem tudod igazából, hogy mit beszélsz. mindenesetre jól csinálod, csak mi ezt nem kajáljuk be."
lol. máris érződik az iphone-hatás.
-
bendegruz
őstag
már fentebb megírtam:
nem mindenki engedheti meg,hogy földhöz csapkodja az omnia 7-et és elrohanjon egy apple fost venni...
sőt,az itt lévők többsége nem is akar ilyet tenni szerintem.
te megteheted...tedd,de ne hangoztasd,mert irritáló a stílusod."de te magad sem tudod igazából, hogy mit beszélsz. mindenesetre jól csinálod, csak mi ezt nem kajáljuk be."
a saját nevedben beszélj...inkább a te okosságaidat nem "kajálják"be itt sokan..."bendegruz mindig a 2-3 hozzászólással rendelkező ifjoncok mondják meg a tutit. nem muszáj elolvasnod, de jelen esetben az a post is nem kicsit idekapcsolódott."
attól még,hogy nem ugatok bele,figyelemmel kisérem a topicot..és felfordul a gyomrom a fölényes stílusodtól... -
blunt
aktív tag
válasz
moonman #2447 üzenetére
a te véleményed érdekel a legkevésbé elhiheted. nem a videóról van szó, hanem csak tartottam magam a délutáni igérethez. tőled csak a rizsát halljuk, de konkrétumot sajnos sosem. Elég csak az elmúlt 2-3 oldalt visszanézni, megpróbálsz mindenkit osztani, de te magad sem tudod igazából, hogy mit beszélsz. mindenesetre jól csinálod, csak mi ezt nem kajáljuk be.
Úgy tudom még ingyenes ez a fórum, sőt, a készülék is itt van mellettem, tehát úgy gondolom, nem te fogod megszabni, hogy ki is mikor írhat ide. vagy most már nem csak wp7 szakértő vagy, de egyben a dalai láma is?
pápádanilla : jó arc vagy, csak az iróniát nem érted. előbb csinálok a gt2-ről videót, mintsem egy sz*ros telefonról.
bendegruz mindig a 2-3 hozzászólással rendelkező ifjoncok mondják meg a tutit. nem muszáj elolvasnod, de jelen esetben az a post is nem kicsit idekapcsolódott. A telefon "széttörése" pedig ahhoz kapcsolódott, hogy ki lettünk itt osztva, hogy unbranded telefon kapja elsőre a frissítést, majd többen is közöltük, hogy unbranded. utána jött az, hogy na majd akkor a carrier dönti el. Ha megfigyeled itt a két mondat már eleve ellentmond egymásnak. utána az jött válaszként, hogy érdekes, hogy az apple több tíz v. húsz millió telefonra meg tudja csinálni minden probléma nélkül. utána jött az kb, hogy akkor azt kell venni. hát így jutottunk el ide.
-
Arhquis
aktív tag
válasz
moonman #2446 üzenetére
Én nem bántottam a cikk íróját, igen dícséretes, amit tett. De ettől még nem hiteles a forrás. Ráadásul ő is azt írja, hogy ha egy frissítést visszatartanak, és jön a kövi, akkor az előzőt kell kiadni.
Azért a windows, és egy wp7 között van kis különbség program ügyileg. Egyik, hogy marketplace-en keresztül megy az appok kiadása. Továbbá az MS reklámja volt (MiniMixen pl.), hogy ami app megjelent januárban, az menni fog júniusban is. Tehát ha nem major verzióváltás történik, no para.
Amit leírtál, természtesen igaz, és teljesen tisztában is vagyok vele, de mint írtam, más a platform. Persze ez nem azt jelenti, hogy másképpen is kezelik a valóságban... -
moonman
titán
válasz
Arhquis #2441 üzenetére
ha te visszajössz egy másfél órás sajtótájékoztatóról, szó szerint tudod idézni az egészet? PT ugyan sokat támadja a Microsoftot, de hitelesnek hiteles.
"Akkor ha jól sejtem, ha egy frissítés miatt mondjuk x app meghal, akkor az frankó?"
igen. aki valaha is fejlesztett egy hello world-nél kicsit is komolyabb dolgot, az tisztában van vele. ha a platform frissül, akkor fogod a dokumentációt (ami ugye van hozzá), megnézed, mi változott, frissíted a developer tools-t és megbütykölöd, hogy működjön az új rendszeren is. ez a világ rendje.képzeljük csak el, hány tízévente jönne ki egy-egy új Windows, ha a Microsoftnak magának kéne gondoskodnia az összes(!) 3rd party alkalmazás kompatibilitásáról. még így is dícséretes, amit folyamatosan letesznek az asztalra, van program, ami 15 éve változatlan formában elfut Win95-től Win7-ig mindenen.
-
blunt
aktív tag
nah én megoldottam a problémát, vettem egy szintény kártyafüggetlen készüléket, de most szifon 4-et.
csináljak unboxing videót is?
részemről ennyi volt a wp7.
-
Arhquis
aktív tag
válasz
moonman #2436 üzenetére
Ami linket adtál NEM HIVATALOS! És még csak nem is szó szerinti! Ezt le is írja! De legalább nem hangoztatja fenemód az igazát.
Akkor ha jól sejtem, ha egy frissítés miatt mondjuk x app meghal, akkor az frankó? És erről úgy kell a készítőnek gondoskodnia, hogy nem kap tájékoztatás, sem lehetőséget, hogy tesztelje? Az kemény!
-
moonman
titán
válasz
Arhquis #2431 üzenetére
"Ha egy appot gyártok, akkor annek mennie kell az OS köv verzióján is nem?"
nem."És ezt az MS-nek kell megoldania."
nem."MS dolga a kompatibilitás"
nem. (max előnyére válik, lásd desktop.)"Nagyon szeretnék hivatalos álláspontot a frissítésekről. Nagyon szeretnék egy linket, ahol hiteles forrásoktól olvashatok dolgokat."
adtam forrást, PT ott volt a sajtótájékoztatón, leírta, mit hallott. közvetlen linkje senkinek nem lesz, így mindenki inkompetensnek számíthat. -
Mysterion
tag
válasz
moonman #2422 üzenetére
Engem nem érdekel a szolgáltató appok, pont ezt kritizálom, hogy az MS ott szúrta el az egész rendszert, hogy lehetőséget adott a szolgáltatóknak ilyen mélységig belenyúlni ami miatt már vissza lehet tartani. Nem a T-nek fogok reklamálni miért nem nézi át gyorsan a frissítést, hanem az MS-nek, hogy miért nem oldotta meg, hogy a szolgáltató ne köhöghessen bele.
A szolgáltatót zaklathatom ilyennel, de ő csak hülyének nézne emiatt, jogosan... Széttárja a karját, ahogy az FW frissítésnél is tette és közli, nem tud mit tenni mert a
SamsungMicrosoft nem küldte át még, ezért nincs mit frissíteni és ez nem hiba, hanem fícsör. -
Arhquis
aktív tag
válasz
moonman #2423 üzenetére
1. Nem kommentálom...
2. Ha egy appot gyártok, akkor annek mennie kell az OS köv verzióján is nem? És ezt az MS-nek kell megoldania. Namármost a szolgáltató csak appot rakhat telóra. -> az appnak mennia kell a kövi verzión is -> MS dolga a kompatibilitás -> mi köze a szolgáltatónak akkor a dolgokhoz?
N. Még néhány fontos posztomra nem válaszoltál. Nagyon szeretnék hivatalos álláspontot a frissítésekről. Nagyon szeretnék egy linket, ahol hiteles forrásoktól olvashatok dolgokat. Ha ezekkel te sem rendelkezel, akkor teljesen inkompetens vagy a WP7 témában, és még ezek után lenézni a többieket mindeneken felül felbosszant!
-
danilla
őstag
Igazából nekem nem kell, hogy töltsön róla, mert a hálózati töltőt használom töltésre, és nagyon a szinkronizálás sem érdekel, csak a nodo és a majdani frissítések miatt kellene nekem a kábel, de szerintem elkunyerom v.tom-ét ... neki úgy is gajra ment a telója így megy gariba
-
Invi
aktív tag
válasz
danilla #2424 üzenetére
Én is így vettem olyat drágán, ami nem jó (2-3k volt) és kétszer úgy merült le vele a telóm, hogy egész nap gépre volt dugva. Diagnosisban néztem tegnap, hogy 1/50-el tölt a saját kábelhez képest a Win meg az USB eszközt nem lehet felismerni hibaüzenetet dob.
Holnap tesztelek egy HTC kábelt, hétvégén meg egy Motorola-t.
-
Invi
aktív tag
válasz
Arhquis #2414 üzenetére
Ez így nem igaz. Apple vonatkozásban sem pl. Kinyomják az új FW-t, nem megy rajta a carrier appja, akkor a carrier feladata, hogy javítsa. A platformholdert nem kell, hogy érdekeljék az appok és azért nem is nyúlhat bele a carrier az OS-ba, hogy az bármikor frissíthető legyen és relatíve egységes minden készüléken, ezért kellenek az appok, mivel azok külön vannak, ha nem mennek update után, hát nem mennek, de ezek az OS működését nem befolyásolják - tökéletes elgondolás.
A Carrier csak a modem fw-ben vagy bootloaderben (szerintem ott van a T logo is) helyezhet el lockot, most WP7-nél nem tudom hogy megy, de azokat általában az FW nem updateli vagy azok updateje nélkül sikeres a frissítés és legfeljebb később kinyomja őket a szolgáltató carrier update-ben.
Mondom a fenti iOS metódus, de szvsz tökéletes eljárás, szvsz WP7-nél is így járnak el és most itt nem ez a hiba. Szerintem az MS nem meri valamiért egyszerre kiengedni a gépeket az update szerverre...
Akinek van XBOX-a vagy ZUNE playerje, az tudja, hogy ott is rolling invites megy, azaz szépen lassan hívnak be minden készüléket az update szerverre egyedileg, hullámokban, csak ott ez sokkal gyorsabb, gondolom mert bejáratott rendszerről van szó.
-
-
v.tom
őstag
A friss jk1 telepítés nem segített a telón, most felteszek egy jj4et is, de a remény elég kicsit, valószínűleg valami hardveres gond lesz itt.
-
Mysterion
tag
válasz
moonman #2413 üzenetére
Miért ? Te kin kérnéd számon ? A fejlesztőn, vagy a kereskedőn ? Vigyem vissza gariba a T-hez, hogy elnézést a Microsoft miért nem frissíti a telefonomat ahogy ígérte ?
Ez miért a mobil szolgáltató érdeke csak ? A Samsung egy fillért sem kap, ha veszek tőle egy mobilt ? A Microsoft egy fillért sem kap, amikor veszek a boltjában cuccot ? A szolgáltatónak, a HW gyártónak, és az SW gyártónak is ugyanúgy érdeke, hogy én minél hamarabb cseréljem, frissítsem.
"én sem, lehet, hogy semmilyen, de ettől függetlenül lehet akármilyen is."
Szerintem itt van a gond. Egyrészt nem tudunk semmi tippet mi lehetne a szolgáltató függő, másrészt meg ha van benne akármilyen is, az meg akkor hiba. Főleg, hogy mi van, ha ezek a tweakelések idővel megváltoznak a szolgáltatónál, és a következő frissítés még messze ?
-
Lall
veterán
válasz
moonman #2410 üzenetére
"ezek szerint a magyar T-Mobile nem ül rajta"
Valahogy csak nem érthető amit mondasz és linkelsz. 2db T-mobil ügyfélnek innen a fórumról sikerült frissíteni. A többinek nem! Az ugyan olyan firmware-el rendelkező kedves ügyfelek szerinted miért nem kapják a frissítést? Miért sikerült egyáltalán csak 2 embernek? Mi szerinted a frissítési metodus? Ez a bermuda háromszög titka...
Még mielőtt megkapnám. Én nem ugrálok és pattagok a frissítés miatt, csak a logikát nem értem, ahogy kapjuk. Szerintem senki a világon. Mert ez a szolgáltatós, régiós dolog úgy látszik nem állja meg a helyét.
-
moonman
titán
válasz
Arhquis #2412 üzenetére
"Úgy tudom csak a hardver miatt nem vettél még WP7-et."
vs.
"addigra a rendszert is gatyába rázzák rendesen"ettől függetlenül, ha most lenne jó gép, vennék és nem pattognék - már bocsánat - egész nap a fórumban, hogy miért nem jön már az a nyamvadt NoDo. megvárnám.
"Nos, ha a szolgáltató csak APP-ot tud rárakni a telefonra, akkor nem a szolgáltató feladata szerintem az adott APP tesztelése, hanem az MS kötelessége"
heeee?
-
-
moonman
titán
válasz
Mysterion #2409 üzenetére
"Hát az én szemszögemből a szolgáltató egy kereskedő, aki eladja a terméket és hozzá a szolgáltatását."
akkor miért a Microsofton kéred számon a frissítést? nem tőle vásároltál."Őszintén nem tudtam pontosan, hogy a felhasználók ellen lennének a szolgáltatók."
a szolgáltatók aranyáron adják a percdíjakat, a megabájtokat, cserébe évekig tartó hűségnyilatkozatokat iratnak alá veled, és egyáltalán nem céljuk, hogy egyszer vegyél tőlük készüléket és 10 évig ingyen frissítgesd rajta a szoftvert. jobban örülnek, ha inkább évente lecseréled."nem tudom a WP7-ben milyen tweakek vannak ami szolgáltató függő"
én sem, lehet, hogy semmilyen, de ettől függetlenül lehet akármilyen is. -
Arhquis
aktív tag
válasz
moonman #2402 üzenetére
Úgy tudom csak a hardver miatt nem vettél még WP7-et.
""Moonman, te mikor is veszel egyet magadnak? ..."
Moonman: majd ha nem ugyanazt a hardvert kéne megvennem, amivel most is rendelkezem. valószínűleg megvárom a Nokiákat, addigra a rendszert is gatyába rázzák rendesen."
-
Arhquis
aktív tag
válasz
moonman #2403 üzenetére
Idézet a szövegből.
"They can do so for one update cycle only, so if they do block an update, it will be automatically offered the next time a software update is released."
"If a carrier wants to stop an update, they can. But they will get it out on the next release."
Tehát ha egy updatet blockol, a kövi körben AZT ki kell adni. Ez többször is így szerepel a szövegben. Mellesleg a szoveg nem hivatalos, és ezt ki is fejti az írója, hogy közel ugyanazokat a szavakat írja le. Kérlek egy hivatalos kijelentéssel nyugtasd meg az én, és mások szívét is!
-
Mysterion
tag
válasz
moonman #2398 üzenetére
Hát az én szemszögemből a szolgáltató egy kereskedő, aki eladja a terméket és hozzá a szolgáltatását. Én meg vagyok a customer, hiszen ez az egész kereskedelmi lánc azért van és működik, hogy elkérhessék az én pénzemet. Így ő speciálisabb státuszban van, mint én.
Őszintén nem tudtam pontosan, hogy a felhasználók ellen lennének a szolgáltatók. Nekem a szolgáltatóval alapvetően nincs is bajom, adtak egy WP7-et, amiben az összes felfedezhető T-re utaló módosítás a boot logó volt, semmi egyéb. Az is a Samsung FW-jében volt, nem a WP7-ben. Ergo nem tudom a WP7-ben milyen tweakek vannak ami szolgáltató függő, és nem értem miért alakították úgy ezt az alapvetően zárt rendszert, hogy a szolgáltatók belenyúlhatnak olyan mélységig, ami miatt már lehet ok részükről a visszatartásra.
Mindegy, nem fogok a kardomba dőlni, ha várni kell. Megint. Csak bosszant. Főleg látva, a konkurencia meg tudta oldani a frissítést úgy, hogy a szolgáltatókkal mégis működik minden, és nem ígérget időpontot aztán hosszabbítja 3-4x is utána.
-
Lall
veterán
válasz
moonman #2398 üzenetére
Biztos nem olvastál vissza, de itt 2 embernek sikerült frissíteni a telefonját. Mindkét ember T-Mobilos (frissített szoftverrel JK1). Szintén T-Mobilos vagyok frissített szoftverrel és vannak ugyan így mások, akiknek viszont nem sikerül. Sőt a független telefon tulajdonosoknak (szintén JK1) sem sikerült. Magyarázat??? Mert te eddig azt hangoztattad, hogy a unbranded felhasználók előbb kapják.
-
v.tom
őstag
Mikről maradtam le a topicban, mióta (reggel óta) nem néztem.
Van jó kis vérre menő vita. Ahol moonman megjelenik, ott már tényleg parázs lehet a hangulat (ezt nem bántásból mondom, remélem nem veszed annak mm
).
Egyébként, nekem ma egy érdekes dolgot produkált a telefon. Azt vettem észre, hogy egyik pillanatról a másikra elkezdtek eltűnni a bongészőből a bookmarkok, a játékokból és egyéb app-opkból a beállítások. Gondoltam egy restart segít.
Azóta a telefont nem lehet bekapcsolni, csak az omnia 7 logóit jut. Többszöri hard reset sem segített. Mivel arra jártam, besétáltam a t-be, ahol annyit mondtak, hogy próbálak szoftvert frissíteni. Ha nem megy, vigyem be, de ők is legfeljebb ennyit tudnak tenni. Ha náluk sem megy, szervíz lesz. Most kúszik fel a jk1, majd kiderül, megy-e. -
moonman
titán
válasz
Arhquis #2404 üzenetére
de a szolgáltató-specifikus appokat/hubokat is tesztelni kell, hogy rendesen működnek-e az új rommal.
"Igenis miért nem tudja kiadni az MS a dolgokat a szolgáltatóknak tesztelésre???"
kiadja. de azzal, hogy a bétát letesztelted, nem garantálhatod, hogy az rtm is működni fog, így az rtm-et is újra le kell tesztelni. ezt pedig nyilván csak az rtm megjelenése után lehet. vagy jobb lenne, ha addig nem kapná meg senki, amíg az összes WP7-et forgalmazó operátor a világon elvégezné a tesztjeit? -
Arhquis
aktív tag
válasz
moonman #2398 üzenetére
A hozzászólásodból az derült ki, hogy te értesz hozzá. Ha azt mondod, az az oka, hogy szolgáltató specifikus dolgok vannak a telefonon, akkor gyanítom azt is tudod, hogy mik ezek. Mert egy T-mobile logo nem indokolja késést. És úgy tudom, hogy MS szabály, hogy nem lehet szolgáltató specifikus cucc a telefonon, csak APP!
Valóban customer egy téren a szolgáltató, de egy másik téren partner. Igenis miért nem tudja kiadni az MS a dolgokat a szolgáltatóknak tesztelésre???
Akár ki is tolhatnák az egészet, nulla supportot tapasztaltam eddig a telefonhoz. Samsung részéről is!
-
moonman
titán
-
moonman
titán
válasz
Arhquis #2400 üzenetére
így hívják őket, amióta léteznek. magyarul rajongótábornak nevezik. mi ezzel a probléma?
"mindenek felett véded úgy az MS-t, hogy még csak egy WP7-es telefonod sincs. [..] Ez így igen hiteltelen."
egyrészt nem védem mindenek felett, mert ha így lenne, akkor rég WP7-tel rohangálnék. az, hogy nincs ilyenem, szerintem mindent elárul és ezzel azt hiszem, a hitelességet is megválaszoltam.
hagyd már azt az evangélistát, nem kell mindent tükörfordítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest