Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csbika

csendes tag

válasz csbika #748 üzenetére

Nem várt folytatás (avagy kis olvasnivaló húsvétra)
    Csütörtökön átvettem a futártól újra a telefonomat (még mindig javíttatlan állapotban), és annak rendje és módja szerint feltettem a polcra, hogy akkor majd az ünnepek után begyalogolok vele egy szervízbe.
    Ma délben azonban eszembe jutott, hogy azért mégis jó lenne bekapcsolni, hogy legalább olyan állapotban jött-e vissza ahogyan elküldtem. Spoiler: NEM.
    Bekapcsolás után 5G mobilnet megy a telón, úgy, hogy tudtommal SIM kártya nincs a telefonban!! (Mert leadás előtt eSIM-et eltávolítottam, fizikai SIM kártyámat kivettem). Aztán hopp, nézem a beállításokat, látom hogy egy számomra ismeretlen számú SIM kártya van benne. Megcsengettem a számot a póttelóról kíváncsiságból, hogy lássuk egyáltalán működik-e, kicseng, rezeg a telefon. Na mondom jól van, biztos csak valami tesztkártya, a szervízes benne felejtette tesztelés során, ki is vettem belőle, hogy nehogy bajba kerüljek.
    Igenám, de néhány perc múlva hívnak a póttelómon, és az a szám keresett, amit épp az előbb hívtam, úgy hogy a SIM kártyával ami a számhoz tartozik ott szemeztünk az asztalon... meghűlt bennem a vér :Y Ha jól tudom húsvét van, nem haloween...
    Mindenesetre néhány perc csevegés után kiderült, hogy élő emberrel sikerült beszélni, akinek valószínű ugyanakkor vizsgálhatták át a Galaxy Z Fold 4-esét az oktogoni szervízben amikor az én Flip-emet, így valahogy a SIM kártya az én telefonomban landolt :))
    (Telekomos, és elv egy telefonszámhoz lehet náluk két SIM-et kérni).
    Egyébként az övét szépen megjavították, azt mondta, olyan mintha új lenne. Gyakorlatilag "mindent kicseréltek rajta az alaplapon kívül" (kijelzőbaja volt neki is).

[ Szerkesztve ]

• csbika

csendes tag

válasz SyMbioTe #747 üzenetére

Köszi szépen a választ!
    Most beszéltem az oktogonnal, ugyanez a magyarázat. Szerintük külsérelmi nyom van a telefonon, így garanciálisan nem javítható. Elfogadtam, ez van.
    Igaziból én csak a telefonom mikrofonját szeretném valamilyen úton-módon kijavíttatni végre, szóval ha valaki tud ajánlani nekem erre egy szervízt, szívesen fogadom. A Samsung a kijelzőt is cserélni szeretné, azt meg én nem szeretném, mert a hajszálrepedéseken kívül semmi baja, az ára meg cserébe egész magas. Gondolom egy mikrofoncserét 20-30kból csak megold valaki...

• csbika

csendes tag

válasz csbika #744 üzenetére

Ez a TMX álláspontja ha valakit érdekel:
    "A gyártó utasításai szerint, amennyiben az ilyen típusú készülék burkolata sérült a zsanér részen, akkor a készülék nem kezelhető garanciális keretek között, függetlenül a készülék hibájától.
    Abban az esetben tudjuk az Ön által leírt hibát garanciában kezelni, amennyiben erre a gyártótól (Samung) engedélyt kapunk méltányossági javítás címen.
    Azt tudjuk javasolni, hogy keresse meg a Samsung Ügyfélszolgálatát a korábban leírtakkal és amennyiben a gyártó elfogadja a panaszát és engedélyezi az eszköz garanciális javítását, abban az esetben van lehetőségünk garanciában javítani a bejelentett problémát."
    Meg pár kép:

[ Szerkesztve ]

• csbika

csendes tag

válasz nyuszó #686 üzenetére

Én telóm is most járja a TMX-et, jött az üzenet ma hogy kész a jegyzőkönyv. Olyat írtak bele, hogy elkezdtem keresni a lakásban a kandikamerát.
    "A készülék garanciális kezelése nem lehetséges az eszköz mechanikai sérülése miatt.", aztán kissé alább fotókon be van nyilazva két kis karc a zsanéron, meg hajszálrepedések a kijelzőn.
    Két hiba miatt küldtem be: egyik hogy teljesen meghalt az alsó mikrofon (fogalmam sincs hogy miért, Isten lássa lelkemet), a másik meg hogy hajszálrepedések vannak a kijelzőn.
    Írtam nekik most, hogy mégis mi ez a mechanikai sérülés, mert tényleg nem értem. Még ha földhöz vágtam volna a telót akkor oké, de így?
    Sok jót nem várok, pécsi vagyok, de megpróbálom eljutattni a telefont az oktogoni szervízbe, hátha ott másként állnak hozzá. Remélem a legjobbakat. Sajnálom, mert szerettem ezt a telefont (meg ezt a szériát is)...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák