Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Íme, a One UI 8
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzNewl
újonc
Sziasztok!
A lányomnak vettünk egy tab 2-est nyáron.
Miért nem lehet újkora óta a youtube-on megnézni semmit se?Se a youtube saját oldalán, se az alkalmazással.Azt írja ki, hogy hiba történt a lejátszáskor, érintsd meg az újrapróbáláshoz -
SzNewl
újonc
Sziasztok!
A lányomnak vettünk egy tab 2-est nyáron.
Miért nem lehet újkora óta a youtube-on megnézni semmit se?Se a youtube saját oldalán, se az alkalmazással.Azt írja ki, hogy hiba történt a lejátszáskor, érintsd meg az újrapróbáláshoz. -
gyuri2008
veterán
Üdv
Ezzel a típussal lehet telefonálni? -
a.sebi
őstag
valami tipus hiba vagy amirol jo lenne tudnm?
-
a.sebi
őstag
sziasztok galaxy tab 10.1 vásárlása elott állok....erre érkezik majd ics?
tudtok valamit? -
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a tesztben ezt írják:
"A videólejátszó is nagyon korrekt, megeszi a leggyakoribb formátumokat (WMV, H264, MPEG-4, DivX, Xvid, H.263, VP8), az 1080p-s videókat folyamatosan, mindennemű akadás nélkül le tudja játszani."
Nos, nekem nem játsza le. Elindul szaggatva a kép, 1-2 sec hang is van, aztán kuss.
Ötlet? Köszi előre is!
-
Pistakiss
őstag
válasz
BladePocok #414 üzenetére
Háát!
A SIM kártya a mobilnet miatt kell, nem telefonáláshoz, a mikrofonok meg a filmfelvételhez és a videócsevejekhez -
Pistakiss
őstag
válasz
BladePocok #412 üzenetére
N E M M M ! ! !
-
BladePocok
tag
Sziasztok.
Érdeklődnék hogy a Samsung Galaxy Tab 10.1-vel lehet-e telefonálni ? Mert sok oldalt néztem , de mind más-mást mond.
-
kari92
csendes tag
Sziasztok ! Lenne egy nagyon fontos kérdésem ! Az lenne,hogy Samsung Galaxy Tab 10.1 tableten lehet nézni online filmeket ?? Nem youtube-ra gondolok,hanem böngészőbe flash playerrel ! Nagyon fontos lenne ! Köszönöm
-
jacis
nagyúr
Sziasztok,
A héten veszek egy 3G-s verziót a vodàtól. Mi a véleményetek a készülékröl? Nekem egy kicsit reccegösnek tünik a 3.?.?-às rendszer a kiàlított darabon. -
rockyaworld
csendes tag
Egyet azért nem értek. A Samsungot fikázók és iPad-et istenítők közül sokaknak talán még egyik sem volt a kezében. Nincs akkora különbség a két gép között, hogy ennyire le kelljen húzni a Galaxyt. Van amiben még jobb is, mint az IPad2. Én mindkettőt használtam már és nekem a Samsung sokkal szimpatikusabb, mint az almás gép. Persze az sem rossz...
-
Pistakiss
őstag
Háát!
Szerintem nem fogják átárazni, nézd meg az előfizetéseket, mennyi a "síma" és mennyi a "tablet" közti különbség, ezt beszorzod 24-el és megkapod a végső árat. De mondhatnám a Motorola Defy-t is, ahol úgyszintén azt hitték, hogy rossz volt az árazás és azóta is az az ár, csak néha elapad a készlet, ami érthető is -
Cath
csendes tag
Valóban sehol sem kapni az egész országban a Vodánál. Mi hoztuk el az utolsó két darabot.
Darabja 20 ropiért azért elég korrekt volt. Míg más szolgáltatók egy laza 100- assal drágábban adják, és ott is aláíratnak hozzá hűséget, és a net havidíja is hasonló árban van. Sanda gyanúm, hogy itt valamit nagyon benézhetett valaki a Vodánál, pl. lemaradt az árból az elején az 1-es, de mivel így jött ki...Most gondolom jön a duma, hogy nem kapható, aztán visszaárazzák. Akinek szerencséje volt, az meg megkapta ennyiért.
-
DEARevil
tag
Bocsi srácok a kérdésért de a galaxy tabre rá lehet variálni usb-s pendrive-ot? Vagy külső vinyót?
-
Titi76
aktív tag
Szerintem kicsit alulárazták ezt a csomagot mert összesen a két év alatt kifizetek 179590.-Ft-ot úgy hogy van rajta 2GB net havonta. Majdnem ennyiért adják az -igaz független- de net előfizetés nélkülit a boltok a 3G-s tabletet. El is fogyott az országban, még netshopban sem lehet pár napja megvásárolni. (Ugyan ez volt anno a Motorola Defy-vel. Semelyik Vodánál sem lehetett kapni mert igen alacsony áron adták).
Az igazsághoz hozzá tartozik hogy még nincs a kezemben, majd jövő hét elején talán kedden hozza a futár.
-
Titi76
aktív tag
Sziasztok. Sikerült szert tenni egy ilyen csodára, lecseréltem az Asus epc 1000h-mat. Szerintem rohadt jó áron vettem: 38 rugó plusz havi 6e a 2GB netre 2 évig. Ha leszámolom mondjuk a Tab árát 145-re akkor havi 1650-ért van a 2GB net. A kérdésem hogy tudtok valami pörgősebb fórumot, mert ez elég ritka...
Kösz -
mycso
veterán
(#391) Lalee : Szia, totalcommanderben, meghajtóként nem sikerült megjelenítenem, bármilyen módban is csatlakoztattam a géphez. Viszont a sajátgépben megjelenik, mint médialejátszó, ilyen formában:
Sajátgép/hordozható eszközök/GT-P7500 (médialejátszónak írja a win7)
Természetesen megnyitva elérhetővé válik a belső tárhely, és másolhatóak/törölhetőek a fájlok, mehet az adatcsere.
E-mail fájlcsatolás egyszerű.(#393) adm91: hali, én is azt tudom mondani, amit a többiek, hogy igazából neked kell eldönteni, hogy amire használni szeretnéd, arra megfelel-e ezért a pénzért.
Egyébként a filmeket jó rajta nézni (már a 7-es tabbal is elégedett voltam, de ezzel még jobb), ám a filmek nagy részéhez speciális lejátszó szükséges, ez a tegra proci "hibája" illetve a mérnököké, akik nem írtak mellé megfelelő romot. Dice player + tegra plugin orvosolja.
Zene jól szól rajta simán és fülessel is és olvasgatni és kellemes rajta.
Én mondjuk a wifi-s modellt hanyagolnám, de ez a saját véleményem. -
turit
tag
Szia
Élmény rajta filmet nézni, ha nincs nálatok minden helyiségben 40"+ os full hd tv
A két oldali hangszórója szépen szól , fülhallgatóval még jobb.Rövidebb szövegeket még nem megerőltető rajta írni (pl. facebookra, vagy néhány soros feljegyzéseket). De ne ezek akard a diplomamunkádat szerkeszteni
Netezés közben szoktam rajta zenét hallgatni, de amúgy ott van a mobilom amiről ugyanolyan jól szól
Összefoglalva ha van rá pénzed nyugodtan vedd meg. wifis modell bőven elegendő , úgyse fogod /mered a bkv-n vagy az utcán elővenni
-
adm91
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy nem kényelmetlen ezeken filmet nézni? Illetve, hogy gépelni milyen rajta? Főleg netezésre, world olvasásra-irásra, msn-re, akkor ha lehet film nézésre, zene hallgatásra használnám. A keret úgy 100 e Ft.
-
Sziasztok! Megoldható esetleg, hogy egy fényképezőgépről a fotókat áttöltsem a Tabra? Ha jól értelmeztem a tesztet akkor nincs USB csatlakozó a gépen.
-
otoaak
tag
En vettem ra es csak ajanlani tudom. A gorilla glass se bir ki mindent 3k huf-er mar teljesen jo foliakat lehet venni eszre se veszed, hogy fent van. Ennyit meger, hogy meg veletlenul se keruljon ra karc. (pl. homokkal dragakoves gyuruvel stb. eleg egy rossz mozdulat a gorilla glassnak is)
-
EG0
aktív tag
Ő az:
[link] -
bamby08
csendes tag
sziasztok! Nemrég vettem egy 7500-as az eredeti fólia még rajta, de már nagyon idegesít rajta az írás. érdemes hozzá rendelni fóliát? Vagy anélkül karcolódik? Akinek van tapasztalat kérem írjon...
-
EG0
aktív tag
Sziasztok, nyertem egy 10.1-est, tehát hivatalos magyarországi garanciával fogom megkapni, nem csempészett GSM boltos. Ha valakit érdekel webshopokhoz képest MÉG olcsóbban, akkor jelentkezzen privátban! Köszi!
-
bamby08
csendes tag
Sziasztok! nem tudja valaki hogy P7500-as működik-e a digis mobilnettel? (sim kártya) Azt mondták hogy nem biztos? Valakinek tapasztalata van akkor kérem írjon. Köszönöm
-
gBeke
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
Én is türelmetlen típus vagyok, nagyon szeretném már kézben tartani a készüléket, de dühít a gondolat, hogy 2 héttel ezelőtt még igen kedvező áron juthattam volna hozzá, és a T egyik pillanatról a másikra "brutálisan" megemelte az árát.
A történtek viszont reményt adnak arra, hogy ismét a korábbi kedvező ár szintjének közelébe csökkenhet a készülék ára. A fent vázolt konstrukcióban most is csökkent, nagyjából 2 ezer forinttal (a listaára nem változott).
Úgy döntöttem, megvárom a következő árváltozást - remélem az is csökkenés lesz - és akkor lépek. -
otoaak
tag
Hat erre szerintem nincs bizos valasz, a karacsonyi akcio azert meg odebb van es nem lehet tudni a tab benne lesz e. En mondjuk turelmetlen tipus vagyok ha megvan a penz tuti megvenem. :-) De ha raer erdemes lehet kivarni az ev veget, addigra talan a valuta piac is kozelebb kerul a normal allapothoz.
-
gBeke
csendes tag
Sziasztok,
Hosszas nézelődés után a Samsung Galaxy Tab 10.1-et szemeltem ki magamnak.
A T-Mobile kínálatában, Relaxnet M díjcsomagra vállalt 2 év hűséggel a múlt héten 105eFt-ért lehetett megvásárolni.
Sajnos 23-án árat emeltek, a mostani ára 123eFt. Ezért az árért még mindig megérné megvásárolni, de nem tudom hogy belevágjak-e. Elképzelhetőnek tartom, hogy a következő árfrissítéskor ismét olcsóbb lesz (közeleg a karácsony), de a forint jelenlegi alakulását látva az áremelés sem elképzelhetetlen.A kérdésem az lenne, hogy mit gondoltok, érdemes-e most megvenni ezen az áron, vagy szerintetek ha kivárok egy ideig, akkor olcsóbban fogom megkapni?
-
bllo
tag
Akkor Te pedig légy oly kedves és olvass vissza 5 hozzászólást, ott érdeklődtem megfelelő szakmai fórum után. Amint azt a kérdésemet megválaszoltad, már röpülök is át oda
@konyi79: ahogy külfödiül utánaolvasgattam, a Tegra és az mkv nem szeretik egymást, így playertől függetlenül élvezhetetlen az aktus. Én most amit meg akarok nézni, azt AVS video converterrel a PC-n átalakítom avi-ba, úgy hibátlan a dolog (720p-ben tesztelve). Csak hát nyilván az időigényes, pár filmet átkódolni már beletelik egy egész éjszakába is simán...
@gabsz227: gratula hozzá, imádni fogjátok! nekem a gyári player és a moboplayer is egyaránt tetszik (a fentebbi javaslat alapján adok majd egy esélyt a vplayernek is) inkább az a baj, hogy a hd filmek/sorozatok terén standardnak számító mkv formátummal nem boldog a kicsike, amíg nem kerül jobb megoldás, marad a konvertálgatás...
-
gabsz227
tag
Ma vettünk egyet a családba, jelenleg a "telepítés" fázisa folytatódik a kis gépen, nagyon szép, és ízléses a kinézete, és a rendszer is nagyon stabil. Olyan kérdésem lenne, hogy melyik videólejátszó a legjobb? AZ hogy fizetős e nem lényeg.
-
bllo
tag
Akkor be is dobnék pár kérdést!
azt hiszem nem csak én akarok hd videókat lejátszani rajta, viszont az mkv-t nem eszi :S milyen progival, és milyen beállításokkal érdemes konvertálni, hogy jóság legyen?
valakinek sikerült már rootolnia? létezik visszaállítható, garivesztés nélküli root-metódus?
és végül, érdemes launchert cserélni? akad érdemi alternatívája a gyári felületnek? -
Pistakiss
őstag
Szia!
Én egy hete használom, teljes megelégedéssel. Amióta megvan, szinte, csak ezt használom a többi gépet mellőzve.
A topikról szólva, sajnos úgy, mint a mobilos topikokban, itt is olyanok ugrottak a témára, akiknek semmi közük hozzá, mivel az indító cikk az Androidos tabletek csúcskészülékének nevezi a P7500-at, nem a tabletek csúcsának.Tehát teljesen érthetetlena vita.
Egyébként mindkét tábor véleményében vannak igazságok, de vannak a márkaímádatra utaló hangok is, főleg az "almás" szektorban. -
bllo
tag
No, üdv mindenkinek!
Tegnap óta én is a boldog Tab tulajok körét boldogítom, de amikor megszokásból jöttem volna a releváns Mobilaréna topikba okosodni, akkor csak egy flamewart találtam
Lesz itt túllépés az almázós-fikázós témán, és közösségépítés, meg közös agyalás? Vagy amennyiben nem, tudna valaki egy jó fórumcímet adni, ahol igen?
-
Cold5
senior tag
A T-mobile nem kicsit emelte fel a készülék árát!!!!!
T-Mobile -
Szerintem a Samsung nem teheti meg, hogy az USB portot lehagyja a gépről.
Apple megteheti, mivel a tabletje sokkal jobb és jobb a software körítés is.
Ha valamit a kar a Samsung olcsóbbnak jobbnak és jobban használhatónak kell lennie. -
ZooLee
senior tag
A végén még mindenki tablettel fog rohangálni!
Így van, ez elég egyértelműnek látszik már rövid távon is, az átlagember (egységsugarú felhasználó) számára tökéletesen elég a tablet, mert a tartalmat nagymennyiségben fogyasztja, kismennyiségben termeli, erre pedig a tulajdonságait nézve (súly, helyfoglalás, akkuidő, stb.) ideális a tablet.
Z.
-
Wave86
tag
Na, ez egy elég népszerű topic lett, bár nagyon elment az Android vs. ios antagonisztikus vitájába. De, az jó ha ennyi embernek van véleménye, ezek szerint eléggé felkeltette az érdeklődést. Majd nézzük meg mi lesz jövő februárban.
A meggyőzésnek nagyon nincs értelme, mert aki az egyikhez ragaszkodik, nem fog átváltani a másikra. Új szereplő is lesz, a Windows 8, ami megint megkeveri a vizet.
A végén még mindenki tablettel fog rohangálni! -
NogeOne
tag
Tuti drága lesz... de jó cucc
-
DanielK
addikt
mint írtam korábban, a családban van 2 iPhone 4, és mind a kettőt nekem kellett beállítani, mert a tulajnak lövése nem volt róla hogy mit hogyan, nem analfabéták, nem facebookoznak, nem az ő világuk ez az egész - az androidos telefonnal sem tudtak volna akkor mit kezdeni, szóval ettől még nem jobb az android, de az iOS sem rosszabb
itt legalább nem kell mindig beírni a jelszavam ha "veszek" valamit a marketről - ez szép és jó, de innentől kezdve akkor bárki vásárolhat a nevedben és bármit, ja és bármekkora összegben. Az iOS rendszer és app store-ban csak az elsőnél kell megadni, ha utána egy meghatározott időn belül veszel még, akkor már nem kell. Mondjuk, ha nem kötöttél bankkártyát mögé, akkor igazából tényleg mindegy, mert csak a freet veheted meg.
ott a 2 kép, többet mond 1000 szónál - óra az iPad-en is van, bár tény hogy nem ekkora, de van. Itt is van még egy, bár az is kisebb. Ezért nem értem az óra widgeteket, minek, ha alapból van. A dátum az más. (ezért sem értem a htc-t, mert azzal menőzik, hogy csillivilli óra és időjárás widgeteket tesz ki, ahelyett hogy optimalizálná a rendszert)
Nekem nem szükséges az éppen adott időjárás, mert ha kell, akkor kinézek az ablakon és kimegyek az erkélyre/kiteszem a kezem az ablakon és tudom, hogy milyen hideg vagy meleg van. Az előrejelzést tudni akarom, de azt meg nem tenném ki, mert nekem nem kell állandóan. Egyszer megnézem és kész.
Szép és jó az email widget, de innentől bárki nézegetheti az emailezésedet, aki kézbe veszi azt. Nekem meg nem szükséges, mert egyszer megnézem mit kaptam és kész. Ha meg kell valami, akkor belemegyek az email programban, ed ahogy látom neked is bele kell menni, ha többet akarsz látni az emailből.
A youtube nekem nem kell, hogy kint legyen, mert nem érdekel, hogy ki mit tett fel. Ha érdekelne, akkor se tenném ki, mert ez a widget szép MB-kat emészthet fel.Ezektől nem lesz jobb az android, de az iOS sem lesz szarabb. De igaz ez fordítva is.
Személy szerint 9 hónapig volt androidom (6 hónapig Samsung Galaxy 3 és 3 hónapig kb Samsung Galaxy S) és nekem meggyűlt a bajom vele. Számomra egyszerűbb és átláthatóbb a rendszer. És mivel nincs szükségem a widgetekre (a fent leírt dolgok miatt) nekem jobban bejön a letisztultabb gui.
És a legszebb az egészben, hogy ahogy elnézem az android még mindig nem tudja %-san kijelezni az akksit. Pluszban kell telepítgetni alkalmazást hozzá (vafgy hackelni és rootolni). Az iOS ez alapértelmezetten tudja.
De mivel nekem rossz élményem volt az androiddal, ezért ez csak magánvélemény.
Lehet, hogy te szerencsésebb voltál, vagy a 3-as android már jobb, mint a 2.2.1-es.
Kinek mi tetszik. De az iOS sem szar, ahogyan az android sem az. Csak kinek mi az igénye. -
Allure
aktív tag
Mi köze a homescreen-nek egy OS fejlettségéhez? Most komolyan, te egész nap a kezdőképernyőt bámulod? A te homescreen-ed egyébként miért olyan nagyszerű? Mert tele van pakolva tök felesleges, csili-vili widgetekkel?
Egyedül az időjárás widgetet tartanám hasznosnak, ha nem külföldi oldalaktól kérné az infót (accu -és yahooweather), viszont így felesleges, mert pontatlan értékeket ír ki. Az elfogult cikkeddel meg ne nagyon dobálózzál, elolvastam, tele van hülyeségekkel.
Ja és mielőtt Apple fanboy-nak kiáltanál ki, Xoom-mal kezdtem a táblagépes "karrierem", és utána váltottam bő egy hónappal Ipad-re. A Xoom kb. kb. 3 hét után érezhetően belassult, pedig nem telepítettem teli semmivel, kb. 5 alkalmazást szedtem le a marketből (Volt előtte már pár Androidos telóm, úgyhogy nem ez volt az első Androidos készülékem). A másik próblémám az alkalmazások mennyiségével és minőségével volt. Nem azt mondom, hogy szar volt, de az iPadet sokkal jobban szeretem használni, mint a Xoom-ot.
-
erdoke
titán
A HTC Sense az egyik legjobb ebből a szempontból, különösen egy CHT-val megbolondítva. Ennek ellenére azt mondom, hogy akár a fixen beállított, akár a hely alapján megjelenített aktuális időjárás az évszázad vicce, hiszen csak ki kell néznem az ablakon... A félnormális előrejelzésért pedig ígyis-úgyis be kell lépni az időjárás alkalmazásba. A levelek, üzenetek, emlékeztetők, találkozók előnézete sokkal hasznosabb, de az meg praktikusabb a zár képernyőn, hiszen normál esetben az kerül először a kijelzőre, amikor kézbe veszem. Egy fullos lock alkalmazás a legjobb egy telefonon, mint pl. a Pocket Shield WinMo-ra.
-
ZooLee
senior tag
Azért bármennyire is jó az iPad/iPhone UI-je, a widgetelés hiányzik. Nem kellene harmincféle méretű, csircsáré, rendszerlassító widget, de legalább valami olyasmi mint pl. Blackberry-n (ami aztán tényleg nem egy konzumer készülék, mégis van widget!) a BeWeather alkalmazás: A home/today képernyőn az ikonját változtatja annak megfelelően, hogy milyen az időjárás előrejelzés, és még kiírja rá a hőmérsékletet (felső ikonsor középső ikonja):
Ennyi, nem több. Megmarad a rendszerezett képernyő, mégis kapsz megfelelő információt. Most, hogy napi szinten használom az iPad-et, kényelmetlen, hogy ennyi információért el kell indítanom az AccuWeather/időkép alkalmazást.
Szóval ez azért dobhatna a rendszeren, ez egy nehezen védhető pont szerintem.
Z.
-
ZooLee
senior tag
"itt legalább nem kell mindig beírni a jelszavam ha "veszek" valamit a marketről
"
Na, ezt azért gondold át, majd ha gyerekeid lesznek rájössz, hogy miért is van ez így. Csak ne töltögessen le a tudtom nélkül semmit se a gyerek, se a hülye haverjaim
Egyébként a Blackberry-n is ugyanígy működik az AppWorld, szerintem hasznos biztonsági feature.
Z.
-
erdoke
titán
"itt legalább nem kell mindig beírni a jelszavam ha "veszek" valamit a marketről"
Ez bizonyára baromi viccesnek tűnik első látásra (egyébként se igaz, kb. 15 perc után kell újra beírni), viszont ha a gyerekeim szénné vásárolnák magukat a töménytelen játékon belüli fizetős cucc valamelyikével, akkor sokkal morcosabb lennék, mint így...
A home screen teljesen irreleváns, nem festmény az, hogy nézegetni kelljen. Egyetlen multitouch kézmozdulattal, a home gomb/screen teljes elhagyásával váltok az alkalmazások között, és ez a fontos.
-
LSL1337
őstag
válasz
zsoltyyy #352 üzenetére
Ezek mind lehetőségek, ha akarom, akkor nekem is egy 5x5ös rács az egész, DE ezen felül tud többet is, és ti ezzel kötözködtök
az a baj hogy tudja, felháborító, hiszen éppeszú ember nem használja ezeket, csak elrontja a rendszert
szóval szabadkezet ad a felhasználónak
áhh, FALnak beszélekjó éjszakát
-
zsoltyyy
senior tag
Többféle kezelőfelület is létezik rá... Youtube-> dreamboard. Ingyenes alkalmazás.
De felesleges a kezelőfelületen rugózni... Most komolyan azt akarod mondani, hogy neked azért kell okostelefon/tablet, mert a kezelőfelületet nézegeted?
Nekem inkább arra kell, hogy alkalmazásokat indítsak el. Ráadásul amit a te "csilivili" homescreeneden látsz, láthatod iphone-on is. Max annyiban különbözik, hogy neked az órád akkora, mint maga az iphone. -
LSL1337
őstag
(igen a tripla poszt valóban "jól" mutat, de külön posztra válaszoltam, ráadásul még közben a posztba is beleszerkesztettek amire válaszoltam
átment ideiglenesen chatszobába a topic)
-
LSL1337
őstag
mekkora mázli hogy a Te rendszered EGY féle képpen lehet rendezni, az mégis az összes lehetséges variáció közül a legjobb, érdekes
-
Blyan
félisten
Számomra káosz, a lakás hasonlatod meg azért sántít, mert nem az a baj, hogy wc-t nem találom, hanem a berendezés ízléstelen.
De ez van, Te ezt szereted, nekem ez ocsmány, de ne ez legyen már egy rendszer jó vagy rossz mivoltának ismérve, mert ez totál szubjektív, és ízlés vagy ízlésficam kérdése.Ja, hogy nem lehet vitatkozni, mert június óta nem használok Androidot? Bocsánat.
-
LSL1337
őstag
A GTs kép az én lock screen-em, rajt is a usernevem
és mitől lenne káosz?
ha bemennék a lakásodban és nem találnám a WCt vagy a fürdőszobát, akkor káosz?, vagy mert nem igazodnék el a PCden a mappaszerkezeteden (gondolom nem mindent az asztalra teszel) nem te rendezted, nem igazodsz el rajtaés itt is ki lehet tenni 20 gombot egymás mellé, akkor az már minimalista
, így hogy megvan a szabadságom a többre, így már disznóól, gratulálok
iOS5 után ki ne merj tenni egy rohadt widget-et a homescreenedre
-
LSL1337
őstag
válasz
zsoltyyy #340 üzenetére
50 mega havi csomagban vagyok a telóra, és egész hónapra belefér a FB notification, gmail óránkénti sync, plusz last.fm scrobble minden zene után
ez kb 30 megát teszi ki egy hónapra, de este wifin van mondjuk, minden 2.3.3-nés ez megint csak tapasztalat, nem halottam.
androidon mi történt volna másképp? ugyan úgy nekemadta volna. De ha megkérdeztek volna vásárlás előtt, akkor mindketten SGS2-t nyomogatnának
miben fejletebb?
feloldottam a lockscreent, és már majdnem tudok mindent amit tudni akarok
ez hol csilivili?
befrissül az összes widget a háttérben, plusz also statusbarban is ott lehet 1-2 program (zene, IM)tegnap este linkeltem egy szép nagy listát android vs ios ÖT, szóval az egy évvel későbbi verzió mit tud felmutatni
szépen lecopyz mindent, amivel nem is lenne baj, ha nem minden nevetséges apróságggal pont az apple menne a bíróságra -
Blyan
félisten
Az legalább rendezett káosz, de ez a képen.... ez egy disznóól, telehányva.
Másrészt, én most is Metro UI-t használok (igaz, egyelőre telefonon).
(#345) gre3nwar
Akkor Te nagyon ügyes vagy, nekem anno androidon simán megette a 70-100 megát úgy, hogy (a telefon hibája miatt), rühelltem azon netezni.
-
Blyan
félisten
-
zsoltyyy
senior tag
1. Szerinted a grafikus felület számít abban, hogy melyik oprendszer a "fejlettebb"?
2. Pont te mondtad azt, hogy az android "fejlettebb oprendszer". Ha nem tévedek senki se mondta, hogy az ios "fejlettebb" lenne, ugyanakkor te képtelen vagy megmagyarázni, hogy a tökéletes és kifogástalan android mitől jobb, "fejlettebb"...A két képre meg annyit tudok mondani, hogy a "csillivilli" androidos kezelőfelület semmivel sem informatívabb, mint a leegyszerűsített ios. (ami ezek szerint még így is túl bonyolult....)
Ráadásul ezek a widgetek egyáltalán nem egységesek... Kész káosz az egész...Ha 2 családtagodnak te állítottad be az iphone-ját, akkor elképzelem mi történt volna, ha androidos gépük lenne... (ami se szó se beszéd nélkül több 10mb-ot elkommunikál 1 éjszaka alatt...
hacsak nem a júzer azonnal letiltja a mobilnetet, és hát elég sok ember van úgy, hogy nem találja/nem tud róla, hogy kéne) -
LSL1337
őstag
válasz
zsoltyyy #337 üzenetére
Galaxy Tab 10.1 Home Screen
vs
Ipad 2 Home Screenés akkor ugye az iOS a fejletebb
D
mint írtam korábban, a családban van 2 iPhone 4, és mind a kettőt nekem kellett beállítani, mert a tulajnak lövése nem volt róla hogy mit hogyan, nem analfabéták, nem facebookoznak, nem az ő világuk ez az egész
a cikkben is le van írva hogy out of the box tud minden alap dolgot, ezt sem bonyolultabb használni
itt legalább nem kell mindig beírni a jelszavam ha "veszek" valamit a marketrőlde iPhone 4-en is eltűnt 2 napra teljesen a 3g, (természetesen a menüben be volt kapcsolva)
3-4x restart, repülőgépes mód ki be kapcsolgatással egyszer csak visszajöttnem tudom miért kell iOSt annyira fényezni hogy az hibátlan, tökéletes ui
amikor az abszolút laikus iPhone 4 user, aki még életében nem halott arról hogy iOS vagy android, az volt az első benyomása a galaxy tab-omról, hogy ugyan az az operációs rendszer van ezen is, mint az ő iPhone 4-én, legalábbis nagyon hasonló, legalábbis felépítésre.
persze nem értette miért kezdtem el nevetniott a 2 kép, többet mond 1000 szónál
-
zsoltyyy
senior tag
Ennyi erővel te meg apple hater vagy...
Ha egy kicsit is tudnál szöveget értelmezni, akkor rájönnél, hogy ZooLee-nak abban adok igazat, hogy senki se mondta azt, hogy a GT szar. De látom ez se megy...ui.: ellentétben veled legalább "off"-ba rakom az ilyen jellegű hozzászólásaimat...
-
otoaak
tag
Na de nagyreszt csak az eladasokat nezitek ebben a kerdesben es az meg abszolut nem mervado jelen helyzetben. A GT 10.1-et meg csak par hete lehet europaban kapni es usa-ban is csak kb. 1,5-2 honapja van ti meg jottok a negyed eves eladasi statisztikakkal azert alljon mar meg a menet.
Egy ilyen melyik a jobb vitanak soha nem lesz amugy vege, mert emberenkent mas es mas dolgok vannak amik fontosak.
-
zsoltyyy
senior tag
Ez olyan, mintha egy olyan embernek, aki még látni se látott kocsit, odaadnál egy 20 éves opelt. Biztos elájulna tőle, hogy húúúú de nagyon tuti, miközben vannak annál 1000x jobbak is csak azokat ő még hírből se ismeri. (ez egy baromira lesarkított példa)
A lényeg az, hogy ha valakinek nincs összehasonlítási alapja (pl a tabletek között), akkor neki simán megteszi szinte akármi. És nem, nem azt mondom, hogy ez szar, de szerintem ha egy xpad 70-et adtál volna oda neki (és azóta nem mutattad volna neki a GT-ot) azzal is ellenne. Sőt baromira tetszene neki.
-
ZooLee
senior tag
Mást sem csinálsz (nem csak itt most ezekben a hozzászólásokban, hanem az egész topicban) mint rosszindulatúan belemagyarázol valótlanságokat más hozzászólásába. Rajtad kívül senki sem szarozta a GT10.1-et, de megkritizálták ilyen-olyan tulajdonságait. De te minden egyes hozzászólásba sikeresen belemagyaráztad.
Több helyen is írod: "a következőt kell kiolvasni:" Nem, semmit nem kell kiolvasni, főleg nem azt, amit te magyarázol bele. Próbálj kevésbé rosszindulatúan állni a hozzászólásokhoz, messzebbre mutatna, értelmesebb vita lehetne...
Z.
-
zsoltyyy
senior tag
űűűű hallod, te nagyon túlkaptad...
ZooLee-nak adok igazat 100%ban.
Senki nem írta le, hogy ez a tablet szar, de ha le is írták volna, mit számítana? ipad2 hozzászólásai között minden 50. kommentelő leírja, hogy szar és csak azok vesznek olyat akiknek jobsbá kimosta az agyát, mert egy zte blade, vagy egy wayteq jobb negyed áron.....
olyan hozzászólásokba próbálod belemagyarázni a tablet fikázását, amelyekben a tablet még említés szintjén sincs... iszonyat gáz amit művelsz, már bocsi.
-
bambano
titán
egy fél órája röhögök ezen a hozzászóláson...
"Nem véletlenül elégedettek az iOS userek, az Android userekkel ellentétben.": elégedettek. nincs fokozás. alapfok. tehát nem azt mondja, amit te hiszel, hogy elégedettebbek, középfokban, hanem alapfokban elégedett. tehát azt mondja, hogy az iossal elégedettek, ebből azt kell kiolvasni, mert semmi mást nem lehet, hogy az ios jó. A második tagmondatban az "ellentétben" kifejezés azt jelenti, hogy amit a második tagmondatban emleget, az az első tagmondatban emlegetett dolog ellentéte. Ha az elégedett ellentétét keressük, az a nem elégedett vagy elégedetlen. Ha az ios jó kifejezés ellentétét keressük ebben a szövegkörnyezetben, akkor semmi más nem lehet, csak az, hogy az android rossz.
Mivel a gt10.1 androidos és az android rossz, következmény, hogy a gt10.1 is rossz.
"Azért az egy brand ez meg csak egy Samsung". azért az (aka: apple) egy brand, ezt értjük. ez meg *CSAK* egy samsung. Én ezt is értem, ez a samsung márka lesajnálása. Milyen márka a gt 10.1? samsung. Tehát a mondat értelemszerű olvasásából a következőt kell kiolvasni: az ipad egy brand, a galaxy tab 10.1 meg csak egy ócska samsung.
"A videó alapján ez a cucc nagyon küzd": nem láttam még olyan olvasói véleményt, ahol a nagyon küzd kifejezés dícsérő lett volna, eddig csak olyat láttam, ahol pejoratív lett.
"ha ez egy Nokia teszt a tesztelő már a málnásba küldte volna el.": ezt sem tudom másképp értelmezni, mint úgy, hogy elküldte a málnásba -> elküldte a francba -> a tesztelt eszköz szar.
"Nem, nem azt mondta, hogy a GT 10.1 szar, hanem Ő a Samsungot úgy egészében nem szereti.": ezt próbáltad értelmezni, mikor leírtad? nem sírtad el magad közben?
A többit hagyjuk. Azt gondolom, hogy továbbra sem te leszel a szövegértelmezés autentikus forrása számomra.
-
ZooLee
senior tag
Óóó, baz+, Te tényleg nem érted...
Megpróbálok segíteni egy kis szövegelemzéssel:
Oppenheimer: "Ezt te is tudod, hogy nem igaz. Nem véletlenül elégedettek az iOS userek, az Android userekkel ellentétben."
Nem, nem azt mondja, hogy a GT 10.1 szar, hanem azt, hogy iOS jobb, mint az Android. (Válaszolta ezt arra a felvetésre, hogy az Android mindenben jobb, mint az iOS. Szó nem volt GT-ről.)
Káosz Kölyök: "Ilyen áron teljesen esélytelen a cucc. Inkább iPad2 kis ráfizetéssel. Azért az egy brand ez meg csak egy Samsung."
Nem, nem azt mondta, hogy a GT10.1 szar, hanem azt, hogy szerinte az iPad 2 jobb, inkább az kellene neki.
Káosz Kölyök: ,hogy őszinte legyek jobbnak is tartom az iPad2 azon kívül, hogy ezt 2 év múlva az eredeti ár töredékéért tudom eladni még az iPad2 -nek a használt ára sem lesz éppen olcsó. Egy olyan felhasználó aki úgy gondolkodik mint én, hogy alig többért kapok egy olyan cuccot ami nem csak, hogy jobb hanem tartósabb is eldönt minden kérdést. Ja és persze ott nem látni akadást. A videó alapján ez a cucc nagyon küzd, ha ez egy Nokia teszt a tesztelő már a málnásba küldte volna el. Mivel Android van rajta Ajánlott lett. Ez ennyi.
Nem, nem azt mondta, hogy a GT 10.1 szar, hanem azt, hogy jobb az iPad 2. És mellette beszól a tesztelőnek, hogy szerinte elfogultan osztályzott.
huntenseN: Samsungból maximum porszívót..
Nem, nem azt mondta, hogy a GT 10.1 szar, hanem Ő a Samsungot úgy egészében nem szereti.
Na, remélem ezek alapján már sikerült megfelelően értelmezni a dolgokat, és kérlek, a jövőben próbáld ezt egyedül megoldani, mert így qrva lassan fogunk haladni a téma megvitatásában...
Z.
-
ZooLee
senior tag
Nem, nem mondta.
Végigfutottam a topicot, még Erdoke és Everman se mondta, akik a leginkább iPad pártiak. Sokan mások is fanyalogtak, hogy a Transformer jobb, meg m'érnincs HDMI, SD-slot, stb. de nem szarozták. Senki. (Ellenben az iPad-ot igen...)
Szóval próbálj lehiggadni, és átolvasni a topicot. Nem az abszolút milyenség (szar vagy sem) volt a kérdés, hanem az egymáshoz való viszony.
Z.
-
ZooLee
senior tag
nem elvárás, hogy elolvasd a topicot, amiben hozzászólsz, de hasznos lenne.
De a szövegértés elvárás lenne. Nem arról volt szó, hogy jó, vagy sem, mert abban nincs igazán vita, hogy a Honeycomb-os GT10.1 jó, hanem arról, hogy az iPad még mindig jobb, vagy jobb lett-e a GT10.1 mint az iPad.
Z.
-
bambano
titán
Annak a korábban elhangzott állításnak (miszerint az android userek elégedetlenek) a cáfolatához nem kell ipad.
Az csak az almatemplom felkent papjainak a mániája, hogy mindig valamivel szemben akarják meghatározni magukat.
(#323) ZooLee: "Senki nem mondta, hogy rossz lenne.": nem elvárás, hogy elolvasd a topicot, amiben hozzászólsz, de hasznos lenne.
-
ZooLee
senior tag
-
ZooLee
senior tag
válasz
qpwoeiruty #298 üzenetére
"Az, hogy sokmindent nem tudtam rajta megoldani, az iOS-t minősíti, illetve azokat, akiknek (hozzád hasonlóan) ezek a korlátozások fel sem tűnnek, mert azok valószínüleg még soha nem használtak rendes okostelefont."
De mi az a "sokminden" amit nem tudtál megoldani? Valami konkrétumot legalább, mert már a sokadik hozzászólásban pufogtatod az üres frázisokat, de konkrétumot soha sehol nem tudtál írni.
"Najó, inkább mondjuk úgy, hogy majdnem mindenben" (jobb az Android)
"míg iOS-en nap mint nap, egyedül telefonálásra és sms-re tudtam kompromisszum nélkül használni"
"Gyakorlatilag mindenben fejlettebb." (az Andorid)Listát, arról a "sokmindenről" légy szíves...
Más:
A "röccenésfetisizmus" egy dolog, de a "felhasználói élmény" bizony létezik, és ahogy látszik, nem is kicsit nyom a latban.
Egyébként meg lehet "nagymama teszt"-et csinálni. Tessék odaadni anyunak, nagyinak, (esetleg 3-5 éves gyereknek) a tabletet, és megnézni, hogy boldogul vele. Ez elég sokat elmond a használhatóságról, mert itt jön ki, hogy nagyon sokat számít az, hogy minden alkalmazás ugyanúgy működik, ugyanúgy lehet a hasonló funkciókat elérni. Lehet, hogy unalmas és gagyi egy buta home screen, de az egységsugarú júzer könnyebben eligazodik, könnyebben használ egy "butára" (másik oldal szerint egyszerűre) tervezett UI-t.
És bármennyire is fáj, nem Ti, a "röccenésfetisiszták", és a másik oldal a "kukarobotosok" vagytok a célcsoport, mert kurva keveset nyomtok a latba eladásilag, hanem az egységsugarú júzer. Őt pedig nemigen érdekli, hogy zöld kukája vagy rágott almája van, csak az, hogy hogyan tudja használni.
És ez jelenleg nagyon jól látszik az eladásokon. Jelenleg ez a helyzet, az Android még nem érte el az ingerküszöböt, hogy robbantson. Nagy a verseny, ez tény, de egyelőre még mindig az iPad az etalon, még mindig "iPad killer" készüléket csinál mindenki. Most léptek egy nagyot Androidék a Honeycomb-al, de úgy tűnik még nem elég. Következő lépés az iPad 3 lesz várhatóan
gre3nwar: "vékonyabb könyebb nagyobb felbontás fejlettebb oprendszer, azonos ár, de EZ GAGYI neked, mert nincs rajta alma pajzs"
El tudnád mesélni, hogy hogy lett vékonyabb és könnyebb? Köszönöm. Ez sokat elmond az "etalon" kifejezésről. Lehet, hogy nem jobb mindenben, sőt, a GT10.1 jobb lett több mindenben, mégis, az iPad-hoz építették.
Z.
-
Nyilván ebből a cikkből is jó magyar szokás szerint apple ipad fikázás lett, nem lep meg
A videót elnézve hiper szuper cpu sem elég a samunak egy röccenésmentes gui fabrikálásához. -
AMD Power
titán
Tegnap volt egy kis időm és nyomogattam!
Nem az én világom ezeket a Tablet gépek.
-
LSL1337
őstag
Igen, csak te vagy olyan fene művelt, hogy megértsd az érettségi szintű közepes angolt.
segítenél lefordítani nekem, mert rajtad kívül senki nem beszél angolt az egész országban...
Telefonnál a kisebb hely miatt teljesen más a helyzet a widgetekkel, windowson én is 1-et használok csak, de tableten teljesen más felhasználói élményt nyújtanak, de befejeztem a vitatkozást olyannal, aki még nem használta, és szerinte csak lasabbá teszi a telefont, semmi értelme..., és hogy az android ugyan ott van (pláne tableten) mint 2 éve...
nem a több éves Steve keynote-okból kéne az android híreket összeszedned
-
bambano
titán
"We note that this survey focuses primarily on the North American smart phone market – with the sample being 89% U.S. respondents and 11% outside the U.S."
"Among smartphone owners who use their device to access social media sites such as Twitter, LinkedIn and Facebook, satisfaction averages 783 on a 1,000-point scale—nearly 22 points higher than among those smartphone owners who do not often use social media sites on their device." vs "Apple ... score of 795 ... Motorola (763) and HTC (762)"
tehát egy ezres skálán az apple elégedettség 3.2%-kal magasabb mint a motorola és 3.3%-kal, mint a htc.
hát ez tényleg óriási előny, főleg, ha figyelembe vesszük a szociális lomok használatára vonatkozó 2.2%-ot is.
Szerintem is jobb lett volna, ha legalább egy közepes angollal átnézed, mielőtt belinkelsz olyan eredményeket, amik semmilyen szinten sem relevánsak.
-
zsoltyyy
senior tag
A legtobb embert, akit ismerek kirak a fokepernyore egy orat es kesz. Na mar most erre felesleges ez a nagy widgetes felhajtas... Ora+idojaras. Ennyire van szuksege az emberek 90%-anak.
-
Blyan
félisten
válasz
qpwoeiruty #307 üzenetére
Én meg ezt tartom baromságnak.
Persze attól függ kinek mire kell az okostelefon.... nekem a napi munkám és mindennapi életem segítésére (ezekhez nincs szükségem csilivili widgetekre, sem hátterekre), van akinek meg a pimp my handset életérzésre.
De ez már egyéni dolog. -
-
LSL1337
őstag
komolyan azzal érveltek hogy a widget hátrány?
a mail, időjárás, music, battery graf, rss feedek, ez mind hátrány, hogy lockscreen után EGYBŐL látom az ÖSSZESET, nem kell átmásznom 4 appon, és ezeket is akárhogy kombinálhatom
és kb az a véleményem erről is mint az eladásról, attól a platform nem rosszabb mert találnak olyan embert akinek nem tetszik
google meg akármit talál, ha arra keresek rá hogy ki szerint übersirály a tab és fos az ipad, akkor azt adja ki, ha meg arra keresek rá hogy ki szerint fos a kukásdoboz és az alma a király, akkor meg azt adja ki
1 linket kértem, erre nem voltál képesvoice search is haszontalan
de a flasht is bebizonyítottátok hogy haszontalan
ezek mind a rendszer hiányosságai, csak ti már megtanultatok együttélni vele
ezeket ne hívjuk már előnynek -
bambano
titán
a helyzet az, hogy a saját véleményemet nem felmérésekből fogom megtudni.
ő azt mondta, hogy android userek, ami általános alany. univerzális kvantor tagadásához elég az egzisztenciális, vagyis ha tudok mondani egy android usert, aki elégedett, akkor az állítását cáfoltam. én legalább három elégedett android usert ismerek. -
Blyan
félisten
válasz
qpwoeiruty #298 üzenetére
Ja, hogy a RENDES okostelefon ismérve, hogy változtatható a háttér, meg kipakolható szép kis widgetben a legutolsó fingásod ideje?
Hinnye.
Samsung S5230 rulez!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Végre kis hazánkba is megérkezett a Samsung ultravékony formatervvel és egyedi felhasználói felülettel operáló táblagépe. Vajon megérte várni rá?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- WOT - Roham
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardcore café
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Jó állapotú DELL Precision 7530 - Intel Core i7-8750H 16GB 512GB SSD NVIDIA Quadro P2000
- Kiválló állapotú Lenovo Thinkpad X13 Yoga 2 in 1 - I5-10210U - 8GB - 256GB - FHD 360 -ban kihajtható
- Szuper áron dobozos új DELL XPS 15 9530 /i7-13620H/16 GB Ram/1TB SSD/IPS/INTEL ARC 370/Gari/
- Lenovo LOQ 15IRX9, 15,6" FHD gamer laptop , i7-13650HX, RTX 4050,Windows 11
- Dell Latitude 7410 karbon i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Dell XPS 9345
- 8. Gen Lenovo notebook//i5-8250u//8GB DDR4//UHD Graphics 620//256GB M.2 SSD//Win 11//FullHD//
- 8. Gen Lenovo notebook//i5-8250u//8GB DDR4//UHD Graphics 620//256GB M.2 SSD//Win 11//FullHD//
- Lenovo ThinkPad E14 Gen6 - Ryzen 5 7535HS / 16GB / 512GB SSD / 14 FHD IPS
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest