-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
D-Phrag
senior tag
válasz
Mr. Morgo #34345 üzenetére
WD40-et már adtam neki, természetesen semmit nem változtatott. Kontakt spray-t még nem próbáltam, de lemegyek hídba, ha az bármit is javítana.
Érdekes jelenség, amit írtam is, hogy az ominózus Baseus márkájú PD 20W-os töltő + töltőkábel (USB-C) ha összedugom, majd kihúzom, akkor már nem ébred fel a kijelző, annak ki, majd bekapcsolását követően sem (vicc, hogy ehhez nem kell még fali konnektorba se dugni a töltőt). Viszont ha kap rendes tápot saját töltőről, akkor minden "visszaáll". Az "USB leválasztva/csatlakoztatva" ikon viszont folyton villog..Update: Ma voltam Oktogonszervizben és azt mondta a srác, hogy ez alapcsere. Na bumm 120k.. Alkatrésznek mennyiért veszik át valahol?
-
Ricardo
titán
válasz
Mr. Morgo #34314 üzenetére
"Attól hogy neked bejön ez a kijelző típus"
Hol írtam ilyet?
Egy ellentmondásra reagáltam.
Nem lehet normálisan fóliát rakni rá, de ha lekopik a réteg raksz rá fóliát.
Ok legyen így .
Aztán ismét ellent mondasz saját magadnak.
"Ha lekopika réteg akkor kerül rá fólia........de mire lekopik, már a fiók mélyén fog pihenni a teló."
utána"Felfog, de addigra eladom úgyis."
Összefoglalva. Nem lehet rá fáóliát tenni ezért használhatatlan.Majd ha lekopik a réteg amitől használhatatlan fólia nélkül, teszel rá fóliát (halkan kérdezem akkor már minek?). Majd eladod, és beteszed a fiókba.
Nincs több kérdésem.
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
Mr. Morgo #34305 üzenetére
Addig örülj, amíg csúszik, ha lejön az "oleophobic coating" utána lesz móka.
Nekem már jött le egy részen korábbi telefonomon, minden meglátszott rajta, hiába pucoltam puha rongyokkal, csíkos maradt és görgetéskor nagyon kellemtlem, ahogy görgetéskor megáll az ujjjad azon a területen.
-
válasz
Mr. Morgo #34305 üzenetére
40-es szemcseméretű csiszolópapírral finom, körkörös mozgással menj végig a képernyőn. Nem fog csúszni.
Viccet félretéve keress vissza a topicban, hogy milyen fóliákat ajánlanak.
Én személy szerint tokot is használok, így nem is tudna feljönni a fólia, mert még annak a széle is védve van. -
D-Phrag
senior tag
válasz
Mr. Morgo #34270 üzenetére
Én csak a WD-40-et próbáltam, eredménytelenül.. Alapvetően mindig gondosan csatlakoztatom az USB-t és igyekszem tisztán tartani, szerintem a kontakt spray sem segítene többet. Vagy mégis?
Összegezve a problémát:
- Ha nem tölt a telefon akkor nem kapcsol ki a kijelző, ill. nem megy alvó üzemmódba. (Nem elég ha be van csak úgy dugva az USB-be egy kábel, feszültséget is kell kapjon.)
- Az USB "szigony" piktogram villódzik és írja, hogy USB leválasztva/csatlakoztatva.
- Csak adott oldalon bedugva veszi fel a töltést a telefon és az esetek zömben a gyorstöltés opció nem működik. (Tötés közben lehet a kapcsolót húzkodni a beállításokban.)
- Jelentősen gyorsan merül a jelenlegi helyezet miatt az telefon.Olvasgattam a hétvégén a neten, mivel sajnos nem kaptam itt Mobilarénán ezidáig választ. Ennél relevánsabbat nem találtam, de sajnos eddig nem segített semmi. Hard reset ugyan még nem történt, de a linkelt fórumon azt írták többen is, hogy az nem segített.. Még egy ilyen hülye szitut...
Annyi kiegészítés még, hogy pár hónapja volt szervizben a telefon akksicserén. Nem csinálhattak ott valamit, ami idővel "elkalibrálta" az USB csatit?? -
D-Phrag
senior tag
válasz
Mr. Morgo #34266 üzenetére
Olvasgattam az előzményeket. Érdekes, mert nekem is ilyen töltési problémáim vannak/voltak. Érzékeny volt a telefon, hogy melyik oldalával dugtam be az USB-C oldalát. Aztán utóbbi időben a gyorstöltést nem akarja csinálni.
De a legnagyobb gond az lett most, hogy töltöttem egy PD-s töltőfejjel, ami vitte a gyorstöltést, de miután lehúztam folyton jött az "USB csatlakozó leválasztva" értesítési sávon az üzenet és bentmarad az USB ikon. Kínomban találtam egy ilyen secret kódot, hogy *#0808# és kiválasztottam az első opciót MTP + ADB és azóta folyton bekapcsolva marad a kijelző, se gombbal se két koppal nem tudom kikapcsolni, csak ha rá van dugva egy USB kábel.
Mit rontottam el és hogy tudom helyrehozni? Köszönöm a segítséget előre is. -
Kleroo
veterán
válasz
Mr. Morgo #34248 üzenetére
Ilyennel énis küzdök. HW-esnek tituláltam, mert volt egy eset, hogy autóban gyorstöltöttem, és egyszercsak mocskosul nagy bűz, meg egy apró zörej jött.... Azt hittem kakukk. De utána 1 órával ismét töltött, de csak csigatempóban, kb 7óra volt egy full töltés. Aztán rájöttem, hogy hiába szimetrikus a TypeC, fordítva bedugva nagy eséllyel mégis gyorstöltött. Ez így ment 1 évig. Aztán 1 hete sehogy sem töltött gyorsan. Lemondtam róla. Ehez képest kapott egy restartot, és azóta tökéletes mindenhogy, mindig....
Tehát a mondanóm lényege, hogy a SW is tud galibát okozni, ha egyszer érzékelt vmilyen HW-es nyűgöt, akkor egy rebott/reset is kellhet a teljes gyógyuláshoz.
Nekem a slusszpoén, hogy a dokkolás teljesen rossz volt, nem tudott kommunikálni semmit. Most a reboot után ismát megy a DEX 1000el -
Kroni1
veterán
válasz
Mr. Morgo #34210 üzenetére
Én is parasztvakitásnak gondoltam, de S8 és S10 prémium érzete után az S20FE lapos kijelzője nagyon lehangoló élmény volt. Igaz nem világvége és én is a praktikum híve vagyok, ráadásul jóval olcsobb is ha cserélni kellene, de meglepő módon nekem nagyon fapad érzés volt a fogása mikor FE telóm volt.
S23 remélhetöleg kompakt méretben is elhoz egy jó SD procis samu telót. Mondjuk ahogy hallom az újabb SD procik is melegszenek már mint állat, szóval S23 esetében se biztos olyan garantált lesz a tökéletes balansz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged