-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apika
addikt
-
KTTech
veterán
válasz
turbobusa #12633 üzenetére
A kijelző működési elve.
Pont ugyanazok a "hibái" és előnyei, mint a plazma TV-knek. Minél többet használsz egy adott pixelt, annál kisebb lesz a fényereje. Előbb-utóbb ez inhomogenitást okoz. A plazmánál az eltűntethetőt ghostnak, a véglegest beégésnek nevezik. Itt sincs másképp.
-
DeathAdder
veterán
válasz
turbobusa #12605 üzenetére
Már megint kezded?
1 hónapja se, hogy zsinórban kérdezted ugyanezeket...Kicserélik garanciával, legrosszabb esetben 1 napig lesz egy Galaxy Ace-d, annyit meg szerintem mindenki kibír
Ami meg a többit illeti, nézd meg mindkettőt és amelyik jobban tetszik azt válaszd (én ez kontra s3 közül a Notet választottam)Februári, egy deka beégés nincs rajta. Viszont hallottam valakitől ph-n ,hogy 4x is cserélt már kijelzőt..
ólomvarjú- a BLN olyan, vagyis csak a két érintőgombot villogtatja
Viszont úgy tudom Thor alatt is csak a PRO verzió ami használható -
bruti01
őstag
válasz
turbobusa #11742 üzenetére
ne kezd már megint! ezt az elöbb elmagyaráztuk neked! hajlamos rá és kész ez van. viszont az s3-ra nem jellemző. ha meg nem akarsz a gariztatni van egy nokia 3210-esem. ha gondolod olcson odaadom én azt hidd el nem kell gariztatni! és ha holnap délelött megint felhozod ezeket a kérdéseket akkor is ugyanezt fogjuk válaszolni! ha tetszik vedd meg és ha beég gariztasd ha meg nem tetszik akkor vegyél mást! szerintem egészen egyszerü a sztori!
-
-
Kakumix
senior tag
válasz
turbobusa #11696 üzenetére
Sokáig vagy sokat megy statikus nem egyszínű tartalmat megjelenítve a képernyő, akkor a alpixelek fényereje csökkenhet. Ez akkor gond, ha a kijelzőn egymástól jól elkülönülten, foltokban látszik a különböző elöregedésből/elhasználódásból fakadó fényerőkülönbség.
Például, a régi Galaxy S-em, mostanában volt 2 éves. A garancia lejárta előtt megnéztem a kijelzőjét, hogy mi a helyzet vele, akkor kék háttérnél (kék = legkényesebb, leggyorsabban fogyó szín) lehetett látni, hogy a felső értesítési sáv világosabb (fényesebb/erősebb), mint a közvetlenül alatta lévő rész. Ez az állandó fekete színnek (nem világít, nem használódik el) köszönhető. De ebben a sávban jól látszott az időkijelzés 4 számjegyének és a kettőspontnak sötétebb, elhasználtabb volta az "állandó" fehér színe miatt (fehér = mindhárom (Piros (R) - Zöld (G) - Kék (B)) alpixel világít). Ismétlem ez csak teljes kék képernyő esetében volt jól látható, a többi szín esetében kevésbé. Ez azt is jelenti, hogy használat (böngészés, játék) közben nem volt észrevehető.
A jelenlegi tulajdonosnak megmutattam, hogy ha akarja szervizeltesse még mielőtt lejár a garancia, de azt mondta, hogy neki ez fel sem tűnt, ami a fentiek tükrében nem is meglepő.A decemberi Note-omon nem látható ilyen anomália. Ezt is, mint az SGS-t is, általában auto fényerőn használom.
ui.: a statikus és nem egyszínű tartalom csak azért számít, mert akkor tudnak a képernyő pixelei nem egyformán öregedni. Pl. teljes képernyő fehér hosszútávon, akkor minden pixel ugyanabban az ütemben öregszik vagyis ugyanúgy csökken a fényük. De ha a fehér képernyőre kirajzoltatsz egy fekete kört, akkor a kört alkotó pixelek nem öregszenek vagyis a fényerejük nem csökken és ez foltot hagy.
-
Cyberpunk
félisten
-
bruti01
őstag
válasz
turbobusa #11696 üzenetére
most nem értem mi bajod? hajlamosak beégni de nem azonnal. közel se annyira gyámoltalan szar a technika mint hiszed. a samus ismerősőm szerint 10.000 böl beég 50! max fényerő melett! na ezaztán komoly mennyiség. föleg ha van garid rá! e haragudj de nem értem mit kell ennyit hisztizni egy ilyen dolog miatt! az én s3-omnak pl garija sincs mégse izgat különösebben!
-
bruti01
őstag
válasz
turbobusa #11674 üzenetére
nos az enyémen még gari sincs mégse parázok! ugyanis a samu galaxy sorozat tucat termék. ez ugyan csekély mértékbe de igaz a notára is. ezekhez van alkatrész dögivel és ha van egy két jó haverod nem is olyan drága. én tuti nem vennék iphone-t de ze én vok. a gariztatás meg egyáltalán nem gáz! én a brickelt 2-ön álló custrom számlálos notámat bevittem gariztatni alaplapcserére és simán megcsinálták.
hát konkrétan ugy volt alaplaphibás hogy gyári kernelen nyomtam egy full wipe-t ami hazavágja az alaplapot!
DeathAdder : bocs nem kb ugyanaz mint nektek!
-
DeathAdder
veterán
válasz
turbobusa #11664 üzenetére
Szerintem ez ne zavarjon.
A kifogod, akkor nem volt szerencséd ennyi.
Több Note és SGS modell gazdája voltam már, egyiknél sem észleltem ilyen problémát.Hidd ez az ájfonok is nagyon gyakran hibásodnak meg különböző okokból.
Olvastam is egy külföldi tesztet, több ment tönkre mint sgs2 annak idején, na meg a fagyot sem bírjákEgyébként én is vacilláltam, hogy hox vagy sgs3 végül Note lett és nem bántam meg
Amit te kezeltél meg 2.3-as os-en ment, azóta ics-el még jobb lett, akár custom rommal is és hamarosan jön a 4.1 (remélhetőleg) -
fujifilm1
senior tag
válasz
turbobusa #11662 üzenetére
Én éppen azért vettem note-ot mert a képernyője gyönyörű.
Nálam nem jelentkezett a beégés, de ha igen, akkor gari.
Itt a fórumon 1-2 estről irtak öszesen...Note nagy előnye a cerka amit sehol nem láttam még.
A kamera meg teljesen helyettesit egy kis kézi fényképezőt. Egyszerűen gyonyörű képeket is lehet vele készíteni.
Szóval ha a méret nem akadály vegyél nyugodtan notat.
Tökéletes teló ugysincs de ez abszolut szerethető!Üdv. R
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Nintendo Switch 2
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Béta iOS-t használók topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest