Hirdetés

2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Szasza888


Szasza888
(őstag)

Samsung Galaxy GIO S5660

A Mobilaréna tesztje a telefonról.

Hogyan tudom a telefont a géphez csatlakoztatni?
Mindenek előtt, ahhoz hogy bármit is tudjunk kezdeni a telefonnal, fel kell tenni a KIES-t vagy a Samsung driver packot a számítógépre, hogy egyátalán felismerje a telefont.
A Beállítások-Alkalmazások-Fejlesztésnél, bepipálod az „USB-hibakeresést”. Ezután összedugod a telefont a PC-vel, a kezeddel „lehúzod” a telefonon a fenti információs sávot! Rákattintasz az „USB csatlakoztatva” menüre, majd a „Belső tárhely csatlakoztatása”-ra. Ha ez megvan, akkor már a PC úgy látja a telefont, mint egy memória kártyát. innentől egy egyszerű Total Commander-rel másolhatsz rá.

Hogyan tudok .mp3-at beállítani csengő-, SMS- illetve ébresztőhangnak?
Létre kell hozni a memóriakártya gyökérkönyvtárában egy-egy mappát a különböző hangcsoportoknak, ezek pedig:
(SD kártya): media/audio/alarms (ide kell helyezni az ébresztőhangokat)
(SD kártya): media/audio/ringtones (ide kell helyezni a csengőhangokat)
(SD kártya): media/audio/notifications (ide kell helyezni a jelzőhangokat)
Miután ezeket megtetted, a beállításoknál a gyári hangok között megtalálod a bemásolt .mp3 fájlokat is, és a normál hangokhoz hasonlóan tudod őket használni.

+2 hónap Samsung garancia
Ahhoz hogy megkapjuk a 2 hónap garanciát a készülékünkre, ahhoz be kell regisztrálnunk a terméket a Samsung oldalán!
Az április 1. után vásárolt készülékekre 2 év garanciát vállal a Samsung, a március 31-ig vásárolt készülékekre pedig 1 évet. (A szolgáltatós készülékekre ugyan úgy 2 év garancia jár!)
A szolgáltatós telefonokhoz nem mindig jár Samsung-os garancialevél. De a szolgáltatótól kapott papírral ugyan úgy be lehet vinni bármelyik Samsung szervizbe! Érdemes a készüléket inkább a Samsung márkaszervizekben leadni, ugyanis ha a szolgáltató nem boldogul a készülékkel akkor úgyis ott köt ki.

Mi az az akkumulátor kalibrálás, kell ez nekem?
Az aksi kalibrációjára elsősorban új ROM felrakása után van szükség, vagy ha úgy érzed, hogy pontatlan az aksi kijelzés.Root szükséges hozzá. A Battery Calibration program a battarystats.bin fájl törlésével oldja meg a kalibrációt. Ezt a fájlt a rendszer pár perccel a kalibráció után újra létrehozza, amiben már nincsenek benne az előző ROM téves információi. A kalibráció után ajánlott teljesen lemeríteni a készüléket, majd egyhuzamban, kikapcsolt állapotban feltölteni.

Nem lehet azt valahogy elérni, hogy ne látszódjon minden képem a galériában?
De el lehet érni. Azokat a képeket, amiket nem szeretnél látni, rakd be egy mappába, és hozz létre itt egy ".nomedia" fájlt. Ennek a fájlnak csak kiterjesztése van, ilyet számítógépen tudsz csinálni. FONTOS! A fájlt előbb hozzuk létre, és csak utána tegyünk ide képeket, mert fordított esetben elveszhetnek a benne lévő képek!

Kikapcsolt állapotban miért nem ébreszt a telefon?
Mert az Gio jelenleg nem képes erre, javasoljuk ilyen esetekre a „Repülő mód” használatát.

Kamera felbontása fog e javulni?
Nem

ScreenShot (képernyőkép) készítés
Hosszan nyomjuk meg a vissza, majd a home gombot. Az elkészült képet a memóriakártyán a "ScreenCapture" mappában tekinthetjük meg! 2.3.5 esetén a home és a kikapcsolás gombot egyszerre lenyomva.

Reklámok eltávolítása a programokból
A reklámokat az AdFree nevű programmal lehet eltávolítani. A program Root jogot és internetkapcsolatot igényel. Töltsük le, majd indítsuk el a programot. Engedélyezzük a Root jogot. Pipáljuk ki a "check server for updates daily"-t majd kattintsunk a "Download & Install Hosts" gombra. A felugró üzenetet okézzuk le, majd utána indítsuk újra a telefont.

ROOT
A telefontra telepített operációs rendszerben alapvetően nem rendelkezünk rendszergazda jogokkal. A telefon „rootolásával” ezeket a jogokat szerezhetjük meg. Segítségével letörölhetjük a gyárilag telepített alkalmazásokat illetve olyanokat telepíthetünk, melyhez rendszergazda jogosultságok kellenek. A telefon rootolása hivatalosan garanciavesztéssel jár, azonban bármikor visszaállítható.

A Rootolást mindenki csak saját felelősségre csinálja.

1. Töltsük le a root.zip-et (Nem kell kicsomagolni!) és másoljuk a memóriakártya gyökerébe!
2. Tegyük Recovery módba a telefont!
3. Válasszuk ki az "apply update from sdcard"-ot.
4. Keressük meg és válasszuk ki a root.zip-et.
5. Ha kész van, válasszuk ki a "reboot system now"-t.
Újraindul a telefon és készen is vagyunk! Megjelent a menüben egy "Superuser" nevű alkalmazás amit nem lehet eltávolítani az alkalmazáskezelőből. Ez adja a Root jogot az alkalmazásoknak.
Az UnRootoláshoz pedig az unroot.zip-et kell recorveryben feltenni. A Rootnak utána nyoma sem lesz.

Alkalmazások áthelyezése az SD kártyára
A Gingerbread ezt a funkciót alapból tudja, bár nem minden alkalmazást lehet áthelyezni a kártyára. Programokat áthelyezni az alkalmazáskezelőben lehet: Beállítások / Alkalmazások / Alkalmazások kezelése, válasszuk ki a kívánt programot és nyomjuk meg az "Áthely. SD-kártyára" gombot. Ha a gomb nem aktív, az azt jelenti hogy nem lehet áthelyezni az SD kártyára, de a Titanium Backup-pal ez is megoldható.

Root szükséges hozzá.A programban kattintsunk fent a Backup/visszaállítás fülre, majd itt keressük meg a programot amit át szeretnénk helyezni az SD kártyára. Az alkalmazásra hosszan kell nyomni, majd a lista alján ki kell választani az "Áthelyezés az SD kártyára" (előfordulhat hogy újraindul a telefon). Amelyik programnak widget-je van azt ne helyezzük át az SD- kártyára mert nem fog megfelelően működni.

GPS
Javíthatjuk a GPS-t ha a FasterFix nevű programmal átírjuk a Current server-t "hu.pool.ntp.org"-ra. Root szükséges hozzá.

Olvastam olyanokról, hogy Recovery és Download mód, mik ezek?
A Recovery módot különféle "update.zip"-ek telepítésére, Factory resetre lehet használni. A Download módot szoftver telepítésére használjuk. Kilépni nem lehet belőle, csak az aksi kivétellel. DE! Ha szoftvert telepítünk, erre nincs szükség! Ugyanis ha befejeződött a telepítés, a készülék automatikusan bekapcsol.

Recovery mód: A telefont kapcsoljuk ki. Ha kikapcsolt a telefon akkor nyomjuk folyamatosan a Home gombot és ezzel egyidejűleg a bekapcsolás gombot 3mp-ig. A Home gombot addig nyomjuk, amíg be nem jön a Recovery. Itt a hangerőgombokkal tudunk fel/le mozogni és a Home gombbal kiválasztani.
Recovery menü:
1. reboot system now: Ezzel újraindíthatjuk a telefont (kilépés).
2. apply update from sdcard: Az "update.zip"-eket telepíthetjük a memóriakárty gyökeréből (Gingerbread-nél már nem muszáj "update.zip" legyen a neve és az sd kártya gyökerében legyen).
3. wipe data/factory reset: Gyári beállítások visszaállítása. Törli a telefonmemóriát (utólag telepített programok, névjegyzék, sms-ek, stb), viszont a rendszerben tett módosításokat nem törli! Pl.: Root, törölt gyári alkalmazások, bemásolt csengőhangok, programok, stb.
4. wipe cache partition: A cache particiót formázza.
5. test redbend fota[FS]: N/A (azt hiszem hogy ez a menüpont csak a Gingerbreadtől van).

Download mód: A telefont kapcsold ki! Ha kikapcsolt a telefon, akkor nyomd folyamatosan a „hangerő le” és a „Home” gombot, és ezzel egyidejűleg a „bekapcsoló” gombot 3mp-ig.

ClockWordMod Recovery
Itt megtalálható egy leírás róla.
Én 2.3.4-es ROM-ra tettem fel és működik, 2.3.3-nál nem biztos, hogy fog.

Ezt ugyan úgy kell elvégezni mintha egyfáljos ROM ot tennénk a telefonra Odinnal. Ezt kell letölteni hozzá.

OPS-hez betallozod az .ops fáljt.

One Package-hez betallózod a .tar.md5 fájlt

One Package-t bepipálod és START

Ha kész az odin kiírja, hogy "PASS!" , és lehuzhatjuk a számítógépről.

Rendszer alkalmazások törlése
A gyári alkalmazásokat el lehet távolítani, mivel a ROM a telefonban valójában nem Read Only Memory, hanem egy sima flash memória, amit ROM-nak hívnak (persze tévesen). A "ROM" a telefonban 3 részre van osztva. Az egyiken van maga a rendszer, a másik a felhasználók részére fenntartott telefonmemória, és a 3. meglepő, de ide kerülnek a memóriakártyára telepített alkalmazások egy része, a másik pedig a memóriakártyán az .android_secure mappában vannak.

Először is szükségünk lesz egy Root joggal ellátott fájlkezelőre, pl.: a Root Explorer-re. Ezután kézzel töröljük az alkalmazásokat a /system/app mappából. Figyelem! Később nem lehet visszaállítani a programokat, csak egy ROM újratelepítéssel!
A gyári alkalmazások általában 2 fájlból állnak, egy apk, és egy odex. Onnan lehet felismerni hogy ugyan az a neve, pl.: AngryGPS.apk és AngryGPS.odex. Mind a 2 fájlt törölni kell.
A Titanium Backup Pro program is el tudja távolítani az alkalmazásokat, de ennek a programnak van egy nagy előnye! Mégpedig az hogy az alkalmazásokat fagyasztani is tudja, ami azt jelenti hogy a rendszerben nem lesz elérhető, de ha szükségünk van a programra akkor bármikor kiolvaszthatjuk őket!

Iránytű javítása:
Ha nem működik megfelelően az iránytű akkor ezt a .zip fáljt kell updatelni recovery-ből
Kalibrálni ezzel a kóddal *#0*# és a Sensor ra rákkatintva tudsz, rajlzolj 8 formákat a telefonnal.

Szoftverfrissítés:
A frissítésnek két lehetséges módja van: hivatalos (KIES), és nem hivatalos (Odin)
Figyelem! Ha Odin-t használod ROM frissítésre akkor törlődik minden adat, ezért célszerű előtte lementeni. Erre tökéletes a Titanium Backup nevezetű ingyenes program.

A ROM frissítést mindenki csak saját felelősségre csinálja.

Ebben a videóban egyszerű módon be van mutatva az Odin használata.

Töltsük fel a telefont teljesen, de minimum 50-60%-on legyen.

Nekünk a Ondin v4.42-es kell. Érdemes ROM felrakás előtt és utána is csinálni egy factory resetet ezzel a kóddal * 2767 * 3855 # , vagy a beállításokból.

1. Odint megnyitod, és az OPS-hez betallózod a Gio_v1.0.ops nevü fájlt. Az "auto reboot" és a "protect OPS" legyen bepipálva.

// Ha csak egyfáljból áll a ROM akkor, a One Package-hez tallozd be a .tar kiterjesztésű fáljt, és pipáld be jobb oldalt a "One Package"-t, és folytasd a 6. ponttól.//

2. A BOOT-hoz tallózd a APBOOT_S5660xxxxx_CL940762_REV03_user_low_true.tar.md5 nevü fájlt.

3. A PDA-hoz tallózd a CODE_S5660xxxxx_CL940762_REV03_user_low_true.tar.md5 nevű fáljt.

4. A PHONE-hoz tallózd a MODEM_S5660xxxxx_CL928654_REV03.tar.md5 nevű fáljt.

5. A CSC-hez tallózd a GT-S5660-MULTI-CSC-Oxxxxx.tar.md5 nevű fáljt.

6. Kapcsold ki a telefont, és tedd donwload módba. /hangerő lefele + home + kikapcsolás gomb egyszerre nyomva tartva pár másodpercig/

7. Most dugd rá a gépre a kábellel a telefont, és győződj meg róla, hogy felismerte a program a telefont.

8. Most kattints a START gombra, és várd meg míg a program tölti a fájlokat. Akkor van kész, ha kiírja, hogy "PASS!" Ezután ellenőrizheted, hogy sikeres volt e a ROM telepítése a *#1234# kóddal. Ha igen csinálj egy factory resetet (* 2767 * 3855 #)

Flash player telepítése

A Flash Player-t innen szedjül le.

Adobe Flash Player10.3.apk-t feltelepíted, és békén is hagyod.
Utána a "lib.zip"-et kicsomagolod, és root explorerrel beteszed őket a:
data/data/com.adobe.flashplayer/lib mappába.
Ezután mind a 4 fájlra hosszan rányomsz és kiválasztod, hogy permission majd bepipálod mindegyik kivéve az alsó hármat, így. Ugyan ezt teszed a "lib" mappával és az "com.adobe.flashplayer" mappával is.
Készen is vagyunk csak újból kell indítani a telefont.
Én kipróbáltam gyári böngészővel, működik, de kifogásolható minőségben. Ha esetleg nem szeretnéd ezt végig zongorázni, akkor ajánlom a puffin web browsert, az tudja alapból a flash lejátszását.

USB JIG

nggabi mondá: Amennyiben Odinnal, esetleg KIES-sel nem sikerül a rom frissítés előfurdulhat, hogy nem kapcsol be a készülék rosszabb esetben a download mód sem jön elő.
Ilyenkor jön jól ez a kis eszköz aminek az USB JIG a neve. Ez gyakorlatilag kis kézügyességgel otthon is előállítható egy micro usb csatlakozó és egy 301K-s ellenállás segítségével.
Használata egyszerű, csak ki kell venni az akkumlátort, majd visszatenni és egyszerűen csak beudgni a JIG-et az usb csatlakozóba. Ez után a minin a Factroy download mode jön elő ami egyenértékű a sima download móddal. A JIG-et kihúzva majd gépre kötve a telót az ODIN máris látja a telefonunkat, ezután már nincs más dolgod mint a megfelelő romot rátelepíteni.
Ez az ebay-en pár dollárért beszerezhető kis kütyü hasznos segítség lehet Galaxy S, S II, Galaxy mini, gio, ace és 551 tulajoknak.
Amennyiben a JIG-re sem reagál a telefon az esetben a hard brick állapot állt be, ekkor érdemes egy utolsó próbát tenni a samsung márkaszervizben ahol jó esetben pár ezer ft ellenében nagy eséllyel vissza tudják állítani a telefont.

Itt találhatóak hivatalos ROM-ok
Itt pár custom ROM, de kering még pár a neten..
Úgy tudom, hogy már nem a samfirmware.com-ra kerülnek fel a legújabb romok, hanem a sammobile.com-ra
És ajánlom a facebookon a Galaxy Gio Community csoportot a dokumentumaik között sok hasznos infó van, indonézek a fiúk, de igen aktívak.

Összeállította: porse

Forrás:
Galaxy S fórum 1.hsz.
Galaxy Ace fórum 1.hsz
XDA S5660 forum

[ Módosította: KrenAtesz ]

"640 kByte memória mindenre elég kell, hogy legyen"

(#2) hodostamas válasza Szasza888 (#1) üzenetére


hodostamas
(PH! addikt)

De ami a legjobb, hogy softveresen nagyon jól állnak, custom romok nélkül is együtt lehet élni a telefonokkal :)

(#3) fezlergabor


fezlergabor
(PH! kedvence)

50k körül elég kellemes teló. Lehet le kéne cserélni a Galaxy 3-at ;]

(#4) fragthefter


fragthefter
(tag)

Nem rossz ebben az árban, de könyörgöm, már megint 15 fps videó. Vga felbontást is simán bírnia kellene, de mint látjuk nem erőlteti a Samsung ebben az árfekvésben.

(#5) BloodRay


BloodRay
(PH! kedvence)

A külsőtől már hánynom kell annyira unalmas. :O
Egyébként korrekt készülék ~50.000HUF-ért.
A képei tényleg egész jók lettek.

(#2) hodostamas -> Egész addig míg nem láttál custom romot. Mert azokhoz képest bizony igencsak f@sok a Samsung gyári rendszerei.

[ Szerkesztve ]

"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#6) krain


krain
(tag)

Tudom, hogy nagyon gyík a kérdés - de ez az okosteló förevör eddig engem teljesen hidegen hagyott több okból is-szóval, ahhoz h egy ilyen telót használjak (és kihasználjak) ahhoz kell mobilnet? attól tartok, hogy állandóan rá kell(ene ) cuppanni a netre, az meg elég izmos összeget is eredményezhet
kérlek ne oltsatok le nagyon :P tudom, hogy őskövületi kérdés...kösz a választ!

(#7) Fancy-boy


Fancy-boy
(őstag)

Látom nincs sok sütnivalójuk a Samsungnál

(#8) ^Clown


^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem tetszik 50K környékén jó választás lehet azoknak, akik valamiért nem bíznak a ZTE Blade-ben.

(#9) DeFranco válasza krain (#6) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

Szia! Nem kötelező, meg lehet lenni mobilnet nélkül, de úgy egy okostelefon félkarú óriás. Pont a net alapú szolgáltatások adják azt a bizonyos pluszt, amiért szerintem érdemes bevállalni a magasabb árat, a bumfordi formát, és az alacsony üzemidőt. Folyamatos email kapcsolat, zsebből előrántott fórum, bármikor elérhető google maps, perverzeknek folyamatos fácse - ezekhez kell a net.

@BloodRay: elhiheted, látott már párat ;) Amúgy én is stock rommal használom a G3-at, és 95%-ban meg vagyok vele elégedve. Nem olyan rossz az, tényleg ép ésszel oldotta meg a samsung a TW-t is. Volt rajta más launcher is, nem egy, de valahogy visszatértem ehhez, ez jön be leginkább.

(#10) stevve


stevve
(PH! nagyúr)

Azt azért jó látni, hogy Android manapság már nem nagyon érkezik 800 MHz és 512 MB memória alatt... talán valamiféle előrelépés körvonalazódik a hardverigény kialakulása körül? :)

(#11) amanoba


amanoba
(őstag)

a külső nem nyerte el a tetszésem, a belső meg ugye csak részben a samu érdeme...
az ace jobban bejön, de nem értem miért kerül annyival többe.

az pedig hogy nem adnak fülest, lehet hogy költséghatékony,nekik, mert bizony nem olyan olcsó egy mikrofonnal ellátott fülest beszerezni.

Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche

(#12) legiaap


legiaap
(PH! félisten)

Egyre jobban kezd idegesítő lenni, hogy lényeges dolgokat kiszednek a dobozból.
A füles és legalább egy 2 gigás kártya szerintem a mai napokban alaptartozéknak kéne lennie még ebben a kategóriában is. Így sok ember szimpátiáját bukhatja el.
Ehelyett majdnem, hogy még köszönjük meg a kedves Samsungnak, hogy így is kapunk egy telefont, hát nem elég nekünk... :W

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#13) Oppenheimer


Oppenheimer
(PH! kedvence)

Nagyon korrekt a nyitó ára, mi lesz itt pár hónap múlva? Lehet, hogy nagy sláger termék lesz.

Magic: http://youtu.be/awyDAekUc_8

(#14) Saccco válasza stevve (#10) üzenetére


Saccco
(PH! nagyúr)

Csak annyi a baj, hogy ebbe is csak armv6os chip került. :N

Belépő szintnek jó. :)

█ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#15) sdd2


sdd2
(PH! kedvence)

Ez sikerre van ítélve. Nagyon jó ár jó tudással.

Jó térerőt mindenkinek. Huawei P20 Lite

(#16) BloodRay válasza DeFranco (#9) üzenetére


BloodRay
(PH! kedvence)

Akkor velem lehet a gond, de én is elég sokat láttam és rosszul vagyok tőlük. Főleg a TW-től. :B

"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#17) JanFe


JanFe
(senior tag)

Nem rossz keszulek, de nincs benne semmi rendkivuli. Koszi a tesztet :)

"There is nothing permanent except change"

(#18) Fr0z3n


Fr0z3n
(őstag)

Őszintén szólva nem tetszik, amolyan tucat Samsung. Az Ace legalább elegáns, a Mini meg "játékos". Ilyen kezdő ár elfogadható,de ha be kerül a szolgáltatókhoz, akkor annyi előnye lehet, hogy a többi 45k körüli készülék ára lejjebb megy (talán a galaxy minié is,aminek kis kijelző az egyetlen hátránya a Gio-val szemben) Ennek egy páran örülhetnek. 2.2 előnyt jelenthet, de a kártya és füles hiánya fájó lehet.

(#19) hemaka


hemaka
(PH! nagyúr)

A copy paste design jol megy Samsungeknal. Valami egyedibbel is probalkozhatnanak. :)

☀️"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️ Alienware Aurora 💙 ➡ tde.fun

(#20) stevve válasza Saccco (#14) üzenetére


stevve
(PH! nagyúr)

Igen, de ha legalább kikötnék "központilag", hogy mondjuk ez lenne az alap az Android 2.2 verzióhoz, máris jobb volna a helyzet. :)

(#21) parkr válasza legiaap (#12) üzenetére


parkr
(őstag)

kártya esélyes, hogy van benne, az Ace-hez is adtak, de a tesztben hiányként volt feltüntetve

2 ∞ & ⇨

(#22) tjb007


tjb007
(PH! félisten)

A kameráján meglepődtem, egész jó képeket készít (bár az a QVGA felbontás @15fps elég vicces), a HTC -k is megirigyelhetnék ;]
Ezt leszámítva semmi extra, a szokásos Samsung.

[ Szerkesztve ]

(#23) JR.CSé


JR.CSé
(senior tag)

Tetszik.Hozza a samsung a szokásos formáját.A kamerához pedig no comment.Nemgondoltam volna h egy ilyen kis vacak ilyen jó képet lő.De azért egy vaku elkellett volna mellé.

[ Szerkesztve ]

"A lényeg lényege lényegében lényegtelen mert a definíció szubjektivitása annyira dekurbinált h nem fér össze a valóság egzisztanciájával."

(#24) Thome válasza legiaap (#12) üzenetére


Thome
(PH! kedvence)

Néhány napja vettem egy Ace-t. Abban volt 2gb memóriakártya is, illetve még egy grátisz fehér hátlap is (T-Mobile-nál vásárolt cucc), füles sajnálatos dolog, de a memóriakártya az járt hozzá, pedig a mobilarénás tesztben az sem volt beleírva (sőt, ki volt jelentve, hogy a júzernek kell szereznie bele memóriakártyát).

Bánat

(#25) legiaap válasza Thome (#24) üzenetére


legiaap
(PH! félisten)

Az arénások független készülékeket tesztelnek és annak nem tartozéka. A szolgáltató, ha akar beletehet kártyát.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#26) ZEN1TH


ZEN1TH
(őstag)

Tudása és ára egész korrekt, viszont a külsőtől rosszul vagyok.

No Hope = No Fear

(#27) aggleány


aggleány
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem olyan rossz kis készülék ez :N A formája szerintem azért ilyen semmilyen, mert így jobban eladható. Nem feltűnő, nem fiatalos, nem elegáns, olyan mindenkinek jól áll fazon. Nekem mondjuk nem igazán tetszik, de jelen esetben szerinem nem is arra hajtanak, hogy ránézésre beleszeressenek az emberek.

Ha mondjuk ezt a tudást, ezt a kijelzőt, és esetleg még egy vakut beletettek volna a Galaxy Mini házába, akkor szerintem sokkal ütősebb lehetett volna a cucc. Ti hogy gondoljátok?

(#28) Cobalt14


Cobalt14
(tag)

Valószínűleg láma kérdés, de szerintetek attól függetlenül hogy ugyanaz a processzor mint pl az X8-ban, de a magasabb órajel és a több memória miatt, lehetséges, hogy ez a gép jobban viszi pl a magasabb bitrátájú avikat, mint akár az X8 vagy egy optimus, ahol esetleg már szaggatna? Vagy ahhoz fejlettebb processzor kéne, nem egy ilyen armv6-os?

Xiaomi Redmi Note 2 Prime --- www.retrieverhelp.hu

(#29) tjb007 válasza Cobalt14 (#28) üzenetére


tjb007
(PH! félisten)

Valószínűleg igen de nagy szerepe van ebben a lejátszáshoz használt programnak is.

(#30) AS


AS
(PH! félisten)

Ahogy látom vagy D900 vagy U600 kamja van benne, nagyon jó.
HTC-nek egy telojában sincs ilyen akárhány megapixeles...

Nem rossz telo , kezdő ár is jó.

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#31) aggleány válasza Cobalt14 (#28) üzenetére


aggleány
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az X8-on én most éppen avit néztem (720x3?? felbontással), és egyáltalán nem szaggatott. MoboPlayer magyar van fent.

(#32) rep3at


rep3at
(őstag)

Hiányzik az újdonság az olcsó Androidos mobilokból, valahogy mindegyik egy kaptafára készül. Az X8 is majdnem egy éve jött ki de a tudása szinte ugyanaz.

Forward thinking. كرر

(#33) Cobalt14 válasza aggleány (#31) üzenetére


Cobalt14
(tag)

Én eddig Rockplayert, ArcMedia-t, Vitalplayert próbáltam, és a sorozataim jelentős része az szaggat rajta, van ami jól fut, de eddig többségben van ami nem ment. Ezt a Mobo-t még kirpbóálom, köszi a tippet!

Xiaomi Redmi Note 2 Prime --- www.retrieverhelp.hu

(#34) aggleány válasza rep3at (#32) üzenetére


aggleány
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha már ezeket is telepakolnák újításokkal, akkor miért vennének az emberek inkább felsőkategóriás készüléket? Szerintem valami ilyesmi lehet a háttérben. Itt nincs két mag, túl erős proci, szépséges kijelző, vaku. Ezek nélkül is lehet élni, akinek minden kell, az vegyen drágábbat.

(#35) hallerlaller válasza stevve (#10) üzenetére


hallerlaller
(PH! addikt)

Dehogyis, ugyanazt a régi-jól-bevált-Qualcomm MSM7227 procit huzgálják a gyártók most 800-ra aminek az ajánlott sebessége 600.. [link]

"virus telefonban incsen.azt számítogépre tervezik nem kell félned érted." - by SuperVerda87

(#36) Bog válasza Thome (#24) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)

Lehet, hogy a szolgáltatói pakkban van microSD. Mi független kütyüt kaptunk, ha kibontjuk és nincs benne, akkor azt írjuk meg, ezen nehezen tudunk változtatni...

No meg így tényleg senkit nem ér csalódás ;)

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#37) kcsa válasza Bog (#36) üzenetére


kcsa
(PH! kedvence)

erre szvsz külön fel kellene hívni a figyelmet, mert morcos lennék ha a frissen vásárolt telefonba gyorsan vennék még kártyát is aztán kiderül hogy jé van már benne :)

(#38) -B- válasza kcsa (#37) üzenetére


-B-
(senior tag)

Miután megvetted a telefont, megnézed, hogy van-e benne.
Ilyen egyszerű az egész...

(#39) SWiNEBoY


SWiNEBoY
(tag)

Ez lehet a kor 3310-ese? :U

(#40) devast válasza hallerlaller (#35) üzenetére


devast
(PH! addikt)

Nem teljesen... gyakorlatilag ugyanaz a chip, csak más számot nyomnak rá, így lett msm7227-1 :D
Videólejátszós off-hoz: Meghúzod a 600mhz-es procit olyan 710-730 -ra, és úgy már egész jól fog minden avit vinni.
Készülékhez: Ezt kellett volna hoznia a samsung-nak ennyiért kb 1 éve. Viccen kívül... Így 2011 közepén... biztos sikeres lesz, mert mögötte van a marketing. Ha még jó ideig nem lehet majd középkatos telefont venni armv7-es soc-al, akkor még jó befektetés is lehet. Mondjuk erre én 2 évet biztos nem írnék alá.

(#41) Cobalt14 válasza devast (#40) üzenetére


Cobalt14
(tag)

Nekem a tudása alapján ez a teló jó lenne, csak tényleg jó lenne tudni, hogy van-e érdemi különbség avi lejátszásnál egy pl X8-hoz képest, mert ha annál érezhetően jobb, gyorsabb, kevésbé akad, akkor ha bekerül a szolgáltatókhoz (Telenor), akkor lehet ezt venném a P500 helyett majd év vége felé, feltéve, hogy addig nem jön valami más alternatíva.

Xiaomi Redmi Note 2 Prime --- www.retrieverhelp.hu

(#42) devast válasza Cobalt14 (#41) üzenetére


devast
(PH! addikt)

Év végéig még nagyon sok víz le fog folyni a dunán... Ez a telefon a hardver-t figyelembe véve késésben van. Egy msm7230-al sokkal nagyobbat durranhatott volna... de azt majd 5 hónap múlva fogja kiadni samsung tippre... A 320x240-et meg a 400x240-et is addig erőltették amíg a konkurencia nem lépett színre 480x320 -al abban az árkategóriában...

(#43) Phami


Phami
(tag)

Tudásra nagyon ott van ebben a kategóriában és a kamerája esküszöm jobb, mint némelyik 5 megapixeles gépé. Nekem nagyon bejött, csaka design ilyen halálra unt, habár nem a külső a fontos, de mégis :)

Cheap Rap Beats, Buy Beats Online - www.ThisIsPhami.com /Trium Mars - Alcatel OT 557 - Sagem My 411V - Samsung L700 - Motorola Milestone - Samsung Galaxy Note 2/

(#44) kcsa válasza -B- (#38) üzenetére


kcsa
(PH! kedvence)

nem feltétlen rám a zsenire kell gondolni :))
Könnyen lehet hogy vérpisti benézi... de sebaj.

(#45) devast


devast
(PH! addikt)

Btw a cikkben hibásan azt írjátok, hogy 512 ram van benne mikor itt látható, 1:17-nél, hogy 278mb. Plusz kb 100mb amit mindegyik android lefoglal magának, szóval 384mb van benne.

(#46) Flash86


Flash86
(tag)

Az a furi nem rég vettem egy Galaxy i551-et, a teszt szerint nincs hozzá memkari, de szerencsére mégis volt a dobozban. Igaz, hogy csak 1Gb de több, mint a semmi.

Amúgy most bántam meg hogy nem vártam még egy hetet és megvehettem volna ezt :) Mindegy a qwerty kárpótol...

"Kezdetben vala a sötétség, és ahogy nézem, az is maradt"

(#47) blackydan


blackydan
(senior tag)

Ez a telefon nagyon bejön, tényleg meglepően jó képeket csinál.. lehet érdemes lesz lassan lecserélni a régi galaxymat :)

(#48) FireKeeper


FireKeeper
(PH! nagyúr)

sokkal szimpatikusabb mint az ace, ár/érték arányban főleg, mivel kvázi ugyanaz a vas dolgozik benne csak a kamera gyengébb. sőt, talán még ez a különbség is sok. én olyan szolgáltatói ajánlatot is láttam (igaz flottásat), ahol az ace egy árban volt a Defy-vel (ami azért kicsit más kategória)...
ha a szolgáltatóknál árban leváltaná a Galaxy3-at, akkor óriási siker lehet, mivel a grafikus gyorsító miatt pistike végre több játékot tud majd játszani. viszont tényleg kerülhetne végre A8 alapú proci+GPU kombó egy 480x800-as TFT társaságában a középkategóriába.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Discord: https://discord.gg/sKnPVmH || #WeAreBosch

(#49) DemonDani


DemonDani
(PH! addikt)

Ezzel a QVGA@15FPS videóval lehet kezdeni valamit? bakker ez már irtó szánalmas Samsung már mnindenben HDban meg QVGA-ban vesz fel... semmi nincs közte, most ez olyan szinten szánalmas már, 800Mhzes MSM7227 simán vinne D1 videókat, van erre valami féle hack lehetőség? program? valaki használ ilyesmit ezeket a samu készülékeken?

asd fgh jkl éáű

(#50) Fr3eWar


Fr3eWar
(őstag)

még egy klón

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.