- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cartman023 #423 üzenetére
Be lehet állítani időzítést az éjszakai módra.
-
-
válasz
donhellner #399 üzenetére
Valószínűleg a képek hatására először úgy olvastam: "látom, közben szeretkeztél".
Az obligát kérdés: valaki nézte már, mekkora kardió edzésnek méri a karkötő? -
-
-
Olyat nem érzel, hogy akkor pontatlanabb a pulzusmérés, ha szorosabb a pánt? Mittomén, talán kicsit jobban elnyomja a csukló ereit. A nagy erőlködéstől megdagadó csukló is magyarázhatná, mitől megy el a pulzusmérés a durva emelkedőn.
Nekem a hideggel eddig nem volt gondom. Ha a héten még résztávozok egyet, a szibériai időjárás optimális lesz erre a tesztre. (Különben simán ráhúzom a felsőm ujját a csuklómra, csak résztávnál van kint folyamatosan, hogy lássam futás közben is a pulzust.)
-
Te is szeretsz úgy futni, mint egy karácsonyfa.
Én úgy próbálok rájönni, hol lehet a hiba, hogy nézegetem a karkötő által mutatott értéket. (Sajnos ez úszás közben nem játszik.) Ha már az hülyeséget mutat - mint a tegnapi 118-as nyugalmi pulzus -, akkor az egyelőre még rendszeresen frissülő Samsung Health app újabb verziója sem fog segíteni.
-
Általános tapasztalat, hogy maga a pulzusmérés bizonytalan. Szóval ha rendesen tud mérni, akkor egészen elfogadható (hobbistáknak) a pontossága.
Csak épp gyakran nem tudni, miért, de teljesen hülyeségeket mér. Szerencse a pechben, hogy ezek első ránézésre is kidobandó mérések.A tegnapi futásomnál szépen látszik, hogy amikor bevártam a többieket ( = gödör a tempó grafikonon), azt kb. 2 perc késéssel követte a pulzusszám visszaesése.
Maguk az abszolút értékek azért számomra kérdésesek. Számomra nagyon laza futás volt (még így is be kellett várni néha a többieket, ha nem bírtam magammal), végig beszélgettünk különösebb lihegés nélkül. Ez nekem nem a mért 150-et, hanem inkább a 130 körüli pulzust szokta jelenteni. -
Már küldtem hibajelzést a cikkben szereplő, egyértelmű dolgokról. Képernyőfotóval stb. Szerinted?
Mai magyar hír. Itthon is elérhető lesz a Watch 3 és az Active 2 EKG funkciója.
Ami viszont a legdurvább terv, az a szúrásmentes vércukorszint-mérés. (Nyilván nem a low-end kijelző-karkötőkbe.)
-
Egyszerű szoftverhibának tűnik. Pl. "-1"-gyel jelzik, hogy nincs adat, és így átlagolnak. Vagy a nevezőbe beleszámolják a "nincs adat" pontokat is.
Ha lenne egy rendes bugzillájuk, és még fordítanának időt/pénzt a hibák javításába, simán lehetne jelezni, és pillanatok alatt kijavíthatnák.
-
Talán írtam a cikkemben is, hogy a pulzusmérés (főleg úszás közben) nekem is kétesélyes a Fit 2-n. Talán nem szereti, ha túl erősen meghúzom a szíjat, és akkor is elmászik, ha húzás közben a csuklóm beleakad a kötélbe, és a karkötő felcsúszik a csuklócsontomra. Ezt meg ugye csak azért tudja megtenni, mert nem húzom meg annyira.
Inkább kivételnek mondanám, amikor egy teljes edzésről végig hihető pulzus adataim vannak.
Tegnap pl. brutális gyorsasági állóképességi edzésterv volt; még a fülemen is levegőt vettem volna, ha tudok. A mérés szerint még az anaerob tartományt sem értem el egy másodpercre sem. Sőt, negyed órára majdnem nyugalmi volt a pulzusom. Az egész edzés második legintenzívebb szakasza a mérés szerint az volt, amikor már öltöztem fel.
-
Viszont ezzel adtál egy ötletet, hogy talán lenne értelme a Logout tudástárába egy cikknek a GNSS mérésről/vevőkről.
Futós fórumba már posztoltam képeket erdei útvonalakról. Ugyanazon az útvonalon összehasonlításképp mobiltelefon combzsebben, mobiltelefon kézben (nem ajánlott), illetve precíziós [5-10, max. 20 cm pontosság, RTK korrekcióval] GNSS vevővel, a fejemre, sapka alá rakott külső antennával. Helyenként a réten műholdképpel is össze lehetett vetni őket.
-
A Watch 3 (és az Active 2) már tud EKG-t is. Ez viszont feltételezi (mondhatni alapvető követelménye), hogy a pulzust is pontosan tudja mérni.
Ezen kívül a Fit 2-höz képest van még benne nyomás- (magasság)mérő. Érzékeli a környezeti fényviszonyokat is - bár ez inkább kényelmi funkció, mintsem igazi érzékelő.
A mozgásérzékelésben (gyorsulásmérő és giroszkóp) túl nagy eltérés nem lehet.
-
-
válasz
#53876480 #340 üzenetére
Ha kiadok valamiért tizenxezer forintot, akkor mégis mit várhatok el tőle azon túl, hogy lehet vele villantani?
Azért rakjuk már helyére a dolgokat! Ennyi pénzből kapsz egy fúrógépet, amivel tudsz fúrni. (Minő meglepetés! Minő magas elvárások!) Vagy egy butatelefont, amivel tudsz telefonálni és sms-t küldeni/fogadni. Közös pont, hogy az áráért mindkettő alkalmas az elsődleges funkciójára. Szemben a fitnesz karkötőkkel.
Ha nem fitnesz karkötőnek hívnák őket, hanem a mobiltelefon értesítés-megjelenítőjének (mert arra kb. jó), akkor nem lenne sértődés.
-
-
-
válasz
gyuri2008 #322 üzenetére
A Play Áruházban a Galaxy Wearable appot fel tudnád rakni, vagy azt írja ki, hogy nem kompatibliis a telefonoddal? A Note 8-cal biztosan megy, szerintem nálad is jó lesz. (Különben is fel lehet rakni, csak valakinek .apk-t kell mentenie a saját telójáról.)
epista: Keress rá, én anno találtam hozzá számlapokat! (Végül nem raktam fel, mert másképp használom.)
-
Én még olyan őskövület vagyok, hogy a saját adataimat szeretném a saját gépemre menteni. Lehetőleg a "felhő" (azaz az adatéhes multi) kihagyásával - bár ez manapság kb. lehetetlen kérés. Nem akarok készülékek között szinkronizálni, egy eszközt használok.
Anno a Windows Phone koporsójába is egy méretes szög volt, hogy nem lehetett a saját telefonomról a saját adataimat a saját (Windows-os!) PC-mre lementeni. [A Contacts & SMS Backup alkalmazás volt az egyetlen, amit a felhasználók ki bírtak verni a Microsoftból.]
-
válasz
#68216320 #296 üzenetére
A személyes fiókhoz kötött app/készülék egyedül a Samsung adatgyűjtését szolgálja, és nem azért van, hogy pl. egy rendes webes felületen, a játéktelefon GUI megkötései nélkül tudd túrni az adataid, és mondjuk Excelbe (na jó, CSV-be) exportálni őket. Vagy úgy általában letölteni a saját adataid.
-
-
-
válasz
Bucinudli91 #276 üzenetére
Tetszőleges tartományra összesítés nincs, csak az értékeket lehet megnézni.
-
válasz
Bucinudli91 #274 üzenetére
A Samsung Healthban lehet a grafikonokon mozogni! Felüdülés volt a Mi Fit trógersége után.
SpO2 mérős cuccot meg valamikor tervezek tesztelni, hogy a nem-orvosi kütyük mennyire adnak értelmes méréseket.
Első körben az edzések utáni pihenés ellenőrzésére lenne értelme, illetve akinél rizikós, az alvási apnoe észlelésére és figyelmeztetésre. (Ez is egy értékelési szempont: a Huawei Watch GT2 pl. alvás közben nem mér. *arcpálma*) -
A telefonos kapcsolat csak az adatok áttöltéséhez kell. Nem teszteltem, pontosan mennyi mérés fér a karkötő memóriájába, de több napnyi biztosan. Amikor túrán az akkuidő spórolása miatt a telefonon kikapcsoltam minden feleslegeset, beleértve a Bluetooth-t is, úgy sem veszett el mérés.
Saját tapasztalataim alapján inkább arra tippelek, hogy álmodban nekiálltál garázdálkodni a karkötő menüjében. Hasonlóan ahhoz, mint amikor kabátujj kikapcsolgatja az aktivitást. Éjszakára be szoktad kapcsolni az éjszakai módot?
#260 Tuomas: jobb/jobb. Az elején hordtam bal kézen is, de mivel úszáshoz az indulási idők és a részidő-mérés miatt szükségem van egy rendes (látható) órára is, így a karkötőnek maradt a jobb kéz.
-
-
-
-
válasz
#68216320 #251 üzenetére
Ez így lehet.
Viszont akkor mi a büdös francért nem lehet ezt leírni a használati útmutatóban? Különösen akkor ciki ez a fajta működés, ha két ember felváltva használja a karkötőt (mondjuk az egyiket csak néha érdekli az alvás, inkább sportoláshoz használja, a többi időben meg hordhatja a másik ember).
-
Ha nyugis vagy, a szívverésed tud ingadozni a laza és a gyors között. Ha stresszes vagy, akkor a hormonok a "harcolj vagy menekülj" állapotban tartanak, és ebbe a készenléti helyzetbe csak a viszonylag egyenletes pulzus fér bele - nincsen üresjárat. Igen, emiatt valószínűleg az átlag is magasabb lesz. De az átlagos vagy nyugalmi pulzusod az edzettségeddel is összefügg. Tehát lehet azért 80/perc, mert nyugis tohonya vagy, de azért is, mert egy szétstresszelt hosszútávfutó.
@PeachMan: Én ezt készséggel elhiszem, mert nincsen többéves tapasztalatom ezen a téren. Én a stresszmérés mostani problémáival és következetlenségeivel szembesülök.
-
válasz
#68216320 #245 üzenetére
A stressz mérése a pulzusszám variabilitása (az egyes dobbanások között eltelt idők ingadozása) alapján történik. Minél feszültebb vagy, annál szabályosabb az ütem.
Mivel maga a karkötő méri a stresszt (és ki is jelzi), így szerintem vagy a karkötő firmware, vagy a pulzusmérésre hatással levő egyéb faktorok: környezeti fényviszonyok, szőrös csukló, sok karmozgás, túl szoros/laza karkötő stb. De lehet elpiszkolódott/bekarcolódott szenzor is.
-
Kicsit fura ez a stressz-számítás. A mostani utolsó 60 perces grafikonom tök vörös (instant stroke), a közepén hiányzó mérésekkel. Ebből aztán kihoz egy "alacsony" átlagot.
De ha összehasonlítok két egymás utáni teljes napot kb. egyforma átlaggal, ott is az egyiken zöld-sárga tüskék vannak, a másikon narancs-piros. Szemre legalább 20-30%-kal stresszesebb nap a grafikon alapján.
-
-
Villog egy zöld LED, annak a bőrödről visszavert fényét nézi egy kis érzékelővel. Ha pirosabb a bőrfelszín (épp megjött a friss vér), akkor kevesebbet ver vissza a zöld fényből. Ha halványabb, akkor többet. Ahogy ver a szíved, a bőrfelszíni erekben változik a vér mennyisége két dobbanás között, és ezt az ingadozást próbálja megfigyelni.
A módszer hivatalos neve fotopletiszmográfia - photoplethysmography (PPG).
-
válasz
#68216320 #233 üzenetére
Nekem a mostani frissítéstől javult az alvásmérés. Rendes "Ébrenlét" tényleg csak ott van, amikor fel is ébredtem, már vannak REM és Mélyalvás szakaszok is.
Az úszás mérése nem változott (az egy óra alatt megint volt egy hossz gyors, amit középen kettévágott), viszont az úszás közbeni pulzusmérés a hihetőbb tartományban mozog.
-
válasz
#68216320 #226 üzenetére
Erre a verzióra többen panaszkodnak, hogy már a lépéseket sem számolja nekik.
Btw, van rá valami deklarált mondás, hogy honnan lehet tudni, melyik az újabb verzió? Ha számok lennének, feltételezném, hogy a nagyobb az újabb. Itt abc-sorrendben az ATL5 nagyobb, mint az ATJ3.
-
válasz
#68216320 #224 üzenetére
Ez mikori frissítés? Nekem a pánton R220XXU1ATJ3 van fent, ami még november elején került fel rá.
(Vicces, mert a Galaxy Wearable-ben a "Pántszoftver frissítése" menüpont is ugyanezt a szoftververziót ajánlja letöltésre és telepítésre.)Galaxy Wearable 2.2.34.20091461 (2020. november 29.)
Galaxy Fit2 Plugin 2.2.10.20122341N (2020. december 23.)
Samsung Accessory Service 3.1.94.10805 (2020. november 29.)
Samsung Healt 6.12.3.001 -
-
-
-
-
-
-
válasz
LimaBravo69 #189 üzenetére
A telefonra felrakandó egyik app. Leegyszerűsítve ez felel az eszköz szintű beállításokért, itt lehet testreszabni a kijelzőt stb.
A másik javasolt alkalmazás a Samsung Health. Ez a mért adatok kiértékelésére és megjelenítésére való.
-
válasz
LimaBravo69 #187 üzenetére
Igen, a Galaxy Wearable-ben.
-
-
válasz
INTELligent #168 üzenetére
Az összes appot fel kell tudnod rakni: Galaxy Wearable, Samsung Health, Galaxy Fit 2 plugin.
-
-
-
-
Nálam hihető értékek jönnek a pulzusmérésből. Az Mi Band 5-höz képest lényegesen jobbak. Szerintem hobbi futásra teljesen jó lesz.
Nekem folyamatos pulzusrögzítés van beállítva (tehát nem csak aktivitás közben). Egész napra vannak adataim kb. perces felbontással. A szokásos merüléssel (több napig bírja).
-
válasz
darthsmoke #103 üzenetére
Én ezt elhiszem. De attól még bosszantó, hogy amilyen iramban jönnek ki az új modellek ezen a piacon, kb. elavul, mire kijön az írás. De akár az is lehetne, hogy valamilyen mérce szerint megbízhatónak lekáderezett tagok írásai ellenőrzésként utólagos moderáción esnek csak át.
Nem tudom, hogy megy köztetek a munkaleosztás (sorrend? témakör?), és hogy esetleg át tud-e venni egyik korrektor a másiktól.
-
"a samsungnál nem vettem észre ilyen problémát. sőt annak annyira érzéketlen valahogy a kijelzője, hogy még a rendes érintéseimet is alig érzékeli."
Ezzel nem vagy egyedül. Ha három próbálkozásból tudok lapozni, akkor már szerencsésnek érzem magam. De van, hogy annyit húzogatom, mint a CBA-gazdaságos gyufát a dobozon.
-
válasz
darthsmoke #41 üzenetére
Ma megvolt az első éles bevetés úszással. Fényévekre van a Mi Band 5-től. (Amiről amúgy írtam egy tesztet a Logoutra, csak lassan másfél hónapja ülnek rajta a moderátorok. Legutóbb Kalandor ígérte meg egy hete, hogy "mindjárt" elolvassa.)
Mondanám, hogy a napokban erről is megírok egy részletes tesztet, de minek, ha úgysem jelenik meg? -
-
-
-
-
válasz
darthsmoke #79 üzenetére
De, ezt tettem. A fiam eggyel régebbi szériás, gyengébb telefonjára simán fel lehet tenni, és ő csinált belőle .apk-t, amit áthoztunk, és abból rendben felment.
Csak azért, mert egy Samsung alkalmazott elfelejtett bepipálni egy check boxot? -
válasz
darthsmoke #74 üzenetére
A Samsung supporttal odáig jutottunk, hogy bár a telefon bőven megfelel a specifikációknak, mégsem támogatott, mert csak. Ennek okáról semmi konkrétum, tehát nem lehet tudni, hogy miért nem.
Azokkal a telefonokkal működik a karkötő, amire fel lehet rakni a Galaxy Wearable appot, és kész. Ez ugye a termék oldaláról nem derül ki, csak megvásárlás után, a füzetkéből.Mivel semmi konkrét specifikáció, vagy támogatott telefonlista (pro/kontra), gyakorlatilag most az összes családtagom telefonján kipróbálhatjuk, azokra felmegy-e a GW.
-
Belinkeltem a forrást. Igen, az Gear Fit-re vonatkozik, és nem Galaxy Fit-re.
Az általad linkeltet is olvastam.A Samsung Health felmegy a telefonra, a Samsung profilba be tudok jelentkezni. Magától kilistázza a Fit2-t (az én karkötőm négyjegyű kódjával), mint regisztrált tartozék. De ha erre rábökök, a Play áruházba akar vinni. Ez megnyitja a "Galaxy Wearable (Samsung Gear)" című alkalmazás lapját, ami vörössel kiírja, hogy "Az eszköz nem kompatibilis ezzel a verzióval."
Közben a karkötőn csak pörög-pörög a kék-zöld karika, semmit sem lehet tudni róla, hogy most épp mit csinál. Keres? Csatlakozik? Frissül? A középső ujját mutogatja nekem?Majdnem egy órányi szöttyögés után a karkötő kijelzője elfeketül, az app meg feldobja, hogy az én Fit2 eszközöm regisztrációja törölve.
A Tartozékok keresése megint szépen megtalálja, de ha ki akarom választani (vagy a Regisztráció felől megyek), akkor megint a Play áruházas baromkodás jön. -
A legtöbb, amit találtam:
"Gear 1, Gear2, Gear S, Gear Fit: these smart watches are not compatible with non-Samsung device"Ez alapján nem lenne meglepő, ha a Fit 2 is kizárólag Samsung telefonokkal lenne használható.
-
-
Most azon kívül, hogy Samsung cucchoz Samsung telefont, lehet tudni valamit a kompatibilitásáról? A termék weblapján ennyit találtam: "Galaxy Fit2 is made to work with your Galaxy smartphone." Nincsen ott, hogy "only", vagy "requires" stb. Az útmutatójában sincsen.
A Galaxy Wearable lapján is csak a kompatibilis csuklóeszközök vannak felsorolva, telefonokról egy szó sem esik. -
válasz
darthsmoke #41 üzenetére
Ööömbódottá. Ennyike. -
válasz
darthsmoke #31 üzenetére
Na, ez van annyira biztató, hogy érdemes legyen megpróbálkoznom vele. (Nem vagyok híve az "x nap múlva majd visszaviszem" életmódnak. Többe kerül a rászánt időm.
)
Esetleg statisztikát is lehet kérni az egyes elindulás-megállások közötti időkről, vagy legalább van valami reszponzív grafikonja az appnak?#34 janeszgol: Nem "sokminden" kellene. Egyedül sportolásra szeretnék használni egy sportkarkötőt. Személy szerint leginkább úszásra. Nem vagyok versenyúszó, de azért nem is abból áll a dolog, hogy egy óra alatt ellögybölök 1500 métert a termálban. Mint ahogy egy amatőr futó sem mindig csak leugrik fél órát kocogni, hanem néha csinál résztávos edzést, úgy én is edzésterveket úszok. Elindulásokkal, megállásokkal, megadott időkre, megadott intenzitással. Nem kívánom, hogy a karkötő vakon rekonstruálni tudja ezt, de azt igen, hogy az egyes ismétlések idejét vissza tudjam nézni.
-
válasz
darthsmoke #17 üzenetére
Mármint azt is meg tudja különböztetni, ha hosszonként váltogatod a mellet és a gyorsot? Valamilyen részidőt tud mérni?
Vagy: Úszás közben a métert és kalóriákat írja ki, vagy lehet mellé legalább egy másodperces stoppert kirakni, hogy az ember tudja az indulási időket a sorozatoknál?
-
Bocs, de én vásárlás előtt szoktam tájékozódni a termékről, és nem összevásárolok minden szart, hogy majd biztosan jó lesz valamire. (Mert nem egy ebből élő újságíró vagyok, és a gyártó/forgalmazó sem szór meg tesztpéldánnyal.)
Épp ezért egy bemutató cikktől várnám, hogy ténylegesen be is mutassa, milyen.
OFFOFF: A megvétel-kipróbálás megtörtént egy másik típusú karkötővel, cikket is írtam belőle a logoutra. Több mint egy hónapja várja a moderátorokat. Kalandor tegnap azt ígérte, most már belenéz.
-
-
A marketing prospektus lefordításán és a kézbevételen túl valami értékelhető gyakorlati teszt? Résztávos futás? Spinning? Neajdisten úszás? Konkrét napi stressz mérés?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Egyszerű, de korrektül működő jószág a Samsung legolcsóbb karperece. Amit ígér, azt hozza, de semmi többet, viszont a szoftveres háttér erős.
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Apple Magsafe töltő eladó
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Nagyon jó minőségű usb c-c kábel adat és töltőkábel 1 méter
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest