Hirdetés

Samsung Galaxy Fit 2 - az edzőn sok múlik

Egyszerű, de korrektül működő jószág a Samsung legolcsóbb karperece. Amit ígér, azt hozza, de semmi többet, viszont a szoftveres háttér erős.

Hirdetés

Bevezető

Karperec és karperec között óriási eltérések adódhatnak. Egyrészt formaterv kapcsán, a nemrég tesztelt Haylou órák például szolgáltatáskínálatukat tekintve pont karperecek, csak órának néznek ki, de még a klasszikus értelemben vett pántok között is adódik eltérés a kijelző, a szíj és a tömeg kapcsán. A funkcionalitás viszont jellemzően megegyezik: lépésszámlálás, pulzusmérés, értesítések kezelése, ezek az általánosan elvárt dolgok, erre pluszban jöhet rá a GPS, a belső tárhely mondjuk zenéknek, valamint a véroxigénszint mérése, amit a Honor Band 5 tud. És akkor a vízállóság, a töltés módja, az üzemidő még nem is került szóba, ha pedig a történet szoftveres vonalát vizsgáljuk, akkor tényleg eljutunk oda, hogy hiába hasonlóak, mégis annyi ponton térhetnek el ez a kis filléres eszközök, hogy aztán vásárló legyen a talpán, aki a megfelelőt ki tudja magának választani.


[+]

És nem is nagyon látom a környezetemben, hogy a júzerek bújják a technikai speciket, hanem van a jó az, ami a Lajoskának van, meg a tök olcsó, vegyük meg, meg a márkaismertség is segít (Samsung? Az tuti jó.), és igazából az elvárások sem magasak, a komolyabb sportoláshoz amúgy is a legtöbb ilyen inkább játékszer, a kijelző is mutasson valamit, oszt jóvan. Szóval mi most itt szépen megírjuk, hogy a Fit2 miben jó és miben nem, de ha valaki ennyi pénzért inkább Mi Band akárhányat, vagy Honor Band bármit venne, az sem fog sokat csalódni. Persze bele lehet futni olyan masinába, ami nem éri meg az árát (Fitbit), meg olyanba is, ami az alapfunkciók kapcsán is nagyon tákolt (párezres kínai noname karkötők), de a témában ismert márkák termékei azért meg tudják ugrani az elvárásokat.


[+]

A Samsung amúgy nem erről az olcsó vonalról fogta meg eleinte a témát, a Gear Fit például egy igen sokat tudó karperec volt a maga idejében, nem is volt olcsó jószág, de látva főleg a Xiaomi irtózatos sikerét a Mi Band szériával ők is rájöttek, hogy nem olyan nagy művészet valami filléres holmit összeütni és mivel a karperecek megítélésének csak egyik fele maga az eszköz, a másik viszont a szoftver, ez utóbbiban elég jó ökoszisztémát rántottak össze az elmúlt években, arra tehát lehet vásárlóközönséget alapozni. Az augusztusban bemutatott Fit és Fit e után most itt a Fit 2 is (plusz van még a Fit Pro), szóval egész széles lett hirtelen a választék.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy Fit e - alapozó edzés

    Kipróbálja magát a Samsung a filléres aktivitáskövetők műfajában, amihez észrevétlen méret, pulzusmérés és 50 méteres vízállóság tartozik, meglepően rövid üzemidővel.

Hirdetés