Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
nrg_52 #13031 üzenetére
Egy jól kitalált telefon, aminél rájöttek, hogy túl jó lett, és így belső konkurenciát csinálnak az S szériának. Így a gyerekbetegségei megmaradtak, szoftvert (6-os droid) meg nem faragtak már rá.
Ami még bánt, hogy a közösségi támogatottsága (xda-s romok, szoftverek) is elég gyenge (kevesen vették meg).
Az utóbbi időben voltak 4g-s problémáim a telefonnal, de egy új akkuval megoldódni látszik a problémám. -
ArthurShelby
addikt
-
ArthurShelby
addikt
válasz
nrg_52 #13016 üzenetére
Az xda-s képen is látszik, hogy az a3-é kisebb. Próbáltad kitömni (oldalt, és szerintem alul is kéne)?
Illetve előtte még fönt a 2 sarkánál le kell faragni a műanyagból.Viszont nekem az nem világos, hogy a csatlakozóval mit kell csinálni.
-
jeni
félisten
-
flirt
tag
válasz
nrg_52 #12914 üzenetére
Igazából nincsenek még hosszútávú tapasztalataim vele, de csináltam kb 20 perces összehasonlító tesztet egy régebbi samuval úgy, hogy ugyanazokat a dolgokat műveltem mindkettővel, és az akksik is egyező mértékben merültek...mondjuk a másik jobban melegedett, de az hardveresen is jóval gyengébb. Annyira nem vészes a dolog, csak az olvasottak alapján nekem még ez is soknak tűnik.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
nrg_52 #12835 üzenetére
Ki lehet kapcsolni teljesen is. A beállítást a kijelző beállításnál lehet megtalálni érintőgomb-világítás néven. Van 1,5mp, 6mp, mindig kikapcsolva, és mindig bekapcsolva.
Igazából félek, hogy a FR sem oldaná meg a problémámat (és ez az adatok mentegetése miatt nagy macera is). Félek, hogy hardware hiba lesz. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
nrg_52 #12767 üzenetére
Nekem ilyenkor már nem az eladás miatt volt és lenne fontos a 3. évi gari hanem pont nálam is elromlott két év után és ingyenes volt,természetesen az még előny is,hogy garis a teló. Szerintem több az előnye mint a hátránya,hogy eltudja adni annyival drágábban vagy sem.
-
cozmo
őstag
válasz
nrg_52 #12660 üzenetére
Igy van ez vért kíván!
Basszál oda a szarkupacukra, de olyat hogy fröcsögjön a szar a plafonig. Nem csak szarszungot, de semmi olyat megm szabad venni amit a ganajtúró TMX szervizel!És sose feledd egy napot sem öregszik a garanciád amíg náluk a készülék. Illetve nem vagy köteles azonnal rohanni átvenni ha "kész" Kitartást Padavan!
-
sludgeboyx
tag
válasz
nrg_52 #12644 üzenetére
Nos tegnap elmentem rákérdezni mi kócos fütyi van már.Nem tudom már kinek volt kellemetlenebb nekik vagy nekem.Szerintem ha meglátnak legszívesebben húznák le a rolót vagy bombariadót csinálnának csak ne kelljen magyarázkodniuk.Hebegés habogás hogy pont ma akartak a központtal egyeztetni és irgum burgum csúnya samsung meg ők átérzik és bla bla...mondom ha már úgy is vásárolok közben nem lehetne telón megérdeklődni a központot mégis mi a rák f*szát csinálnak már?Azt nem lehet csak e-mailben kommunikálnak.21. század egy telefonos cég e-maillel kommunikál bammeg nooooormális Margit?Na mindegy...de ma mindenképpen hívnak és pont és vesszőcske meg felkiáltójel.Hívtak is, hogy még kb 1,5hét amíg készen van.Hirtelen nem tudtam mit is mondjak mert nem erre számítottam.Átszaladt még az agyamon a mi a pék f*szát csinálnak még 2hétig de hirtelen akár a szűz kislány a beavatáson elcsuklott a hangom.Kedves és dekoratív a hosstess hölgy szóval egy potya pillarebegtetés és a gőz máris tovaillant.Utólag gondolkodtam, hogy mi van ha azt mondom nem jó b*zdmeg!K*rvára nem jó.Felhívhatom őket hogy nem szeretnék még 2 hetet várni van erre v.mi jogalapom?Azon is gondolkodtam, hogy feljebb lépek és v.mi központi számot kérek és eléneklem búgó hangon a VHK - Botrányos probléma c. dalát.
https://www.youtube.com/results?search_query=vhk+botr%C3%A1nyos+probl%C3%A9ma
Esetleg ha nem értitek kristály tisztán a szöveget:
http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/27370/vagtazo-halottkemek/botranyos-problema-zeneszoveg.html -
Sztenn
tag
válasz
nrg_52 #12572 üzenetére
én is szeretem az alphát, de mint írtad, te is oda adtad már másnak. ha vissza olvasol, szinte csak azt írják a korábbi hozzászólók, hogy eladták vagy lecserélték másra, odaadták valakinek... miért? van rá unofficial mm, lehet próbálkozni vele... van rá s6 rom, ha valakinek pl témázni lenne kedve... az hogy nem kell custom romot feltenni rá, még nem jelenti azt hogy nem lehet. 2 év sok idő, az ember kb ennyi idő múlva un rá egy telefonra ha nem történik vele semmi. mindenki várta az mm-t, mert vágyott az újdonságra. én neki álltam magam újítani és így megint élvezhető lett a telefon. csak egy ajánlat, nem mondom hogy csináljátok utánam, csak szomorú hogy mindenki ennyiben hagyta az egészet a 'csámcsung' miatt....
-
ArthurShelby
addikt
válasz
nrg_52 #12421 üzenetére
Nekem egy Samsungos azt mondta egyszer, hogy csak egy teszt telefon volt (első fémházas, vékony..).
És szerintem az is van a háttérben, hogy ez erős versenytársa lett volna az iphone-nak, túlságosan hasonló (vékony, kis méret), és mivel kartell van, inkább minket szívatnak. Az s7 is sokkal nagyobb/vastagabb, így kevésbé versenytársa egy iphone-nak.
Illetve házon belül is versenyt teremtettek (egy hajszállal erősebb mint egy s5-s), és még vékonyabb, kisebb is. -
jeni
félisten
válasz
nrg_52 #12418 üzenetére
Én tartok nagyon attól mint anno a Moto Defy (Plus) esetén,hogy leragadt 2.3.6-n vagyis a Gingerbread . Később erre sem jött ki a Ice Cream Sandwich és emiatt több programot a rendszer hiánya miatt fel se lehetett tenni a Moto telóra.
Valahogy ez lesz majd a Alpha telóval is. Pedig hardverileg ég és föld. A mostani csúcs telók nagy vonalakban a belső ram az ami több lehet 2GB RAM-nál. A proci-ra és a videó képességére és esetleg a kamerákra nem térnék ki mert azoknál nincs látványos fejlődés. Nincs akkora különbség a mostani Alpha és a One+3 között. DE a Moto Defy modellhez képest ég és föld.
Ebből kiindulva simán rámehetne még a MM sőt akár a Nougat is. -
Peetey91
senior tag
válasz
nrg_52 #12348 üzenetére
Köszi az ötleteket!
Ez jó hír, hogy FF alól megy, legjobban a sima böngészős verzió működött, de az Chrome-mal ugye már kuka... Megnézem majd ezt a Swipe-ot is.
Lite-ot próbáltam de elég lassú és ostoba nekem az üzenetkezelő része. Igazából nekem csak a chat része kell az egész Fbnak, sok emberrel napi rendszerességgel csak ott beszélek de ezt a vacak Messenger appot én többet fel nem rakom. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
nrg_52 #12257 üzenetére
A gyári böngészővel is néztem, ott is ugyanaz volt a helyzet, mint a Chrome-mal, meglesem a Firefox-ot is köszi
A Facebook Lite alternatíva lehetne, de FB appra meg végképp nincs szükségem (és zabálná is az adatot feleslegesen, plusz mivel mindenhez hozzá akar férni az is, kétlem, hogy az akksival kíméletesebben bánna).
-
törölt tag
válasz
nrg_52 #11984 üzenetére
Az viszont, hogy a múlt héten kaptam a TMX-töl a nyolc hónapos s7 helyett egy újat, holnap meg a majd kétéves Alpha helyett kapok egyet az nem rossz,illetve átgondolandó.
Tény, hogy rosszabb lett a prémium szolgáltatás, de azért vannak még előnyök. Megkockáztatom, hogy az s szériát megéri megvenni mondjuk egyévesen 2 év supporttal. Jövőre az s7 gy garisan 150 körül lesz ami azért nem rossz, ha azt nézzük, hogy a garancia lejárta előtt ki lehet cseréltetni ha mobdjuk beég a kijelző, kapsz egy új kijelzőt kerettel hátlappal. -
ArthurShelby
addikt
válasz
nrg_52 #11984 üzenetére
Szvsz a samsung nagyon, de minden telefon túl van árazva. Persze mikor rákérdeznek miért, egyből a támogatást mondják
és a kutatás-fejlesztést. Szerintem még a OP3 is drága, de ár-érték arányban ez a legjobb. Mondjuk én ezt a túlárazást az utóbbi időben úgy oldom meg, hogy használtan veszek telefont (annyira már értek hozzá, hogy ne vágjanak át, és amennyi karccal veszem, annyit én is rá tettem volna egy hét alatt).
-
törölt tag
válasz
nrg_52 #11982 üzenetére
Háát tud, többet tud, hogy 70e-rel e, az nézőpont kérdése. Alapvetően a két márka közt is van különbség. A honor mint b brand még nem ért oda. A Huawei sem viszont az már majdnem olyan drága mint a Samsung . Fene se tudja, ha az árcédulát nézzük akkor egyik sem ér annyit.
-
Corsa02
őstag
-
törölt tag
válasz
nrg_52 #11972 üzenetére
Ez gusztustalan amit az alphával csinálnak.
3db volt nekem egyszerre.
Az egyik elolvadt az éjjeliszekrényen valószínűleg alljzat hiba miatt, kicserélték .
A másikban akkut cseréltem egy hónapja de a töltést szaggatva veszi, pittyeg, hol tölt, hol nem mint a mesében, és szar az ujjlenyomat olvasója, de ez sufnis, nincs gari.
A harmadik szintén zenész mert az is egyik napról a másikra megnémult. Az is kapott egy uj akkut, jó is lett de egyre többször nem tölt, tehát aljjzat hibás ez is, ja és szar az ujjlenyomat olvasója . Ezt az utolsót megpróbálom cseréltetni, van rajta még 4 hónap gari, aztán valami lesz vele.
Ennyi alpha után egyértelmű lenne másnak is, hogy ezek térerő, akku, usb alljzat tekintetében alul vannak tervezve. Nem vennék ilyet használtan. Ettől függetlenül szeretem mert szép, gyors, könnyű kis telefon, nagyon jó a fogása, jó a kamerája de szerintem sok tervezési hiba kiderült a Samsungnál házon belül és ezért nem gyártották sokáig.
Ez egy "nullszériás" telefon, az első alu próbálkozás.Én maradtam Samsung vonalon. A frissités az inkább az "s" széria privilégiuma. Alpháról közvetlenül Note4-re váltottam, az sem volt elkényeztetve.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
nrg_52 #11770 üzenetére
Na voltak nálam is a samutól, én is újat kaptam, ez is új teljesen teló, látszik is rajta, oldalkereten is, kijelzőn, kamerán is fólia, az alukeret még "tapad", töltő, füllhalgató csatin is látszik h ez bizony nem volt használva. Phone infó szerint 2016.09 havi gyártás ez is, gyári kitkattel kaptam, hálistennek, az a legjobb. A szervizes srác is teljesen jófej volt, nem is szarakodott nagyon semmit, egyből kaptam is újat, szó sem volt javításról. Direkt megkérdeztem hogy ez egy felújított vagy vadonatúj készülék e, azt mondta, a szervízkészletben csak új telók vannak, és különben sem adhatnak használtat. de tényleg látszik rajta hogy új, úgyhogy ez egy jópont azért a samutól
Ő nem tud az alpha2ről de szerinte ne nagyon bízzunk benne hogy most a note7 balhé alatt sok új szoftver lessz, nemcsak alphára, bármelyik samu telóra. -
MrBazsi
senior tag
-
törölt tag
válasz
nrg_52 #11725 üzenetére
Azt kéne, de a nagyobbik lányomnál van, mostanában nem jön haza. Rendeltem a gy.boltból egyet. Gondoltam az aljjzatra is de akkor nem merülne ilyen gyorsan. 19%-nál ki is kapcsolt. Tegnap úgy derült ki, hogy bekapcsoláskor download módban volt. Aztán rádugtam a töltőre de nem indult ugy sem. Egyszer csak elindult akkor meg azt irta, hogy 40% van benne. Mondom kikapcsolom de nem akarta hanem mintha at ujrainditásra nyomtam volna, ujraindult. Ha fel van töltve akkor semmi baja csak gyorsan merül.
Volt már aljjzat hibás Alphám de az meg is olvadt.. -
UfoZoli
aktív tag
válasz
nrg_52 #11715 üzenetére
Nem tudom hogy a z4c z5 c milyen lett, de lehet hogy gáz ide ilyet írni, de ugyan azokkal a telepített appokkal a z3c talán egy hangyaf@sznyit pörgősebb volt az alpha mellett. Igaz azon 5-ös droid volt, alpha-n meg megmaradtam az utolsó KitKat-nél.
s tény a külcsiny tényleg nem valami ütös -
törölt tag
válasz
nrg_52 #11678 üzenetére
De miért csak a magyar független tünt el?
Nálam a kölykök még mindig nyúzzák az alphákat, semmi gond velük. Méltatlan ez a hozzáállás a Samsungtól,de ez már szinte az elejétől így van. Pedig a legjobb vonal volt a Samsungtól. Kár érte.
Amikor anno beárzták akkor azért volt pofájuk hozzá flagship árat kérni érte. -
Colos1
őstag
válasz
nrg_52 #11619 üzenetére
Ott alul az egyik hozzászóló rátapintott a lényegre: "october 2037 maybe... "
Aztán hogy meglepődnénk, ha két hét múlva tényleg jönne a 7...
Na jó, befejezem, mert ez már trollkodás
Mellesleg már nem is az Alphám van, de azért megtartottam, nagyon szerettem ezt a telót, sőt, ez volt az első olyan telóm, amelyiket nem azért cseréltem le, mert már elegem volt belőle
Próbáltam újratelepíteni a szoftvert SmartSwitch -el, de az ujjlenyomat olvasója továbbra sem működik
Az egyik kollégám OTA -n frissítette 5-re, neki működik. Nem merem visszatenni rá a KK -t, mert nehogy akkor meg ne tudjam OTA -n visszafrissíteni L -ra a visszavonás miatt. Hátha úgy menne.
-
Colos1
őstag
válasz
nrg_52 #11555 üzenetére
Így van
A méretétől picit féltem, de mivel baromi vékony és a hátlapjának ívesek a szélei annyira kézre áll, hogy gond nélkül megy az egykezes használat.
Sebességben nem lehet összehasonlítani a kettőt, de megjegyzendő, hogy az Alphának sincs semmi baj a sebességével...
Sajnos a TouchWiz nagyon sok olyan extrát tartalmaz, amelyek az O+3 -ból hiányzik, pár példa, ami nekem eleinte hiányzott: intelligens képernyőzár, olvasatlan értesítések megjelenítése az alkalmazás ikonján, kezdőképernyő kijelölése, képernyők átrendezése, körbeforgó mód, osztott képernyő, mappák létrehozása az alkalmazásfiókban, rámutatás, felemelve megrezegteti a készüléket, ha van elmulasztott hívás/üzenet. De ezek nagy részét extra alkalmazással (másik launcher) vissza lehetne hozni, de még nem foglalkoztam vele.
A kijelzőjét szokták szidni, de abszolúte nem vészes, alap módban, ha a színegyensúly csúszkát maxra húzod, egy picit élénkebb, mint az Alpha AMOLED-fénykép módban. Az sRGB majdnem olyan, mint itt az "alapvető", csak magasabb a színhőmérséklete.
Ugyanolyan pentile mátrixos kijelző van benne, mint az Alphában, ezért a képe ugyanolyan lágy. (Igen, ezt nem tudom észrevettétek-e már, mivel a pentile esetén csak 2 subpixel van, kissé lágyabb a képe, amely nem fárasztja annyira a szemet, mint egy 535854 ppi -s cucc.)
Az ujjlenyomat olvasója brutálisan gyors, gyorsabban ébred fel, mint az Alpha ha csak megnyomod a kezdőlap gombot.
Zenehallgatáshoz egy Audiotechnika fejhallgatót használok, a hangja kiegyensúlyozottabb, mint az Alpháé, - bár a mélyei színezettebbek -, de kell pár óra zenehallgatás, hogy pontosan definiálni tudjam, hogy jobb-e. Az első benyomás alapján jobb, de aki audiophile, az tudja, hogy ez nem jelent semmit...
Megjegyzem, hogy nekem eszem ágában sem volt cserélni az Alphát, két dolog játszott közre: a Samsung szarakodása az MM -el, és az, hogy kellett egy dual sim -es teló.
-
zhata
senior tag
válasz
nrg_52 #11555 üzenetére
Szokni kell. Főleg azt, hogy a méretéhez képest nagyon vékony. Állíthatóságokban szerintem nem éri el az Alphát, viszont egy versenyló. Ha valaki csak telefonálásra használja, felesleges az ereje. Ha jól láttam, Colos1 kollégának mindkettő megvan még. Ő pontosabban össze tudja hasonlítani, mert én már régen eladtam egy ismerősömnek. Az árat nem írom meg, mert valamelyiktek ökle kinyúlik a lépernyőből, és orrbagyűr.
-
cozmo
őstag
válasz
nrg_52 #11546 üzenetére
Szarjon sünt a Samsung!
Ezért mindenképp váltani fogok MM-re, hogy ne kémkedjenek a sok szar alkalmazással!
forrás: http://napidroid.hu/android-m-vs-android-lollipop-a-kulonbseg-kepekben/
btw: főzött MM van már alfára?
-
melan
senior tag
válasz
nrg_52 #11531 üzenetére
Én egyértelműen azt éreztem anno, hogy az Iphone ellenfelének szánták, de még nem tudtak kijönni időben az S6-al. Időhúzás, semmi több. De nekem elég
Most persze hanyagolva van, kicsit mostohagyerek - ha megkapja az MM-et, akkor elértük, amit el lehet, és mivel a többi nem rajtunk múlik, választhatunk, hogy megmarad mert szeretjük, vagy váltunk, ami nem éri meg, épp a fent tárgyalt áresések miatt...
Arra viszont jó, hogy, ha megjön az új rendszer, akkor még fél évig (legalábbis nekem) zászlóshajó legyen, majd utána biztosan nem adom el, hanem átadom az asszonykámnak -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
nrg_52 #11525 üzenetére
Hát, nem tudom, hol ovastad vagy hol kommunikálta ezt a Samsung, de ők egyértelműen felső kategóriába szánták oda való árcédulával (170 ezer forint körül indított) és olyan marketinggel is (iPhone 6 ellen). Szóval minden tekintetben felső kategóriás telefon volt (hardver, ár, pozícionálás).
-
sanyi0627
senior tag
válasz
nrg_52 #11525 üzenetére
Pedig nagy durranás volt amikor megjelent.... (és a megjelenés időpontja szerinti ára azért már a csúcs felé közeledett, sajnos) szomorú,hogy egy évig támogatta a Samsung ezt a készüléket,aztán "le van szarva"...
(bár nem nagy eresztés a 6,azaz engem ez nem érint) de meglepő ez a drasztikus árcsökkenés.... -
jeni
félisten
válasz
nrg_52 #11512 üzenetére
Most vettem egyet kékben,hogy legyen ilyen is. Már csak egyet várok azt a kékes flipes ablakos gyári tokot. Az is igaz működésileg nincs jelentősége,hogy fehér vagy arany színű a flipes tok. Viszont a sima ablak nélküliek mintha nem nagyon fogott volna és semmi értelme,hogy el van takarva az LCD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Alpha kecses fémkeretes házzal, komoly hardverrel, Cat.6-os LTE modemmel, Super AMOLED kijelzővel és ujjlenyomat-olvasóval kíván az ősz egyik nagy slágere lenni.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Trollok komolyan
- Ukrajnai háború
- Hobby rádiós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- RAM topik
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest