- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- iPhone topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
JB 624MB rammal, az orosz rom felrakása nélkül: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
bad-Mc2
tag
válasz
nothin #11729 üzenetére
Ujabb cwm nél a formázgatással azért óvatosan..mert ha jol tudom az ujabban van pár ujabb format amit nembiztos hogy jo ha lenyomsz.. :-) system,data, preload mehet mindenképpen..
Más: Ace2-n frissült már nektek a gmail? Mert nekem most jött az uj verzió s2-re aztán érdekelt hogy nem tudjátok-e hogy hogyan lehetne átszinezni..mert ilyen piros a widget is meg az app is és nem tetszik túlzottan...:S -
bad-Mc2
tag
válasz
Gyula196906 #11671 üzenetére
Én is odavoltam az ace2-m lcdjért..de ezt a super amoledet ami az s2ben van elég hamar megszoktam és megkedveltem...:-DDD
-
bad-Mc2
tag
Én a magyar repartos gb-t tenném fel és arra a samfirmről leszedett telenoros gb-t!
Téma összefoglaloban van linkelve nggabi féle repartos gb leírással odinoatól mindenestől..
Arra figyelj, hogy a 3 fájlos repartosnál be legyen pipálva odinban a reparticion pipa DE a samfirmről leazedett 1fájlosnál NE legyen bepipálva!! Ez nagyon fontos!
Tehát 1fájlt tallozol odinba = Nincs pipa!
3fájlt tallozol odinba = van pipa!
Sorrend meg, elősször 3 fileos aztán utánna mehet az 1 fájlos telenoros! -
bad-Mc2
tag
-
bad-Mc2
tag
válasz
Crvsh3R #11433 üzenetére
Ez látod engem is érdekelne.. Még nem próbáltam.. Elméletileg csak a hangot javította Rox, a 08.03 vagy 08.05höz képest.. Lecserélt 2fájlt azonkívül semmi..
Viszont így nincs gond a hanggal.. Én szerintem le sem szedem már ezt a verziót, inkább rászánom magam meg azt az időt az s2 belakására.. Ezt meg ki kéne függetlenítenem..
-
bad-Mc2
tag
-
bad-Mc2
tag
válasz
Crvsh3R #11427 üzenetére
Nem zár vissza.. Marad független!
Ha egy fájlos romot teszel fel akkor a repartot NE Pipáld be!!! Reparthoz kell egy pit fájl is!Az pedig csak a 3fájlos repartos romoknál van! Hivatalos Samsung rom nem növeli a flash countert! Ha Most custom rom van fönt, akkor érdemes egy repartossal legalulra, utánna feltolni rá a T-s 1fájlost és a kutya se mondja meg hogy valaha volt rajta custom rom.. Már ha nem léptetted a számlálót.. Ha igen, akkor a repartos után de a T-s előtt rootolod a telefont Tringleaway-el 0ázod a számlálót, unrootolod, majd feldobod a T-s romot! Ennyi kb.!
Repartos rom a téma összefoglalóban, T-s rom meg samfirmwaren..Trémobil meg 20 ezerért unlockol..
Annyiért kapsz független ace2-t is..
-
bad-Mc2
tag
válasz
ziarimotachi #11406 üzenetére
Én ilyen 13-18 közé saccolom max.. Főleg mert kártyafüggő és én a függetlenítést ilyen 6-7 ezrekért láttam.. (Ha valaki tud olcsóbbat pesten akkor szóljon nekem is
Ezért ne számits túl sokra.. Szerintem de próba cseresznye.. -
bad-Mc2
tag
Képernyőzárról jut eszembe.. Kicsit off...
Egy Huawei g624-re rá lehetne valahogy gyógyítani a stock s2 képernyő zárát? Lényeg az lenne, hogy bárhol huzhassa és ki nyíljon a zár.. Ne csak a nyitás ikonra ráhúzva középről.. Valakinek ötlet? Coyote esetleg? Ugyrémlik Neked Huawei -ed van..
-
bad-Mc2
tag
Nem vagyok benne teljesen biztos, mert elég régen volt stock-rom a telefonomon.. De a beállitások/telefon nevjegye/szoftver frissítés és ott lehet talán ki pipálni az automatikus keresést és automatikus telepítést.. Vagy az alkalmazások között talán le lehet tiltani a szoftver frissítést.. Hátha.. De csak találgatok..
-
bad-Mc2
tag
válasz
#81562624 #11375 üzenetére
Hjamm.. Hát Öö Neked ugye importálni kellett volna sim-ről.. Exportálni nemnagyon tudsz, ha nincs a teloban névjegy..
De lehet amugy valami cm-es hiba is simán..
Mondjuk én nem használom ezt a simkártyás funkciót, nekem az üres..
GB alatt is érdemes ám feltolni a kontaktokat a Google fiókba... Ott mindig meglesz.. -
bad-Mc2
tag
válasz
#81562624 #11371 üzenetére
Hmm.. Simet nem bántja egy Rom csere.. Másik telefonba ha be teszed a kártyát ott sem jeleníti meg?
Ha mentesz egy névjegyet cm alatt akkor rá szokott kérdezni h. hová szeretnéd menteni.. Sim saját mem vagy Google fiók.. Ha excelben meglennének a kontaktok akkor hamar meg lehet oldani a dolgot egy Google címtár importal és szinkronizálással! Cmben a címtárban nézd meg honnan és milyen névjegyeket jelenít meg.. [Névjegyek->menű->megjelenítendő névjegyek->itt jelöld be az összes névjegyet]
Valamint egy Androidos rendszeren nem használni a Google fiókot elég nagy (hogy is fogalmazzak finoman..) őő..Elég nagy felelőtlenség.. Ha már meglesznek a névjegyek, mindenképpen lődd fel a fiókba és soha nem lesz ilyen gondod ezután.. -
bad-Mc2
tag
válasz
aszti75 #11340 üzenetére
Kint egy új TC cm11 build.. Lehet fel is teszem, mert ez a mostani csinál olyat, hogy úgy jelzi, hogy van térerő, és minden jónak tűnik, de ha hívnak nem vagyok kapcsolható, és ha én akarok hívni akkor süket a teló.. Sms-ek sem jönnek.. Repülő be-ki vagy reboot oldja meg a dolgot.. Kezd kissé zavarni a dolog.. :s
Mostmár nagyon ott tartok, hogy belakom az S2-t.. -
bad-Mc2
tag
válasz
GyaxyBoy #11326 üzenetére
Tehát megmaradt egy olyan opció is hogy áthelyezés az sd-re, ez ugyanaz mint a gyári rendszeren áthelyezés, ez csak bizonyos appok nál működik.. Át linkeléssel teszi át az új nevezzük "külső hdd" - re... Ide azokat az appokat is át tudod linkelni amit nem lehetne simán áthelyezni a külső sd-re!
Én 1gigásra csináltam az ext2-t a Galaxy y-on egy 8 gigás kártyán.. A Galaxy3 - on meg 512re ha jól emlékszem (de ennek már vagy 3 éve, szóval nem emlékszem pontosan)
Pl. 16os kártyánál úgy néz ki, hogy 1gb ext2, és marad 15gb fat32 telefon úgy fogja kezelni, hogy van 15gb-s sd a telefonban, a link2sdben meg úgy fogod látni, hogy van x MB sima belső memória + van 1gb sd-n lévő "belső memoria" és van 15gb sima külső Sd..
Linkeléssel az 1gb-s részre kerül az app!
Áthelyezés Sd-re opcióval pedig a 15gb-s részre! -
bad-Mc2
tag
válasz
GyaxyBoy #11324 üzenetére
Teljesen jól értelmezted...
link2sd ezt teszi.. A megformázott területet is úgy kezeli, mint a belső memóriát.. (Mondjuk fontos megemliteni, hogy nem hozzáveszi, hanem lesz még egy másik tárhely is!) 2 lépés van.. Elsőben a már telepített appokat linkeled át az új partícióra, majd úgy kell beállitani a link2sd-t,hogy az újonnan telepített appokat már alapból a linkelt particiora telepítse! De a widgeteket még most sem javaslom át linkelni mert az nem működik rendesen.. Valamint nagyon belassitja a telefont, mint bootolás mint futás során..
Szerk.: Remélem az elejét érthetően fogalmaztam.. -
bad-Mc2
tag
válasz
GyaxyBoy #11303 üzenetére
Hjajja, Okay.. Hát fönt van az xposed de már kb csak 2 dolog miatt..ugyhogy lehet megválok majd tőle..
Eddig ment amúgy szépen 11alatt is...
Na de majd utánna nézek..
Kernelt még nem próbáltam.. De tervezem.. Bár most képbe jött egy s2 az Ace helyett ezért akarom majd unlockolni az ace2 -t és lepasszolni anyumnak.. -
bad-Mc2
tag
válasz
GyaxyBoy #11303 üzenetére
Azthiszem igen de otthon van a gépemen de csak este érek haza a melóból akkor tudom megnézni.. De a leírás jó, én is hasonlóan csináltam anno a galaxy3-on.. Csak ext2re particionálva nem ext3ra.. De sztem működik igy is...
Ronin, nekem úgy rémlik hogy 2-3 builddel ezelőtt szedték ki.. De passz..
Nálam egy gond van a cm11nél most.. Hogy a transX témát minden kikapcsolás után újra alkalmazni kell, hogy áttetsző legyen a menű háttér.. (Pl. a beállitások) erre van valami ötleted? -
bad-Mc2
tag
válasz
GyaxyBoy #11298 üzenetére
Winre van egy particion mini tool nevű program, elég jól lehet vele ügyeskedni az sd kártyával.. Le tudsz csípni a már meglévő particiókból ujra formázás nélkül.. Csak arra figyelj hogy az új partíció legyen az elején.. Meg hogy ext2 legyen a típusa..
Más : Aelodnak igaza van.. Újra kell tenni a vibert.. Bár én úgy utálom azt a programot mint a sz..t..Lassú, nehézkes, nálam van mindenféle halkulós hibája, néha nem lehet felvenni.. Stb..stb..
-
bad-Mc2
tag
válasz
GyaxyBoy #11292 üzenetére
Rootot úgy látod legegyszerubben ha van egy új alkalmazásod ami su vagy superuser néven fut..
Link2sd hét meg valóban kell az sd-re egy új partíciót készíteni a már meglévő elé ext2 formátumra particionálva.. Illetve a widgeteket nem ajánlatos linkelni mert nem működnek megfelelően, valamint baromira be is lassítja a telót! -
bad-Mc2
tag
Én ma tettem fel a 06-23 build helyett.. kicsit döcögős volt az első boot, de utánna ment szépen..
Nekem az előző builddel voltak gondjaim..méghozzá az iszonyat gyors merülés, és a google services no deepsleepes hiba.. ezzel a mostani builddel megy szépen és van deepsleep is..gyorsaságról még nem tudok nyilatkozni..nálam kb. ugyanolyan mint az előző build..
-
bad-Mc2
tag
válasz
coyote55 #11136 üzenetére
Kint az új TC cm11 build, majd ha kiprobalja valaki mesélje el legyen kedves hogy milyen.. Meg hogy a Google service-s proci pörgető bug bent van-e még.. Ami elvileg nem a rom hibája, hanem az 5.0.84es Google service baja.. :S xda-n van rá valami megoldás, de még nekem nem sikerült kiküszöbölni.. Ha valaki tud valami megoldást ne tartsa magában..
-
bad-Mc2
tag
Vibernél ezt már én is észrevettem..
De nem jöttem rá mitől halkul.. A sima beszélgetéseknél nincs ilyen bajom.. De Vibernél van.. Elhalkul, erre kihangositom, úgy jó is egy darabig, de aztán úgy is elhalkul..:S
Mondjuk Hozzáteszem, hogy én ezt a viber rovására írom (bár valószínűleg nem az ő hibája) de akkor sem csípem a vibert.. Úgy összességében a viber ratyi nálam! Újra kapcsolódik, szakadozik, nem megbízható.. Eszi az erőforrásokat (ram, aksi).. Szóval én nem csípem.. FB és Talk (hangonut) is megbízhatóbb szerintem.. -
-
bad-Mc2
tag
válasz
eladogeppc #11114 üzenetére
Lehet inkább a beragadó alkalmazás kiirtása lenne a jobb megoldás.. Mert nálam a CM 11 alatt nincs ilyen gond..
Vagy nézd meg a CM10.1 vagy 10.2-t..szinten TeamCanjica.. -
bad-Mc2
tag
-
bad-Mc2
tag
válasz
eladogeppc #11100 üzenetére
Akkor valami kaki van a palacsintában, tap2wake be van kapcsolva? Mert az nem engedi deepsleep-be.. Vagy passz de lehet valami app a hibás.. Nálam simán deepsleep-el 14ora fölötti az érték..
-
bad-Mc2
tag
válasz
eladogeppc #11098 üzenetére
Gyári launcher meg minden Sallang kilőve Greenifyvel, aztán processzor governor performance utemező sioplus proci OverClock 1200 mhz-re és villám lesz.. Hja meg memoriakezelesnel KSM-et kapcsold be..
Hja és a legfontosabb, hogy töltő legyen mindig kéznél..mert az OC miatt gyorsan merül..
-
bad-Mc2
tag
Teljesen jól megy.. Lekopogom eddig teljesen jó.. Gyors, megy, aksi ugyanolyan mint volt.. Egy furcsaság van, de ez már szerintem az előzőekben is megvolt..
Ha viberen telefonálok, pár perc után egyre halkabban hallom a másik felet.. Majd mikor már nagyon gáz akkor kihangositom és úgy telefonálok, de az is nagyon lehalkul egy idő után.. Ezt nemnagyon értem hogy miért van.. De ennyi!
Hja, meg a videó stream nem megy sehogy.. Vb-t csak tableten tudok nézni..Se böngészőben se MindigTV se MTVA alkalmazás.. Sehol..
Maclawos cm11 van fönt valakinél? Azzal megy? -
bad-Mc2
tag
válasz
GyaxyBoy #11058 üzenetére
No, hát sajnos ezzel sem megy a stream.. :S
Lejátszási hiba asszem..
Giorgio: De, a cm 10.1 is JB csak nem a 4.1.2 hanem 4.2.2...
A Kyrillos stock mod, nem kell hozzá gapps..a cm-hez viszont kell gapps..
Hát próba cseresznye, érdemes kiprobálni több romot és kiválasztani a neked legmegfelelőbbet.. -
bad-Mc2
tag
Csak video stream is menne.. Ilyen focivb-s időben nagyon tudnék örülni neki.. Most lassan azon gondolkozom, hogy visszateszek egy stockot, hogy tudjam nézni a vb-t.. Mert ezen sehogy nem megy.. :S Valakinek valami ötlet, hogyan lehet élőben meccset nézni?
Off: Pedig ROXnak is érdeke lenne, hisz még bent vannak a bosnyákok.. -
bad-Mc2
tag
válasz
eladogeppc #11032 üzenetére
Cm 10.1 bugfree, de már a 11is elég jól hasít.. Nekem legalábbis teljesen jól működik..
Más: Rox most azt írta, hogy SELinux lesz már a köv. buildben.. Nah most, valaki aki jobban ért a linuxhoz, elmeseli nekem, hogy miért is jó ez nekünk? Csodás, biztonságos meg minden, de gyakorlatban, tovább tudom vele korlátozni az alkalmazások mozgásterét? Kissé aggasztonak is tartom amúgy hisz enesáá találta ki.... Most akkor még egy lapát a megfigyelés dologra? Grr..
-
bad-Mc2
tag
Köszi! Kipróbálom majd.. Válasz: TB sztem alkalmazásokbol ment mindent de sztem neked nem szükséges ha minden jól megy..
mivel cm 10.1 van rajta, így verzió update ként sztem menni kéne neki..
Recoban backup
Wipe cache +wipe dalvik
Aztán mehet rá a TC-s cm11 meg a 4.4.3as Gapps..
Aztán még 1 wipe cache+dalvik
És sztem így menni kéne neki..
Én azért mondanám a TC-s et mert a 10.1 is az.. Így nagyobb az esély hogy rámegy úgy hogy megmaradjanak az adataid..
Kernel meg nem létfontosságú hozzá.. Én speciel anélkül használom.. -
bad-Mc2
tag
Megöl az ideg..
MindigTV FC-zik ha élőben akarok m1et nézni..
Az a hulladék m1 meg nem működik.. Média klikken nincs ilyen oldal (m1) hulladék duna meg van.. Csak a focit nem lehet online nézni?
Agyam eldobom! -
bad-Mc2
tag
válasz
7Sony7 #10959 üzenetére
De..
Kellenek wipeok és formatok is a rom felrakás előtt..
CWM fel, majd cwmben de még a rom és a gapps felpakolása előtt kell:
- Wipe data/ factory reset
- Wipe cache
-Majd mount and storage menűben, minden format opcio KIVÉVE az SD!!! (Tehát, preload,system,data mindenképp ha CM-et teszel)
-Majd Advanced alatt Wipe Dalvik cache
Ezután mehet a ROM és a gapps!Valamint még egy apróság.. a TB-s teljes mentés stock és cm között elég nagy valószínűséggel nem fog működni.. a programok és a programok adatai elvileg visszaállíthatóak, de a többi kétséges..
Illetve ehhez tartozik még egy megjegyzés, hogy nemtudom milyen és mennyi fontos alkalmazás+alkalmazás adatod van, megéri-e egyáltalán a GB rootolással és a TB mentéssel szenvedni..MEghát a legtisztább és legmegbízhatóbb mindig egy teljesen új, friss rendszer, egyesével felpakolva a kívánt appokkal és nem az ilyen kötegelt visszaállítások.... De ez a én véleményem!Névjegyekre alapból G-fiókba való mentést javaslom, az sms-ekre talán jó a TB, de arra is inkább egy külső programot szoktam használni (SMS Backup+ hozzáteszem ez szintén a G fiókba menti fel az sms-eid és a híváslistád..)
És még egy apróság.. nem tudom pontosan melyik romot szeretnéd föltenni, de a cm 10.1 és afeletti verziók, alap feltétele, hogy legalább XXMF1 vagy MG2 alapsáv legyen a telefonon..tehát JB alap eléggé ajánlatos mielőtt feltennéd a cm-et.. Egy szó mint száz..én GB-re nem tolnám rá a cm-et...
Ennek folyománya, hogy sokkal egyszerűbben megúszod az egész bulit, ha.. Ota vagy kiessel frissíted a telot JB-re (igaz még szarabb és lassabb lesz mint most, de a JB-t egyszerűbb rootolni, nem kell odinozni..) Majd rootolod a JB-t, mented a dolgaid TBvel, majd leszeded az NGabi féle repartos JB-t, azt felteszed, és arra teszed rá majd a custom romot...
1-2 előny:
- Így nem ugrik a számláló nem kell vele később szórakozni
- elég csak 1x Odinozni
- jóval egyszerűbb a root
Hátrányok:
- Frissítés után,amíg a hivatalos OTA vagy Kies-es cucc lesz a telón, addig olyan lesz mint egy csiga, de amíg rootolod és gyorsan lemented az adataid TB-vel addig kibirod..No nekem ennyi hozzáfűzni valóm volt a dologhoz.. majd mazsolázz, mit fogadsz meg és mit nem..
ui.: Majd arra figyelj hogy jó gappsot szedj le a cm-hez!! Ajánlom a Ronin féle AROMAGAPPs-ot (xda-n megleled)
Szerk.:most így visszaolvasva egy kicsit kacifántos lett a dolog de azért remélem átmegy amire gondoltam..
-
bad-Mc2
tag
-
bad-Mc2
tag
Hjam, ezt ha jól emlékszem írtak is a rom topicjában, hogy a kernelel random rebootok vannak.. Viszont nélküle elég jól működik.. Ha gyorsan merül vedd vissza az orajelet 800ra azzal tudsz spórolni egy kicsit.. Meg jön az új build a napokban..
Mármint a javított, mert a most 6-i nem működött rendesen..
-
bad-Mc2
tag
válasz
GyaxyBoy #10913 üzenetére
Se Recovery se download módba nem kapcsol be?
Hang le+home+bekapcs vagy hang fel+home+bekapcs.. Ha erre sem reagál akkor sztem Samsung szerviz.. Ők megbízhatók..Max. legalább azt mérjék fel hogy mi lehet a gond..
Lehet csak valami kis gond, bekapcsoló gomb, vagy valami táp probléma és csak valami kis biztosíték szállt el, vagy lehet az alaplap ment tönkre.. Passz..Így látatlanban szerintem mi nem tudunk segíteni..
De hátha van valakinek más ötlete rajtamkívül..
Tocika: Nemtudom, nálam mindig ment wipe cache+wipe dalvikkal.. -
bad-Mc2
tag
válasz
hotibi #10899 üzenetére
Öö.. Jó kérdés.. Valami témát keress playen, vagy egy másik launchert, és ahhoz valami neked tetsző ikonpakkot..
Tocika:
Akkor restore után wipe cache és wipe Dalvik is.. Aztán rom, majd újra wipe cache+wipe dalvik és úgy reboot..
Pedig úgy jónak kellene lenni ahogy leirtam.. -
bad-Mc2
tag
Hát elméleti síkon lehetséges.. dehogy hogyan azt passzolom.. valahogy rövidre kell zárni az aksi helyén elméletben..de lehet mér ellenállást is a töltő chip, igy az is lehet, hogy valamiellenállással kell ezt a rövidzárat létrehozni..de eléggé vigyázni kell szerintem elég hamar meglehet sütni így az alaplaot...:S
Vegyél egy használt hulladék aksit, és tedd bele azt, és ugy mehet töltőn.. szerintem..de passz
Nekem is lenne egy kérdésem...
olyan megoldás érdekelne, hogy, lehet-e valami uton módon a bejövő hívásnál rögtön választani, hogy hol szeretném hallani a hívást.. pl. ha van egy BT kihangosító csatlakoztatva a telóhoz, jön egy hívásom, és azt felvételkor eltudjam dönteni, hogy a sima kézibeszélőn, vagy a BT kihangosítón, ne adj isten BT headsetten jöjjön be a hívás..
Mert most úgy tudok váltani,ha a telefonon felveszem, röktön kitolja BT-n, majd a befejezés gomb alatt lévő kis ikonnal át tudom tenni a telefon hangszórójára..de olyan megoldás kéne mint a billentyűzár feloldásnál, attol függ hova húzom be a felvételnél..BT vagy kézibeszélő vagy Telefon kihangosító...Erre valami ötlet valakinek?Tocika:
-rom leszed (sdkártyára)
-ronin féle minimal gapps leszed (sd kártyára)
-recoverybe bootolsz
-csinálsz egy backupot
-wipe cache !!! (csak wipe cache!!!)
-install rom
-install gapps
-wipe cache
-Reboot
majd várj még bebootol kicsit több idő lesz, még alkalmazza a frissítéseket -
-
bad-Mc2
tag
válasz
DGeri98 #10799 üzenetére
Hát már a nem függetlenekre is elég régen kint a hivatalos JB..
De amúgy egy repartos GBvel simán vissza lehet állítani mindent..
Stabil Kitkat? Hmm.. Az azért érdekelne.. Mert elég régen használok kitkat alapú romot.. De teljesen egyik sem volt még 100%-os..szoval érdekelne a dolog.. -
bad-Mc2
tag
A Novathor settingsben kapcsoltad be vagy a terminálban?
Ha a terminálban akkor reboot után is megy tovább rendesen? Nem kell újra bekapcsolni?
Ill. Ha a Novathor ban izzitottad be akkor nem volt olyan, hogy feléled a telefon, de nem reagál utánna a touch? Nem lehet feloldani a kijelzőt? Mert akkor lehet én is feldobom megint a kernel újabb verzióját.. -
bad-Mc2
tag
Nekem EZ a cikk nyujtott némi támpontot..
De nagyon én sem néztem még utánna az ütemezőknek.. majd talán egyszer rászánom magam..
A fentebbi kérdésedre a rootexplolerrel kapcsolatban pedig, passz,de sztem a rootexplolerben van a hiba!
Prőbálj ki egy TotalCommandert, tudja amit a rootexploler,csak mégtöbbet..Gyula: nem tudom miért, mondjuk én nagyon régen formáztam a preload-ot..de nekem akkor engedte..
-
bad-Mc2
tag
Hyhy! Nem kell hozzá.. Már beletették az alap 05.30as buildbe.. A Novathor settingsben van.. Csak néha elszáll a touchscreen tőle, és csak a reset segít.. Viszont ha felteszed a kernelt mellé, akkor terminálban kell bekapcsolni, és a Novathor settingsben lévő opcióval nem tudod kapcsolgatni..
Hjam és ette az aksit nálam.. És ami még trefább, hogy ujra indítás után újra terminálban kell aktiválni, ha fent a kernel..Ugyhogy most nálam offolva van még nem javítják..
Szerk.: Hjaja, zip-el megy recobol.. -
bad-Mc2
tag
Ahham.. Nekem ez van fönt.. Nem rossz, de a tap2wake nem megy benne.. Meg ma kicsit lehalt reggel.. System ui. állandóan leállt.. Reboot oldotta meg csak.. De eddig minden jó volt vele..
Hjam Update megy recobol.. Wipe cache meg dalvik, aztán rom, és Ronin féle slim gappsot szoktam ranyomni rom után.. És kész.. -
bad-Mc2
tag
Első kérdés, milyen rom van a telefonon? Mennyi a használható rám?
Érdemes -e az mg2-t feltenni..
Amúgy amit leírál, teljesen jó.. csak FORDÍTVA kell csinálni.. Előbb az odin és az mg2 rom felrakása, utánna jöhet a root, a leírtak szerint!
Névjegyeket mindezek előtt szinkronizáld fel a gmailes címtárba, ne szenvedj a kiessel!
A cm11 egy Android 4.4 alapú custom rom.. Hát az összes használható, de még bugosak egy picit! -
bad-Mc2
tag
-
bad-Mc2
tag
Maclawos verzióban nem tudom.. Ott sztem nem lehet.. A TC-sben tudom csak..
A Novathor settingsben van.. Az advanced/haladó menupont alatt..
Tocika:
-wipe data/factory reset
-wipe cache
-Advanced alatt wipe dalvik
-mount and storage alatt: mountold a system, data, preload meghajtót utánna nyomj a format system, data, preload-ra.. Így már menni kell neki! Ezután rom, majd én is a Ronin által ajánlott gappsot javaslom, ezután még egy wipe cache+dalvik cache és kész.. -
bad-Mc2
tag
válasz
peti0726 #10753 üzenetére
Hjam.. Nagyjából.. CMnél nem megy még a rombol ota-n frissítés! Sd-re teszed a romot, majd cwm-ben csak wipe cache+wipe dalvik, utánna mehet a rom, meg a (Light) gapps (Hozzáteszem, szerintem a gapps opcionális, nálam volt, hogy csak a romot tettem és ment minden tovább gapps újra rakás nélkül)
Tocika: cwmben, mount and storage menüben van format system meg format preload (csak arra figyelj, hogy ha format systemet nyomsz, valszeg nem fog bebootolni a rendszer, úgyhogy a format után tedd fel a romot újra, aztán a gappsot is..
Aelod: Nos igen, próbáltam.. Fél siker!
BT egerem van, azzal teszteltem..
Telefon látja, párosodik vele, felismeri, hogy egy egér, a beállitásaiban meg lehet adni hogy használja mutatóeszközként.. DE (és most jön a feketeleves) Miután párosítottam, és ott van a párositott eszkozoknel, nem hajlandó hozzá csatlakozni.. És így nem is tudom használni.. Én CM-el próbáltam, lehet stock rommal Meg frankón, mert elméleti síkon menni kéne neki!
Valamint, kiprobáltam a note 10.1-el is az egeret, tudtam csatlakozni és használni is..azon stock JB van.. Igaz az otg képes, de ez itt sztem nem befolyásolja a dolgokat! Úgyhogy még kéne próbálni Stockon..
-
bad-Mc2
tag
válasz
rozsi71 #10736 üzenetére
Hát én már TC-set nyomom, mert a maclaw féléhez nagyon megálltak a frissitések.. Mióta a másik van fönt, maclawoshoz sűrűbben jön mint ehhez..
Agyalok is rajta, hogy melyiket használjam inkább..
Aelod: passz, nagyjából ugyanannyi mint nélküle..Maclawos sztem többet bírt mint ez.. Gondolom az 1ghz-s OC kozrejátszik..
Tocika:Háát passz.. Sztem ha tényleg nem használod annyira akkor kevés az az 50% de amúgy meg nem olyan rossz az.. -
bad-Mc2
tag
válasz
ronin79 #10730 üzenetére
Hmm.. Hát ezt is megértük...
Aelod: Hát erre még én sem jöttem rá..Ártani nem árt, de hogy sokat használ-e azt nem tudom.. A Rox féle TC cm-ben sztem majdnem ugyanez a kernel megy alapjáraton.. Talán egy icipicit gördülékenyebb meg a processzor ütemezök jobban be vannak lőve, de erre sem tenném a fejem.. Rossznak nem rossz.. Mondjuk ez a tap2wake nagyon eszi az aksit, ki is kapcsoltam..
-
bad-Mc2
tag
válasz
ritmokrisz #10727 üzenetére
Nem kell hozzá odin.. Kernelt is meg akár a romot is cwmből elég feltenni..
Kernel:
-cwmben csinálj egy backupot (biztonság kedvéért)
-Aztán install zip kiválasztod a kernelt majd ha fentvan akkor
-wipe cache
-Advanced alatt wipe dalvik
-reboot
Az új rom feladása sem vészes..
-cwmben backup
-wipe cache+wipe dalvik
-install zip kiválasztod a romot majd ha felment akkor
-install zip és felteszed a hozzávalo gappsot (Ronin féle aroma gappsot javaslom)
-majd ha ez is felment akkor megint wipe cache +wipe dalvik
-reboot
Ennyi, vagy ha romot is meg a kernelt is akkor rom Gapps kernel a sorrend.. -
bad-Mc2
tag
Hy!
Nah király, megléptem ezt a szinkronizálás dolgot is..tényleg gyönyörűen hozza a dolgokat!
Passz, milyen launcher? Nálam még nem volt ilyen gond.. (Nova)
Bár lehet vmi memoria kezelési gond.. KSM gondolom be van kapcsolva..asszem default cm11 nél..
Beállítások/teljesítmény/memoria
Ha nincs probáld meg bepipálni, hátha az a gond..
vagy a launcher beállításait kéne átnézni..
Vagy Ronin jön én 2 szóbol elmondja mi a baja.. -
bad-Mc2
tag
válasz
bad-Mc2 #10722 üzenetére
No, hát nálam teljesen jól működik!
Igaz a címtár ürítésével integethetek a statisztikáimnak és a hívás előzményeknek..de mind1! Úgyis most indult a hónap nemrég.. Következő hónapban már pontosabbak lesznek..
Más: Felpakoltam az új TC kernelt.. A knock2wake miatt.. Meg beállitottam a swipe2waket is rendesen.. Most már minden frankón működik...1 bajom van csak vele..méghozzá az, hogy terminálban kell bekapcsolni, és ha ujrainditom a telót,akkor nem tartja meg a beállítást..
Mondjuk ha minden jólmegy jön az új TC-s build hamarosan, amiben a NovaThor settingsbe már beteszi Rox, aztán ugy már csak megtartja roboot után is..
-
bad-Mc2
tag
válasz
Tocika #10715 üzenetére
Hmm.. Ez egész jónak tűnik, szerintem én is kipróbálom majd..
1.Mentsd el az összes névjegyed a googlere.
2.A beállítások/alkalmazások/osszes/névjegyek tárhelye alatt nyomj egy adatok törlését
3.Töröld az FB fiókot a fiókok közül
4.keszíts biztonsági mentést a contctprovider.apk-ról (itt írja hogy hol találod.. Totál commanderel vagy rootexplolerrel odamész, csinálsz egy másolatot róla, bár ha van helyed az sdn az egész előtt csinálhatsz egy cwm backupot, akkor ezt a lépést kihagyhatod, mert ha gond van akkor azt vissza tudod állitani)
5. A romodnak megfelelő zip-et cwmből felteszed. (ha valamiért nem akarja akkor manuálisan a zipben lévő contctprovider.apk-val felülirod az eredeti-t amiről a másolatot csináltad. Majd visszaállitod a jogosultsáait (erre remélhetőleg nem lesz szükség és működik a zip)
6. Ujrainditod a telefont
7. Szinkronizálod a Google és FB fiókod (mondjuk az FB - t előbb újra hozzá kell adni sztem..)
Nah kb. ennyi a sztori.. Nem olyan macerás..
Mondjuk ez csak a névjegyekre megoldás.. A naptárra meg vmi olyan naptár appot kell használni ami tudja kezelni az FB-t is.. Tuti van belőle kismillió.. -
bad-Mc2
tag
válasz
Doggy dog #10705 üzenetére
Elvileg a superuserben van egy unroot opció.. Odinnal feltett custom rom vagy custom kernel növeli csak a számlálót..
Más: rendeltem ebayről egy kis kütyüt, az usbbe kell bedugni, ha ki van kapcsolva a teló, és bekapcsolja a telót download módba.. És ami mókás, hogy nem odin módot ír bal fönt pirossal, hanem factory módot.. És elméletileg ha így indítom akkor bármit rátehetek nem ugrik a számláló.. Valami javító cuccos(USB jig download dongle) , arra jó ha már a hangfel+home+bekapcsoló sem kelti életre a telót.. Mókás, csak még kiprobálni nem tudtam.. -
-
bad-Mc2
tag
-
bad-Mc2
tag
válasz
GEPESZ66 #10657 üzenetére
Korrekt amit leírál.. Kicsit túlságosan is..
Sztem bőven elég ha:
OTA frissítés
Majd opcionálisan csinálhatsz egy gyári beállítások visszaállitását meg a tárolókat is törölheted, de ez utóbbi sem létkérdés csak ha nem sajnálod a rajta lévő cuccokat.. Bár hamár megszabadulsz mindentől akkor nyomd úgy ahogy leirtad! Úgy tuti le lesz gyalulva minden és minden hiba és lassító tényező eltünik.. -
bad-Mc2
tag
válasz
peti0726 #10653 üzenetére
Elméletileg fel lehet! Gyakorlatban nem próbáltam még, mert most TC cm van fent nálam.. A Maclawos cm-ben nekem nem ment az OverClock.. Ott még bugos volt ez a dolog.. Nem tudom azt javították-e már.. De hogy őszinte legyek, szerintem nem..
Ha húzni akarsz rajta, akkor TC-s cmet javaslom.. Ott alapból 1ghz az orajel.. És tudod piszkálni.. A TV-s dolgot passzolom, nem használtam még..
-
bad-Mc2
tag
válasz
aszti75 #10644 üzenetére
Hmm tréfa..
TC féle cm11 még mindig bugos egy kicsit.. Low incall bug is van én úgy érzékelem.. De aztán lehet hogy megsincs csak már megszokásból nyomok egy volume+ a bejövő hívás fogadása után..Meg nálam néha elmegy a térerő.. Illetve van, még mutatja is, h. van, de net nincs illetve kimenő - bejövő hívás sem megy.. Repülő mód be majd kikapcsolása oldja meg, vagy reboot.. Valakinél volt már ilyen hiba?
-
bad-Mc2
tag
-
bad-Mc2
tag
válasz
coyote55 #10621 üzenetére
Nagyjából bírta, azzal nem volt gond.. Inkább azért nem maradt mert egy picit már túl csilli-villi nekem..
Nova egyszerűbb, gyorsabb és letisztultabb.. De kinek a pap kinek a paplan..
Gépész : Elvileg már mind1 mert az alap normális ROM fönt van.. De a KIEST most sem javaslom.. Sztem OTA a legegyszerűbb.. És ha valami mégsem klappol akkor még mindig ott az odin amivel helyre tudod kalapálni..
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Galaxy Ace utódja szinte minden téren javult: erősebb hardver, nagyobb felbontású kijelző és jobb szoftveres tulajdonságok jellemzik.
- Linux haladóknak
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Társasjáték topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Google Pixel 9 Pro 256GB Obsidian, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest