Hirdetés
-
Mobilarena
JB 624MB rammal, az orosz rom felrakása nélkül: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
coyote55
őstag
Én is mutatok valamit:
MG2-es ROM, D-kernel, 256 MB swap-file (sajnos a kernel ugyan támogatja a swap-ot, és az SD kártyán ott figyel egy swap partíció, de nem tudom használni, mert a rendszer nem találja ), ami a kártya FAT32 partícióján lett létrehozva. A "belső SD" és a fizikai SD elérési útja meg lett cserélve
TW kiirtva, helyette Next launcher van.
A telefon nincs még egy hetes sem...Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz ronin79 #7594 üzenetére
Nem érted, amit írtam: van swap partíció!
A Swapper2 rákérdez, hogy mi a "neve" a swap partíciónak (szerinte /dev/block/mmcblkOp3 ) de ez nem jó, mert ez a /system. Egyszer elfogadtam, teljesen lefagyott a rendszer, kénytelen voltam az akksit kivenni, és az egész rendszert újra telepíteni, + root + kernel felrakása + SD elérési útjának felcserélése. Jó móka volt.Mi az, hogy régi D-kernel?
[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
-
coyote55
őstag
válasz quailstorm #7601 üzenetére
Utoljára a recovery-vel particionáltam, de mi van akkor, ha a recovery a "belső" SD-n csinált swap partíciót?
Ugyanis van /dev/block/mmcblk0px és van /dev/block/mmcblk1p1 és p2? A p1 vfat, a p2 ext3.Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz quailstorm #7607 üzenetére
Most, hogy így mondod... van.
Viszont továbbra is az a kérdés, hogy mit válaszoljak a Swapper2 kérdésére, melyik a swap partíció?
Állítsam be az mmblk1p2 ext3 partíciót?[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
-
coyote55
őstag
válasz peti0726 #7616 üzenetére
A swap ugyanaz, mint Windows esetében a virtuális memória. Annyi a különbség, hogy míg a Windows a merevlemezen alakít ki egy swapfájlt, addig a telefonon - illetve a memóriakártyán - egy külön terület van számára kialakítva. A lényege, hogy nem kell a háttérben futó programokat bezárnia a rendszernek - mint alapesetben teszi -, hanem elteszi a swap területre, így szabadít fel memóriát (mert abból soha nincsen sok).
Remélem, érthetően magyaráztam el.Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz peti0726 #7624 üzenetére
Illúziókat kergetsz...
FB + Skype + Viber mellett még szabad 300 MB RAM?
A swapot a gyári kernel nem támogatja, tehát, ha használni akarod, komolyabban bele kell nyúlni a telefon lelkivilágába. A kernel cseréje nem kezdőknek való, nem olyan, mint az Odinba betallózni a fájlokat...
Ha a kernel letöltéskor, vagy felmásoláskor megsérül - akár csak egy bájt is - akkor felrakás után lesz egy pofás levélnehezéked.
Amennyiben sikeresen túl vagy a kernel cseréjén, akkor az SD kártyát berakod a kártyaolvasóba (remélem, van!), letöltöd és telepíted a MiniTool Partition Wizard Home Edition programot. Ezzel a programmal készítesz 3 azaz három elsődleges (primary) partíciót. Legyen egy FAT32-es, egy ext2, vagy ext3, és végül egy linux swap fájlrendszerű partíció. Az utóbbi 256 MB, vagy annál kisebb legyen, a Swapper2 program ugyanis maximum akkorát kezel. A másik két partíció mérete szabadon választott, bár ext2 (ext3) partíciónak 1 GB-nál nagyobbat nem érdemes (felesleges) csinálni.
A kártya minimum class6-os sebességű legyen, különben visszafogja a rendszert - class10 ajánlott.
Ha mindezekkel végeztél, még át kell állítanod a fizikai SD, és a "belső SD" elérési útját, hogy valóban működjön is a dolog. Arról az "apróságról" se feledkezzünk meg, hogy mindehhez root kell, ami ha valami balul üt ki, eleve automatikusan kizár a garanciából.
Igyekeztem röviden, közérthetően fogalmazni, remélem sikerült. A felmerülő kérdésekre természetesen szívesen válaszolokMemento Mori!
-
coyote55
őstag
-
coyote55
őstag
válasz sebestyen93 #7641 üzenetére
Én most tesztelek egy Minimalist nevű ROM-ot, alapból több, mint 300 MB a szabad RAM - de én nem használok FB-t, Vibert...
Eddig jónak tűnik a cucc, de messze még a teszt vége (remélem)
A videót mindjárt kipróbálom.
Megy gond nélkül.Memento Mori!
-
coyote55
őstag
A pontos neve Minimal_Zero_(20-08-2013)
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
Én maradok a 3D Next-nél. A vas bírja, ennyi csicsa szerintem belefér
Nem használok sem FB-t, sem Vibert, memóriahegyek hevernek parlagonMemento Mori!
-
coyote55
őstag
Srácok, csak félve kérdezem meg: aki a Vodafone által forgalmazott telefont használ, az kipróbálta, hogy mit szól egy másik szolgáltató kártyájához? Mi a hibaüzenet?
A téma kényessége miatt inkább PÜ-ben kérek választ...Memento Mori!
-
coyote55
őstag
Én ezt ezt, ennek is a "Minimal ZERO" változatát használom, eddig jó, 2-300 MB szabad RAM mindig van. A D_kernel is telepítve van.
Ti használtok memóriakártyát - gondolom -, de hogyan oldottátok meg, hogy azok a programok, amik a memóriakártyára települnek, tényleg a fizikai kártyára, és ne a "belső SD"-re települjenek?
Nem lehetne valami módon a "belső SD"-t, mint partíciót megszüntetni és egyszerűen hozzácsapni a telefonmemóriához?[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz ronin79 #7749 üzenetére
Értem, köszi.
A "belső SD" eltüntetésére, illetve a telefonmemóriába olvasztására látsz valami esélyt?
Az a baj, hogy nekem még anno az oroszt kellett (volna) tanulnom, nem az angolt, vén fejjel meg nemigen megy már.
Szívesen rákérdeznék az xda-n, de az angol tudásom alulról konvergál a 0-hoz...Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz #85552128 #7758 üzenetére
Letelt a szerkesztési idő
Ha már mountolás: a swap a fájlrendszerben nem látszik, legalábbis az SD kártyán lévő swap partíciót csak a swapper használja. Mi van akkor, ha az egész "belső SD" swapként van mountolva? A telefon csak 256 MB-ot használ belőle, a többi felesleg, de legalább eltűnik szem elől.[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
Nem igazán...
768MB RAM van benne, az stimmel, adattárolásra 4GB, amiből szabad kb. 2,2 GB, de ez meg van osztva kétfelé, van 1,2 GB telefonmemória, és van kb. 1 GB "belső SD". Ez utóbbi bővíthető, illetve a kártya külön megjelenik extSD néven.
Nem egyszerű...[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz #19708160 #7770 üzenetére
Root-hoz Odin?
Olvasd el az első hozzászólásban az összefoglalót!Letöltöd a root.zip fájlt, felmásolod a memóriakártyára, a telefont újraindítod recovery módban, "install update from external storage" , kiválasztod a root.zip-et, reboot system, és kész.
[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz hyperspale #7942 üzenetére
Ha sikerül "visszacsinálni" az üzletet (hú de ronda szó!) ennek az üzletnek a közelébe se menj többé!
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
Bizisten nem akarok sem hencegni, sem senkiben kést forgatni, de én szolgáltatótól vettem, előfizetés-hosszabbítással, és gyárilag független...
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy akciósan, webshopból rendelt a cucc, "utolsó darabok" kategória. Akinek szintén ilyen van, próbálja meg egy másik szolgáltató kártyájával bekapcsolni, mit lehet tudni?Az üzlet tuti bukott az üzleten, a telefont maximum alkatrészenként tudják eladni - bár lehet, hogy még így is megéri?
[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
Elkezdtem tesztelni a CM 10.1-et.
Egyenlőre semmi gond, igaz, ez már a módosított példány[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz coyote55 #7972 üzenetére
Jönnek elő érdekes dolgok...
A "beépített" SuperSU nem hajlandó root jogot adni a Titanium Backupnak, kénytelen voltam telepíteni egy másik SuperSU-t is. Ki érti ezt? Másik app. kap root jogot, de a TB az nem!
Más probléma is van: a fájlrendszert átbuheráló VoldFstab mikor kerüljön a telefonra? Ha telepítem a CM 10.1-et és a gapps csomagot, majd reboot, akkor a VoldFstab telepítése utáni újraindulás bootloop.
Megpróbálom a hármat egy menetben telepíteni, hátha... Ha mégsem jó, akkor a CM megy a levesbe!
Ja, és mindez a módosított, javított verzióval![ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz sebestyen93 #7976 üzenetére
Az Odin legyalul mindent.
Nem könnyű megszabadulni a CM-től
Már ott tartok, hogy Odinnal visszatettem a gyári MG2-t, és úgy telepítem a Minimalist ROM-ot.[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
A Minimal_by_Judas77 alatt nem ment a WiFi, bármit csináltam vele. Sok időm nem volt szórakozni vele, mert a mobilhálózatra sem jelentkezett fel, tehát gyalu újra, és vissza a Minimalist_ZERO, D-kernel páros.
A Minimal_by_Judas77 az a ROM, ami csak lengyel vodkával fogyasztható? Az Aroma telepítő nagyon jó, csak aztán jön a feketeleves...Memento Mori!
-
-
-
coyote55
őstag
válasz #85552128 #8033 üzenetére
Lehet, hogy pár hét múlva újra nekifutok, és felrakom a CM 10.1-et, de most nagyon jól sikerült beállítani a telefont, nem visz rá a lélek, hogy leszedjem ezt a párosítást: Minimalist_ZERO + D_kernel + Turbo v1.1
Minden megy, gyors, nem szereti a fagyit, szabad RAM hegyek vannak.
Nagyon jónak kell lennie annak a ROM-nak, amelyiknek a kedvéért leszedem...Memento Mori!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest