Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 90 - modellalkat
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
JB 624MB rammal, az orosz rom felrakása nélkül: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pribi
senior tag
válasz peti0726 #7533 üzenetére
Szia!
A root igazándiból arra való, hogy bele tudj matatni a rendszerbe. Pl. olyan alkalmazásokat ki lehet vele törölni, amiket egyébként nem. /rendszeralkalmazások/ Nekem egy Sony NeoV-m van. /Azért vagyok itt mert asszonynak van egy ilyen telefonja./ Ott benne volt a facebook, a maps, és hasonló, általam soha nem használt dolgok. Ezeket mind szépen letöröltem rootolás után, és nem foglalták a helyet.
Pribi
A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.
-
válasz peti0726 #7597 üzenetére
Az alkalmazáskezelőben, ahol felsorolja az összes telepített appot. A gyárilag telepített appoknál van egy Disable (magyarul franctudja) gomb. Ha már lett updatelve, előszőr uninstallálni kell az update-t.
Ez ICS óta minden Androidban alapból benne van. Nem kell hozzá se root, se semmi más.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
coyote55
őstag
-
coyote55
őstag
válasz peti0726 #7616 üzenetére
A swap ugyanaz, mint Windows esetében a virtuális memória. Annyi a különbség, hogy míg a Windows a merevlemezen alakít ki egy swapfájlt, addig a telefonon - illetve a memóriakártyán - egy külön terület van számára kialakítva. A lényege, hogy nem kell a háttérben futó programokat bezárnia a rendszernek - mint alapesetben teszi -, hanem elteszi a swap területre, így szabadít fel memóriát (mert abból soha nincsen sok).
Remélem, érthetően magyaráztam el.Memento Mori!
-
ronin79
addikt
Én pont ezért kérdeztem enyhén csúnyán Nggabitól ma, hogy a repartos verzió amit itt közre dobott saját szerzemény vagy sem, mert ha saját buhera akkor szivesen kipróbálom, de mivel ez is csak egy "gyári vacak", így semmivel sem jobb mint az ukrán vagy orosz vagy akármelyik sammobileos egyfájlos változat, a külömbség csupán az FR telepítés alatt.
Pucolásra és alapnak nekem tökéletes lesz egy esetleges újabb CM verzió előtt, de napi használatra nem tenném fel, nem azért mert nem jó, de nekem a CM jobban bejön és már ez van megszokva.
Ha unod a gyári android hibáit, tegyél fel egy custom romot és felejtsd el az akadozást meg a bosszankodást a lassúság meg miegymás helyett vaaagy vegyél új telót[ Szerkesztve ]
-
ViSAS
senior tag
Annyit azért hozzátennék, hogy egyántalán nem kell azon meglepődni ha pl. a ~1.5GB ígért RAM "helyett" te 1.3GB-ot látsz, ettől még ténylegesen 1.5GB van a készülékben, csak a rendszer lefoglalja magának.
Ennyi erővel PC-ben se (például) 4GB RAM-al az alaplapban tevékenykedsz ténylegesen. Az op. rendszer lefoglal az alapvető szolgáltatásoknak x helyet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz peti0726 #7622 üzenetére
GPU, modem, kamera, kernel, így már nem is olyan sok az a 144 MB lefoglalt memória, az említett 300 pedig maga az oprendszer és alapszolgáltatásai.
A droidnak nagyon sok ram kell, ez a legnagyobb baja... A mi telefonunk a maga 768 MB memóriájával képes normálisan futtatni a JB-t, de kompromisszumokra (kevesebb multitasking) van szükség.CM (CyanogenMod) "egy" custom rom, én még régebbi buildet raktam fel, de bugos volt és sokkal gyorsabban merült a telefon.
[ Szerkesztve ]
-
coyote55
őstag
válasz peti0726 #7624 üzenetére
Illúziókat kergetsz...
FB + Skype + Viber mellett még szabad 300 MB RAM?
A swapot a gyári kernel nem támogatja, tehát, ha használni akarod, komolyabban bele kell nyúlni a telefon lelkivilágába. A kernel cseréje nem kezdőknek való, nem olyan, mint az Odinba betallózni a fájlokat...
Ha a kernel letöltéskor, vagy felmásoláskor megsérül - akár csak egy bájt is - akkor felrakás után lesz egy pofás levélnehezéked.
Amennyiben sikeresen túl vagy a kernel cseréjén, akkor az SD kártyát berakod a kártyaolvasóba (remélem, van!), letöltöd és telepíted a MiniTool Partition Wizard Home Edition programot. Ezzel a programmal készítesz 3 azaz három elsődleges (primary) partíciót. Legyen egy FAT32-es, egy ext2, vagy ext3, és végül egy linux swap fájlrendszerű partíció. Az utóbbi 256 MB, vagy annál kisebb legyen, a Swapper2 program ugyanis maximum akkorát kezel. A másik két partíció mérete szabadon választott, bár ext2 (ext3) partíciónak 1 GB-nál nagyobbat nem érdemes (felesleges) csinálni.
A kártya minimum class6-os sebességű legyen, különben visszafogja a rendszert - class10 ajánlott.
Ha mindezekkel végeztél, még át kell állítanod a fizikai SD, és a "belső SD" elérési útját, hogy valóban működjön is a dolog. Arról az "apróságról" se feledkezzünk meg, hogy mindehhez root kell, ami ha valami balul üt ki, eleve automatikusan kizár a garanciából.
Igyekeztem röviden, közérthetően fogalmazni, remélem sikerült. A felmerülő kérdésekre természetesen szívesen válaszolokMemento Mori!
-
ViSAS
senior tag
Ha gyári ROM-ot használsz akkor kapcsold ki a helymeghatározásnál azt, hogy a google adatokat gyűjthessen, általában ez eszi az akkut a telefon nyugalmi állapotában is.
Nekem orosz kernellel, Telenoros ROM-al lazán megvan a 2 napos üzemidő (ez előtt csak a gyári, utolsó GB volt rajta), tegnap pont 3 napos üzemidővel tettem fel 16%-nál a töltőre lefekvés előtt. És igen, használom is a telefont elég rendesen, játszok is rajta, fb appal csevegek, bankszámlát kezelek, emaileket szinkronizálok, nem csak a zsebemben van. Jó telefon ez, mindig fogom a fejem aki egyből agyon szidja amikor még éppen hogy csak ismerkedik a JB-vel. Annyi, hogy frissítés után alaposan ki kellett pucolni a felesleges dolgaitól a ROM-ot, és szépen fut a rendszer..bár ez csak én vagyok..
Procit pedig ennél valóban nem lehet húzni, mert nem hozta nyilvánosságra a gyártó a dokumentációkat. -
ronin79
addikt
Lehetne is 300 mega szabadon ha 1 giga ramja lenne a telónak, de sajnos nincs úgyhogy a 200 reálisabb.
Facebook alkalmazást nem használom régtől, helyette böngésző, mert ez a leghülyébb. Greenify vagy Autorun manager kell a letiltásához, hogy ne fusson állandóan a háttérben, de próba képpen leszedtem. Szertintem nem az a lényeges mennyi szabad ram marad, hanem hogy ha futnak ezek az alkalmazások még használható legyen a teló, ne lassuljon, ne akadozzon és CM alatt ezzel nincs is gond persze azért ne 100 mega körül legyen szabadon
Ramhasználat nálam olyan 300-330 mega körül mozog, ami a gyári JB-vel olyan 400-450 volt és ment az 500 fölé is, úgyhogy nekem a gyári rendszer nem igazán lett a kedvencem és valahogy egyik telómon sem sokáig tűrtem meg.(#7626) ViSAS
"Jó telefon ez, mindig fogom a fejem aki egyből agyon szidja amikor még éppen hogy csak ismerkedik a JB-vel."
Stimm Semmi bajom a telóval nekem se, kell egy kis személyreszabás és nagyon is használható
-
janngson
csendes tag
Na én downgrade-eltem Gingerbread-re. Elegem lett a fagyásokból, és abból hogy naponta 2-3 alkalommal újra kellett indítani a telefont (ebből minimum 1 reset - kikapcsolás gomb nyomva tartásával). Csak a kék halál képernyőt hiányoltam. Legközelebb csak Nexus készüléket veszek.
-
szekfizsolt
senior tag
válasz peti0726 #7716 üzenetére
A CM 10 egy átalakított ROM, rengeteg beállítási lehetőséggel tweak-ekkel,stb... Ugyanúgy kell feltenni, mint bármilyen ROM-ot, SD kártyáról tudod telepíteni. Én mikor kipróbáltam teljesen tiszta 4.1.2-re tettem fel. 2 napig "játszottam" vele, maradt is volna, de az egyik bug, hogy hivás közben halk a készülék. Ezért cseréltem le... (Ha ki lesz javítva ismét kipróbálom. Gyors volt)
Itt nézz körül![ Szerkesztve ]
Régebbi értékeléseim: http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
ronin79
addikt
válasz peti0726 #7933 üzenetére
(#7833) ronin79 itt nagyjából vázoltam a telepítés menetét, csak azóta a véleményem változott enyhén a romról, fejlesztés alattt van, úgyhogy ha majd lesz egy bugmentesebb verzió inkább azt tenném fel.
(#7935) nggabi
Köszönöm így már vili
[ Szerkesztve ]
-
ronin79
addikt
válasz peti0726 #7947 üzenetére
A cm szép és gyors, könnyen személyreszabható, pillanatok alatt úgymond új telefonod lehet a témaválasztónak köszönhetően meg még van benne pár ficsör amitől "jobb" mint a gyári, de a jelenleg elérhető verziókban mindegyikben van valami hiba.
A teljesen gyári JB-nek meg kell egy kis kipofozás, mert néha hajlamos belassulni, lefagyni használattól függően. Nem akarlak eltanácsolni a CM-től, nem veszítesz semmit ha kipróbálod, mert ha esetleg nem tetszik, vagy számodra használhatatlan lesz a meglévő hibákkal, akkor bármikor visszatérhetsz gyárira, hisz odinnal pár perc visszatenni.
Vagy másik lehetőség gyári alapból készült custom rom - Kyrillos v8, LiteRom 2.9.1 amik már eleve ki vannak "pofozva" és nekem valahogy mindig jobban bejött egy custom rom mint egy teljesen gyári. -
bad-Mc2
tag
válasz peti0726 #8603 üzenetére
Nem olyan vészes..bár a cm10.1 miatt én nem használom, de kb. ugyan az mint a Kyrillos-t feltenni..
Első körben, kell egy Temporary CWM, ezt SD-re teszed (update.zip néven) aztán kell a D-kernel, kyrillosra a Stockhoz való..-> DK3G8M.zip - 8.33 MB (Stock ROM) , amit szintén az sd-re teszel.
Majd boot gyári recoverybe, ott update.zip , ezzel elindul a cwm recovery, ahol, kell egy wipe cache,
ezután - install zip from sdcard, itt kikeresed a DK3G8M.zip-et és felteszed, és kész.. Reboot..
De szóljanak az ebben már jártasak, ha rosszul írok valamit..
Amugy a cm10.1-et szintén cwm-ből kell felrakni..hasonlóképpen mint a kyrillost pl. viszont még vannak azért hibái..jönnek még belőle az uj verziók..Ronin: Ejj, akkor nem töröm magam.. 10 hsz-t nem írkálok ide-oda, ezért.. Pedig tréfa, hogy nem megy! Pedig kipróbálhatná..mondjuk csak file-kezelőben vagy TC-ben küldjön át valakinek, egy txt-t..nem megy, mert nincs olyan opció, hogy direktWifin küldje.. csak e-mail, meg bluetooth és hasonló elmaradott társai.. pl. jól esne ha egy 150-200 megás mix-et áttudna küldeni a kollégám az sIII-ról...és nem kéne dropboxra feltöleni és onnan le..(még jó,hogy van wifi a melóhelyen.. )
[ Szerkesztve ]
New Galaxy Note 9 user
-
bad-Mc2
tag
válasz peti0726 #10653 üzenetére
Elméletileg fel lehet! Gyakorlatban nem próbáltam még, mert most TC cm van fent nálam.. A Maclawos cm-ben nekem nem ment az OverClock.. Ott még bugos volt ez a dolog.. Nem tudom azt javították-e már.. De hogy őszinte legyek, szerintem nem.. Ha húzni akarsz rajta, akkor TC-s cmet javaslom.. Ott alapból 1ghz az orajel.. És tudod piszkálni.. A TV-s dolgot passzolom, nem használtam még..
New Galaxy Note 9 user
-
ronin79
addikt
válasz peti0726 #10666 üzenetére
Főként ha éjszaka kapsz üzit akkor reggelig villogni fog Nekem erre a legjobb megoldás, hogy a beállítások/gombok menüben engedélyeztem az értesítő fény ki-be kapcsolását.
Ha előtte készítesz egy recos mentést, kipróbálhatod működik-e nálatok is, mert a 20140505-ös maclaw verzióra készült S3Minire. VRT-Settings-Mod
Másik lehetőség Playről a BLN Control (Pro) de visszajelzések alapján néha villognak a gombok emaileknél, facebook üziknél, stb. ha ez le is van tiltva.[ Szerkesztve ]
-
bad-Mc2
tag
válasz peti0726 #10753 üzenetére
Hjam.. Nagyjából.. CMnél nem megy még a rombol ota-n frissítés! Sd-re teszed a romot, majd cwm-ben csak wipe cache+wipe dalvik, utánna mehet a rom, meg a (Light) gapps (Hozzáteszem, szerintem a gapps opcionális, nálam volt, hogy csak a romot tettem és ment minden tovább gapps újra rakás nélkül)
Tocika: cwmben, mount and storage menüben van format system meg format preload (csak arra figyelj, hogy ha format systemet nyomsz, valszeg nem fog bebootolni a rendszer, úgyhogy a format után tedd fel a romot újra, aztán a gappsot is..
Aelod: Nos igen, próbáltam.. Fél siker!
BT egerem van, azzal teszteltem..
Telefon látja, párosodik vele, felismeri, hogy egy egér, a beállitásaiban meg lehet adni hogy használja mutatóeszközként.. DE (és most jön a feketeleves) Miután párosítottam, és ott van a párositott eszkozoknel, nem hajlandó hozzá csatlakozni.. És így nem is tudom használni.. Én CM-el próbáltam, lehet stock rommal Meg frankón, mert elméleti síkon menni kéne neki!
Valamint, kiprobáltam a note 10.1-el is az egeret, tudtam csatlakozni és használni is.. azon stock JB van.. Igaz az otg képes, de ez itt sztem nem befolyásolja a dolgokat! Úgyhogy még kéne próbálni Stockon..[ Szerkesztve ]
New Galaxy Note 9 user
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest