- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ismerős nemrég vett A23-at, 120e-ért.
Viszont amin meglepődtem, van benne adaptív 120Hz képfrissítés -
válasz
PirosHello #10197 üzenetére
Pedig, mint tudjuk, 640K minden felhasználónak elég kell hogy legyen.
-
Most már muszáj vagyok én megkérdezni: cache törlés megvolt már?
-
válasz
dragon1993 #10129 üzenetére
Ez a gyári anyag minőség sajnos. Az utóbbi 3 Samsung telefonom gyári kábele kivétel nélkül tönkrement hamar.
-
Bluetooth problémákra: Általános kezelés -> Visszaállítás -> Hálózati beállítások visszaállítása.
-
válasz
gerner1 #10020 üzenetére
Dehogy vagyok én spíler... Még csak messianisztikus ambícióim sincsenek.
Írtam már pár tippet korábban, ami 13 év Android tapasztalaton alapul, de semmiképpen sem tudok olyat állítani, hogy ha mindet betartják, akkor jönnek majd az "eredmények".
Viszont úgy látom, hogy a nézőpontjaink kezdenek közelíteni, úgyhogy részemről a témát túltárgyaltnak minősítem. -
válasz
gerner1 #10018 üzenetére
Valahogy azt nem akarod megérteni, hogy amíg te egy laboratóriumi értéket mérsz (örülök, hogy megteszed, így már nekem nem kell), én a telefon való életben mutatott teljesítményét veszem alapul, de nem próbálom meg etalonnak beállítani ahogy ezt próbálod rólam mindenáron bebizonyítani, csak azért szoktam betenni, róla képeket, hogy bizony, a telefon ezt is tudja. Ez a telefon mellett mint pozitív bizonyíték szól, de még egyszer sem tettem be olyan fogyasztási adatot, ami azt bizonyítja, hogy rossz lett a frissítés, pont amiatt, amit írsz, mert a körülmények áldozata vagyok.
Ha már az autós példám nem tetszett, akkor itt egy másik:
Olyan, mintha egy - feltehetően papírból készült - esernyőt otthoni körülmények közt tesztelnél, anélkül, hogy kivinnéd esőre és ez alapján vonnál le - egyébként hasznos - következtetéseket a vázról, a mechanikáról, meg az ernyő színéről. -
válasz
gerner1 #10015 üzenetére
Megpróbálok minden kérdésedre válaszolni.
Esküszöm, hogy nem hergelni akarlak, de azért ne gondold már, hogy teljesen fogalmatlan vagyok.
Először is, amiből lehet, a gyári appokat használom, vagy a Samsung, vagy a Google app-jait (gyári email kliens vagy gmail, drive stb). Ezek tekinthetők a firmware részének, illetve feltételezhető, hogy tesztelve lettek. Ha nem, akkor is együtt kell élni velük.
Másodszor, nálam szinte minden app mélyaltatásban van, értesítések kikapcsolva, csak néhány appnak van megengedve, hogy a háttérben fusson, ezek kivétel nélkül sok milliós felhasználói bázissal rendelkező appok, amikről szintén elvárható, hogy kompatibilisek legyenek az újabb Android verziókkal. Ha az appok nem kerülnek mélyaltatásba, az az oprendszer hibája. Ha korábban nem volt ilyen gond, akkor a frissítés okozta .
Harmadszor, az appok automatikus frissítése nálam le van tiltva. Nem akkor frissítem az appokat, amikor a firmware-t, így van átfedés. Frissítés előtt el szoktam olvasni a véleményeket, ha valamire nagyon panaszkodnak, azt egyszerűen nem frissítem. Ha egy app merülést okoz, az az akkumulátor statisztikában látható. De amikor az akkumulátor statisztikában a frissítés után hirtelen az Android rendszer vagy az Always on Display lesz a legnagyobb fogyasztó, akkor azt hiszem, hogy jogosan lehet panaszkodni a frissítésre.
Negyedszer: kevés olyan appot használok, ami hatással lehet az üzemidőre, de - és most fogsz a szívedhez kapni
- nem is érdekel, hogy a firmware szűz állapotban hogy viselkedik! Engem az érdekel, hogy az adott firmware és az általam használt appok egy egységet alkotva hogy teljesítenek. Ugyanis ha nem tudom a telefont arra használni, amire való, akkor a hajamra kenhetem a frissítésekkel együtt.
A körülmények: erre nem tudok mit mondani, igazad van, nem tudhatom, hogy az egy évvel korábbihoz képest mondjuk új cellát telepítettek, vagy megszűnt, stb stb. De az, hogy mondjuk a belváros kellős közepén (nem a pusztában, vagy isten háta mögötti utakon, hegyek között autózva) a saját wifimre csatlakozva, ugyanazon a kanapén ülve nagyjából ugyanazt az üzemidőt produkálja, szerintem nem elvárhatatlan feladat. A rekordokat (10+ óra SOT) szinte mindig így szoktam produkálni. Ha az utcán járkálok, napfényben 100% fényerőn, azt nyilván nem fogom a firmware számlájára írni.
mi magyarázza azt, hogy csak keveseknél van az, amit állítasz ?
Nem tudom mire gondolsz, hogy nem mindenkinél hoz romlást egy frissítés? Hát az, hogy van, akinél eleve soha nem hoz olyan értékeket a telefon, vagy nem érdekli, vagy nem figyel rá, vagy betudja a használati szokásainak. Akinek eleve nem megy mondjuk egész nap mélyalvásba a készülék, és fél naponta tölti, az honnan venné észre?
-
válasz
gerner1 #10010 üzenetére
Én ennyire sosem vettem komolyan a mérést, mint Te, hogy reseteljem emiatt a telefonom, viszont amikor üzemidő csökkenésről beszélek, mindig az abszolút maximum eredményeket veszem alapul, tehát amikor minden körülmény összejön és mondjuk 10 óra feletti SOT idők jönnek ki, akkor tudom, hogy erre is képes, de nyilván nem várom el, hogy minden körülmények között hozza ezt az időt. És ha egy frissítés előtt mondjuk egy héten kétszer összejött, utána meg egyszer sem, akkor azért elég valószínű, hogy a frissítésnek köze van a dologhoz, főleg, amikor egy hónappal később a következő frissítés után újra jönnek a korábbi értékek.
Nem életszerű appok és érdemi használat nélkül mérni a teljesítményt (persze az akku nyers teljesítményét nyilván csak így lehet mérni), de ez olyan, mint az autód gyári fogyasztási adatai: a való életben sosem tudod kiautózni, még a levegő páratartalma is befolyásolja, mégis tudod, ha rossz minőségű benzint tankoltál és többet fogyaszt az autó. -
válasz
domper2015 #9959 üzenetére
köszi!
-
válasz
gerner1 #9957 üzenetére
Igenám, de:
Változott a fogyasztóvédelmi törvény!Az új, sávos jótállás lényege:
A 10-100 ezer forintért megvásárolt termékekre legalább 1 év jótállást kell vállalni.
A 100-250 ezer forintért megvett termékek esetében legalább 2 év a garancia.
A 250 ezer forintnál drágább termékek esetében pedig minimum 3 év a jótállási idő.Tehát a 100e Ft fölötti termékekre 2 év garancia vonatkozik. Nincs benne olyanról szó, hogy 2 év, de a benne lévő akkumulátorra csak 1 év, kivéve, ha a gyártó reggel kockás inget vett fel.
Ez alapján még a hozzá adott töltőre meg fülhallgatóra is vonatkozik a 2 év, és ez nem a Samsung döntése.
Persze ha valakinek van ezzel ellentétes tapasztalata, akkor ossza meg.
-
válasz
gerner1 #9950 üzenetére
Bruttó Fogyasztói Ár (Ft) A termékekre vonatkozó jótállás (év)
10.000-100.000 1+1 év korlátozott Samsung jótállás
100.001-250.000 2 év
250.001- 3 év* Kiterjesztett Samsung jótállás az alapjótálláson felül:
A Samsung az általa forgalomba hozott, fogyasztói szerződés keretében vásárolt, új tartós fogyasztási cikkekre 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén az alapjótálláson felül 1 éves kiterjesztett Samsung jótállást vállal.
A fenti kategóriákba nem eső Samsung termékekre a kötelező jótállási idő (alapjótállás) vonatkozik.
- „Kiterjesztett Samsung jótállás”: A kiterjesztett Samsung jótállás alapján a jótállás kizárólag a termék kijavítására vonatkozik, továbbá az alapjótállási időt követően történő fődarab csere esetén a jótállási igény elévülése nem kezdődik újra. A kiterjesztett Samsung jótállás nem terjed ki a termékkel együtt értékesített tartozékokra, és a beépített akkumulátorra.
Ez csak azt írja le, hogy 100e Ft alatt kiterjesztett jótállást vállal, ami nem terjed ki az akkumulátorra, de pont nem mond el semmit a 100e Ft fölötti termékek 2 éves garanciájáról. És én 100e fölött vettem az enyémet.
-
fentebb írt helyzetben marad 120Hz -en
Igen, de nálam utána eltűnik a szám, ami szerintem azt jelenti, hogy ott a rendszer átveszi a hatalmat és bármi történhet.
Ha ez jelent valamit, amikor 120Hz-en volt, és sötétben mozgattam a telefont, a pixelek villódzásában nem láttam különbséget ahhoz képest, mint amikor 60Hz-re van állítva.
Egyébként nem maga a 120Hz okoz erős merülést, hanem az ehhez szükséges emelt CPU teljesítmény, az viszont AOD/kikapcsolt képernyő mellett nemigen lehet, mert elvileg deepsleep-be megy a telefon. 🤔
-
Tudtommal a 13 óta már alapból 60Hz az AOD és talán nem is lehet rajta állítani. De már nem tudom ezt jól olvastam.
szerk.: közben megtaláltam miről beszélsz, de továbbra sem hiszem, hogy a kijelző kikapcsolva 120Hz-en pörögne.
Bár mostanában feltűnt, hogy töltés közben eléggé melegszik a készülék, lehet, hogy van összefüggés? -
válasz
Zoli bácsi #9787 üzenetére
Gondolom aki azon az autón ült, az meg örült, hogy nem kell olyan kapkodva hazamennie reggel 7kor.
-
válasz
Zoli bácsi #9766 üzenetére
Talán inkább éljen a szabványkövetés a kábelgyártóknál!
Biztosra veheted, hogy egyik kábel sem 100%-ig kompatibilis az USB szabvánnyal (illetve talán a Samsung az igen, ez okozza a problémát), illetve az elhasználódás sem tesz jót a kompatibilitásnak.
Az USB-C önmagában semmit sem jelent, usb 2.0-től usb3.2 gen2-ig bármilyen kommunikációs szabvány lehet mögötte.Arról nem is beszélve, hogy az usb C szabvány úgy van megtervezve, hogy a kopás a kábelt jobban érinti, mint az aljzatot, ez magyarázza a kábelek gyors elhasználódását.
-
válasz
Wind-Storm #9759 üzenetére
Honnan vetted? Csak hogy tudjam, hogy onnan ne vegyek véletlenül se telefont.
-
Hát kipróbáltam még egyszer.
Két SIM kártyám van, Yettel és Digi. Mindkét SIM-hez ott az opció, hogy wifi hívás, de tudtommal csak a Digi támogatja, ezért először azzal próbáltam, úgy, hogy csak a Digi SIM-nél kapcsoltam be. Eredmény:
Utána bekapcsoltam csak a Yettel-nél, és azzal próbáltam hívni. Az eredmény ugyanaz.
Ezután bekapcsoltam mindkét kártyánál. Na ekkor sikerült a Digi kártyával hívást indítani. -
válasz
DrKapocs #9725 üzenetére
Ez érdekes felvetés, de szerintem amikor a repülőgép üzemmódot bekapcsolod, kijelentkezik a hálózatról, és utána hiába van wifi kapcsolat, nemigen fogad rajta hívást.
Viszont nyerni ezzel szerintem csak olyan helyen lehetne, ahol ilyen 1 pálcikás térerő van.Persze ez csak találgatás, egy próbát megérne.
Kipróbáltam, sajnos repülőgép módban hiába enged wifire csatlakozni, nem enged hívást indítani.
Pedig külföldön elég jól lehetne vele spórolni, 2-es, 3-as díjzónától felfelé. -
válasz
PirosHello #9722 üzenetére
De miért? A 120Hz gyakorlatilag addig aktív csak, amíg az ujjaddal hozzáérsz a kijelzőhöz, meg utána egy picivel (nálam 1mp).
-
válasz
PirosHello #9718 üzenetére
Ez miért "
" probléma? Miért kellene más frekvencia?
Igen, nekem is csak ezt a kettőt tudja, szerintem doszta. -
válasz
Gregor37 #9708 üzenetére
Teljesen kikapcsolásig (0%) meríted?
Ha nem töltöd fel teljesen, akkor ne csodálkozz, 10% nálam ~1 óra képernyőidő, szóval ha 80%-ra töltöd, eleve -2 óra.
Ráadásul ha hosszú időn át csinálod, az akkustatisztikát is megzavarod, lehet, hogy az a 80% sem 80%, illetve a 0% sem akkor érkezik, amikorra előre jelzi, hanem akár egy órával később.
Nálam is minden frissítés ki van kapcsolva, és a legtöbb értesítés is, csak az üzenetküldő/email/banki appoknál van engedélyezve, egyéb appoknál/játékoknál tiltva van, és a fentieken kívül minden app mélyaltatásban is van.
Ami még zabál, az a 120Hz kêpfrissítés, órákat tudsz vele spórolni, ha leveszed 60Hz-re, ha meg tudsz lenni nélküle.szerk.: igen, az 5G is legyen kikapcsolva, ha nem igényled kifejezetten.
-
Annak idején, amikor leírtam ([link], [link]) hogy a Samsung szokása az utolsó főverzió frissítésben alaposan
elbalelassítani a készülékeket, hogy gyorsítsák a tervezett elavulást, meg hogy minden frissítés után gyanakodva kérdezem, hogy mennyivel lett rosszabb a teljesítménye a telefonnak, elég sokan kiröhögtek.Úgy tűnik ennek is reszeltek akkor frissítés terén (kár érte, kiváló ügynök volt)...
-
válasz
Zoli bácsi #9591 üzenetére
Fotózz vele
Nem a stabilizátor zörög benne, sokkal inkább az autofókusz mechanikája, szóval ha fókuszál rendesen, akkor nagy gond nem lehet.
Stabilizátort legjobban videózás közben tudod tesztelni, kezdj el sétálni felvétel közben kikapcsolt, majd bekapcsolt stabilizátorral (ne a szuperstabil beállítást kapcsold be, mert az nem azt használja, hanem a menüben a videóstabilizálás-t). A különbség látható lesz. Jó esetben. -
válasz
t72killer #9589 üzenetére
"érdemes átmenni rajta még valamivel?"
Hát ha minősített adatokat tárolsz rajta, akkor úthengerrel
Egyébként ahogy a PC gyorsformázás, tudtommal ez is csak a mutatókat törli, az adatok mélyformázásig visszaállíthatók, más kérdés, hogy ehhez talán ki is kell forrasztani a flash chipet.
-
-
Fogalmam sincs mennyi erőforrást használ a Bixby ahhoz képest, amennyi haszna van, de nálam be van kapcsolva, vagy 6 rutin van beállítva (többek közt egy olyan, ami éjszakára automatikusan kikapcsolja a gyorstöltést
) és ezzel együtt ilyen fogyasztást lehet vele elérni, úgy gondolom, hogy nem ehet olyan túl sokat.
-
válasz
Zoli bácsi #9505 üzenetére
Saját magadnak mondasz ellent.
magyar ember keményen tesz érte hogy idő előtt elhulljon
v.s.
70 éves osztrákok [...] Egy munkahelye van amíg dolgozik, abból megél -
válasz
Zoli bácsi #9495 üzenetére
Jól megadtad neki
-
Lehet már felaprította a telefont
-
Azért különböztessük már meg a szükséges fejlődést attól, amikor a tech cégek kitalálnak valami újat, és megpróbálnak rá mesterségesen érdeklődést/piacot generálni, miközben valójában nem lenne rá szükség (lásd pl. az okosóra is mekkora piaci siker lett
).
Persze nyilván nem minden innovációról lehet előre tudni, hogy mekkora kereslet lesz rá, de például a fent említett 8k tévé kimondottan zsákutcának tűnik azok után, hogy már a 4k tévére sincs valódi szükség, sem tartalom és valószínűleg nem is lesz. Az 5G-t nem emlékszem, hogy akkora várakozás előzte volna meg, mint a 3G-t annak idején, emlékszem még mekkora truváj volt Edge sebességről 3G-re váltani. Inkább tűnik úgy, mint egy innováció, amit "márpedig neked erre szükséged van" felkiáltással lenyomnak az emberek torkán. Nekem olyan érzésem van vele kapcsolatban, mintha az egyre gyorsabb és gyorsabb processzoroknál nem hagyták volna az órajel növelést úgy 10-15 éve, amikor elérte azt a szintet, amikor már nem volt értelme növelni és kezdték más irányba a fejlesztést (pl. energiatakarékosság, belső architektúra fejlesztése) hanem ma már THz-es processzorokat lehetne kapni és folyékony nitrogént kellene hozzá otthon tartani. -
válasz
Zoli bácsi #9449 üzenetére
Sokszor még mindig Pannonos, meg Westeles számként mondom a családban.
Anyám mai napig Csehszlovákiát mond Szlovákia helyett.
-
-
-
válasz
Zoli bácsi #9443 üzenetére
Úgy tudom az kifejezetten az időzítés/késleltetés érzékeny dolgokhoz kell, mint például távirányítás mobilneten keresztül, illetve a zsúfoltabb területeken lehet előnye annak, hogy sokkal kisebbek a cellák, mint a 4G-nél, kevesebb telefon osztozik egy cella véges sávszélességén. Meg ha adatkorlátos csomagod van, akkor 1 perc alatt le tudod forgalmazni vele az egész havi keretedet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- World of Tanks - MMO
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Minden, ami Unreal Engine
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Microsoft Edge
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Vigneau interaktív lokálblogja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.