- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
Azt tudja esetleg valaki, hogy a Themes appban letöltött témákát hogyan lehet kombinálni? Pl: hang az egyik témából, háttér a másikból, stb. Lehet egyáltalán ilyet csinálni?
-
DrKapocs
őstag
válasz
Predatorr #7699 üzenetére
Nem szívesen térnék vissza a kockás papíros korszakba, ahová fel vannak írva a jelszavak. Vagy neked van egy olyan eszközöd, ami egyáltalán nem kapcsolódik netre semmilyen módon és nem kapcsolsz hozzá semmilyen külső adathordozót, semmi bluetooth, stb; és kizárólag csak a jelszavakat tárolod rajta?
-
DrKapocs
őstag
válasz
t72killer #7683 üzenetére
Ezért kell olyan appokat választani, ahol van cloud sync eszközök között és jól működő backup funkció. Jelszavak mentésére szerintem a legjobb a SafeInCloud pro. Nagyon sok éve használom egyszer sem volt soha bugos. Betonstabil, első app, amit felteszek. Nem olcsó, de szokott lenni rá akció. Az appokat pedig a Super backup proval mentem, így nem kell a Playről keresni őket; hanem kötegelt install mehet újratelepítés után. Sms-ek mehetnek vissza Samsung mentésből, képernyő elrendezés szintén. Zenelejátszó PowerAmp, ami csinál full backupot, pl. stream url-ről is, stb, stb. Ezek azért sokat segítenek egy FR után.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Zoli bácsi #7672 üzenetére
Akkor nem csak nálam fordult elő ilyesmi a Samsung töltővel. Szerintem ezek a telefonhoz adott töltők/kábelek nem tökéletesek. Nekem az A52s-el írt ki 26 órát a gyári töltő és/vagy kábel. Páromnál is előfordult szintén A52s-el. Blitzwolf töltővel és kábellel egyszer sem volt ilyen gond, ráadásul a szupergyors töltés is megy vele. Én nem használom a gyári töltőt és kábelt.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Dr Bubo #7599 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget a beszámítás kapcsán.
Sokat gondolkoztam és úgy döntöttem, hogy az A50-em beszámíttatom. Másodlagos telefon volt (navigáció, netrádió, stb.) az A52s mellett, kicsit eljárt felette az idő. Újonnan sem volt erőgép. Egy akkucsere sem ártana már neki. Nem vészesen, de már érezhetően harapdálja az avulás vasfoga. Az A52s-t nagyon megszerettem, így a 96 szerintem egy nagyon jó ajánlat érte. Váltja egy A52s az A50-et. -
DrKapocs
őstag
Beírtam az A50-et, mint beszámíttatni kívánt telefont. Így nekem is kijön a 96 eFt-os ár. A becsült beszámítási értéke 20 eFt. Ezt akkor kapom meg, ha visszaküldöm, ezt értem. De nekem ez magas: nem küldök vissza semmit és így is már kaptam kedvezményt a beszámításra. Ebben mi a logika? Gondolom kötelezettséget vállalok a régi elküldésére. Ha nem küldöm, akkor gondolom valami történni fog...
Mi az, hogy nem küldöm vissza; hiszem vállaltam, kaptam érte kedvezményt.
-
DrKapocs
őstag
válasz
gerner1 #7523 üzenetére
Nem lehet gond 4.1-en a RAM Plus letiltásából (adb shell settings put global ram_expand_size_list 0,1,2,4,6,8)?
Gondolok itt olyasmire, hogy bezavar a rendszer működésébe a letiltása, stb. Gondolom nem véletlenül hagyták ki azt a kis kapcsolót, amivel ki lehetne iktatni a 4.1-ben. Érdekes, mert a RAM Plus bevezetésének mindenki örült anno. Nekem is 6 GB-ra van állítva.
-
DrKapocs
őstag
válasz
gerner1 #7297 üzenetére
Kérhetnék ebben egy megerősítést, hogy jól gondolom-e:
A TMH-s firmware-re Odinnal csak úgy simán, FR nélkül fel tudom flashelni az ILO vagy OLE fw-t? Nekem konkrétan fenn van a A528BXXU1CVC6 jelű TMH fw (nem szoktam frissíteni) . Leszedem mondjuk ugyan ezen fw-t csak ILO vagy OLE országkódra és a home csc-t használom a flashelés során?Egyelőre nem vágok még bele, most elég sok a munkám, nem lenne időm újraflashelni és belakni, ha valami balul ütne ki; de mindenképpen érdekel a dolog.
-
DrKapocs
őstag
Smart keyboard pro. Van benne régi Nokiás T9--es elrendezés, magyar szótárral.
-
DrKapocs
őstag
Ez most jelenleg az "így jártam" eset.
Ha korábban jut eszembe a kérdés/jön fel a téma/elolvasom az összefoglalót újra, akkor azt tettem volna fel. Emiatt nem fogom újraflashelni a készüléket, túl sok idő és energia lenne újra belakni, de legközelebb már egy ilyen firmware fog felmenni rá. Ahogyan saját magamat és a szokásaimat ismerem, ez relatíve gyorsan megtörténik. Kb. fél év alatt elég sok szemetet termel a rendszer és csökken a rendszer sebessége. Ilyenkor újra szoktam flashelni és száguld minden újra.
@gerner1: Köszönöm szépen.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Dr Bubo #7287 üzenetére
Köszönöm szépen!
Most így utólag belegondolva, mivel pár hete flasheltem újra a telefont, próbaképpen feltehettem volna egy ILO firmware-t. Most már mindegy, belaktam újra. De legközelebb lehet kipróbálom azt. Olvastam az összefoglalót: hosszútávon van valami gond (térerő érdekelne, update kevésbé, pár idegen nyelvű üzenet abszolút nem) az izraeli firmware flasheléssel? Ja és még egy offtopic kérdés: A50-en is működik az ILO flash? -
DrKapocs
őstag
válasz
.zSoLTi. #7159 üzenetére
Névjegyzék - bal felső hamburger - jobb felső beállítások (innen már menni fog).
Viszont a névjegyzék bénasága a Google sara. Ha szabályosan viszed fel a névjegyeket és rendezed, akkor egy vesszővel választja el a vezeték és keresztneveket. Egyszer megcsináltam szabályos módon, de visszacsináltam, mert zavart ez a vessző dolog.
-
DrKapocs
őstag
Ez alapján jól gondolom, hogy android 13-ról már nem lesz vissz atérési lehetőség az android 12-re?
-
DrKapocs
őstag
válasz
LagerMaister #7045 üzenetére
Zárolás helyett itt biztonsági mappa van. Megszokás kérdése, én is zárolós telefonról jöttem régen.
-
DrKapocs
őstag
Mindkettő új készülék volt. Az enyémet a Telekomtól vettük, páromét a Media Marktból, áruházból, személyesen. Bontatlan volt mindkettő doboz.
Az enyémen régebbi rom van, CVC6 a vége, páromén a legfrissebb.
Mitől lehet az, hogy mindkettő készüléknél előjött ez a lassú töltés? Nem csak egy konektorra korlátozódik, ezt is néztük.
-
DrKapocs
őstag
válasz
DrKapocs #7000 üzenetére
Valami csak nem stimmelt... biztosra mentem, Odinnal újraflasheltem a telefont. Ez a biztos, így lelki nyugalom van. Egyébként érdekes, de kb. fél év használat után több gigányi szemetet termel a rendszer. Hogy ez lassítja-e? Lehet placebó, de szerintem a tiszta rendszer kicsivel gyorsabb (ugyan azt a romot tettem fel, ugyan azokat az appokat, ugyan azt verziót belőle - Super backuppal csináltam mentést az apk állományokról). Xiaomi készülékeimet kb. évente újraflasheltem; így a rutin kialakult. Lehetőleg csak olyan appokat használok, amik rendelkeznek backup funkcióval és/vagy felhő alapú tárolással, szinkronnal.
Más dolog: Párom szintén vett egy A52s-t. Nem ugyan az a rom van a két készüléken, nem én állítottam be, más appok vannak rajtuk, stb. Az ő készüléke sem volt hajlandó normális sebességgel tölteni, csak nagyon lassan a gyári töltővel. Alig pár napos a készülék. Az enyémmel is így volt, csak a gyári töltővel/kábellel... Véletlen?
-
DrKapocs
őstag
Értem, köszönöm szépen!
(Nem a home csc-t szoktam használni.)Ha jól értem, akkor számomra nincs értelme jelenleg a factory resetnek. Mivel a készülék nincs rootolva, ezért bármit is sikerült alkotni a Shortcut makerrel, ami leszürkítette és nem engedte hálózatra csatlakozni a 2. SIM-et, az olyan maradandó károkat nem okozhatott a rendszerben, amit egy sima app törlés ne oldott volna meg.
-
DrKapocs
őstag
Az engem is érdekelne, hogy van-e különbség végeredményben, ha Odinnal újraflashelek egy romot vagy simán a beállításokból csinálok egy visszaállítást. Gondolok itt arra, hogy "tisztább" lesz a rendszer az Odinos művelet után? Vagy minden korábbi fájltöredék, stb. (szemét, ami lassíthatja a telefont) ugyan úgy eltűnik a visszaállítástól is? Én valahogy mindig abban bíztam, ha újraflasheltem a telefont. Xiaomis beidegződés. :)
Csinált már valaki ezen a készüléken Odinos flasht?
(Azért érdekel ennyire, mert tegnap a Shortcut makerrek szerettem volna egy shortcutot csinálni sim kártya ki és bekapcsolásra, illetve 2G, 4G közötti váltásra. Valami olyan jól sikerült, hogy a 2. SIM kártya leszürkült és nem volt hajlandó hálózatra csatlakozni. Újraindítás nem segített, csak az, ha töröltem az appot. Ekkor minden helyreállt. Ezért gondolkozok a Odinos flashen. Csak ugye elég sok idő újra beállítgatni a telefont. Vagy nincs rá szükség, nem maradhatott vissza semmi gond a törlés után? )
-
DrKapocs
őstag
Itt a fórumon gyakori téma a töltő/töltés kérdés. Mivel a gyári töltővel/kábellel problémáim voltak (más töltőkkel, kábelekkel semmi probléma), így egy ilyen töltő és kábel párosra váltottam. Szépen megy vele a szupergyors töltés is, bár sűrűn nem fogom használni ezt a funkciót. Jópofa dolog a kábelen lévő kijelző. Ezzel a töltővel kapcsolatban sok tapasztalatom még nincs, de egy sokkal régebbi Blitzwolf hosszú ideje szolgál (az még gyorstöltést sem tud, 2 x 2,4A, de számomra elég, nem vagyok nagy gyorstöltő "fán").
-
DrKapocs
őstag
Szerintem engedd el, nem fogod megérteni a logikát benne.
@pinnacle: Milyen rejtett dolgot érne el? Vannak olyan engedélyek, amit nem tudsz állítani. Ezt meg tudod nézni például egy ADBAppControl segítségével. De teljesen felesleges, mert nem tudod módosítani ezeket a hozzáféréseket. Pl: Hiába látom, hogy a ZeppLife appnak van joga módosítani a ringer módot, ezen nem tudok változtatni. Max valami app guru, aki kiad egy moddolt változatot.
-
DrKapocs
őstag
válasz
pinnacle #6882 üzenetére
"Ez az, de nálam nem érhető el az összesítés": Pont ezt írtam a neked írt segítségben.
"Apró szépséghiba, hogy OneUI 3.1-es A50-en készült a felvétel... szóval az A52s-ben ugyan ilyet nem fogsz találni, bármeddig is keresed."
Hiába linkeled többször ezt a képet, nem fogod megtalálni az A52S-ben, mert nincs ilyen benne ebben a formában. Ez egy korábbi OneUI-ban van benne, pl. 3.1-ben, Android 11 alatt, A50-en. De, ha gondolod, akkor keresd tovább... -
DrKapocs
őstag
válasz
pinnacle #6874 üzenetére
Igen, megtaláltam. Ezen a felvételen láthatod az elérési útját. Apró szépséghiba, hogy OneUI 3.1-es A50-en készült a felvétel... szóval az A52s-ben ugyan ilyet nem fogsz találni, bármeddig is keresed.
-
DrKapocs
őstag
válasz
bwin.party #6867 üzenetére
Ide feltöltöttem néhány Youtube Vanced verziót, régebbiek, de mind jól működnek. Illetve csomagoltam hozzá microG-t is, szintén jól működik A50-en és A52s-en is.
Egyébként Youtube Vanced helyett elég jó a NewPipe, illetve az YMusic is.@Aryes: Meg tudnád osztani a microG nélkül is működő verziót? Nekem is volt egy ilyenem, de már nem találom. Abba viszont nem lehetett bejelentkezni, így a playlistek, illetve az előzmények nem voltak elérhetők. Xiaomi mi2s-en egy ilyen verziót használtam, mert azon nem sikerült egyetlen microG-t sem működésre bírni.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Peterhappy #6849 üzenetére
Van pár app, amit régóta használtam, megkönnyítették az életem, a fejlesztő nem volt tolakodó és mohó; szóval ezeket megvettem. Úgy éreztem így a korrekt velük szemben. Egyébként drága appok sokszor gombokért szerezhetők be. Ez az app mutatja, hogy mi akciós éppen. Hasznos, sokat spórolt számomra.
-
-
DrKapocs
őstag
Tegnapelőtt újra előjött a "Lassú töltés, töltési idő 28 óra" üzenet; pedig már teljesen el is felejtettem ezt az üzenetet. Miután panaszkodtam a jelenségre, említettétek, hogy a gyári kábellel volt másnak is gondja. Ezután nem használtam a hozzá kapott gyári töltőfejet és a kábelt sem; helyette az A50-hez kapottat használtam, de pl. egy Lidlben vett kábelt is használtam többször hozzá, ahogyan Blitzwolf töltőt is. Hibátlanul. Gondoltam tegnap, hogy feltöltöm a készüléket a gyári töltőfejével és az A50 kábelével. Egyből bedobta a 28 órát...Valahogy ezek a hozzá kapott cuccok nem az igaziak. Azért remélem, hogy nem a készülékkel van gond; bár nem túl valószínű, mert mindig csak hozzá kapott töltővel és/vagy kábellel jött ez elő.
Rendeltem egy ilyen Blitzwolf töltőt és kábelt. Gondoltam kicsit a jövőre is ezzel a félig Type-c töltőcsatlakozóval. Kíváncsi leszek rá.
-
DrKapocs
őstag
válasz
DrKapocs #6627 üzenetére
ZeppLife tragikomédia vége
Feltettem az A50-re a ZeppLife egy olyan régi változatát, amivel még működik a Mi band 6 NFC, az A52s-ről pedig mindent töröltem. Az addig betonstabilnak gondolt A50 makrok kezdtek instabilak lenni, míg az A52s "helyrejött". Ráadásul az A50-en is átváltja a ZeppLife (illetve ez még MiFit) a rezgő módot normálra, ahogy hívást indítok. Érdemes megnézni a videot.Ezzel a kör bezárult, nincs értelmes megoldás a problémára. Nem tudom lesz-e valaha újra Xiaomi termékem, amihez szoftver is szükséges... jódarabig nem hiszem.
-
DrKapocs
őstag
Szeretnénk venni egy másik A52s-t, tudnátok segíteni SES kuponnal? Vagy abban, hogy hol találom az "e havit".
-
DrKapocs
őstag
válasz
Sztyepadzso #6628 üzenetére
Régen használtam, még akkor, amikor Miband 2-es karkötőm volt. Nem láttam értelmét, el is adtam. A 6-ost is csak az NFC-s fizetés miatt vettem, arra jó és kényelmes. Másra nem való, legalábbis számomra.
Egyébként a Mi Fitness is átváltja a készüléket rezgőről normálra. Töröltem a francba az egészet az A52s-ről és felraktam az A50-re. Elegem lett belőle.
-
DrKapocs
őstag
válasz
DrKapocs #6610 üzenetére
A Zepp Life hiba egy nap után - megmagyarázhatatlanul - visszatért vagyis a reinstall és update nem segített. Egy rakás bughalmaz, ahogyan látom a Redditen másnak is van ilyen gondja, nem csak nekem. Az sajnos nem tűnik járható útnak, hogy megvonom a Zepp Life hozzáférését a telefonhoz. Az nem lenne gond, hogy a hívásokat nem jelzi a Miband 6 NFC, de valószínűleg nem fog működni az NFC-s fizetés sem a karkötővel (szerintem nem fogja újratölteni a tokeneket, mert az app bankkárty részébe lépve egyből kéri a hozzáférését a telefonhoz). Ez pedig már gond, mert a karkötőm kizárólag csak az NFC-s fizetés miatt van, semmi másra nem használom.
Gyártottam egy makrót: ha csatlakozik a telefon a céges wifire, akkor a hívás bontása után átvált a készülék rezgőre. És mi történik: a telefon rezgőn van - indítok egy hívást, azonnal átváltja a Zepp a készüléket normál hangmódra - bontom a hívást - jön a makró, átteszi rezgőre - újra jön a Zepp és visszaállítja a készüléket normál hangmódra. Szóval durva, egy nagy bughalmaz a Zepp Life, elengedtem. Nem győzhetek vele szemben.
Megoldási ötleteim:
- Feltettem a Mi Fitness appot a Zepp Life helyett. Nem ez az ajánlott a karkötőhöz, de ezzel is megy. Jelenleg ez van fenn, most jónak tűnik, de volt már ez így. Várjunk pár napot...
- Ha ez sem fog jól működni, akkor letörlöm a Mi Fitness appot az A52s-ről. Megszüntetek minden kapcsolatot a készülék és a band között. A Zepp Life appot pedig fel fogom tenni a régi, A50-es készülékemre. Teljesen mindegy melyik telefonon van az app, úgyis csak NFC-s fizetésre kell a band; készülék nélkül is tudok 10 alkalommal fizetni vele. Addig pedig úgyis találkozik az A50-el otthon. Az A50-en pedig úgy kapcsolgatja és változgatja a Zepp a hangmódot, ahogyan csak akarja, úgyis repülő üzemmódban van szinte állandóan (netrádiónak, navigálni, edzős telefonnak használom).Na ezért nem lesz nekem újra Xiaomi telefonom, hiányzik a fenének egy bughalmaz. Elnézést, ha valakit megbántottam az előző mondatommal, nem célja a vita indítása, kizárólag a saját véleményemet tükrözi, rossz tapasztalataim alapján. Egyébként ma fogom kidobni a Xiaomi power bankom egy rossz/használt akku gyűjtő kukába... a Zepp Life bugos, a power bank pedig felpúposodott... na ezért nem kérek én a márkából többet; elég erős hetet zár nálam a Xiaomi.
-
DrKapocs
őstag
válasz
gerner1 #6611 üzenetére
Igyekeztem felnőni Te üzemidő vizsgálataidhoz, de ez ahhoz képest még kezdő szint.
Van az az állapot, amikor már csak azért is megpróbálod megoldani, hát' nehogy kifogjon már rajtam... na ilyenbe kerültem. "Idegállapotba jöttem Móóuunika".
Nem akartam hinni a szememnek, mikor megláttam a Zepp Life-ot a listában. Azt hittem először, hogy ez valami tévedés lesz, annak elméletileg semmi köze nem lehet a normál/rezgő mód átállításához.
-
DrKapocs
őstag
A bugos Zepp Life története
Ha nem velem történt volna, én magam is csodálkoznék a történeten és talán még nevetnék is rajta. Régebben panaszkodtam már itt, hogy előfordul-e veletek az, hogy hívás indításakor a telefon rezgő üzemmódból átvált normál üzemmódra. Sokan mondtátok, hogy nálatok ilyen gond nincs. Akkor azt hittem, hogy a gond a Bixby Routines appal vagy a Macrodroid appal van, egész pontosan akkor, amikor a wifivel összhangban a hangmódot kellene átváltania, vagyis akkor van valami gond, amikor a telefon átvált rezgőről normálra üzemmódra vagy fordíva. A Bixbynek tényleg van gondja a wifi vezérléssel, de a hang problémát - mint kiderült - nem ez okozta. Ekkor meguntam az egész játszadozást, töröltem minden rutint, mindenhol és megszűnt a hang átváltási probléma is.A napokban már írtam, újra feltettem a Macrodroidot a wifi vezérlésére, vagyis amikor csatlakozik a készülék a céges wifihez, akkor rezgőre vált. Ha lecsatlakozik róla, akkor normál hangmódra vált. Ez oké, ez működik is. Viszont újra előjött a korábbi gond is, vagyis rezgőről normál módra váltott a készülék, ha hívást indítottam. De nem mindig jött elő a gond, vagyis ez a hiba sem állandó jellegű volt. Tegnap már felb@szta az agyam, hogy mi lehet az oka. Már mindent csináltam, töröltem a Macrodroidot, a Bixby rutinokat, egy csomó engedélyt visszavontam (pl. telefon app rendszer módosítási jogát), de nem oldotta meg a gondot. Jött az ötlet, felteszem a NiceLock modulba a NiceCatch appot. Abban lehet naplóztatni, hogy milyen app módosította a rendszerbeállításokat, mi váltotta át a készüléket normál hangmódról rezgőre, némára, stb. Szóval újra feltettem mindent, beállítottam.
És mikor jön elő a hanggal kapcsolatos hiba: Ha a telefonomhoz csatlakozik a MiBand karkötő, mert ugye nem mindig hordom és kikerülök a céges wifi hatásköréből (ekkor átvált rezgőről normálra) majd visszamegyek oda (normálról újra rezgőre vált) és indítok egy hívást... és bummmmm... a Zepp Life átváltja a rezgő hangmódot normálra, hogy rohadna meg...
Ha visszavonom a Zepp Life telefonhoz való hozzáférését, akkor nem vált át a készülék rezgőről normál hangmódra, viszont így a band nem is jelzi a bejövő hívásokat. Nem tudom mi az oka, de töröltem a Zepp Life appot, feltettem a legfrissebb verziót belőle és most nem csinálja. Köszönöm szépen Xiaomi, újra bizonyítottál, bugban nálam Te vagy a király!
-
DrKapocs
őstag
Igen, köszönöm szépen.
Én ennyit módosítottam az ötleten, mert így a hívás bontása után még látszik az, hogy milyen hosszúságú volt a hívás. -
DrKapocs
őstag
válasz
gerner1 #6594 üzenetére
Én most letöröltem minden Bixby rtuint, ki is kapcsoltam az appot. Bosszantó a megbízhatatlansága. Valahogy ez a wifire le- és felcsatlakozáskor normál és rezgő módra váltás, na ez valahogy nem igazán megy neki. A többi rutinnal nem volt semmi gond, az stabilan megy. Talán ez a legrosszabb eset: Ha jó, öröm; ha rossz, szomorú; de az, ha néha jó, néha nem, talán az a legrosszabb és bosszantóbb.
Feltettem helyette a Macrodroidot, az A50-en is azt használom. Ott több makróm is van, azok jól futnak. Rázásra váltja a rádió csatornákat, stb. Az A52s-en nem éreztem szükségét a Macrodroidnak, de most feltettem arra is. Most jó, majd meglátjuk.@bul07: Esztembe nem jutott volna egy olyan makro, hogy kilépjen a kezdő képernyőre a hívás bontása után. Én is sablonosan léptem a kezdő képernyőre, manuálisan. Nem nagy dolog, de jó ötlet! Csináltam is gyorsan egy ilyen makrót.
-
DrKapocs
őstag
Csináltam a Bixby routines appban egy "clear cache és clear data" tisztíást, illetve letöröltem minden frissítést a bixby routineshez. Így a gyári app van. Most jónak tűnik, de volt ez már így.
Próbáltam az apkmirror-ról leszedni régebbi verziót a routines appból, de nem engedi feltenni.
Ha végképp nem megy, akkor végülis van Macrodroid Pro appom is, de most nincs fenn.
-
DrKapocs
őstag
Én is azt vettem észre, ha több rutin futna egyszerre, akkor benne van a pakliban, hogy nem mind fut le.
Most így vannak:
- A nappal rutin adott időpontban aktiválódik, reggel 6-kor. Bekapcsolja a wifit, a bt-t és az autosync-et. Korábban nem így volt, adott időszakot adtam meg. De talán így, időpontra állítva, gondoltam, hogy lefut majd mind.
- A Bt 8-kor kikapcsol. A sync 19-kor, a wifi 21-kor. Mind adott időpontra állítva.
- A céges wifi rutint töröltem, így most megcsináltam az itthonival. Most sem vette át rezgőre, látszik. Pedig csatlakozik a wifihez. -
DrKapocs
őstag
A Bixby Routinesban beállítottam a következőt: ha a készülék felcsatlakozik a céges wifire, akkor átvált rezgő módra. A problémám az, hogy elég instabil a működése. Van, amikor átvált és van, amikor nem. Az energiagazdálkodás kikapcsolva, a routines zárolva van, háttérbéli futás nem korlátozott, a legutolsó routines frissítés fenn van. Egyszerűen nem tudom mi lehet az instabil működés oka. Használjátok, tapasztaltok hasonlót?
-
DrKapocs
őstag
Ez a világ azért szép, mert nem kell egyetérteni. Ki hogyan szereti, úgy használja. Nekem teljesen jó, ahogyan használod, az én kedvemért a világért se állítsd 120 Hz-re. Az biztos, hogy nagyon másként használjuk a készülékeinket. Én nem vagyok annyira rágyógyulva a telefonomra, hogy egy nap 8 órán keresztül nézzem. Azt nem fogja lájkolni az emberi szem, mindegy mennyi Hz-en fut a kijelző. Nemcsak hosszú távon káros, hanem ilyen mértékű használat már rövid távon is. Az én szemem biztos nem bírna napi 8 óra egérmozit. Szerintem 2 órát sem, de ez az én szemem. Filmezésre nekem ott a tv, munkára pedig a laptop.
-
DrKapocs
őstag
Természetesen nem ismerem a telefon használati szokásaidat. Nekem ez a minél nagyobb SOT érték hajszolás arra emlékeztet, mikor valaki felszerelteti a klímát a lakásba, de nem használja, mert több lesz tőle a villanyszámla. Én - ésszerű keretek között - úgy vagyok vele, hogy a telefon egy használati cikk, ami értem van, az én kényelmemért, az én jólétemért, szórakozásomért. Nem én vagyok a telefonért. Egyszer olvastam egy vicces hasonlatot kb. ilyesmire: Azért nem használni az autód, hogy majd jobb áron tudd eladni, az kb. olyan, mintha azért nem d@gnád meg a barátnőd, hogy majd a következő barátjának jobb legyen.
Én a magam részéről azért vettem 120 Hz-es telefont, hogy jobb legyen a szememnek. Azért vettem egy SD778-as telefont, hogy kellően gyors legyen. Ha leveszem 60 Hz-re, visszaveszem az órajelet, akkor vehettem volna egy A32-t is. Kvázi kidobott pénz volt ezeknek az "extráknak" a megvásárlása. Persze ez csak az én gondolkozásmódom, mindenki azt csinál, amit csak szeretne."8-10 órát utazom busszal a munkám miatt, nem kell powerbankot cipelni magammal": Gondolom, hogy azért nem naponta ingázol 8-10 órát. Párom vett egy kb. 2000 mAh-os powerbankot, kicsi, könnyű. Sokkal jobb, mint a 10000-20000 mAh-os powerbank. Egy powerbanknak nem az a lényege, hogy csutkára töltsd a telefont, hanem kisegítsen szükség esetén. Nincs értelme 20000 mAh-os akkukat cipelni.
"ha olyan helyzetbe kerülök, nem mindegy, hogy mondjuk 10% töltöttséggel 1 óráig tudok még GPS-el navigálni, vagy 20 percig" Kocsiban azért megoldható a töltés.
Na mindegy, mindenki úgy használja a telefonját, ahogy akarja. Peace!
-
DrKapocs
őstag
A tegnapi napon töltőre (gyári töltő + gyári kábel) tettem a telefont, de alig töltött rajta valamit. Nem tudom pontosan, de kb. 20% ment bele 1 óra alatt. Ma is próbálgattam mi lehetett az oka. Volt, amikor a 20%-ról való töltési időre több, mint 3 órát írt ki és egyszer olyan is, amikor 8 óra fölöttit. Oké, ezek a sok próbából 1-1 alkalmat jelentettek. Mi lehet ilyenkor a gond? Nem ismeri fel a kábelt, töltőt? Ettől az esettől eltekintve minden rendben van a töltéssel, készülékkel is.
-
DrKapocs
őstag
Mi értelme van annak, hogy kb. 3 naponta jön egy új verzió a gmail appból? De ez igaz az összes többi google appra is. Totálisan semmi. Tapasztalatból mondom, ha évekig nem frissíted a google appjait, akkor is ugyan úgy használhatók maradnak. Mi újat adott a gmail app a frissítések által az elmúlt 2 hónapban, ami nélkül nem tudsz meglenni?
Egyébként én is jártam úgy, hogy elcsábultam, felraktam egy frissítést. Utána pedig késtek a levelek. Ment is vissza a régi verzió. Van olyan appom, amire a fejlesztő 4 éve nem adott ki update-et, Call meter 3G. De előtte sem igazán. Megírta, hibátlan, megy. Az első okostelefonom óta jól méri a céges flotta keretem. Nem update és bugfix kell, hanem jól kellene megírni egy appot.
-
DrKapocs
őstag
Gmail ügyben egy ötlet:
Nekem a céges leveimet is "leszippantja" a gmail, hibátlanul. Voltak korábban gondjaim vele, ami - tapasztalaim szerint - az app adott verziójának a hibája volt. Esetenként ez hosszabb ideig is fennállt. Ezért, ha van egy számomra hibátlan verzió, akkor nem frissítem, amíg nem muszáj. Nálam ki van kapcsolva az auto update a play áruházban és az összes energiatakarékossági lehetőség is. Háttérfolyamatok is engedélyezve vannak. De ez ugye alap.Egy dolog biztos, nálam a 2022.04.17.446322006. -os verzió hiba nélkül teszi a dolgát. Én rákeresnék erre pl. az apkmirroron.
-
DrKapocs
őstag
válasz
30z.Samu #5787 üzenetére
Nekem ezzel a Blitzwolf töltővel van rossz viszonyban az A52s. Vagy egyáltalán nem vagy nagyon-nagyon lassan töltené fel. Érdekes, mert egyetlen más eszközömnek sincs baja ezzel a töltővel, még az A50-nek sem. Valami kompatibilitási gond lehet?
-
DrKapocs
őstag
Biztos buta kérdés, de biztos, ami biztos...
PD töltővel tölthető az a52s? Persze kell egy Type-c Type-c kábel, de nem lesz semmi baja? -
DrKapocs
őstag
válasz
Sztyepadzso #5402 üzenetére
Telefont dashcamként? Miért jó egy >120 eFt-os telefont égetni a szélvédő mögött egy Aliról rendelt tizenezres dashcam, célszerszám helyett? Ráadásul minden indulásnál macera lehet felrakni a szélvédőhöz, illetve a loop recording is nagyon jót tehet a telefonnak.
Én az Aliról kb. 12-ért rendeltem pár éve kínai belpiacos Xiaomi dashcam-et. Az app angol nyelű, így totál mindegy a kamera nyelve. Le sem cseréltem róla a firmwaret.
-
DrKapocs
őstag
Plusz biztonságot ad. Én pl. telefonról nézem, intézem a pénzügyeimet, befektetéseimet. Nem óriási összeg, de fájna elveszíteni. Jó megoldás lenne, ha mondjuk a Mobilkincstár/Simple/Banki appokat így is tudnám védeni. A telefont védi az ujjlenyomat/arc, de ha valaki kifigyeli a feloldási kódot, akkor ezen át tud jutni. És lenne egy plusz kód az app megnyitásához, amit nyilván véd a saját password is. Az úgy nem túl biztonságos, ha a telefon feloldható arccal, illetve az app is oldható így. Egy fotóval felold bármit az illetéktelen hozzáférő.
Szóval, plusz védelem. De legalább lenne ilyen opció: Ha akarod, használod, ha nem, akkor nem.
-
DrKapocs
őstag
Ez a feature nekem is hiányzik. Tudom, hogy van a biztonságos mappa, használom is, de nincs kedvem mindent oda pakolászni. Persze vannak "app lock"-típusú appok, azonban ezek nem rendszer szintű megoldások. Korábban próbáltam többet is, elég gyengén működtek az általam próbáltak. De, ha van tuti tipp ilyen appra, szívesen veszem, az sem gond, ha fizetős. Az általam próbáltak jellemzően nem zártak jól, egy rövid ideig mutatták az appot, csak utána jött be a zárképernyő, stb.
Szóval, jó lenne erre egy rendszer szintű lehetőség, ahogyan a Xiaomiban ez már kb. 10 éve is volt.
-
DrKapocs
őstag
Ne haragudj, de szerintem is offtopic és unalmas ez a névjegy törlés probléma. Egyértelműen nem telefonon probléma, ha nem lenne kismillió, mindenféle fiók rajta (vagy ha van, akkor pedig jól be lenne állítva) összevissza, akkor nem lenne ez a gond. Semmi gond nincs a csoportokkal, számtalan csoport és cég van rögzítve nálam, cégek és beosztások megjelölésével, képekkel, külön munkatársi csoporttal, van, amiben csak e-mail címek vannak; és minden flottul működik, nincs semmi duplum. 2 telefonon és 2 laptopon szinkronizálódnak a névjegyeim, hibátlanul évek óta. Igaz, nincs fenn kismillió google fiók, hanem csak egy. Emellett nem adok mindenféle jött-ment appnak hozzáférést a névjegyekhez és nem engedem nekik a szinkront. Anélkül is jól működnek.
-
DrKapocs
őstag
Tutira nincs rendben a felhőben a névjegyzéked, de ezt már többen, többször is elmondtuk. Ez a végtelenségig fog így menni, ameddig rendbe nem teszed. Eleve látszik, hogy egy adott névjegy 3 különböző tárhelyen is ott van. Minek??? Először egyet tegyél rendbe, a többiről törölj mindent. Nálam anno a MiCloud és Google Cloud "akadt össze".
-
-
DrKapocs
őstag
Tudja valaki esetleg, hogy az alábbi egész pontosan mit optimalizál?
Beállítások - Akku és eszközkarbantartó - jobb felső 3 pötty - Automatikus folyamat - Auto optimalizálás naponta
-
DrKapocs
őstag
válasz
N€T0X|N #4895 üzenetére
Ha neked így jó, nekem is jó. Ha gépről szeretnéd tölteni, hát tedd azt. Tényleg nem értem, hogy ez miért jó, de legyen... illetve, ha tudod a tutit és senki javaslata nem érdekel, akkor miért firtatod?
Ettől már csak egy jobb megoldás jutott eszembe. Régen voltak olyan szivargyújtó töltők, amik csak 5V 0,5A-t tudtak. Pennyben talán még most is van. Namármost, ha veszel egy hálózati szivargyújtó adaptert, akkor még a gépet sem kell járatni. Ez lesz csak az igazán kíméletes töltés.
De Alin biztos van olyan töltő is, ami csak 0,1A-es. Azzal egy örökkévalóságig lesz új állapotú az akku.
#4887 @Aryes: Ez egy régi történet, egy olyan Xiaomi telefonnal, ami csak 5V és max 1A-t tudott. Emlékeim szerint az töltő által adott amper volt sok, de ebben nem vagyok biztos. De nem vagyok nagy villanyász. Az biztos, a töltővel 2 akku főtt fel.
-
DrKapocs
őstag
válasz
N€T0X|N #4881 üzenetére
A PC USB portja tipikusan 5V 0,5A. Ez maximum 2,5W. Nincs értelme 2,5W-al tölteni a telefont. Meddig tart a töltés??? Kora este felteszed és reggel leveszed a töltőről és reggelig megy emiatt a géped? Ennek semmi értelme, a laptop, PC többet fogyaszt, mint a gyári töltő. Ráadásul a géped is használódik, egy laptop, PC pedig minimum 2-szer drágább, mint az A52s.
Ráadásul a gyári töltővel sem tölt folyamatosan 15-20 W-al. De ezt már sokszor leírták. Javaslom, hogy vegyél egy USB-s ampermeter-t, alig egy-két ezer forint. Jó szolgálatot tehet, sok hasznos infoval szolgál a töltés menetéről. Én anno ezzel mérten be, hogy a Xiaomi autós töltőm túl sok ampert ad a készülékeimnek. Ment is a kukába, pedig olyan szép, fém töltő volt.
-
DrKapocs
őstag
Sok-sok hozzászólással ezelőtt jeleztem, hogy nem jó semmire sem az AccuBattery. Nekem Pro lenne, de nincs feltéve egyik telefonomra sem. Nincs értelme, össze-vissza mér. Régen jó volt, főleg úgy, ha ADB-vel megadtad neki a "pluszt". Utánajártam, tényleg sok időt szántam rá; amíg a developer nem méltóztatik rendbe szedni, addig egy kalap...
Akkukímélés téma: Én nagyon figyelek a telefonra, de azt hiszem, hogy páran itt túlzásba viszik. Már-már a lelkét is ápoljátok annak az akkunak. Azért mégiscsak a telefon van értünk... Csak emlékeztőül: a Xiaomi 80-120 W-al tolja a kakaót az akkuba. Szerintem ne izguljunk, hogy 10-15-20 W-al töltünk. Tudják ott Samsungék, hogy mit bír az akku. Ha azt mondják bírja, hát én hiszek nekik.
-
DrKapocs
őstag
Egyébként próbáltál valamit tenni az ügy érdekében, hogy változzon a helyzet? Pl. én is javasoltam, hogy gépről tedd rendbe a google contact felületén a dolgokat. Ha csak újra és újra visszaállítod mondjuk egy vcf fájlból a dolgokat, azzal a problémát nem oldod meg. Egy újabb szinkron alkalmával újra a már sokszor előfordult jelenséget reprodukálod újra. Szóval, amíg rendbe nem rakod a felhőben a dolgokat, addig mindig ez lesz.
Nekem anno a Xiaomi tárhely miatt összekeveredett minden névjegyem, minden névjegyem 3-szor volt a telefonkönyvben, valamint a nekem valaha email írók is leszinkronizálódtak. Kb. 6000 névjegyem volt... egyszer rászántam az időt és rendbeszedtem. Nem 10 perc volt... de megérte, mert az autosync mindig összekavarta a dolgokat, nem tudtam használni. Mióta rendbeszedtem, nem volt soha gond.
-
DrKapocs
őstag
Felkerült a készülékről a gsmarena oldalára a long-term review. Pár ponttal nem igazán értek egyet, de tény, nincs összehasonlítási alapom flagship téren. Kicsit szigorúnak érzem az írást néhány területen. Én nem érzek "smoothness" téren gondot, bár én kikapcsolt animációkkal használom. De többen írják, hogy ez a 4.1-es frissítéssel eltűnt. Az 5 pedig állítólag gyorsabb animációkat fog hozni. Nekem a lassabb töltés sem olyan nagy probléma, ahogyan a műanyag ház sem. A vibramotoros dolgot pedig nem is értem. Az üzemidő pedig alulértékelt benne, nálam simán többet tud. Itt található az írás.
-
DrKapocs
őstag
válasz
pinnacle #4657 üzenetére
Csak áttételesen kapcsolódik ide... Clipt appot ismeritek? Egyfajta virtuális vágólap a különböző eszközök között. Egy-egy képet, állományt is ezzel szoktam küldeni, mert így nem kell egy időben ugyanazon hálózaton lennem a különböző eszközökkel. Pl: otthonról, telefontoról elküldöm a docot a Clipt-be, amit majd másnap nyomtatok ki a munkahelyemen laptopról. Így most nem adja át a lehetőségeket, de nekem nagyon bejött.
-
DrKapocs
őstag
válasz
DrKapocs #4623 üzenetére
Feltételezve a legjobbat, miszerint a Speedshop valóban nem tudott arról, hogy a neked eladott töltő hamis, még ők is jól járnának a reklamációddal. Ezzel tudomást szereznek arról, hogy egy beszállítójuk hamis terméket ad el számukra, így megtehetik a szükséges lépéseket.
-
DrKapocs
őstag
válasz
aprokaroka87 #4622 üzenetére
Én azért írnék a Speedshopnak, én nem hagynám rájuk már a munkámból eredően sem. Én egy beadványt is megejtenék, de nem a pár ezer Ft miatt, hanem mások biztonsága miatt. Azért ehhez már kell kis kitartás, de szerintem visszafizeti a Speedshop az árát, így nem kerülne rá sor. Ha van egy csöpp eszük... Jelen esetben nem a 14 napos indoklás nélküli elállás a mérvadó, hanem a fogyasztó megtévesztéséről van szó, hamis márkajelzéssel került a termék forgalomba. Ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy a termék nem veszélyes, vagyoni kárt vagy személyi sérülést is okozhatott volna. Ez pedig már a termékfelelősségi törvény hatálya alá tartozik.
-
DrKapocs
őstag
Állandó jelleggel be van kapcsolva a szinkronizálás a telefonon? Van több telefonod? Olyan nincs, hogy hétköznap minden rendben, hétvégére pedig szublimálnak a névjegyeid. Szerintem valami olyasmi dolog lehet itt, hogy a telefonon módosítod a névjegyeid (ezt pl. akkor teszed, amikor "eltűnik" valami), a szinkronizálás bekapcsolásakor pedig egyszerűen szinkronizálja a meglévőket és újakat a felhőben lévőkkel.
Szerintem az lenne a legegyszerűbb, hogy egyszer, normálisan, nem telefonon keresztül rendbe rakod az egészet; amíg ez nincs meg, addig szerintem folyamatosan ilyen "hibával" fogsz találkozni. Én azzal kezdeném, hogy kikapcsolom a telefon automata szinkronizálását, hogy semmi ne kavarjon be. Az összes létező telefonodon kikapcsolnám. Felmész a contacts.google.com oldalra és ott, gépen szerkeszted az egész listát. Átnézném a felhőben lévő névjegyeket, rendbe raknám őket. Miután a gépen mindent rendbe raktam, azután exportálnám az összeset, így lesz egy backup a rendberakott névjegyekről. Ezután az össes létező telefonodról letörölném a teljes google fiókot, úgy, ahogy van. Bekapcsolnám az automata szinkronizálást és bejelentkeznék a google fiókomba. Így le fogja szinkronizálni a felhőben lévővel. Ha egy készülék megvan, jöhet a követekző...
-
DrKapocs
őstag
válasz
gerner1 #4482 üzenetére
Megnéztem a RAM-használatot, bár soha nem szoktam figyelni. Nálam egy régebbi rom van fenn (CVD1-es végű), de jelenleg is 4,1 GB van használatban. Úgy, hogy nincs FB, Messenger, Insta, Viber, Skype appom. Van viszont egy Telegramom, illetve pár app (gmail, brave, telegram) zárolva van. Úgyhogy szerintem az új romon látott 4,1GB-os ram használat nem kiugró. De én soha nem figyelem; ram kezelési gondjaim soha nem voltak Samsunggal. Szerintem tök felesleges a ram használatot mérni, figyelni, a ram tisztító appokról pedig már nem is beszélve.
@Aryes #4483:
Pont így gondolom én is. Ami jól működik, arra nem kell update. Nagyon jó új feature vagy valami gond kell hozzá, hogy elcsábítson. -
DrKapocs
őstag
válasz
kaliczrob84 #4438 üzenetére
Ez így simán szervíz. A töltés közbeni ghost touch egyáltalán nem normális jelenség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- ASUS routerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest