- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm az infókat.
Gyári telefon appban megtaláltam, viszont a mobilhálózatos opciót nem látom (biztos én vagyok a vakegér)
-
Sziasztok!
A készülék tudja a VoWiFi-t?
Ha igen, hol lehet bekapcsolni?Köszönöm a segítséget.
-
válasz
Zoli bácsi #5429 üzenetére
48 leszek, simán átálltam Xiaomiról és szerintem maradok is Samsung vonalon.
-
Most, hogy mondod a BT nekem indig be van kapcsolva okosarkötő miatt, ráadásul a kocsiban a fejegység is csatlakozik rá.
Mondjuk, most a DS Audio beállításaiban kikapcsoltam, hogy a telefonra is töltse le automatikusan a zenéket (1 GB kolátig) és egyelőre lekopogom, hogy nem melegszik annyira.
Azért volt gyanús a DS AUdio, mert pl. egy sima file-kezelővel zenét hallgatva nem melegedett a telefon. -
Sziasztok!
Normális, hogy sokszor eléggé melegszik a telefon?
Most pl. mobilneten böngészek az autóban (árnyékban állva) és eléggé melegszik a készülék.
Másik szitu: otthon NAS-ról játszik le zenét DS Audio alkalmazáson, wifin keresztül BT fejhallgatót használva a telefon. Ekkor is baromira melegszik. -
válasz
vodrosjozsi #4297 üzenetére
Nem Yetteles vagy véletlenül?
-
Köszi.
Nem hiszem, hogy a bealvás lenne gond, mert rögtön a kapcsolat elején csinálja már cirkuszt...
Szerintem a céges policy a probléma... Az az érdekes, hogy Xiaomival nem volt ilyen gond.
Érdekes még, hogy a céges Outlook is érzékeli, hogy mobilnet, mert figyelmeztet, hogy fizetős adatforgalmi halózaton vagyok. -
válasz
Phoen|x #4116 üzenetére
Köszönöm
#4118 sxxorp: Köszi. Akkor még azt tudom elképzelni, hogy a céges laptop és VPN kavar be. Lehet, hogy kipróbálom a privát laptopommal, azon nincsen mindenféle security policy beállítva
.
A nem hagytad bealudni a telót azt jelenti, hogy nem volt végig lezárva a készülék?
Biztos, hogy a telefon jó, mert feleségem készüléke is ugyanazt produkálja. Mindkettőnknek A52S van és mindkettőnknek ugyanolyan céges laptopja (HP elitebook) és a vállalati környezet is egyezik. -
Sziasztok!
Hotspot-tal lenne problémám. 3-4 szer kell fel-/lecsatlakozni a telefon által létrehozott wifire, mire működik normálisan. A felcsatlakozott eszközön kb. fél percig van net aztán semmi. A kapcsolat nem szakad meg, csak nincs net.
Más is tapasztalt már ilyet? -
válasz
razzorr #3701 üzenetére
Szerintem mindenféleképpen.
Xiaomi Redmi Note 9 Pro-ról váltottam és nagyon nem bántam meg.
Nekem fontos volt a jack aljzat.
A bixby rutinokkal nagyon jól lehet sok dolgot automatizálni, amihez más készüléknél 3rd party alkalmazásra volt szükség.
Kijelző nekem gyönyörű, a rendszer fluid.
Talán egyedüli "csalódás", hogy a WiFi nem MIMO, de gyakorlatilag mindenre elég az a sávszélesség, amit a készülék tud.
A munkahelyemen történő 4G eldobálásokat betudom a Yettel-nek...
Tegnap voltam Kerepes - Cserkeszőlő - Kerepes úrvonalon és egyszer nem volt probléma a hálózattal. Néha még 5G-t is mutatott. -
Amikor kicseng a másik oldalon, akkor két csengés közötti csendben lehet jól hallani. Kb. olyan, mintha egy erősítőt feltekernél input nélkül maxra, és akkor a nem audofil cuccoknál hallható "súgás" a hangszórókból.
Érdekes módon a telefon hangerejét állítva, mintha ez a zúgás hangossága nem változna.
A beszédhanggal nálunk nincs gond. -
Már átmentem volna másik szolgáltatóhoz, mert ahol lakom, ott meg nincs szünetmentes a toronyhoz és, ha áramszünet van a környéken, akkor kb. az udvar végében lehet kínkeservesen telefonálni esetleg.
2022. Budapest agglomeráció...
Jeleztem már nekik, lesz@rják...
Viszont munkahelyi flotta nagyon kedvező, így maradok... -
Jut eszembe... 4G dobálás... Ma voltam bent a munkahelyemen Óbudán. Erre a lokációra panaszkodtam, hogy leváltogat hívás nélkül 2G-re a készülék.
Ma is csinálta, de érdekes módon több helyen is voltam, amióta megvan a telefon és nem tapasztaltam ilyen jelenséget. Szóval valószínűleg itt is a hálózattal van valami és nem a készülékkel.
Cellmapperrel megnéztem és pont a cellahatáron vagyok, valószínűleg ez okozza a jelenséget:MCC / MNC / Region 216 / 1 / 5812
Bands1, 3, 20
First Seen 2017. szept. 5., K
Last Seen 2022. ápr. 16., Szo
Approximate Address 72, Kunigunda útja, Gyógyszergyár utcai lakótelep, Kaszásdűlő, III. kerület, Budapest, III. kerület, Közép-Magyarország, 1037, Magyarország -
Feleségemnek és nekem pár nap különbséggel lett meg a készülék. Különböző helyről, eltérő színekben.
Kipróbáltam, hogy egyik készülékről hívtam a másikat és fordítva. Mindkettőn egyformán hallható a "zaj". Szinte kizártnak tartom, hogy mindkettő egyformán hibás lenne. Én inkább a Yettel hálózatára gyanakszom, mert mindkettőnk előfizetése ott van. -
Sziasztok!
A SOT-ot meg lehet nézni valahol a beállításokban, vagy külső app szükséges hozzá?
-
Sziasztok!
Megosztanám a tapasztalatom Spigen üveg vs noname üveg témában.
Az volt a problémám, hogy polarizált napszemüvegben zöldben úszott a noname üveg felhelyezését követően, állított üzemmódban a kijelző.Vettem Spigen üveget, mert egyszer már jártam hasonlóképpen (szerencsére találtam 2 db-os pakkot alig drágábban, mint az egy darabos, így feleségemnek is jut ilyen üveg
).
Szóval a felhelyezés nagyon egyszerű a kerettel, a széleken sem jön fel, a mellékelt "spatulával" elsimítva tökéletesen illeszkedik. És a lényeg... Sokkal jobban látszódik a polarizált napszemüvegben a kijelző, mint a noname üveggel...
-
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy messenger üzeneteknél, ha nem oldom fel a telefont, akkor 3-4 üzenet után már nem jelez hanggal a készülék.
Ez valami beállítás, vagy bug?Köszönöm a segítséget.
-
Ma egész nap egy másik lokációban voltam, mint a munkahelyem. Bp., Damjanich utca. Itt is volt 4G-ről ledobálás EDGE-re. Mondjuk itt olyan is volt, hogy a telefon 4G-t mutatott szinte fullos térerővel, de egyáltalán nem volt mobilnet. Az volt a szerencse, hogy feleségem készüléke is ott volt (szintén Yettel SIM és A52S 5G készülék) és azon sem ment a mobilnet.
Tényleg ennyire botrányos a Yettel hálózata mostanában, vagy az A52S érzékenyebb rá?
-
Igen, hogy töltés közben csinálja, kikapcsolt kijelzőnél. Vagy valami felett elsiklottam?
Nekem ez ilyen "átmosás"-nak tűnik, mint anno plazma TV-knél (lehet, hogy az OLED-eknél is van most is).Arra gondoltam, hogy amikor éjszaka töltőn van, akkor lenne egy szabály, hogy valamikor kapcsolja be pár percre ezt a képernyővédő funkciót.
Azt már megcsináltam, hogy éjszaka ne működjön az AOD, mert számomra akkor felesleges (elég ha felébredek és érintésre 10 mp-ig megmutatja az időt és az esetleges értesítéseket. Pl. hívtak DND alatt.)
-
Képernyővédő funkciót érdemes használni?
-
válasz
t72killer #2985 üzenetére
Azért nem kapcsolnám be fixre, mert lehet, hogy pont az a +25%-nyi kapacitás hiányzik nap végére
(mondjuk a 2. nap végére...).
Viszont a gyorstöltést szerintem fixen hanyagolni fogom és lehet, hogy inkább egy olyan szabályt készítek, hogy az autóban kapcsolja be az akkumulátorvédelmet. -
Ó bakker, értő olvasásból egyes nekem, leülhetek
.
Megnéztem a képet, annyi, hogy nekem előző nap este 21:00-tő másnap 05:30-ig kellene, mert általában este 10 körül fekszem le aludni (akkor kerül töltőre a telefon) és 6-kor kelek. Ergo a maradék fél órában tölthetné 85% fölötti szinten az akkut.
Köszönöm a segítséget
.
-
válasz
dragon1993 #2978 üzenetére
Köszi.
-
A töltési állapotot ki kellett vennem, mert ha nap közben 85%, vagy afelett teszem töltőre, akkor nem kapcsol be a rutin, mivel 85% felett nem indul el a töltés, tehát nem teljesül a töltési feltétel.
Viszont így meg reggel nem él a töltési védelem.
Ezt még át kell gondolnom... -
Szerintetek gyorstöltést érdemes használni?
Arra gondoltam, hogy készítenék egy olyan bixby rutint, hogy ha az autóban (fejegységre BT-n csatlakozik a telefon) töltőre rakom a telefont, akkor kapcsolja be a gyorstöltést és kapcsolja ki az akkumulátorvédelmet.
Vagy ezzel nagyon gyilkolnám az akkumulátort? -
Azt hogy tudnám beállítani, hogy este 8-tól másnap reggel 5-ig legyen bekapcsolva az akkumulátor védelem, de ha ezen időszakon kívül töltőn van, akkor legyen kikapcsolva az akkumulátorvédelem?
Így állítottam be (fordított logika
) , de nem tudom, hogy azt érem-e el, amit szeretnék:
HA
Időszak: 5:00 - 20:00
Töltési állapot: Töltés
UTÁNA
Akkumulátorvédelem ki
Amikor a rutin befejeződik
Ezeknek a műveleteknek a visszavonása (Akkumulátorvédelem be)Szerk: közben teszteltem, úgy működik, ahogy szeretném (most rátettem töltőre és kikapcsolta az akkumulátorvédelmet. Átírtam a kezdési időt 10:00-ra és nem kapcsolta ki az akkumulátorvédelmet.)
-
válasz
Trooper82 #2933 üzenetére
Köszönöm az infót
.
Más: aki polarizált napszemüveget használ meg tudná nézni, hogy állítva, vagy fektetve látszik jobban a kijelző, ha ilyen napszemüvegen keresztül nézi?
Tettem üvegfóliát a kijelzőre és nem tudom, hogy anélkül is minden zölden látszódna-e polarizált napszemüvegen keresztül állított helyzetben, vagy sem.
Vízszintesen jó, viszont autóban állítva szoktam használni a készüléket és napszemüvegben nem túl jó.
Ha az üveg okozza (elvileg nem okozhatná, de már találkoztam olyan üveggel, ami valahogy megváltoztatta a polarizáció irányát), akkor megpróbálom valami márkásabbra lecserélni, de ha nem, akkor feleslegesen nem szedném fel.Köszönöm
-
válasz
gerner1 #2919 üzenetére
Bocsánat, túl gyorsan olvastam.
Azért érdekes, mert a kollégám Note20 ultrája 1 méterre tőlem fixen 4g+-on van. Nála nincs korlátozva a hálózati frekvenciák a készüléken.
Végül is mindegy, az 5g egyelőre nem izgat, csak szeretném kizárni a készülék problémát.Szerk.: az 5g kikapcsolása után is lement néha edgre.
-
Köszönöm az akkus infókat
.
Más: találkoztatok már olyannal, hogy ad-hoc jelleggel levált 2G-re a készülék?
Két Yetteles kártya van a készülékben. Az 1-es slotban lévő rendszeresen ledobál 4G-ről 2-G-re. A 2-es slotban lévő stabil. Az 1-esen van belapcsolva a mobilnet. A 2-es kártya régebbi, mint az 1-es. -
Köszönöm az akksis válaszokat.
Este szoktam töltőre tenni reggelig. Egy sima 2A-s adapter tölti.
Tudom, hogy nem ez a legjobb módja a töltésnek, de így tudom megoldani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- One mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Könyvajánló
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged