CES 2020: Okostelefon, 4 év garanciával

Feltörekvő gyártó árul egy teljesen egyszerű androidos telefont elfogadható áron, a trükk csupán annyi, hogy erre négy év jótállás jut, és összetörni sem túl drága.

A Teracube tulajdonképpen egy teljesen egyszerű telefont tett le az asztalra: elöl-hátul üvegborítású mobiljukon túl sok részlet nem ragadja meg az ember figyelmét, az előlapon 6,2 hüvelykes Full HD kijelző látható IPS technológiával és egy széles noccsal, hátul pedig egy dupla kamera figyel, noha ebből csak a 12 megapixeles érzékelőt használja a képalkotásra, az 5 megapixeles segéd csupán mélységadatokkal segíti a végeredményt.

[+]

Van benne egy MediaTek Helio P60 a szokásos, 2 GHz-es Cortex-A73 processzorral és Mali-G72 MP3 grafikai egységgel, önmagában még ez sem túl izgalmas, hiszen egy ZTE Blade 20 ugyanezt belépőszinten is nyújtja. A 6/128 GB-os memóriacsomag máris jobb hír, ahogy örülhetünk a 3,5 milliméteres jack csatlakozó meglétének, a gigabites Wi-Finek és az NFC-nek is, viszont az igazi trükk mégsem ebben, hanem a garanciális rendszerben keresendő.


[+]

A cég a mobil 349 dolláros áráért a szokásosnál jóval komolyabb garanciális rendszert ajánl: 4 év az általános jótállás, de csak az első 3 évben ígérnek biztonsági és rendszerverzió-frissítést. Kissé furcsa, hogy egyelőre még csak egy teljesen gyári Android 9-cel tudták megmutatni a mobilt, a lassan féléves Android 10-et pedig tavaszra ígérik. Ha bármilyen kár éri a mobilt (összetörik a kijelző, átmegy rajta egy autó, beázik, elreped a hátlapi üveg, stb) 39 dollárért cserélik az egész telefont a jótállás 4 éve alatt, noha a honlapon ezt a konkrét számot nem írják le, csak annyi olvasható, hogy reasonable fee. Az Indiegogón egyelőre 155 386 dollárt kalapozott össze 781 támogatótól a projekt, noha így csak 249 dollár a telefon ára, ami az ismert specifikációért máris kevésbé tűnik irreálisnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés