Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Meizu80 #5102 üzenetére
A Realme a BBK csoport tagja, az Oppo, Vivo, OnePlus mellett. Na, ezekkel szoftveresen nem szokott gond lenni. Gondolom- mivel az OP is elég drága lett, kellett egy olcsóbb brandet csinàlni. Annyi, hogy a középkategóriában is vannak telefonjaik, és elég jó ár árték arányúak ezek a telefonok.
Írtam is, hogy nagyon tetszik az OneUi! Nagyon eltalált, nagyon testreszabható, rengeteget nyújtó felület. Nem akarlak meggyőzni, hogy mellé lőttél a Samsunggal, mert nem lőttél mellé! Mint ahogyan én sem lőttem mellé vele természetesen. Meg is lesz 2-3 évig ! Ha nem tovább...
-
válasz
Meizu80 #5062 üzenetére
Bár ízlés kérdése, de sokkal jobban néz ki a felület sötét móddal és még az akkumulátorra is jótékony hatása van.
Az adaptív fényerőről pedig már többször kiderült, hogy komolyan fogyaszt, itt ezen a fórumon is volt róla szó. Én nem használom. Viszont használok BT-t, Wifit, 4g-t, szinkronizálást, Volte-t, Vowifit, GPS-t. Szóval nem azt mondom, hogy kapcsoljon ki mindent, csak észszerű választ akartam adni, ami logikus.
Csak félreértettem... -
MadMancs
veterán
-
perge666
veterán
-
válasz
Meizu80 #4748 üzenetére
Nálam az utóbbi 3 hétben fordul elő. Kb.
Állásában merül 8 óra alatt több, mint 15%-ot. Csak úgy. Ha mindent kikapcsolok, csak a kártyák aktívak benne, akkor is, ha bekapcsolva hagyom a wifit, bluetooth-ot, gps-t, akkor is. Ha repülő módba teszem, akkor viszont semmit nem merül. 100%-ról 8 óra múlva is 100%.
De egyébként meg, ha használom semmi különös, sőt még majdnem úgy kevésbé merül, pedig minden be van kapcsolva, 4g (2 kártyán), wifi, bluetooth, gps, szinkronizálás. Érdekes, már hetek óta keresem a választ miért csinálja, egyelőre ennyit tudtam kihámozni.Az biztos, hogy nem beragadás okozza. Nem app meríti, hanem a mobilhálózathoz van köze.
-
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Meizu80 #4583 üzenetére
Pont így vagyok vele én is. A kamera csepp nekem tetszik, a kameralyuk nem. A hátulja- kamera elrendezése szebb szerintem mint az A51- é. Remélem én is, hogy 2-3 évet kibír még a telefon. Nem akarok- és nem is fogok minden évben egy százast vagy még többet kiadni egy új telefonra.
-
MadMancs
veterán
válasz
Meizu80 #4583 üzenetére
Pontosan én is így vagyok vele
@Kugli:
Jogos. Régen így voltam, évente ( vagy sűrűbben) cserélgettem a telefonjaimat általában flagship kategóriából. Aztán mikor megvettem P20 Lite ot akkor jöttem rá hogy minek? Hiszen amire én használom arra tökéletesen megfelel. Mai napig azt használnám (megvan még), ha nem lenne pókhálósra törve az üveg ( 3 napot nem volt rajt fólia hát pont akkor esett pofára). Így használtam fél évig még, de gyakorlatilag a rajta lévő üvegfólia tartja egyben a darabokat, illetve kezd sárgulni a repedések mentén szóval sokáig már nem húzná. Mikor ezt vettem végignyomkodtam a teljes Samsung és Huawei palettát Media Markt ban, és ez fogott meg a legjobban. Nem bántam meg. Egyedül ami fura hogy heti 1 újraindítást igényel mert akkor már picit döcög ( P20 nál 2232 óra volt a leghosszabb üzemidő, akadálymentesen, akkor is frissítés miatt volt restart.) Szóval úgy érzem nem fogom lecserélni amíg működik. Garancia miatt az pedig minimum 2 év. -
-
galervin93
addikt
válasz
Meizu80 #4418 üzenetére
Nem rootolt a Meizu, így a "mókolás" részemről kimerül abban, hogy figyelek a cuccra, nincsenek felesleges appok, a tárhelyre is figyelek, felesleges fotók, videók, vicces gifek felhasználás után instant kuka.
Amúgy nincsenek nagy igényeim, most is hibátlanul teszi a dolgát a kis csájna, csak néha elkapja az embert a gépszíj, akkor is kell az új, ha igazából nem is kell annyira.
De azért a jövőre gondolva a plusz RAM, de méginkább a rengeteg tárhely is vonzó.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Meizu80 #4213 üzenetére
"elegem van már abból a szenvedésből, amit a kínai telefonjaimmal végig kellett csinálnom"
Ne is mondd... pár hete a Xiaomi mi2s-em kb. 15 perc után sem volt hajlandó műholdat találni, így gondoltam bevetem a MiFlash-t, újrahúzom a rendszert. Nem nagy ügy, kb. 100-szor csináltam már. Igen, ez az a mókolás, amit már te és én is nagyon meguntunk a kínai telefonokkal, és az itt jelenlévők nagy részének fogalma sincs erről. Szóval, MiFlash-el újratenném a telefont, de... a régi winxp-s gép helyett, ami már nincs meg, egy win10-es laptoppal, virtuális gép alatt win xp. Mert ugye a MiFlash új verziói már nem jók ehhez a régi telefonhoz, romhoz. Flashelés közben a telefon újraindult, aminek hatására egy pillanatra nem a virtuális xp-hez csatlakozott, hanem a win10-hez. Következmény: a régi rendszer már nem volt a telefonon, az új pedig még nem. Gyakorlatilag téglát csináltam a készülékből, úgy, hogy előtte tényleg kb. 100-szor húztam már újra, persze nem az új géppel. Kb. 10 verziónyi MiFlash-t tettem fel, mire egy hajlandó volt win10-en is működni és persze felismerni az mi2s régi romját. Gondolhatod, ment a szentségelés. A gapps újra rakásának kálváriáját már le sem írom, az ehhez képest semmi.Szóval én nagyon értem miről írsz, a kijelzőre én magam is nap, mint nap rácsodálkozok. A sok fórumtársnak, aki semmiség miatt nyafog itt az A50 kapcsán, tényleg ajánlanék figyelmébe egy ilyen Xiaomi-féle kálvária végigjátszását. Egyből megváltozna a hozzáállás az A50-hez szerintem.
-
bmt50
senior tag
válasz
Meizu80 #4032 üzenetére
17 éve vagyok előfizető a Telenornál, jelenleg 5 előfizetésem van náluk. A lányomnak akartam A40-et venni karácsonyra náluk.
58-at mondtak, én meg gondoltam magamban, hogy elmentek a.....
Facebook-on árult valaki A40-et 45-ért. Nullperces, bontatlan, telenor garanciapapíros. Az ő csomagjával ingyen kihozhatta. 2 napra rá vettem meg tőle, én bontottam ki a dobozt.3 hetes A50-et is láttam, 58-ért. Doboz, tartozékok, garanciapapír...
Kicsit elgondolkodtam, hogy a májusban 95-ért vett A50-nel csak annyit nyertem, hogy kötöttem rá biztosítást. -
zojjektum
senior tag
-
nyitom
aktív tag
válasz
Meizu80 #3523 üzenetére
Nekem az első pillanattól eldobálta a símet random módon. Mivel droidok telefonom, egy használt de jó j5 öt leszámítva, nem volt, ezért eleinte arra gondoltam,hogy én csinálok rosszul valamit, és mivel már minden ötletből kifogytam, jó 2 hónap után bevittem a szervízbe. Azóta is jó és szerethető a telefonom.
-
bmt50
senior tag
válasz
Meizu80 #3514 üzenetére
A kamera felső menüsorában állítsd át az arányt 3:4 -re. Ekkor 12 megapixelen fényképez, és működik a pixel binning (több szenzorpixel adatából csinál egyet).
Sajnos ma nagy divat körömhegynyi szenzorokból 25-48megapixelt kihozni. Maximális felbontásban ezek a szenzorok zajos képeket adnak, mert a pixelméret rendkívül kicsi (0.8-0.9mikrométer), és túl közel vannak egymáshoz.
Meg lehet nézni, hogy pl. egy S7 edge kamerája hiába "csak" 12MP-es, a pixelméret 1.4mikrométer. -
mcs
veterán
válasz
Meizu80 #3490 üzenetére
Egy valamire való hangzású, és az átlagtól könnyebben hajtható hi-fi fejessel lazán boldogul a benne lévő DAC, nálam legalábbis a Sony MDR-1AM2vel kifogástalanul szól, de van egy JBL Endurance Run kisfülesem is, és az se kottyan meg neki. Ha esetleg kicsivel több hangzásteret szeretnél, akkor a Dolby Atmos is szépen teszi a dolgát. Az előző A5 2017el zavarosabban szólt minden fejesem és fülesem, hiába kapcsoltam be azon is a hangfelbontás növelését.
-
mcs
veterán
válasz
Meizu80 #3486 üzenetére
Milyen fülest használsz?
Én a Samsungokat egyrészt a super amoled, másrészt az UI stílusa és átfedési animációi miatt szerettem mindig is. A Samsung mindig is sokat adott az UI megjelenésére, ami a többi gyártóra sajnos nem igazán jellemző, ezért én más gyártó készülékeit nem tudom olyan élvezettel használni. Számomra egy Huawei vagy Xiaomi, és főként a vegytiszta droidot használó Nokia és OnePlus sokkal puritánabb, unalmasabb, hiába szívnak kevesebb erőforrást a letisztultságuk miatt.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Meizu80 #3479 üzenetére
Most nekem sem lesz 7-8 óra kijelző idő , de fogyaszt más is , de rendben van az üzemidő így is . Este az aksi 60%- on volt , 4 óra kijező idő mellet . Azóta nem nagyon neteztem , de nálam is dual sim , wifi , internet , bluetooth , stb mindig minden megy . Kipróbáltam az automata fényerőt , de az előbb le is kapcsoltam. 3 éve nem használtam , azt hiszem újabb 3 évig nem használom megint !
Szóval most ez a helyzet : -
DrKapocs
őstag
válasz
Meizu80 #3473 üzenetére
5,5 óránál, szűk 6 óránál nekem sem jön össze több, de szerintem nincs ezzel gond. A Meizud és az én Xiaomim tudott többet, de inkább az volt az extrém jó, nem ez a rossz. Nálam bekapcsolt full szinkronnal, Facebook és Messenger appal (ezek azért éhesek rendesen), AOD bekapcsolva (igaz AOD notify appal, csak akkor kapcsol be, ha értesítés érkezett), duplakoppos ébresztéssel, arc alapú feloldással, dual simmel (elsődleges kártyán 2G kapcsolat, másodlagoson 4G, mivel ezen van adatforgalom), folyamatos wifi kapcsolattal, kevés adatkapcsolattal, felesleges appok kilövésével (de nem a végletekig optimalizálva) 5,5 óra SOT-ot tud. Nincs ezzel baj szerintem, egyébként is új, jobb lesz ez még. Ha pedig nem, akkor is rendben van. Egyébként is, gyorsan tölt. De most komolyan: ott van egy tök jó vas (számomra az) a kezemben, ami (számomra) mindent tud, egy csomó extrával, hát nehogy spártai módon éljek már rajta... azért vettem, hogy kihasználjam, nem?
-
mcs
veterán
-
mcs
veterán
válasz
Meizu80 #3445 üzenetére
Le esett már, hogy mi a ,,gond", ami valójában nem az, mert az alap vezérlőprogram minden telefonon fut azért, hogy külön engedélyezni lehessen a sávban is, amikor szükséged van rá. Mennyiszer töltötted fel a telefon akksiját, és mennyiszer indítottad újra a rendszert?
Facebook és Messenger felé tapogatoznék elsősorban, mert azok olykor-olykor tudnak csodákat művelni. -
pècsimunkás
addikt
válasz
Meizu80 #3431 üzenetére
Az augusztusi nagyobb frissítés óta nincs térerő gondom , pedig én csak 3G- n használom . A WIFI - je , és a Bluetooth is rendben van . Jobb mint előző telefonomon volt . A lakásban , ahol a bt headset recsegett a fülembe , mert éppen töltőn volt a telefon , ennél nincs semmi gond . A WIFI jel is eltünt a lakásban egy ponton , ennél ilyet nem tapasztaltam eddig .
-
DrKapocs
őstag
válasz
Meizu80 #3428 üzenetére
Igen, meg kell majd szokni a gyakoribb töltést. De nem mondanék le például az AOD-ról, az arcalapú feloldásról, stb. Én pár dolgot nagyon nem néztem jó szemmel a Xiaominál: bugok a frissítésekben, ami gyakorlatilag orosz rulett volt, a kezdeti support, ami remek volt, az eltűnt, ahogyan elkezdte ontani magából a cég a telefonokat, folyamatosan mókolni kellett valamit, hogy működjön pl. a google szinkron. Ami a legfájóbb volt, szó szerint, a szememnek, az a kijelző volt. 7 év után váltottam vissza a Samsungra, úgy láttam, hoyg ez az a modell, ami ár-érték viszonylatban relális versenytársa a kis kínainak. Az NFC pedig, amiről azt hittem soha nem használom, olyan lett mint egy falat kenyér, ugyanis tönkrement a bankkártyám.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Meizu80 #3425 üzenetére
A Redmi 4 Primeom is tudott ilyet.
Egy jó rom, snapdragon 625, 4000-es akku, felesleges appok kilőve, szinkron ki, facebook és messenger app nincs, illetve csak lite. Ilyen SOT ebből a telefonból nem fog kijönni, de nem is akarom. Valamit valamiért. Az A50 erősebb vas, tűéles és hatalmas kijelző, nálam ez mindent visz, bekapcsolt szinkron, Facebook és Messenger app is fut, stb, stb. Kb. 6 órás SOT, ami nekem reálisnak tűnik. De nem bánom, nagyon megszerettem már most az A50-et. Egyébként a Prime sem tudott sokkal többet, ha mindent feltettem rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma És semmi, ami nem? Az A50 egy nagyon kiegyensúlyozott szolgáltatáskínálatú telefon, amelyben van egy csomó extra, hord magán három kamerát és általánosságban kifejezetten jól sikerült.
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós kamerák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest