- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
unrealnoise
senior tag
Sziasztok, privárban segítene nekem valaki a vámkezelésben?
Megjött a csomag meg egy dokumentum ("a rendszerben található számla") aztán kurvára nem tudom mit írjak rá.Itt a dokumentum, itt pedig amit ki kell tölteni
Az emailből a lényeg:
"Tisztelt Ugyfelunk!
Szamitogepes rendszerunk elorejelzese szerint az Önök reszere harmadik orszagos import kuldemeny fog erkezni a napokban.
Mellekeljuk a rendszerunkben talalhato szamla masolatat. Kerjuk, hogy a vamkezelesi folyamat felgyorsitasa erdekeben legyenek szivesek minel hamarabb a csatolt vamkezelesi megbizast vissza faxolni, hogy a kuldemeny tenyleges megerkezesekor a csomagot a leheto leggyorsabban vamkezelni tudjuk.Amennyiben a Federal Express Corporation Magyarorszagi Fioktelepe kivanjak megbizni a kuldemeny vamkezelesevel, kerjuk, hogy ertesitonk kezhezveteletol szamitott legrovidebb idon belul faxoljak vissza a mellekelt “Eseti import vamkezelesi megbizas”-t a +36 29 551-974, -975 vagy -977-es faxszamra vagy e-mailben a központi e-mail címünkre legyen szíves eljuttatni: import.bud.hu@mail.fedex.com."
#########
Természetesen a Fedexre szeretném bízni a vámügyintézést, ez esetben hagyjam üresen mondjuk az áfa kulcsokat illető részt, meg az összeget, majd kitöltik ők a számla alapján?
Az A, B és C pontokban sem tudom mit jelöljek.
Bár az A-nál logikus, hogy "A Fedex készfizető kezességével".
A B pontba fingom sincs mit írjak, meg hova
A C pontnál megint érdekes kérdés, oda írjam azt, hogy a "Fedex Express"Tényleg nagyon hálás lennék, és megköszönném a segítséget, talán valaki még tanulna is itt belőle a példámon.
Egyértelmű, hogy a Xiaomi MI 2S van benne, gondolom ezek alapján, hogy az illető "alacsonyabb" számlát állított ki. Légysz valaki help.
Jó lenne ha még ma este tovább tudnám küldeni és a héten megjönne esetleg a telefon.
-
blade zte
őstag
"De most az nézem, a Nexus 4 azonos hardverrel nem sokkal drágább MO-n véve sem."
Figyelj, egy halomnyi snapdragon s4-es készülék van, honnan tudjam, hogy te pont a xiaomi m2-re érted, amikor ez egy xiaomi m2S topik?!
Én is pont a te helyzetedben vagyok, én is ezeket nézem. Amúgy az ibuygoun, amit linkeltél, ott hírböl sem ismerik az áfát és vámot. Utánnanéztem xiaomi m2 fórumban, és mindenki ajándékdobozban kapta meg, áfa meg vámmentesen.
Saját véleményem szerint az a feleakkora ár igenis olcsó, de csak a többihez mérve.
Utánna néztél. Én is.
-
Neck
veterán
válasz
blade zte #62 üzenetére
Kb 2 hete ezekkel a telókkal kelek-fekszek, mivel most tervezek telefont venni, te meg idejössz kioktató hangnemben. Igen, a 32gigás MI2S tényleg jobb hardverrel rendelkezik. Amiről én beszéltem, az MI2 viszont betűre ugyanazt tudja. Nyilván nem az MI2S-sel hasonlítottam össze a Nexust.
Nekem is tetszik az MI2S, viszont csak a kínai boltban kifizetett összeg kerül kb annyiba (kicsit többe), mint a Nexus, viszont ha esetleg (teljesen törvényesen) kinyitják a csomagot, akkor vám + ÁFA és 40 ezerrel többe is kerül.
Vagy innen rendelem, és ebben az esetben a 16GB-os MI2-vel van a Nexus egy áron (kicsivel még olcsóbb is), amivel éppen a hardvere is megegyezik.Nagyon off a téma, nem is flamelni jöttem, sőt nagyon is tetszik az MI2S, de azért annyira nem "über" olcsó az a csúcshardver.
A MIUI meg szintén király, viszont a Google referenciatelefonja is az
Na, utánanéztem?
-
blade zte
őstag
Inkább nézz utánna szerintem.
Az is elég lenne, hogy a xiaomi m2s egy snapdragon 600 procis teló, ami alázza az snapdragon s4-et, de erre még rájön az is, hogy a nexus 4-ben lévő s4 proci emellé még csökkentett órajelen is megy. Nem is beszélve arról, hogy a 8 gb-s modell kerül annyiba valószínűleg. Amaz ilyen "póbáld ki az androidot, és vedd meg aztán a rohadt drága telókat"(mert ugye az lg gyártja, aki el akarná passzolni egyéb telóit is), emez meg úgymond full-extrás, telepakolva extra funkciókkal is, mert ugye nem csak stock android, ami azért szintén elérhető, hála a dupla felrakható romnak. A kameráról nem is beszélve. Az ott olyan 8mp, 1080p 30fps? Na ez itt a 32gb-s verzióval( naaz 100ezer körül van), 13mp-es kamerát kap, úgy, hogy eddig is tudta a 8mp-el felvenni az 1080p-t, vagy akár a 90fps-t. Az a nexus olyan középkategória ehhez képest.
-
Neck
veterán
válasz
unrealnoise #58 üzenetére
Processzor, RAM, GPU, kamera.
A MIUIt nem bánom annyiraAz akksival meg teljesen igazad van.
-
unrealnoise
senior tag
Már mihez képest azonos a hardver? nexus 4 jó, de nem egy MIUIs MI-2S. (teljesítményre sem.) nexusban nem cserélhető az akku, nem lehet beletenni egy 3000-es akksit sem. Ez nálam nagy hátrány.
Jómagam már most megrendeltem, ez a 4,3"-os kijelzővel szvsz ki kell húznia két átlagos napot.
-
Moleman
addikt
Az előző munkahelyemen én foglalkoztam a céges telefonok beszerzésével, de nem én választottam ki a készülékeket. Én csak azt láttam, hogy aki Samsungot kért, mindenki sírva hozta vissza, hogy nem lehetne-e cserélni.
A legviccesebb, hogy aki a filléres OT-990-t kérte, teljesen elégedett volt (azóta eltelt bő 1.5 év, most is megbízhatóan futnak). Persze főzött rommal egy fokkal jobb a helyzet, egy Ace-re tettem CM7-et, úgy már legalább nem fagyott le félnaponta.
-
blade zte
őstag
válasz
unrealnoise #52 üzenetére
Egyetértek.
Azért hozzáteszem, nem olya könnyü megszavaztatni egy bizonyos témát/dizájnt egy telefonhoz sok programozóval. Gondolom ott sokszor nagyon egyoldalú a döntés, és nem is lehet akkora beleszólásuk, föleg a milliárdos felettesük elött, aki gondolom az az igazi kapzsi fajta, hogy ki akarja zsigerelni mindenkiböl a pénzt. Vagy valami "müvészt" vesznek fel 100millió forint/óra bérért. Amolyan modern "müvészt".
A xiaomi m2-nél eleve nincs a dizájnnal probléma, mert letöltesz mást, ha kell, oszt csá, vagy a 2 rom közül kockázatmentesen az egyikre raksz egy romot. Ilyen funkció nincs más telefonban garanciával(mégha az csak kínai garancia is).
-
unrealnoise
senior tag
válasz
blade zte #40 üzenetére
Már el is ment a Note 2. Igazából tényleg kuka az egész csúcs andoid készülékek sora.
Mármint használhatóak, de sehol, semmi egyedi, jellegzetes megoldás. TouchWiz? Sense? Ugyanmár...A MIUI valami egészen más, valahogy sokkal több. Bátrabb, merészebb. Stílusosabb.
Nem csak légből beszélek, használtam már galaxy S II-esen, igaz csak a 4.0.3-as droid alatt, a sebesség így nem is volt olyan jó, nah de ez a vas (MI-2S) már nagyon erős, és hát itt már alapból 4.1-el adják a kütyüt.Órási lehetőségek lennének, vannak az androidban, de a Samsung, HTC és a Sony sem használja ki ezt eléggé. A felhasználói felületek unalmasak, a Samsungé gyakran teljesen képtelennek tetszik, lásd pl, hogy a kékes ICS, illetve a kicsit színesebb JB mellé állandóan ott vannak azok a zöld gombok a fenti barban és egyéb helyeken. Egyszerűen bóvli, nem illik oda.
Komolyan mondom, néha úgy érzem, hogy a deviantart-ról egy csomó srác (de akár még én is) sokkal modernebb és egységesebb dizájnt (UI-t) dobna össze, mint amit itt évekig "fejlesztenek".
Persze az UI nem minden, de azért elég sok mindent jelent, hiszen azt használod, azt látod.
Gariztatástól nem félek, nem hinném, hogy komoly gond lenne a kütyüvel. Meg egyébként is, egy galaxy S4 árából majdnem 3 db ilyen készüléket veszek.A Galaxy dizájna meg egyszerűen fos. Komolyan mondom, még a Galaxy II volt talán a legférfiasabb. A többi nőies szappan, semmi más. Mondom ezt úgy, hogy ugye Note 2-esem volt.
a HTC-k tetszenek, de a kidudorodó kamera a hátlap síkjából engem kifejezetten zavarna (sok ilyen készülékük van)... meg hát sajnos roppant drágák.
Sony-nál meg gáz a cserélhetetlen és általában kicsi akku, meg a kijelzőjük is meglehetősen béna. Még a Sony Z-ben is. (Felbontás ide vagy oda...)
Samsungnál zavart még a középső fizikai gomb, mert egyszerűeb lassabbnak és körülményesebbnek tartom, mint az érintős megoldást, nem értem miért eröltetik, amikor haszna tulképp semmi. Hiszen zsebben, ha nem látod a kijelzőt, ígysem úgysem tudsz mit csinálni - legyen az a gomb akár ilyen, akár olyan.
Ebben a kütyüben meg megvan minden ami kell. A formája is tetszik, jól is néz ki, a kütyü hardvere nagyon jó, lehet vele benni (és fogok is) 3000-es akkut... Ennél jobb ajánlat ebben a kategóriában nem nagyon van. Aki erre nem harap rá.., nos az úgy járt!
-
vadkörte
addikt
"Belegondolni sem merek, milyen lehet Samsung tulajként rettegni, hogy melyik percben halálozik el a telefon."
Samsung tulaj vagyok és abszolúte nem rettegek. Van jobb dolgom is.
Ráadásul a Samsungom (lásd. aláírásom) - sose akartam Samsungot, lett... - minden csak nem high-end cucc.
De ez a Xiaomi (vagy egy Find 5)... Ez a dög megdobogtatta a szívem. -
fojuzer
aktív tag
Nos technikailag OK,ára is megfelelö,nem kell csodálkozni,elvégre a világ leg népesebb országa. Magyarországon nehány Diplomat-külügy-vámos /Kinai/ kapcsolat.Senki sem láthat közelröl-kézbevéve sok-sok kinai cuccot,Van müszaki ujság ott lehet rola olvasni.
-
Moleman
addikt
válasz
maximilian4 #45 üzenetére
+1
Több, mint két éve van ZTE-m, ismerőseimnek is, sose volt semmi bajuk. Mellette egy éve van Motorolám, kettő is, mindkettő többször járt szervizben. Pedig a Motorola fényévekkel a Samsung előtt jár minőség tekintetében. Belegondolni sem merek, milyen lehet Samsung tulajként rettegni, hogy melyik percben halálozik el a telefon.
-
maximilian4
addikt
Meg azért azt hozzá tenném hogy egyébként nem is jellemző rájuk a meghibásodás, nem holmi szar telefonok ezek. Nem kell szervízbe hordani mint egy sgs3-at, hogy beéget a kijelző, vagy szétrepedt a keret, vagy hirtelen meghalt.. persze benne van a pakliba mert minden teló beszarhat, akár legyen az epöl, akár samu, vagy xiaomi. A másik meg az ha véletlenül meghibásodna és 5-7 ezerért visszaküldi még úgy is must have a telefon. Hiszen ezzel együtt is jóval olcsóbb mint a hazai konkurencia, még így is ha belekalkulálsz egy javítást.
-
Wajk
addikt
szerinted a gyártók többsége mit csinál? Visszaküldi a gyártónak valahova messze.
Már volt fórumtárs, aki visszaküldte a készüléket (de amúgy talán felesleges volt, mert szoftvert frissítettek csak és meg is javult).Az a lényeg, hogy Nyomkövetéssel, kb 5-7e Ft-ért elküldöd, és aztán onnan pedig visszaküldik. Az újat vagy a rendbe tettet. Olvass utána bátran a kínai mobilok topikban. Kb. ugyan annyi rizikó van benne mintha itthon adnád gariba és ott elcsesznek valamit, vagy elkeverik vagy... erről is találsz olvasnivalót. Szóval minden az itthoni gar.
Vagy olyan véleményen is lehetsz, hogy megveszed. Ha mégis beadja a kulcsot akkor elfogadod és veszel egy 5e Ft-os telót és azt használod elfogadva hogy az élet most ilyen fordulatot vett
nem szabad stresszelni...
-
MurdR
veterán
Régebben én is gondolkodtam ennek a vételén, de félek a kínai garitól, az az igazság.
Pedig ütős darab ez is -
szebev
senior tag
válasz
unrealnoise #39 üzenetére
En is vennek egy ilyet, de megvarom mit tud majd az mi-3 .
-
Ed3r_X_
nagyúr
Nem csodálom, nagyon jó kis telefon.
-
blade zte
őstag
válasz
unrealnoise #39 üzenetére
Te aztán nagyon kedvelheted ha egy note 2 megy a vaterára máris.
Más telefonnál ehhez képest nekem sokkal több problémám lenne (garancia-huszárok kíméljenek). Xperia z tele van csalódásokkal(és drága), a galaxy s4 az drága, meg unalmas a kinézete, ahogy a HTC Onenak is elég nagy az ára, a hangszórója meg úgy semmi a méretéhez viszonyítva (oppo find 5-nek is epic, pedig nincs beharangozva).
-
unrealnoise
senior tag
válasz
blade zte #38 üzenetére
Pfú, ez a MI-2S nagyon durva, nekem Note 2-esem volt, most adom el, aztán rendelek egy ilyet.
Nem csoda, hogy így fogy. csinos OS, csinos teló, és brutális hardver, és még nagyobb gyári akkut is lehet bele venni...a MIUI pedig gyönyörű és testreszabható, olyan szinten, hogy szégyen, hogy ezt senki nem lépte eddig meg.
Egyszerűen a MIUI kihasználja az android nyíltságát, a többi nagy gyártó meg név sajnos nem.Igazából nincs ok, amiért nem érné meg ezt megvenni.
-
blade zte
őstag
Na a xiaomi szerintem a leg-költséghatékonyabb vállalat a világon a telefongyártók között. Mindent amit gyártanak, azt viszik is. Kicsi eséllyel nem kapkodják el, úgyhogy szerintem a legbeszámíthatóbb a bevétele is annak ellenére, hogy kissebb.
Szerintem a xiaomi m2s a legeslegjobban megválasztott specifikációval, és árral rendelkezik a mostani telefonok közül. A felbontása ekkora képernyön alázza a konkurenciát, mármint a hasonló képernyö-méretüeket, de véleményem szerint ez már pont az a ppi méret, aminél az ember nem lát pixeleket. Ahogy nézem, a xiaomi egy újabb telefon, amire tömkelegével érkeznek a kiegészítök/hátlapok. És az, hogy közvetlenül a xiaomi az miui-t is készíti, szinte saját OS-e van, annyira optimalizált.
-
batai15
félisten
abszolúte nem lepődöm meg ezen. Jó cucc!
-
-
zdanee
őstag
Kár, hogy gyakorlatilag kisebb az esélye, hogy meg tudd ezt venni, mint egy lottóötösnek... De csak lesz majd nekem is
-
Weeman1
veterán
Ami jó,azt viszik is.
És még nagyon jó áron is van. -
Prymus X.
tag
Hozzáférhető, megvehető valahogy kis hazánkban?
-
enginev3.0
félisten
Rettentő szép telefon
Ráadásul miui nem fogja cserben hagyni szoftverileg sem a vevőket
Tehát Best buy -
Finoman fogalmazva is van aki szerintem ebből nagy tételben vásárol
és továbbadja , egy kis biznisz...
-
milanmylo
aktív tag
Meddig "nyugszanak még alapokon" ezek a telefonok? Egy egészen pici kreativitást vigyetek már a megfogalmazásba legyetek szívesek. Ha már az ország legnagyobb mobilos portálját üzemeltetitek, akkor azt tegyétek igazi magyarként és használjátok ki anyanyelvünk sokszínűségét, számtalan módon való kifejezhetőségét... Bocsánat, de most először nem tudtam elsiklani felette..
-
petipetya
nagyúr
Nekem egy bajom van ezzel. Szimpatikus a sima 1,5-ös procis változata és rászánnám az időt a kezdeti romolásra is.
Viszont nagyon zavar, hogy hiába nézem meg mennyibe kerül, nem tudom milyen nem várt összeg kerül még rá. Tudom nem nyilvános téma és csúnya dolog kijátszani a vámot, de ha tudom hogy rákerül, akkor annyi erővel már inkább idehaza veszek más telefont.
Viszont ha tudnám, hogy az ára nem lesz több, akkor...
-
-
lmisi
senior tag
Talán már az itteni fórumókon (Sheratan) említette hogy ezek a telefonok inkább csak hírverésre valók. El lehet csípni belőlük Kínán belül, de a gyártóknak eszük ágában sincs túllépni a kis szériákon, főleg nem ilyen árak mellett. Nagy füst semmi láng, lassan évek óta
(A másik hogy ezek az árcímkék amolyan netto-netto árak, nincs benne se áfa, se vám, se szállítás.) -
->Raizen<-
veterán
Nekem 4,3-as modell kellene jöhetne bármikor!
-
Wajk
addikt
válasz
dreamdancer #14 üzenetére
van hozzá 3000mAh extra akku...
Remusz911: azért is csaptam le rá, nekem a 4.3 a max...
-
Remus389
veterán
végre egy 4.3 colos (nem 4.8, meg 5 colos ping pong ütők ), ugyanakkor nagytudasu készülék (modern processorral, kamerával, IPS kijelző kb 340ppi, több mint a retina )
ehhez még hozzajon a kedvező ár, a csinos felület, maga a készülék is csinos
miért ne vinnék mint a cukrot?
remélem olvassa ezt a Samsung és a htc is és 4.3 colos méretben is erositenek majd komolyabban
-
maximilian4
addikt
Büszke xiaomi tulaj vagyok!
-
Wa2x_
veterán
Pazar kis teló.
-
Cyberpunk
félisten
Tetszetős készülék jó áron. Persze Kínán kívűl már nem lenne ilyen jó az ár.
-
Zirowe
nagyúr
Továbbra sincs rendes kép, csak ez a renderelt?
Előlapi kamera továbbra sem látszódik.
-
Wajk
addikt
tudok olvasni, de a 45mp sem hat meg
vedd figyelembe, hogy Kínában van a legtöbb bérvásároló
(kínai webshoppok által megbízott zombik)update: hogy tisztázzuk, nálam is népszerű a teló, nem azzal van gondom, hanem a gyártott mennyiséggel
persze így egy kicsit exkluzívabb a teló én se bánom, hogy nem futok össze az utcán hasonló telóval, csak ez kb olyan, mintha féláron adnék 10x1kg cukrot és aztán hangoztatnám milyen kelendő
mégjobban összefoglalva 10x ennyit is el tudnának passzolni...
-
Neck
veterán
ibuygou-n:
MI-2 16GB: $383.99
MI-2S 16GB: $409.99 (1.5GHz helyett 1.7 GHz processzorral)MI-2 32GB: $419.99
MI-2S 32GB: $455.99 (8MP helyett 13MP-es kamera, plusz 1.5GHz helyett 1.7 GHz)25-35 dollárral drágább, mint az előd. Persze hogy elkapkodták
Szerk.
Wajk:
Igazad van.
Viszont még mindig jobb az a helyzet, hogy nem tudnak annyit gyártani belőle,
amennyi elég lenne, mint az, hogy tudnának gyártani többet csak nem veszi a kutya se
Szerintem ha 2 millió lett volna, percek alatt azt is elkapkodták volna -
Wajk
addikt
már bocs, de Kína lakossága ~1,347,350,000 (2011)
Ráadásul a Xiaomi telefonok után komoly nemzetközi érdeklődés is van.szóval 200 000db hogy finoman fogalmazzak lepkefing
véleményem szerint ez nem a népszerűség bizonyítványa, mégha a telefon természetesen brutál!
-
Remus389
veterán
az olcsó +jó dolgok mindig népszerű kombó
ezen nincs mit csodálkozni
-
rizso
addikt
Viszonylag kompakt méret, erős hardver, jó ár - nincs min csodálkozni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- World of Tanks - MMO
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged