Új hozzászólás Aktív témák
-
Stabi83
senior tag
-
törölt tag
válasz
<Adamsky> #84 üzenetére
Igazából nem érdekel mit basztak el az EMUI-ban, de nem működött sajna sehogy
Akármit kapcsoltam ki-be, tettem kivételek közé, akkor sem ment. Mondjuk ha esetleg nem nyúltak volna egyáltalán a memóriakezeléséhez a vanilla rendszernek, akkor fel sem merül ilyen hiba. De amúgy Xiaomi dettó, ők is teljesen elb...ták a memóriakezelését a rendszernek.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#16820480 #83 üzenetére
Ez valamilyen régi probléma lehet(ett). Én ugyan nem, de a kolléga Strava-t használ, és nincs vele semmi gondja.
Egyébként nem a GPS-t kapcsolta le a rendszer, hanem az alkalmazást "fagyasztotta" le. Ezért történhetett az, hogy ha ébresztette, akkor "ugrott" a pozíció, és a régi és az új pont között húzott egy egyenest.
Ugyanezt tapasztaltam Locus és Orux Maps alatt is. Illetve ezeket elég sokáig (az Oreo két verziójában lett javítva) ki is lőtte a rendszer, ha a felhasználó háttérbe tette az alkalmazást v. kikapcsolta a kijelzőt.
Az viszont tény, hogy agyon van bonyolítva (ill. kicsit hülyén működik) az Emui alatt ez az egész "optimalizáció". Mert van alkalmazás, amit gondolom ismer, ezért rendesen kezel. Aztán van, aminél elég a Battery / Launch alatt felvenni a kivételek közé, de van olyan, aminél az "Ignore battery optimisation"-t is be kell kapcsolni.
Nagyon nem jó ez így, de ki kell ismerni a rendszert, és akkor - tapasztalatom szerint - most nincs olyan alkalmazás, amit ne lehetne így v. úgy rendesen működésre bírni (Oreo utolsó verzióiról és a Pie-ról beszélek) -
válasz
#16820480 #49 üzenetére
Az USB 3 támogatás Oreoval jött, ezért is raktam föl az U11-re. Ég és föld az USB 2-höz képest. Ez egy hasznos újitás volt.
De pl a Nougat kikapcsolhatatlan wifi mac cím változtatása nem az.
Illetvee sokszor a Google appok se a legjobban kitaláltak.
Pl Andoid Autoban nem lehet képernyőn húzással számot váltani, meg most ugye meg is fog szűnni, mert belerakják az asszisztensbe. -
Stabi83
senior tag
válasz
aprokaroka87 #72 üzenetére
???
Nem egy telefonon már a Pie előtt is ott figyelt a gesztusvezérlés... -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
TheBikerider #71 üzenetére
Ha a Google nem rakta volna bele annó a gesture rendszert, akkor vélhetően semelyik gyártó nem tudná belerakni, illetve Launcherek sem tudnák az opciót
-
Szerintem ez jó hír.
Nem ülnek a babérjaikon a fejlesztők, mindig dolgoznak valami új ötleten.Ja várjunk...
Ezt tudja a 20ezer forintos Szarszungom is régóta.(A3)
-
janeszgol
félisten
Meg annyit, hogy a teszteket is szoktak szidni, hogy feluletesek. Egy GSMA vagy NC reszletesebben tesztel? Igen! Cserebe feleannyi-harmadannyi teszt van vagy meg sokkal kevesebb.
Amiert szeretem a MA teszteket, az az, hogy sok telefon megtalalhato itt, es hallgatnak a forumozok velemenyere, mert alakitjak is miattuk a teszteket. Ez nekem tobbet jelent. Ha meg valami aprosag szamszeruen is erdekel, akkor NC. -
janeszgol
félisten
Megvannak meg azok az oldalak, ahol behatobban foglalkoznak pl ezzel is. Ez nem az. Es a forumokon sem ez a tema sajnos. Honapok ota most talaltam az A7 2018 topicban egy erdekes problemat. Az is lehet, hogy csak elmegyek mellette es itt folyik a szakmaisag, mint mult honapban a verejtek.
De termeszetesen aki sertonek talalta a mondandom, attol bocsanatot kerek. -
-
K0vasz
aktív tag
na, pontosan ezért nem értem azokat, akik annyira odavannak a csupasz androidért: egy ideje már csak olyan fícsörök jönnek bele, amik más telókon/launchereken már évek óta megvannak, vagyis az android one valójában egy tök fapados rendszer
-
RaZroX
addikt
Imádom ezeket a hozzászólásokat...
Ha a Google mindenhez úgy állna hozzá, hogy "jaj ezt ne tegyük bele mert 3 gyártó a saját felületén már használja" akkor a stock android rendszer rengeteg mindent nem tudna ami manapság alap elvárás. Márpedig van jó néhány telefon, amiket az alap android felület van.Az osztott képernyős multitasking a tökéletes példa erre, én anno Galaxy S6-on használtam már rég, mire bejelentették, hogy tudni fogja natívan az android. Ennek köszönhetően sokkal több alkalmazás lett mára kompatibilis ezzel az osztott képernyős megjelenítéssel.
-
törölt tag
válasz
gattolino #35 üzenetére
Tudom... Ezért irtam msotanában több xiaomi cikk alá, hogy mennyire szarnak gondolom, hogy állandóan új szériákkal hozakodnak elő...
A miui fórumon állandóan megy mniden frissités alatt a problémázás, hogy ez meg az miért nem kap már andorid frissitést, és ezekkel még inkább csak ez lesz. -
Divinity
őstag
Ez a cikk elég ostoba lett.
A launcher volt az ami támogatta ezt a funkicót. Ez úgy valósul meg, hogy a launcher figyeli a gesztust majd értesíti az állapotsávot, hogy gyere lefele. (Egyszerűsítve)
Ezzel szemben most az történt, hogy bekerült magába a SystemUI-ban egy ilyen hívás (reaktívan) ami megkönnyíti a fejlesztését ennek a featurnek valamint sokkal gördülékenyebbé teszi azt. -
czandor
csendes tag
Kedves cikkíró, kedves Mobilaréna!
Ennyire szakmaiatlan cikket rég láttam. Tudom csak másoltok, de az nem mentesít. Látszik, aki írta a cikket, nem ért a mobiltelefonokhoz, valószínűleg iPhone-t használ.
Nem az android Q tudja ezt, hanem a pixel launcher (google home launcher talán?)
És emiatt csak a home screen-ről működik, ami nincs a cikkben. Legalábbis remélem csak ott működik, mert ha mindenhol, akkor nem fogunk tudni szkrollozni.. 😁
Sokszor láttam már cikket, amiben egy telefon tudását az alapján ítélik meg, hogy a gyári default launcher mit tud. Ez azoknál a telefonoknál lenne helyénvaló, ahol nem lehet lecserélni, például iPhone, EMUI.
Amúgy úgy, ahogy a böngésző választás is kötelező az androidon, kötelezővé tenném iPhone-ra is, és kiterjeszteném a launcher-re is (igen, iPhone-on is), App Store-ra is (igen, androidon és iPhone-on is) és minden olyan napi szinten használt programra, amiről az emberek többsége nem is tudja, hogy az egy egyszerű program, amit a telefon gyártója erőszakol rá a felhasználóra, a választási lehetőséget megakadályozva illetve eltitkolva. -
-
vanye
senior tag
Kezdőképernyő minden telefonon akad - dedikált,hátlapi ujjlenyomatolvasó ellenben már a flagshipeknél sem magától értetődő. (És akkor még nem is beszéltünk az olvasók első generációjáról, amely még a telefon elején kapott helyet; ott aztán semmi értelme a szenzor simítgatásának.)
Szóval ahová nem egyéni igényeket kiszolgáló, mélyebb integrációt igénylő gesztusvezérlés kell, oda egy custom launcher is elég tud lenni.
-
Nem elég. A custom launcher csak a kezdőképernyőn működik, ha bárhol máshol próbálkozol, nem. A Huawei a Honor 8 esetében például megcsinálta, hogy a hátsó ujjlenyomat érzékelőt simogatva bárhol működjön a le-fel. Nem is értem ez az okosgombos dolog miért nem terjedt el, és a Huawei sem használja, csak pár készülékében.
-
Shyciii
veterán
válasz
janeszgol #45 üzenetére
A te felfogásod szerint még mindig az elavult technológiát használná az Android, és csak a GUI-t csinosítgatnák, hogy mindig másképp nézzen ki, mert te csak a látható dolgokat értékeled. Hálistennek a világ nem arra megy, hogy a csicsamicsa a fontos, különben már rég elbutultunk volna...
-
MikeWazowski
veterán
Eddig nem vártam az Android Q-t, de tekintve, hogy ilyen kaliberű fejlesztéseket tartalmaz, már tűkön ülök.
-
törölt tag
Általában elég sok dolog, le van írva részletesen az Android dev portálon. Nem ugyanazt tudják, mint 2-3 éve. Akkor nem volt még normális BT kodek, a USB 3.1 támogatás is mostanában jelent meg érdemben, memóriakezelés, üzemidő optimalizáció, aktivitási statisztikák (ehhez mondjuk van GUI is), értelmes osztott képernyő, PiP, két partíciós rendszerfrissítés, és még lehetne sorolni.
A rendszernek nem kell 6-8 giga, az ahhoz kell, hogy ne zárjon be appokat olyan hamar a rendszer, mint kevesebb memóriával. Erősebb prociról is annyit, hogy manapság simán elég egy középkategóriás is a normális működéshez. Bezzeg a "jól optimalizált" iOS alá minden évben oda kell tenni a rekord számokat gurító legújabb chipet
WQHD meg van, felső kategóriában (lásd: Samsung, Oneplus, Huawei, Sony...).janeszgol: Ez elvileg egy szakmai fórum akar lenni. Szóval aki ide jár, azt feltételezném, hogy érdekli az ilyesmi, és nem csak akkor érzékeli a változást, ha a GUI-ban látható dolgot módosítottak
-
wolfman
veterán
válasz
razorka777 #42 üzenetére
LGnél és Samsungnál közel alap, de minden más gyártó nyomokban alkalmazza csak még a felsőkategóriás telefonjaikban is.
-
janeszgol
félisten
válasz
aprokaroka87 #46 üzenetére
Akkor az alaprendszerhez mennyi kell?
-
janeszgol
félisten
válasz
#16820480 #43 üzenetére
Az, hogy mi van a motorháztető alatt, csak a szakbarbárokat és a programozókat érdekli, mivel ők érintettek. Engem is érdekel, pedig nem vagyok programozó. De attól még igaz az, amit pont közöttünk írt Sinesol. Mindenhez több kell, pedig ugyan azt csináljuk, csak nem ugyanúgy csinálja a rendszer. De ez a felhasználó szemszögéből lényegtelen. Csak sokkal több teljesítményt kíván minden művelet.
-
Sinesol
veterán
válasz
#16820480 #43 üzenetére
Hát, én nem tudom mi változik a motorháztető alatt, viszont pont ugyanazt tudják kb. mint 2-3 éve, közben meg már 6-8Gb kell a röccenésmentes működéshez plusz egyre erősebb procik. . Azt már meg sem jegyzem, hogy közben a WQHD is kiveszett és manapság már csak FullHD pluszt hajtanak a dupla olyan erős rendszerek. Mondjuk bőven jó ez a felbontás is, csak technikai szempontból azert érdekes, hogy egyre több erő kell az azonos/kisebb teljesitményhez. Szal nem tudom mi változik, de lehet jobb lenne ha nem változtatnák.
-
törölt tag
válasz
MrPetya19 #40 üzenetére
Az kizárólag tablet rendszer volt, ráadásul talán csak a Xoom-ra volt elérhető. Nem is értem azóta miért erőltetik tableten a vastag navigációs sávot alul, plusz az állapot sávot felül :U
Amúgy évek óta minden alkalommal el kell játszani ezt, hogy mindenki azt hiszi semmi újítás, aztán csak meg kell nézni a motorháztető alatt mennyi dolog változik. Ha nem ért valaki hozzá, akkor tényleg semmi.
-
wolfman
veterán
Inkább a szem (írisz) figyelést (nem tudom a pontos megnevezését) tegyék alapértelmezettre, hogy amíg nézem a kijelzőt, ne kapcsoljon ki az nekem. A Xiaomi Mix3-amból ez nagyon hiányzik.
-
gattolino
senior tag
válasz
#24556544 #34 üzenetére
Amúgy azt tudod, hogy azért tart olyan sokáig egy egy új főverzio frissítés a gyártóknál, mert rá kell hegeszteni a saját rendszerüket. Apple-nél csak néhány készülék, míg Androidon ez nem olyan egyszerű. Van olyan gyártó akik havonta 3-4 telefont kiadnak. Azért belegondolva ez sok.
Gyártók úgy gondolják, hogy az emberek évente cserélnek új készülékre, ha van új főverzio. Ez csak pszichológia. -
törölt tag
Bizonyára ezek miatt roahdt nagy szükség van a "nagy" új főverziókra meg a jaj mi lesz a neve az új androidnak...
Biztos ezeket nem leeht pikk pakk beleépíteni a pie ba vagy akármelyikbe. Nem. Új verzió kell, hogy megint feje tetejére álljon az egész andorid, mert jön az új főverzió aztán jönnek a nagy fejfájások, hogy ez meg az miért nem kapja meg, ha már az a szar is megkapta stb. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
PowerBuldog #6 üzenetére
+1
A Google-nek más dolga se lenne, csak a főzött ROM-okból kivenni a legkedveltebb finomságokat. Kezdhetnék mondjuk az Xposed, ill. GravityBox integrálásával ...
Ez a hír annyira ciki, hogy én szégyellem miatta magam. Azt hiszem erre mondják, hogy szekunder szégyenérzet.
Ja, azt hiszem e mellé a nagyszerű hír mellé ez is ide tartozik: Android Q kills its default gesture navigation if you install a launcher like Nova(#26) sheratan
" ... miért nem próbálták meg soha alulra tenni Androidban, sokkal inkább kézre állna ott, főleg nagyobb képernyőkön."
Szerintem mikor elkezdték anno tervezni a rendszert, akkor legmerészebb álmaikba sem gondoltak arra, hogy az emberek valaha olyan telefonokra vágynak majd, amiket egy kézzel képtelenség kezelni és lassan kistáska (kanretikül) kell majd a hordozásukhoz. -
Sinesol
veterán
Lol, ez aztán a fejlesztés.
iPhone-ban ez alapbol benne van régóta. ráadásul kényelmesebb is, mivel csak duplapöcc a home-ra. -
Silεncε
őstag
Ezt a MIUI kb két éve tudja már, ha nem több... De nem baj, jobb később mint soha
-
Cathulhu
addikt
Fel nem tudom fogni miért használ bárki gyári launchert. Kell egy a storeról, ki lehet ismerni, aztán soha többet nem kell megtanulni mást. Így könnyebb márkát is váltani.
4.0 előtt ADW, azóta kis kitérővel Nova. Meg se fordult a fejemben a különböző gyártók idétlenebbnél idétlenebb vackaival szívni, és ebbe a Google launchert is beleértve, ami most megkapta ezt a hírértékű featuret... -
Igazán ideje lenne már a(z évek óta fejlesztett) Fuchsia-t nyomni a cégnek.
Ezt én viccnek tartom nem fejlesztésnek.
-
gattolino
senior tag
Már eljutottunk arra a szintre, hogy nincs már érdemi fejlődés. Ez ilyen. Mit akartok? Hologramot szoftveresen?
-
Integrale
veterán
HTC-k évek óta tudják ezt.
-
zsoltip
őstag
Örömteli. Huawei EMUI felületén pl. hiánycikk.
-
Dr. Oid
aktív tag
Ezt nevezem clickbaitnek. Legalább annyira "vártam", mint az új animojikat
-
betyarr
veterán
ez egy bazi nagy fejlesztés!csoda,hogy a híradóba nem teszik bele főműsoridőben
-
janeszgol
félisten
Beszabehugy level végtelen.
-
törölt tag
Az értesítések kezelésében sajnos nem a fejlődést érzékelem, hanem hogy egyre inkább tele van vele a tököm. Lassan eljutok odáig, hogy a nem fogadott hívásokét és az SMS-ekét leszámítva kompletten tiltom az értesítéseket.
Egyébként miért nem lehet alulra rakni az egészet? A Microsoft Launcerben pl. tök jól működik az 5 alulról elérhető ikon + fényerőszabályzás. A koncepciót érdemesnek tartom arra, hogy átvegyék és továbbfejlesszék.
-
PowerBuldog
veterán
Lassan utolérnek olyan alap funkciókat amit custom OS-ek évek óta tudnak. Gratula.
-
kbyte1024
veterán
Hatalmas fjuuuucsörök ezek.... wazze ez most komoly... Ezek a fejlesztések?
-
Dorcsika
junior tag
válasz
Armagedown #1 üzenetére
Így van! A nova már régóta tudja ezt.
-
vanye
senior tag
"(...) ha azt a gyártó betette a saját rendszerébe"
Fogalmazzunk pontosan, ha lehet kérni: ahhoz, hogy a notifikációs panel swipe-down-gesztusra legördüljön, nem magának a rendszernek kell modifikáltnak lennie; elég hozzá egy custom launcher, amely tudja mindezt. -
aelod
veterán
Ez most komoly? Ez fejlesztés? ...
-
Armagedown
őstag
A Nova Launcher is tudja ugyanezt, már nem tudják, hogy mit fejlesszenek rajta, a legutóbbi Android verziókban alig van valami említésre méltó módosítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Éjszakai műszak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest