- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Peter789 #117 üzenetére
Egy Mali alapu cucc sem lenne sokkal jobb. Arra sincs normalis tamogatas. Pl. az Allwinner cuccok tamogatasa is eleg vicces. Pl. a hivatalosan letoltheto forrasokat nem lehet leforditani.
Az igazi valami OMAP vagy egy Tegra lett volna, de azok nem jottek volna ki ennyibol. Bar szerintem sokan a duplajat is megadnak, ha normalisan hasznalhato lenne.
-
válasz
Peter789 #115 üzenetére
Lassan megint oda jutunk vissza, hogy mas chippel jobban jartunk volna.
De ha mindet figyelembe veszunk, akkor en nem vagyok elegedetlen a vassal. Ha csak annyit ertek volna el, hogy beinditjak az olcso dev board kategoriat, mar akkor is sokat koszonhetnenk nekik. De en ugy erzem ennel tobbet tesz le a raspberry csapat.
Kicsit ugy erzem, hogy az angol csapat Sir Clive Marles Sinclair nyomdokaban jar.
-
válasz
Alchemist #103 üzenetére
A legtobb ember szerintme nem akar GPIO-t, de akar egy megfelelo teljesitmenyu mini gepet. Arra talan alkalmasabb, mert CPU-ban alapbol dupla a tejesitmenye, de RAM-ban is jobb.
A raspberry kiritikaval egyetertek, pont ezeket fogalmaztam en is meg. A GPIO meg kevesbe faj, mert egyszeruen lehet multiplikalni a portokat, de az SD teljesen jogos. A halozatot viszont nem lehetett maskent megoldani. Ami jo megoldas lenne, ha egy bovito board-ot lehetne hozza venni, amit a tuskesorra lehetne feldugni. Ehhez a tuskesort kibovitenem egy USB porttal is, igy a boviton lenne USB is.
-
Tisztaban vagyok vele, volt mar a kezemben olyan gep, amit azzal szereltek fel. Rendszer szinten nagysagrendi elteres van a fogyasztasban, de a teljesitmenyben is. A C60-at felhozni a raspberry ellen olyan, mintha tankkal mennenk szantani a foldre. A raspberry-t nem multimedias feladatok ellatasara vagy desktop gepnek terveztek. Ezen a teruleten elverzik, azt hiszem ez egyertelmuen kiderult abbol, amit leirtam.
Nezzuk meg azt is, ahol a David legyozi a Goliatot:
GPIO porttal rendelkezik a C60?
I2C, I2S interface?
Egy kis modell-t par Ah-as akkumlatorarol mennyi ideig mukodik? Elmegy 4 ceruza akurol?
Racsavarozhato egy olcso, ezert kis meretu modell alvazara?
Mennyibe kerul kompletten? Mert ugye kell memoria, hattertar, tap ahhoz is.Szoval a raspberry-t a helyen kel kezelni, de abban, amire terveztek az x86 nem fogja megverni egyhamar.
-
Update uj kernel + xbmc: Nem eri meg a veszodest. A menu gyorsabb, a hang mar alulrol kozeliti az elfogadhatot, de a HD anyagok meg mindig nem mennek.
-
A 4W-ot alulrol nyalogatta, de ebben mar benne volt a tap is. Brazos fogyasztas panel tappal, merevlemezzel: [link]
csendes: Ez eleg olcso, persze ennek ara van. 256MB es a kivezetesek egy SO-DIMM-re hasonlitanak. A memoria kevesbe akadaly, mint a kivezetes. Ahogy irtad erdemesebb tabletben gondolkozni.
Osiris: Viccnek szantam, par eve volt valami hasonlo a neten, de most nem talalom
-
Engem a tamogatas akaszt ki. Ott van pl. a Mali, amit a legtobb cuccban hasznalnak. miert nem lehet osszehegeszteni neki valami ertelmes drivert? Pontosabban van, de eletre lehelni nem trivialis es barmelyik kernellel nem is megy. Ha kiadnak a forrasat, akkor a kozosseg tudna tamogatni es lenne egy elfogadhato driver X-hez.
Az x86 meg egyenlore nem vetelytars, mert a disszipacioja a tobbszorose. Talan majd az uj tabletekbe erkezo passzivan huthato 1GHz koruli AMD es Intel megoldasok mar labdaba tudnak majd rugni.
-
40W koruli idle-ben. Terhelve 60-ig is felugrik. Egyszeruen nem osszevetheto. A grafikon teljesen olvashatatlan lett volna tole, ezert hagytam ki.
UG802 tema: Ez egy korai fecske. Az A10-et en mar nem feszegetnem. Igaz a sebessege cirka a ketszerese, de meg az is keves, raadasul az x driver (mali) nem az igazi. Akkor mar inkabb szeretnek kicsivel tobbert egy Tegra 2 vagy 3, vagy valami ket magos ujabb OMAP alapu rendszert, ami tenyleg hasznalhato.
-
"Mindenkinek ajánlom, aki bütykölni, tanulni, faragni akar. Simán megoldható egy jó kamera és azzal párhuzamosított lézer integrációja, amit a Raspberry vezérel és szúnyogokra vadászik. De egy Lego alapú robotot is simán el lehet vele terelgetni."
Maskent megfogalmazva: hobbira es tanitasra. Tanulasra jo project:
3 fo keszitsen egy raspberri pi-vel vezerelt robotot
A robot mechanikajat adott epitoelemekkeszletbol tervezze meg (pl. lego)
Integralja a raspberry-vel
Oldja meg a tavvezerlest
A robot legyen kepes a kornyezeterol kepet tovabbitaniVegrehajtando feladat:
tavvezerlessel latokoron kivuli (pl szomszed szoba) teruleten adott tragy megtalalasa.
Ezt lehet bonyolitani felautonom/autonom feladatokkal, felismeressel...
-
Koszonom mindenkinek.
Nem rossz a kis malna, csak helyen kell kezelni. torrentre web alapu kezelofelulettel van tobb megoldas is, ami tokeletesen mukodik.
Az XBMC-vel meg kuzdok, sikerult alatolni az uj kernelt es a gyorsitasi funkciokat. Egyelore meg tudom rebootolni, szoval nem sikerult elrontani, de valami egyszerubb megoldast keresek, amit masnak is le merek irni.
-
nemr;g megjelent egy update az oprendszerhez. azonos orajelen akar 10%/ot is jelenthet. Reszeleteket az utolso oldalon az Update utani linken talalhattok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest