- Magisk
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Szerintem is jobb lett volna, ha egy jobb supporttal rendelkezo gyartot valasztanak. Plane, ha kicsit kilincselnek tamogatasert is. (Legyen az akar TI, Freescale, ST Micro, vagy akar az Atmel.) No, nekem valami ilyesmim lesz... nemsokara... de csak sajat okulasra... mondjuk az is oktatasi cel...
-
Peter789
senior tag
androiddal viszont adott lenne minden... nekem úgy rémlik, hogy a raspi alap koncepciója nem az olcsó vezérlőgép megalkotása volt, hanem az olcsó PC-t a szegényeknek - nyilván nem az 1080p a lényeg meg a tökéletes flash futtatás, hanem alap office használat és netezgetés. amikor elkezdték használni ezt a broadcom csippet, akkor még jónak számított, csak túl sokáig tartott a bohóckodás vele és miközben már 1-2 éve elavult a cucc, még mindig nincsenek készen a platformmal úgy ahogy tervezték... választhattak volna valami félkész, már jelentős közösségi támogatással rendelkező platformot amihez gyorsan összedobhattak volna egy olcsó saját vasat és utána koncentrálhattak volna az office használhatóságra
-
Peter789
senior tag
tény hogy fontos szerepük van a haladásban, csak hát szerintem rettenetesen melléfogtak ezzel az átok broadcommal... a jó kapcsolataik ellenére alig jutottak a fejlesztési anyagokhoz és csak szenvedés az egész... érdekes hogy a kínaiak a sok év helyett hónapok alatt képesek komplett platformokat piacra dobni - talán nem a broadcom maradi támogatásával / hátráltatásával dolgoznak?
-
Peter789
senior tag
A halozatot viszont nem lehetett maskent megoldani
szerintem megoldható lett volna, eddig minden soklábú ARM procin láttam valamiféle system bus meg local bus néven emlegetett buszrendszerhez lábakat. az általam használt SOM2416 modulon is egy ide csatlakozó SMSC LAN9221 hálócsipp van, ami szerintem messze nem fogja le úgy a procit mint az USB-s
nem beszélve a kicsit modernebb chipsetekről, amelyekben vagy van alapból 10/100 vagy gigabites LAN, vagy akár 1-2-x PCI express sáv is rendelkezésre áll
-
-
Vladi
nagyúr
Ami okozhatja ezt, az a drm. uvd-t se adják ki pont ezért. Nagy szívás, nem modnom.
De van egy olyan érzésem, hogy kiharcolja mostmár a közösség. Valami megoldsá lesz.Mert ha megnézed, még a htpc-s fórumban is az emberek leaglább 10, de inkább 30%-a linuxban gondolkodik. Mert feltesz egy openelecet és a szoftver része letudva. Ezt csak linuxszal cisnálod meg.
-
csendes
addikt
Annyiért már nem annyira drága Tegra2 1 GB RAM-mal, kis tételben, tehetnél fel linket. Bár használt AC100-zal vagy tablettel együtt lassanként 30 ezer Ft-ért is van, igaz nem 1 GB RAM-mal. Viszont van Tegra3 lap is 529 euróért: [link]. Itt összehasonlították a Tegra 2 T25-t és az OMAP 4 4430-t (Pandaboard) [link], az OMAP 4 valamivel gyorsabb, a Tegra kevesebbet fogyaszt.
-
Vladi
nagyúr
Ó ki bírnánk mi találni, hogy milyen legyen egy jó lapocska.
Kár, hogy a gyártók erre nem mindig vevők. A kettő között: brazos - rpi nem sok minden van. Ami van az horror árú.
Amire én gondolnék:
alacsony fogyasztású cpu, arm 8-9, 2-4 maggal. Kijön olyan max 3-4 wattra.
Hozzá egy penge gpu, 1-2 fontosabb csatoló, pici méret. Olcsó ár. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest