- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dawdle
csendes tag
Sziasztok. Nincs arról valamilyen lista, hogy tulajdonképpen mely játékok támogatják ezt a kártyát . Mármint melyik gémeknél dolgozik tutira a két mag.
-
BMWFan
senior tag
Nem rossz
-
Georg17
tag
Ezt a szöveget a SAPPHIRE oldalán találtam, persze angolul:
"... a HD5970 alapból egy gyors kártya; egy igazán gyors kártya! A SAPPHIRE verziója egyszerűen csak hihetetlenül gyors. Néhányan azt mondanák rá: "overkill"; mások szerint ez az a kártya, amire vártunk. A SAPPHIRE HD 5970 TOXIC 4GB nem válasz a GTX 480-ra. Azon egyszerű oknál fogva, hogy az ATI-nak nem kell semmit válaszolnia arra a kérdésre, hogy kié a leggyorsabb videokártya a világon; ez tény..... A SAPPHIRE HD 5970 TOXIC 4GB több teljesítményt ad, mint amire szükségünk van; több memóriát kínál, mint amire szükségünk van; és többe kerül, mint amennyit mi költeni akarunk rá. Mi mégis szeretünk rajta minden egyes apró kis CHIP-et.... etc."
Tweaktown, EDITOR'S choice awardKhm...., lehet, hogy most kéne 5770-es kártyát vennem, mert később nem olcsóbb, hanem drágább lesz?
-
Georg17
tag
Már nem ez a leggyorsabb kari a világon.
A leggyorsabb ez: SAPPHIRE Toxic HD5970 4GB GDDR5 PCIE
-3200 stream processzor
-160 texturázó egység
-900MHz mag
-1200MHz memória (4.8GHz effektív)
-támogatja a 4x -szeres CrossFire-t (4 ilyen egy deszkán, APÁM!!!!)
-850W-os táp ajánlott
-1200W-os táp ajánlott a CrossFire-höz
-2x150W-os 8 tűs PCI Express tápcsatlakozót kíván (4x150W CrossFire)Nagyjából ennyi a legfontosabb adatokról. Ja és ultra brutálul néz ki. Én amikor megláttam, legalábbis le lettem taglózva.
-
mclaren777
senior tag
Nem gyenge VGA.
-
imibogyo
veterán
Üdv.
Látom, hogy mi a fontos neked, mert ha megnézed, hány ember teszi aláírásba a konfigja adatait...
Ehhez kapcsolódóan csak annyit kérnék, hogy ne általánosítsunk már.
Nekem is ott van, de csak azért mert ha valakiktől segítséget kérsz, akkor 90%, hogy kérik a konfigod leírását az adatlapodat meg lusták megnézni.Nekem konkrétan ezért van kinn a konfigom aláírásban, vagy azért mert mint most el akarom adni.
Na jó nem szóltam...
Üdv.
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #513 üzenetére
Aki irigykedik, az meg is érdemli. Én speciel örülök, hogy más megengedhet magának szupergépet, ha neki az kell, ám legyen, legyen elégedett. Én nem engedhetem meg magamnak, de nem is fogok ezért irigykedni. Persze jó lenne csúcsvassal nyomulni, de ha nem, hát nem. Viszont azt nagyon nem szeretem, ha valaki a pénzével, cuccaival menőzik és lenézi a másikat. Ilyenkor elég csúnya gondolataim vannak és nem titkolom el azokat.
-
-
törölt tag
válasz
Realradical #510 üzenetére
"Csak én látom így, vagy az emberek minél magasabb rangúak lesznek itt annál több az esélyük az öregkori elhülyülés jeleit felmutatni?"
Nemcsak a rang "emelkedése", hanem a konfig teljesítményének, árának növekedése, ill. az pénztárca mérete is fontos tényező az öregkori elhülyülés valószínűségének megállapításához.
-
Realradical
őstag
Bejövök, hogy okosodjak egy csúcsvga-val kapcsolatban erre ez a stalkeres baromság, meg "azéngépemnagyobbmintatijedé" nyálverés...
Csak én látom így, vagy az emberek minél magasabb rangúak lesznek itt annál több az esélyük az öregkori elhülyülés jeleit felmutatni?
-
törölt tag
CLOSE
Corsa1: (#491)itt már a Copy Paste sem működik
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#72042496 #505 üzenetére
Az Ultima IX amúgy nem éppen a botrányos gépigényéről és hibáiról vált híressé?
De. Épp azért ellenpárja az Elitenek.Én csak az sg-s Stalker topikot néztem, ott senkinek nem volt gondja. Ahogy nekem se. Pedig nem konfigon, nem 1 Stalkert játszottam már. Egyszerűen csak karban kell tartani a gépet, ahogy az autót is. Itt Magyarországon viszont mindenki ért a focihoz meg az informatikához (legalábbis azt hiszi magáról), telerakja a gépet minden szarral, defrag, reinstall, dll / registry pucolás meg nuku, de elvárja hogy úgy menjen mint újkorában. Ha kocsival 100-zal rongyolsz át a fekvőrendőrön, útpadkán, akkor csodálkozol hogy leszakad a futómű? Itt se kell. Ha van pozitív példa (márpedig van), akkor nem lehetetlen, csak akarni kell. Nyavajogni persze egyszerűbb, itthon úgyis az a divat (pl. MS, Vista, stb. fikázás) mint rámozdulni.
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #504 üzenetére
Nyilván a hasonló stílusú és látványvilágú játékokat érdemes összevetni, illetve azt megnézni, hogy milyen látvány mellé mekkora erőforrás kell.
Az Ultima IX amúgy nem éppen a botrányos gépigényéről és hibáiról vált híressé?
"Hanem hol? Mivel mindenki másnál teljesen jól fut."
A Stalker már a topic alapján sem nem úgy néz ki, hogy mindenki másnál jól fut, de közben utánakerestem, s netszerte sok rá a panasz. Ez nekem minimum gyanús, még akkor is, ha nálad flottul megy.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#72042496 #503 üzenetére
Nem. Az user error a nyavajgóknak szólt, akik szerint még 5970-en se fut rendesen.
Ha az Elite a viszonyítási alap, akkor gyakorlatileg minden programnak rossz a kódja. De az Elite meg az Ultima9 közt van jópár árnyalat.
ha adott játék nem fut rendesen az addig használt rendszeren, de van több olyan hasonló, amelyik viszont igen, akkor nem a Windowsban, de nem is a felhasználókban lesz a hiba.
Hanem hol? Mivel mindenki másnál teljesen jól fut. -
törölt tag
válasz
Dr. Akula #502 üzenetére
Végig ez volt a fő érved, hogy erős gép kell hozzá és nem lesz hiba - vagy ha mégis, az user error.
Valójában a túlzott gépigény és a játék különböző nyűgjei a legtöbbször azt mutatják, hogy rossz a kód. A konkrét példával kapcsolatban, ha adott játék nem fut rendesen az addig használt rendszeren, de van több olyan hasonló, amelyik viszont igen, akkor nem a Windowsban, de nem is a felhasználókban lesz a hiba.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
supersayayin #499 üzenetére
Ez meg kinek a flémelő alregje? Látom saját néven nem mertél feljönni, nehogy azt bannolják.
-
Dr. Akula
félisten
5970 az átlag? Nem. Akkor meg miről beszélsz? Az "akkor én a 4870 X2-vel nem is vagyok ember" című műsort meg kár erőltetni, ez a te fantáziád, én ilyet nem mondtam.
Szerintem fuss neki a topiknak mégegyszer, mert láthtatóan fogalmad sincs miből indult ki az egész, csak vagdalkozol. A téma még mindig az hogy lehetséges-e rendesen futtatni a Stalkert vagy sem. Lehet. Akkor meg? Vagy neked mindegy mi a téma, csak kötözködhess?
-
kicsit elszabadultak itt a dolgok, nem gondoljátok?
mit látok totál kívülállóként: crysis vs stalker csata... ez még elmegy, van ilyen. De ez az egymás pénztárcájában turkálunk dolog... pff
Egyértelmű h vannak emberek akiknek jobban, van akiknek kevésbé megy a szekér, de ebből nem kell háborút indítani.
Másfelől viszont ez az arcoskodás tényleg csúnya dolog. Van és kész, örülni kell neki nem más orrára kötni h bibibíí neked soha nem lesz ilyen. -
zack
nagyúr
válasz
Dr. Akula #493 üzenetére
Jah..értem.
Akinek nem 5970 van a gépében az átlagember? Szted egy szaros VGA-tól lesz valaki több emberileg? Nagy gondok vannak a fejedben, ha ezt tényleg így gondolod.
Igazából akkor én a 4870 X2-vel nem is vagyok ember, mert az ember ott kezdődik ha megteheti a 150k 5970-et.Megtehetném anyagilag hogy veszek egy 5970-et, volt hogy 100-120k-ért vettem VGA-t (GTX295,4890 CF), de sosem vertem a nyálamat, ahogy te teszed ebben a topikban. Látom, hogy mi a fontos neked, mert ha megnézed, hány ember teszi aláírásba a konfigja adatait... Ebből is tisztán látszik, hogy akkor érzed magad nyeregben, ha a te "f@szod" a legnagyobb minden szinten, és akinek ennél kissebb van, az nem tekinthető embernek.
Senkit nem érdekel az anyagi helyzeted, ellenben ez egy fórum, ahol mindenki géptől függetlenül EMBERNEK számít, és nem a gépe és anyagi helyzete alapján ítéltetik.
Inkább ezt memorizáld, és ne "magas lóról" flegmázz azért mert te jobb gépet engedhetsz meg az átlagnál.Off vége., sorry mindenkitől, de e mellett nem tudtam elmenni szó nélkül.
-
Dr. Akula
félisten
-
Corsa1
tag
válasz
Dr. Akula #486 üzenetére
a crysis nem szebb nála???? ember. te most tényleg ennyire hülye vagy, vagy direkt rájátszol?annyi baromságot írsz hogy lassan sajnálni kezdünk. lehetsz elfogult az etalon stalkereddel, nade azért mielőtt entert ütsz, olvasd el mégegyszer a hozzászólásodat.
nem beszólni akarok,de ez nem semmi amit te művelsz. -
törölt tag
-
vhunor
őstag
-
Dr. Akula
félisten
De mondom, mert nekem jól fut. Clear Skyhoz kell egy 4870x2 (8800gtx kevés neki), COP-ot még nem raktam fel, de gondolom az 5970-et egyáltalán nem hatja meg. Mivel saját szememmel tapasztalom a tényeket, ezért nyilván nem hiszem el az ellenkezőjét. Nálad vmi user error van. Talán megérett már a win reinstall. Nekem a GTA4-el volt fps problémám (5970-en se ment 25 fölé), reinstall után érdekes mód vagy 10x annyi lett hirtelen. Vajon mitől...
A Crysis nem szebb nála, mondjuk sokkal nem is rondább. Egyáltalán nem estem hasra tőle. Ahogy az iPhonetól se esik hasra senki aki látott már valódi PDA-t, mégis azt hypeolják.
A Stalker fikázás ezért egyáltalán nem jogos, inkább csak egy műbalhé azoknak akik még a 21. században is radeon 9600-zal próbálkoznak, vagy lusták a teleszemetelt windowsukat rendbe rakni. Pozitív példa van, tehát nem lehetetlen, csak akarni kell.
-
zack
nagyúr
válasz
Dr. Akula #484 üzenetére
Aláírom, hogy a Stalker első része zseniális volt, 2x is végigtoltam, meg is van eredetiben. A 2. ill. a 3. rész pocsék lett, és ne mondd nekem, hogy csúcs gépen jól fut, mert amikor megvettem a Clear Sky-t, annyi szívás eddig még 1 játékkal sem volt mint avval. Akkora bug halmazt sikerült kiadni, hogy talán a legnagyobb blamázs a játékpiacon a Cryostasis-el együtt. Bár döngetheted a melled, hogy csúcs gép kell hozzá, furcsállom hogy egy GTX295+4,5Ghz proci+4Gb RAM miért nem tudott egyenletes fps értékeket produkálni. Olyan indokolatlan fps bezuhanásokat tapasztaltam hogy hiába ment normálisan, ha sokszor zuhant be 15fps-re. 4890 CF-el is néztem, ott is hasonló problémák voltak. Szóval az, ha a 2.-3. részt fikázzák teljesen jogos. Nincs optimalizálva és 3x erősebb cucc kell hozzá mint amit a látvány megkövetelne.
Oda vissza pofáveri látványban még a 2007-es Crysis is, jóval kissebb gépigénnyel.
Ezért van fikázva. -
Dr. Akula
félisten
#450. Olvasni is kéne néha 2 beszólás közt.
zack:
Nem, 32 bites program csak 4 GB ramot lát, viszont ramdisket létrehozni és arra swappeltetni tökéletes (sok program használja akkor is ha lenne elég fizikai mem, pl. a Titan Quest el se indul pagefile nélkül).De ahogy vélekedsz, és lefikázod azokat a játékokat, amik a múltban ill. közel múltban sikert arattak, ezzel csak magadat blamálod.
Úgy mint te és a többi Stalker fikázó? -
zack
nagyúr
válasz
Dr. Akula #467 üzenetére
Van akinek ez tetszik, van akinek az. Ezt el kell fogadni.
De ahogy vélekedsz, és lefikázod azokat a játékokat, amik a múltban ill. közel múltban sikert arattak, ezzel csak magadat blamálod.A HL2 etalon volt, igen. A Crysis akkorát "durrant" 2007-ben, hogy Stalker akkorát sosem fog. Aztán jött Warhead ami sokáig az eladási top listák élén volt. De persze lehet, hogy neked nem tetszik, csak ne fikázd ezeket a remekműveket, mert emberek milliói gondolják másképpen mint te.
-
na erre én is
-
Corsa1
tag
egyetértek. drakula ur kicsit elfogult de megbocsátjuk neki. ha neki a stalker etalon, legyen az, csak ne reklámozza mert hülyét csinál magábol. hl2 fizikája akkor mikor megjelent, etalon volt. még a doom3 után is csak pislogtam rá...stalker miben is etalon?grafika?hangok?történet? vagy miben?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
pitbull93 #471 üzenetére
A ventilátor zöreje a gyártási probléma. A tömeggyártás során a lekerülő alkatrészek egy része nem hibátlan. Ilyen két év múlva is előfordulhat. Mivel a kikerült termékeket nem tesztelik, így a hibás cuccok is ki lesznek adva. Ha tesztelnék a holmikat, akkor az árak megduplázódnának.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
pitbull93 #462 üzenetére
Nekem sztem első szériás van, mert nagyjából a magyar megjelenéskor vettem, de a kerregő ventin kívül más zavaró tényezőt nem tudok felmutatni. Hibát meg egyet se, bár biztos van az is, csak normál használatnál nem jön elő. A gépem kb 0-24h-ban megy, ha elmegyek otthonról, ott marad a játék, a chrome ablakok, meg minden taskbarra letéve, kikapcsolás nuku - és bírja a kiképzést. Persze volt már hogy egy játék kifagyott a windowsig (azt nem vitte magával), de ez inkább valószínű hogy programhiba. Vagy driver.
Ennél az IE-nek jóval súlyosabb hibája van: megnyitok vagy 20-30 ablakot, és "elfelejti" a gép a netet, csak az újraindítás segít. Chrome-mal még nem volt ilyen gondom. Na ez hiba.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
ehhhhhhh #453 üzenetére
engine: bugos lofasz, !optimalizalatlan!, nem annyira szep mint amit gepigeny megkovetelne
Pedig de, van olyan szép, ha nem szebb, mint bármelyik másik. Csak itt MAgyarországon mindenki radeon 9600-on próbálkozik futtatni, aztán sír hogy az 1000 éves vasán nem fut fullhd-ben, maxon. Hát azon nem. Nálam igen.ijatek / harcrendszer stb: mintha mar lett volna millio ilyen, nemde?
Gulyásból meg levesből is van millió, de gulyáslevesből csak 1. Másnak is lett volna alkalma megcsinálni - ha lett volna ötlete hozzá. De nem volt. Gyártják a tucatfps-t, mész és lősz előre (far cry, crysis, cod, stb.), de újítás az semmi. Ha mindig mást követsz, sose leszel első.HL2 mint etalon? Ne röhögtess már! Tucatfps a javából. Mitől más mint a Quake2 vagy a Crysis? A nevén kívül? A thief a lopakodás miatt valóban etalon. A Quake1 a 3D miatt etalon volt a maga nemében, a 2 egy jó folytatás, de eredetinek nem nevezném, a 3 meg csak egy történet nélküli techdemó (mint az Unreal Tournament). A Max Payne meg a bullettime miatt. A Starcraft egy túlsztárolt Dune2 klón.
Ami valódi etalon: Elite, Railroad Tycoon, Pirates, Populous, Dune2, Baldurs Gate, GTA, Stalker. Ezt a szintet nevezik etalonnak, nem a klónokat.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
pitbull93 #462 üzenetére
Egy gyári hiba van az OEM gyártók visszajelzései alapján. 50-60 közvetlenül egymás utáni újraindítás után nem bootol be a gép. Erre volt a visszahívás, de állítólag a rev. 2-nél is fennáll ez a jelenség. Nyilván aki ilyen sokszor indítja újra a gépet egymás után az ne ilyet vegyen.
Más probléma általánosan nincs feljegyezve, tehát egyedinek tekinthető.
-
pitbull93
tag
Szerintetek srácok mikor lesz már megbízható a Hd 5970-en?
Mert én nem akarok júniusba fermit venni
Mert közel se fog annyit tudni ha mégis akkor egy vagyon lesz!Szóval nem tudom segítsetek pls
Köszi Üdv
-
pitbull93
tag
Sziasztok!Az után érdeklődök hogy most a 5970 nem használja mind a két magját ha nem muszáj??PL:ha nem játszok csak netezek,vagy msn stb..Ha játszok akkor gőzerőn megy...Ez tényleg így van köszi üdv!
-
7600 GS
addikt
válasz
ehhhhhhh #414 üzenetére
Én ezt cáfolni tudom.
Én most játszok a Call of Pripyat-al, és 1280*1024-ben játszok( monitorom nem enged többet
, régi crt, majd ballagásra kapok egy 24-es Samsungot.) Minden fullon van DirectX 10-ben tolom, és én még egy buggal sem találkoztam, pedig nincs peccselve, egyszer se dobott még ki kékhalállal vagy egyéb anomáliával. Az előzőekben volt egy pár hiba, de peccsek után nagyon élvezhető volt az összes.
Jah, és ilyen beállítások mellet olyan 40-50 FPS-t produkál. ( Mondjuk FullHD-hez ez kevés lesz már
) És bármit mondhattok a Stalkerekre, a műanyag Crysisnak sosem lesz ilyen játékélménye.
-
danati
senior tag
válasz
ehhhhhhh #453 üzenetére
engine: a legtöbb bugra megoldás nyújt a patch, optimalizációban tényleg vannak hiányosságok
történet: lehet h nem saját de akkor is 10x jobb mint pl a cod6 története
jatek / harcrendszer stb: rpg elemeket tartalmaz a játék, minden döntésed befolyásolja a játék történéseit. Nem egy eszetlen céllövölde.
ai: Az összes ember és élőlény külön életet él benne, az állatok vadásznak egymásra és az emberekre, az npc-k keresgélik a képződményeket, stb... nem pedig ügyesen megírt script alapján mozognak ide oda mint a codokban.
-
ehhhhhhh
csendes tag
válasz
Dr. Akula #451 üzenetére
eloszor is kivancsi lennek egy poll-ra hogy kinek nem jott elo idegesitoo, jatekelmenyt elrontoo bug stalkerek kozben....persze jo lenne minden szavazoo embernek benyujtania valami certificate-et ami alatamasztja hogy nincs semmi szellemi defektje (vagy akar testi)
stalker:
engine: bugos lofasz, !optimalizalatlan!, nem annyira szep mint amit gepigeny megkovetelnetortenet: nem sajat effektive "lopott"
jatek / harcrendszer stb: mintha mar lett volna millio ilyen, nemde? egy dolog sincs benne amit ne lattunk volna valahol mashol
ai: ostoba
nekem az etalon kicsit mas jelent
de nezzuk mi szamit annak nalam (nem mintha barkit erdekelne
) :
jatek overall experience:
hl1-2\thief1-2-3/mafia\nolf1-2/mirrors edge/quake1-2-3/starcraft/braid\bioshock\max payne, igy hasra utesreengine:
doom3/q3/crysis/egyes UT enginek\ sourcekb a stalkerekkel ugy vagyok, mint a twilight sz@rsaggal, ha valaki azt mondja hogy mennyire fasza vagy fan, akkor igyekszem minel tavolabb orientalodni tole
no offence
-
törölt tag
nem találtam benne semmi hibát, végre egy olyan FPS ami MASTER módban tényleg nehéz. hogy megizzasztja a vasat az biztos, de ha a gépedhez megfelelően állítod be akkor elképzelhető hogy elfogathatóan fog futni... Addig marad a User Error
ez a "kalap szar" másnak szórakozást jelent
-
Dr. Akula
félisten
Kalap szar az a COD6 meg a többi, maradjunk ennyiben. ^^
mitől etalon? miben jobb a kismillió fps-hez képest?
1. Reális fegyverek (legalábbis a többi fps railgun pontosságú fegyvereihez képest), a skulónak van röppályája, sebessége is, nemcsak "csináltál x sebzést oszt jóvan".
2. (Hiány)gazdaság. Be kell osztanod amid van, nem lehet ész nélkül lövöldözni (lehet, csak elég rövid ideig) mint a többi rambó játékban.
3, Szabadon bejárható terület, nem "mész a csőben, level2 a level1 után..." mint a többi fps-ben.miért feltételezed egyből, hogy szar a winje?
Ő írta hogy gondja van.Amelyik játéknak full tiszta win kell,hogy valamennyire jó legyen
Melyiknek jó az olyan ami önmagában elveszi a prociidő 90%-át?Amúgy kb 2034 ember leírta,hogy elég fsp őlő game + sok tesztben is írják az optimalizálatlanságot, ennek ellnére te azt mondod "mindenki hülye ",..... szar a winfosa mindenkinek
Most mit tegyek, mikor ezek a tények? Nálam érdekes mód nincs vele semmi komoly probléma. Bugok mindenhol vannak, az üres Windowsban is, ez nem mérvadó. Komoly hibája a játéknak nincs. Akinek van, annál user error. -
Zso2
őstag
válasz
Dr. Akula #446 üzenetére
mitől etalon? miben jobb a kismillió fps-hez képest?
miért feltételezed egyből, hogy szar a winje? Amelyik játéknak full tiszta win kell,hogy valamennyire jó legyen , akkor ott már szar van a palacsintában....Amúgy kb 2034 ember leírta,hogy elég fsp őlő game + sok tesztben is írják az optimalizálatlanságot, ennek ellnére te azt mondod "mindenki hülye ",..... szar a winfosa mindenkinek -
Giot
addikt
válasz
Dr. Akula #439 üzenetére
A helyzet az hogy kicsit tájékozottabb lettem ez ügyben mióta a fórumokat nézegetem. És valóban igazad van, DX11-es felhasználásban akár még egy ilyen monstrum is kevés lehet! Bár igaz, jelenleg még nincs only DX11 game a piacon.
De a 4870-el kapcsolatban nem csak nekem ez a véleményem (#437) Attila_26 persze lehet hogy nem FullHD ban használja. Ettől függetlenül minden kártyát meg lehet fogni eklatáns példa erre az 5970!! Írom mindezt úgy hogy nekem egy 5850 a next step ami be van tervezve.
Ennyi nemakarok vitázni és tiszteletben tartom
a véleményed.
-
Dr. Akula
félisten
Maradjunk annyiban hogy etalon. 1 kezemen meg tudom számolni hány patch volt hozzá. És a dio2-nek mennyi is volt? 11? 12? Titan Quest? Annak is kb. Az Ultima 9 meg x+1 patch után se futott elfogadhatóan. Ettől függetlenül mind jó játék. Aki meg csak sopánkodni akar játék helyett, az így járt, nem kötelező játszani vele.
szaladok egy úton és jobbra nézve 200fps után a másik oldalra fordulva 20lesz hirtelen
User error.Zolás:
A HL2 egy tucatfps. Semmiben nem több mint a Quake, Doom, COD, stb. Mész és lősz. A Stalker ennél jóval több. Ezért hívják etalonnak, a többit meg nem. (A Quake 1 ugyanígy etalon, mert előtte nem volt ilyen. A többi meg csak copy-paste +átnevezés.) -
TTomax
félisten
válasz
Dr. Akula #440 üzenetére
Na azért maradjunk annyiban,hogy a S.T.A.L.K.E.R minden csak nem egy etalon...ennyi bugot egy játékban ritkán lát az ember... sőt a hozzá kiadott javítások számában is egyedülálló,vagyis inkább kuriózum...azért ugye az nem normális dolog,ha szaladok egy úton és jobbra nézve 200fps után a másik oldalra fordulva 20lesz hirtelen...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
ehhhhhhh #414 üzenetére
Kijavíthatod te is a hibákat, fikázni könnyű. De ha nem lenne benne hiba, akkor meg az lenne a gondod hogy miért piros miért nem kék. Ha a hibátlanra vársz, akkor ne vegyél semmit, mert az mindenben van. Még a hardverben is.
nem hinnem hogy valaki bele merne irni a CV-jebe hogy igen, dolgozott azon a kodon
Ja, végülis a Nobel díjat is szégyelli mindenki...
A Stalker etalon az fps-ek közt, új szintre emelte a kategóriát, ehhez képest lófasz hogy ez se tökéletes. -
Attila_26
aktív tag
4870em van az mindenre elég de a 5970et is elfogadnám
-
Oliverda
titán
Nem kerül a boltok polcára belőle több hibás vagy gyengébb darab mint a bármi másból. Bugok pedig ebben is vannak mint bármi másban csak ezekbe valszeg soha nem fogsz belebotlani normál használat közben, mint ahogy az összes CPU-ban található maroknyi hibát sem tudod előidézni.
-
Boxi88
őstag
válasz
CriticalHit #432 üzenetére
akkor ezek szerint a rev. 1re vonatkozott...
persze a garit azt mindenképp ki kell használni ilyen esetekben...
-
LA_COSTE
senior tag
Azigen! Dominancia.
-
Boxi88
őstag
érdeklődnék, hogy mennyire igazak a hírek miszerint 10ből 5 hibás? vagy ez csak egy kósza hír amit az ellentábor keltett?
-
Zso2
őstag
Az a baj,hogy aTI oldalon is rámentek a mind1 mekkora ,csak dupla erős legyen nem baj ha dupla akkora logikára. ha így haladunk a vga-nak külön háza lesz
ezen most nevetünk,de lehet pár év múlva természetes lesz az embereknek.Sőt már tovább is fejlesztettem gondolatban, a vga tetejére külön integrálnak tápot
-
Giot
addikt
Köszönöm a segítőkészséged!
Nos mire nem jó az ha az ember beteg, és nem a melóhelyen tölti szinte az egész napját.Azt persze tudtam hogy leállították a gyártást meg hogy a presztizskérdés mozgatta őket, de hogy ennyire.... Hiába no az nV nem hazudtolja meg magát. Látszik hogy nagyon sok pénzük van és hogy megtartsák az elsőségüket ilyenekre is képesek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A PCI-SIG minősítésre tervezik a házakat és az alaplap képességeit. Nem probléma ha túllépik, mert ettől még lehet a kereskedelemben forgalmazni a terméket. Példa erre az Asus Mars, de ajánlatos a szabványokon belül lenni. Különösen az OEM-ek miatt. Ami nem szabványos arra többnyire rá sem néznek. Sőt még a a szabványos 300 watt körüli fogyasztás sem tetszik az EOM gyártóknak.
[link] - megírtuk, hogy leállították a gyártást, majd egy olcsóbb modellel újraindították, de az fogyasztói árban is drágább volt, mint az alapverzió. Az NV stratégiája nem tervezi be a dupla GPU-s megoldásokat. Aztán ha kell megcsinálnak, de anyagilag nem tesznek jót. -
Giot
addikt
Okés kösz! Most már nem ködös a látásom ez ügyben. Egyébként ez a PCI-SIG minősítés olyasmi mint az autós szférában az Euro5-ös besorolás? Vagy valami hasonpaci?
"GTX 295-höz hasonlóan előre ki kell kalkulálni a megengedhető veszteséget, aztán leállítani a termék gyártását." Nem mondod hogy ez ilyen tervszerűen történtVagyis tudták hogy veszteséges lesz a gyártása és csak a presztizs miatt csinálták.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
zuchy
őstag
válasz
Joachim21 #421 üzenetére
Én úgy tudom, hogy olyan 550mm2 körül van. Az 55nm-s GT200 470mm2. De még ha sikerülne nekik egy nyákra tenni, ami simán meglehet, akkor olyan nagy lesz a fogyasztás, hogy nem férne bele a 300W-os limitbe. Talán, talán egy javított szériával. Kisebb szivárgó áram, és a legeslegjobb chipek kerülnének rá. De ha lesz is ilyen, akkor az nem mostanában lesz.
-
Giot
addikt
Lehet hogy másnak már leesett ez a dolog de nekem csak most tünt fel hogy milyen piaci átfedések vannak a PC világban. Konkrétan: a Microsoft a dx11-el megteremtette a videokártyagyártók jövőét, hiszen én azt látom hogy a 5xxx videókártyák dx9, dx10 felhasználásban brutálisan szinte feleslegesen erősek. Erre fel írtam hogy 4870-el is el lehetett lenni akár FullHD-ban is és egy 5850 már bőven kiszolgálja ha nincs cpulimit emiatt tűnt nekem feleslegesen nagy teljesítményűnek egy 5970, és akkor most olyat látok hallok hogy dx11-es használatban (ultra kemény beállításoknál) szinte a földig rántja az FPS-t akár egy ekkora kártyával is. Talán nem felesleges ezek alapján a Fermi teljesítménye igaz akárhogy is az 5970-et nem tudja megszorongatni hacsak nem készül belőle dualGPu-s megoldás bár Abu (ha jól emléxem te mondtad hogy túl nagy hozzá a chip) szerint ez nem kivitelezhető. Szóval itt az újabb kihívás videókártyafronton tervezzünk olyan GPU-t ami teljes mértékben ki tudja szolgálni a DX11-et ezzel újabb lendületet adva a fejlesztéseknek és a felhasználókat belekényszerítve az új (már akinek van pénze) hardverek vásárlásába. Bár lehet hogy mire kijönnek az only DX11-es játékok már elérik a fejlesztések azt a szintet hogy relatív olcsón hozzá lehessen jutni megfelelő hardverhez is.
Szóval: Microsoft, ATi, nVidia gratulálok ezt szépen összehoztátok, nincs ennek a dolognak sosem vége megint találtatok újabb fogást (vagyis bevételi forrást) a piacon!
Bocs az agymenésért -
zuchy
őstag
válasz
ehhhhhhh #414 üzenetére
Pedig képzeld én végigtoltam no problémával, végig jó volt, a Call of Pripyat, de a Clear Sky-al se kellett szenvednem.
És nincsen 4 magosom, überbrutál 8800GT (512MB) -men vígan ment.
Felbontás:1680x1050. Az is igaz, hogy a HBAO nem volt bekapcsolva. Memóriát maximum 4400MB-ot evett. Jó ez egy kicsit sok, de 4 gigával bőven jó. De ezt is csak egyszer érte el. Átlagban 4100MB körül kóstált.
A legelső Stalkerrel se voltak gondjaim.
-
Mans20
addikt
Jó hogy én még 1280x1024 be játszom,valahogy nem vágyok többre.
-
ehhhhhhh
csendes tag
nem tudom hogy vagytok vele, de a stalkereknel bugosabb elcseszettebb jatekot meg eletemben nem lattam.
nemcsak az engine de maga a jatekben talalhato hibak is....argh...nem kicsit ideges ha ragondol....
szal arra hivatkozni hogy stalker nem megy jol valamin.....haat, szerintem nem letezik es nem is fog olyan HW ami jol elviszi (barmifele) hiba nelkul.... meg nem hinnem hogy valaki bele merne irni a CV-jebe hogy igen, dolgozott azon a kodon
kozelebe se er crysisnek de azt gamer beallitasokkal 720p-ben akadas nelkul vegig lehet tolni Quad core, 4+GB ram, meg 4850 1GB-tol
clear sky meg hanyatt esett ugyanezen a konfigon
ahhh, ranting - sorry
-
Giot
addikt
-
Giot
addikt
válasz
Dr. Akula #398 üzenetére
Okés innentől kezdve magánvélemény: A Fallout3, Mass Effect2, a Dragon Age Origins, vagy említhetném a nem mai darab Witcher-t. Nekem nagyobb játékélményt okozott mindegyik mint a Crysis 1 vagy 2 vagy bármelyik FPS. Ezért nekem ez a mérvadó és nem a gépzabáló csillivilli játékok! Nem csak a grafikán múlik hogy milyen jó lesz egy játék!!
És úgy gondolom az általam említett játékok egyike sem pasziánsz! Na off vége! -
rizso
addikt
Hát brutális egy dög tény és való
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest