- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#72042496 #505 üzenetére
Az Ultima IX amúgy nem éppen a botrányos gépigényéről és hibáiról vált híressé?
De. Épp azért ellenpárja az Elitenek.Én csak az sg-s Stalker topikot néztem, ott senkinek nem volt gondja. Ahogy nekem se. Pedig nem konfigon, nem 1 Stalkert játszottam már. Egyszerűen csak karban kell tartani a gépet, ahogy az autót is. Itt Magyarországon viszont mindenki ért a focihoz meg az informatikához (legalábbis azt hiszi magáról), telerakja a gépet minden szarral, defrag, reinstall, dll / registry pucolás meg nuku, de elvárja hogy úgy menjen mint újkorában. Ha kocsival 100-zal rongyolsz át a fekvőrendőrön, útpadkán, akkor csodálkozol hogy leszakad a futómű? Itt se kell. Ha van pozitív példa (márpedig van), akkor nem lehetetlen, csak akarni kell. Nyavajogni persze egyszerűbb, itthon úgyis az a divat (pl. MS, Vista, stb. fikázás) mint rámozdulni.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#72042496 #503 üzenetére
Nem. Az user error a nyavajgóknak szólt, akik szerint még 5970-en se fut rendesen.
Ha az Elite a viszonyítási alap, akkor gyakorlatileg minden programnak rossz a kódja. De az Elite meg az Ultima9 közt van jópár árnyalat.
ha adott játék nem fut rendesen az addig használt rendszeren, de van több olyan hasonló, amelyik viszont igen, akkor nem a Windowsban, de nem is a felhasználókban lesz a hiba.
Hanem hol? Mivel mindenki másnál teljesen jól fut. -
Dr. Akula
félisten
válasz
supersayayin #499 üzenetére
Ez meg kinek a flémelő alregje? Látom saját néven nem mertél feljönni, nehogy azt bannolják.
-
Dr. Akula
félisten
5970 az átlag? Nem. Akkor meg miről beszélsz? Az "akkor én a 4870 X2-vel nem is vagyok ember" című műsort meg kár erőltetni, ez a te fantáziád, én ilyet nem mondtam.
Szerintem fuss neki a topiknak mégegyszer, mert láthtatóan fogalmad sincs miből indult ki az egész, csak vagdalkozol. A téma még mindig az hogy lehetséges-e rendesen futtatni a Stalkert vagy sem. Lehet. Akkor meg? Vagy neked mindegy mi a téma, csak kötözködhess?
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
De mondom, mert nekem jól fut. Clear Skyhoz kell egy 4870x2 (8800gtx kevés neki), COP-ot még nem raktam fel, de gondolom az 5970-et egyáltalán nem hatja meg. Mivel saját szememmel tapasztalom a tényeket, ezért nyilván nem hiszem el az ellenkezőjét. Nálad vmi user error van. Talán megérett már a win reinstall. Nekem a GTA4-el volt fps problémám (5970-en se ment 25 fölé), reinstall után érdekes mód vagy 10x annyi lett hirtelen. Vajon mitől...
A Crysis nem szebb nála, mondjuk sokkal nem is rondább. Egyáltalán nem estem hasra tőle. Ahogy az iPhonetól se esik hasra senki aki látott már valódi PDA-t, mégis azt hypeolják.
A Stalker fikázás ezért egyáltalán nem jogos, inkább csak egy műbalhé azoknak akik még a 21. században is radeon 9600-zal próbálkoznak, vagy lusták a teleszemetelt windowsukat rendbe rakni. Pozitív példa van, tehát nem lehetetlen, csak akarni kell.
-
Dr. Akula
félisten
#450. Olvasni is kéne néha 2 beszólás közt.
zack:
Nem, 32 bites program csak 4 GB ramot lát, viszont ramdisket létrehozni és arra swappeltetni tökéletes (sok program használja akkor is ha lenne elég fizikai mem, pl. a Titan Quest el se indul pagefile nélkül).De ahogy vélekedsz, és lefikázod azokat a játékokat, amik a múltban ill. közel múltban sikert arattak, ezzel csak magadat blamálod.
Úgy mint te és a többi Stalker fikázó? -
Dr. Akula
félisten
válasz
pitbull93 #462 üzenetére
Nekem sztem első szériás van, mert nagyjából a magyar megjelenéskor vettem, de a kerregő ventin kívül más zavaró tényezőt nem tudok felmutatni. Hibát meg egyet se, bár biztos van az is, csak normál használatnál nem jön elő. A gépem kb 0-24h-ban megy, ha elmegyek otthonról, ott marad a játék, a chrome ablakok, meg minden taskbarra letéve, kikapcsolás nuku - és bírja a kiképzést. Persze volt már hogy egy játék kifagyott a windowsig (azt nem vitte magával), de ez inkább valószínű hogy programhiba. Vagy driver.
Ennél az IE-nek jóval súlyosabb hibája van: megnyitok vagy 20-30 ablakot, és "elfelejti" a gép a netet, csak az újraindítás segít. Chrome-mal még nem volt ilyen gondom. Na ez hiba.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
ehhhhhhh #453 üzenetére
engine: bugos lofasz, !optimalizalatlan!, nem annyira szep mint amit gepigeny megkovetelne
Pedig de, van olyan szép, ha nem szebb, mint bármelyik másik. Csak itt MAgyarországon mindenki radeon 9600-on próbálkozik futtatni, aztán sír hogy az 1000 éves vasán nem fut fullhd-ben, maxon. Hát azon nem. Nálam igen.ijatek / harcrendszer stb: mintha mar lett volna millio ilyen, nemde?
Gulyásból meg levesből is van millió, de gulyáslevesből csak 1. Másnak is lett volna alkalma megcsinálni - ha lett volna ötlete hozzá. De nem volt. Gyártják a tucatfps-t, mész és lősz előre (far cry, crysis, cod, stb.), de újítás az semmi. Ha mindig mást követsz, sose leszel első.HL2 mint etalon? Ne röhögtess már! Tucatfps a javából. Mitől más mint a Quake2 vagy a Crysis? A nevén kívül? A thief a lopakodás miatt valóban etalon. A Quake1 a 3D miatt etalon volt a maga nemében, a 2 egy jó folytatás, de eredetinek nem nevezném, a 3 meg csak egy történet nélküli techdemó (mint az Unreal Tournament). A Max Payne meg a bullettime miatt. A Starcraft egy túlsztárolt Dune2 klón.
Ami valódi etalon: Elite, Railroad Tycoon, Pirates, Populous, Dune2, Baldurs Gate, GTA, Stalker. Ezt a szintet nevezik etalonnak, nem a klónokat.
-
Dr. Akula
félisten
Kalap szar az a COD6 meg a többi, maradjunk ennyiben. ^^
mitől etalon? miben jobb a kismillió fps-hez képest?
1. Reális fegyverek (legalábbis a többi fps railgun pontosságú fegyvereihez képest), a skulónak van röppályája, sebessége is, nemcsak "csináltál x sebzést oszt jóvan".
2. (Hiány)gazdaság. Be kell osztanod amid van, nem lehet ész nélkül lövöldözni (lehet, csak elég rövid ideig) mint a többi rambó játékban.
3, Szabadon bejárható terület, nem "mész a csőben, level2 a level1 után..." mint a többi fps-ben.miért feltételezed egyből, hogy szar a winje?
Ő írta hogy gondja van.Amelyik játéknak full tiszta win kell,hogy valamennyire jó legyen
Melyiknek jó az olyan ami önmagában elveszi a prociidő 90%-át?Amúgy kb 2034 ember leírta,hogy elég fsp őlő game + sok tesztben is írják az optimalizálatlanságot, ennek ellnére te azt mondod "mindenki hülye ",..... szar a winfosa mindenkinek
Most mit tegyek, mikor ezek a tények? Nálam érdekes mód nincs vele semmi komoly probléma. Bugok mindenhol vannak, az üres Windowsban is, ez nem mérvadó. Komoly hibája a játéknak nincs. Akinek van, annál user error. -
Dr. Akula
félisten
Maradjunk annyiban hogy etalon. 1 kezemen meg tudom számolni hány patch volt hozzá. És a dio2-nek mennyi is volt? 11? 12? Titan Quest? Annak is kb. Az Ultima 9 meg x+1 patch után se futott elfogadhatóan. Ettől függetlenül mind jó játék. Aki meg csak sopánkodni akar játék helyett, az így járt, nem kötelező játszani vele.
szaladok egy úton és jobbra nézve 200fps után a másik oldalra fordulva 20lesz hirtelen
User error.Zolás:
A HL2 egy tucatfps. Semmiben nem több mint a Quake, Doom, COD, stb. Mész és lősz. A Stalker ennél jóval több. Ezért hívják etalonnak, a többit meg nem. (A Quake 1 ugyanígy etalon, mert előtte nem volt ilyen. A többi meg csak copy-paste +átnevezés.) -
Dr. Akula
félisten
válasz
ehhhhhhh #414 üzenetére
Kijavíthatod te is a hibákat, fikázni könnyű. De ha nem lenne benne hiba, akkor meg az lenne a gondod hogy miért piros miért nem kék. Ha a hibátlanra vársz, akkor ne vegyél semmit, mert az mindenben van. Még a hardverben is.
nem hinnem hogy valaki bele merne irni a CV-jebe hogy igen, dolgozott azon a kodon
Ja, végülis a Nobel díjat is szégyelli mindenki...
A Stalker etalon az fps-ek közt, új szintre emelte a kategóriát, ehhez képest lófasz hogy ez se tökéletes. -
Dr. Akula
félisten
Valamire jó az is, csak nem arra amire az 5970. Hiába éri el épphogy a 30 fps-t, ha abból fele időben csak 15-öt látsz, másik fele meg 45, azt szaggatásnak hívják.
Oliverda:
Stalker: COP-ban épphogycsak 36 fps (és ez már 5870, nem 5850), abból a minimum mennyi lehet, 5? A Stalker: CS-ben a 4870x2 (ami kb = 5870) is beszaggatott néha, 8800 GTX-el meg egyenesen játszhatatlan volt, és ott még semmi DX11. -
Dr. Akula
félisten
Kell az 1920x1200-ban is, tapasztalat. Feltéve hogy nem akarod a legjobb cuccok mellett is lebutítani a játék grafikáját. Én nem azért veszem hogy kompromisszumot kelljen kötni. Ami a táblázatban átlag 30 fps, abból sok lesz ami 10-15, és hiába megy fel 100-ra is, akkor is a 15 fog zavarni.
-
Dr. Akula
félisten
Egyébként másnak is kerreg a venti az 5970-en?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest