- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
#24845312 #77 üzenetére
Jól letakarítottad az AMD driverek maradékait? Az tudja megzavarni az nV kártyákat.
Olyan nagy sebességkülönbség nincs a két kártya között. A 3DMark pontszám nem feltétlenül mutat valós képet. -
-
Szoszo94
őstag
válasz
#24845312 #66 üzenetére
Nana, még ha egy időben egy driverrel lettek volna tesztelve, úgy azt mondom, jogos az összehasonlítás.
Inkább az ilyen tesztek a relevánsak, 5FPS különbség szinte mindenhol megvolt, GTA-ban nem is kevésszer a duplája is, egyedül a The Crew-nál alakultak azonos FPS számok. Utóbbi kivételével a maradék játékokban 10% körüli a különbség és ez még csak FHD, 1440p-ben még tovább nől a különbség a kártyák közt.Tudom, le akartam én is cserélni a 380-ra az X-emet (380X meg kis túlzással csak egy tuningolt 380), de nyers erőben is és játékokban is visszalépés lett volna, egyedül a kártya kora lett volna pozitívum. Ezért írtam, hogy butaság ezt a kártyát annyira leírni, hogy az alsó kategóriába soroljuk
Szerk.: a linket csak sikerült lehagynom
-
-
mcs
veterán
válasz
#24845312 #49 üzenetére
Alaplaptól is függ a memóriák járatása. Nekem egy filléres Asus M5A78L-M LX V2 lap is engedte 1600on a ramokat Athlon II X3 450 mellett. A jelenlegi i5 4460 procival egy korábbi Asrock B85M Pro4 max 1600at engedett, a mostani Gigabyte Z97X-Gaming 5el pedig akár az egekbe is húzhatom.
Amúgy gyakorlatban a hivatalosnál magasabb mhzet én se éreztem soha különösebben. Csak a szintetikus benchmarkok gyorsultak számottevőbben itt-ott.Amúgy az Asrock lapom nagyon háklis volt a különféle ramokra, mert a dual channel egyszerűen ki-be kapcsolgatott eltérő Kingstonokkal. A cikk írójának szerintem is cserélnie kellene azt a fura párost.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#24845312 #49 üzenetére
Fogsz egy régebbi AMD procit (AM2/AM2+/AM3) aminek tuningolható a memóriavezérlője, és máris sikerül. 1333 és 1600 között is van különbség. Keresek majd teszteredményeket, valahova elmentettem mikor lemértem. Nem csak mérhető, érezhető is a gyorsulás.
Frissebb AMD-nél és Intelnél nem tudom mi a szituáció. -
Redneck
nagyúr
válasz
#24845312 #36 üzenetére
On:
Köszi a kis tesztet, jó lett! A natív és a virtuális felbontás között vajon van sebességkülönbség?
Off:
A memóriákkal kapcsolatos tapasztalataid elég hiányosak.
A jelenlegi Phenomom is csak 1333Mhz-es modulokat kezel hivatalosan, de az 1600Mhz XMP profil simán működik vele.
Az alacsonyabb időzítés és a magasabb órajel, szintetikus teszteken kívül is mérhető és érezhető.
Az fps-en kívül a frametime sem utolsó dolog. -
Real_Gabe
tag
válasz
#24845312 #28 üzenetére
Szia!
Még régről úgy emlékeztem, hogy a dualchannel működéshez két azonos modul kell (méret és egyéb specifikációk).
Azt természetesen tudom, hogy a gyengébbik memóriához igazodik a rendszer ezért is mondtam neki, hogy nézze meg a BIOS-t, hogy mit állított mire.
Az órajelnél poénkodtam, mert nem a valós órajeleket írta be, hanem a hivatalos maximumot és vicces volt így látni a két különböző órajelet.Azért is érdemes két egyforma modult dualchannelbe tenni, mert semmi értelme a nagy teljesítményű memóriát alacsonyan járatni, mert talált az ember valahol valami kókány 1-2GB-os modult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest